Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
mideme safra kaçağı olmuştu ve gittigim doktorlar anlayamadi.endoskopi ile uzman bir gastrolog anladi ve şok oldu.çok ender olurmuş.adam bana seni asla unutmayacagim demisti.sen cok mu ac kaldın.bu sadece aclikla olur demisti.ben o donem uzuntuden pek istahsiz ve zayiftim...ama oyle abur cubur ya da gazli icecek va hic tuketmedim o zamanlarda bile.sadece yemek yemezdim annemin zayif kal takintisi yuzunden.duzenli yemek yeme aliskanligim sonradan gelisti.yani aclik bende pek işe yaramadi.kac sene orucumu tutamadim.midem toparlayamadi.hamileliklerimde midemden dolayi kotu gecti.hep kendime kızmışımdır bi kendime bakamadim die.
belki detoks manasinda anlamli olabilir.ama insanin surekli ac kalmasi da surekli bisiler yemesi gibi sagliksiz bence.midenin 3 te 1 i doyacak diye bilirim en az.
siz detoks olarak uyguladinI degil mi? yoksa surekli ac olmaya mi çalışıyorsunuz? ustelik hamilesiniz?
Açlık orucu zannettiğiniz gibi bir şey değil 😊 Tek sorun kabızlık bile olsa bir hastalık hissediyorsunuz, arınma ihtiyacınız var diyelim, açlık orucu tutuyorsunuz. 36 saatten başlamak ideal vücudun alışması için. Oruçtan önceki akşam 7de yemek yemeyi kesip uyumadan önce sinameki, epsom tuzu ya da lavmanla bağırsakları boşaltıyorsunuz. Ertesi gun iftara kadar yeme içme yok. Iftardan sonraki gün sabah 7ye kadar sadece su içiyorsunuz ve böylece 36 saatlik açlık tamamlanıyor. Fakat açlıktan sonraki gün ne yiyeceğiniz belli, sabah meyve suyu, öğlen meyve ya da salata, akşam salata ya da sebze yemeği. 3 günlük oruçta ise aynı başlangıcı yapıp 3 gün boyunca sadece iftarla sahur arasında su içebiliyorsunuz. 4. gün meyve suyu, salata ve sebze yemeğiyle günü kapatıyorsunuz. 10 günlük oruçta da 10 gun süreyle aynı şekilde suyla besleniyorsunuz. Fakat bu sefer 10 günden sonra tam 10 gün özel besleniyorsunuz. Her şey sistemli olduğu siz bunu bilerek oruca niyet ettiğiniz için vücudunuz bütün aktivitesini bu sisteme göre planlıyor. Oruçlardan sonra ne yiyip ne içeceğiniz size kalmış.

Ben anlattığım bütün açıklıkları gebeliğimden önce gebeliğe hazırlık niyetiyle deneyimledim. Evet bu açıkları tarif eden en kapsamlı kelime detoks olurdu. 10 günlük deneyimim inanılmazdı, fazla kişisel bilgi içereceği için ayrıntı vermemeyi tercih ediyorum fakat başta migren olmak üzere bir çok rahatsızlığımdan kurtuldum, bir kısmı ise hafifledi. Hamileliğim ilk bebeğimde kabus gibiydi, şu an son derece rahat bir süreç yaşıyorum. 55 yaşındaki annem ve 3 kardeşim, eşim de açlık orucu tuttular, onların deneyimleri de çok güzel. En iyi sonuçları en çok hastalıktan muzdarip ablam aldı. Mesela açlık öncesi ve sonrası kan değerleri hayret verici bir değişim gösteriyor. İşin aslı ben kendim okumadan biri bana su benim anlattıklarımı anlatsa pek kulak asmazdım. Kendim okuduğumda anladım tam olarak açlığın organizma üzerindeki etkisini. Otofaji bir mucize. Nobelli bir mucize. Kendiniz okuyun 😌

Merhaba eski sayfalarında okudum ama kafam çok karıştı içim daraldı bizim kız nerdeyse doğduğundan beri mukuslu kaka yapiyor bugün 23 günlük ve kakası bir haftadır yeşil mukusluya döndü
15 gündür süt ve turevleri yumurta diyetindeyim. Bakliyat gaz yapar diye yemiyorum.
Son 4 gundurde domateside kestim hatta yediklerime yazalım dedik
Patates ceviz balık muz ekmek zeytin pekmez yedim hatta bugün sadece pekmez zeytin ekmek patates yedim ama hala kakası düzelmedi :/ biogai kullanıyoruz 4 gündür ikinmasi biraz azaldı gibi.
Bunun dışında cocugumdaki şikayetler çokça ıkınma ama çokça büyük insan gibi kaka ve pıt yapamama yapsa bile bitmeyen bir gaz sancisi
Uykuya dalamama huzursuzluk 15 dk da uyanmak gibi. ( Dün bugün daha iyi uyuyor gerçi)
Memede emme sürekli arada kafasını arkaya atıyor bazende boğuluyor.
Kusma yok birkaç kere kustu ama biz evirip cevirdigimiz için diye düşündük.
Bugün ki son kaka fotolarını da ekledim sarı kaka mukuslu olsada beni mutlu ediyor ama yeşil sarı dönüşümlü gidiyor :/
Nasıl bir diyete gitmeliyim nezaman fayda eder acaba alerjisi yoksa bağırsaklarında mi bir sorun var :/
Doktora her hafta gidiyoruz onun yorumu ilk sütü kes dedi devam deyince domatesi kes dedi ama yenidoğan normal dedi. Ben çocuğumun acı cekmesini huzrusuz olmasını istemiyorum çok çaresiz hissediyorum :KK43:

Eklentiler

• IMG_20200614_155531.jpg
    IMG_20200614_155531.jpg
    110,5 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20200614_133225.jpg
    IMG_20200614_133225.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20200614_102640.jpg
    IMG_20200614_102640.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 78
Açlık orucu zannettiğiniz gibi bir şey değil 😊 Tek sorun kabızlık bile olsa bir hastalık hissediyorsunuz, arınma ihtiyacınız var diyelim, açlık orucu tutuyorsunuz. 36 saatten başlamak ideal vücudun alışması için. Oruçtan önceki akşam 7de yemek yemeyi kesip uyumadan önce sinameki, epsom tuzu ya da lavmanla bağırsakları boşaltıyorsunuz. Ertesi gun iftara kadar yeme içme yok. Iftardan sonraki gün sabah 7ye kadar sadece su içiyorsunuz ve böylece 36 saatlik açlık tamamlanıyor. Fakat açlıktan sonraki gün ne yiyeceğiniz belli, sabah meyve suyu, öğlen meyve ya da salata, akşam salata ya da sebze yemeği. 3 günlük oruçta ise aynı başlangıcı yapıp 3 gün boyunca sadece iftarla sahur arasında su içebiliyorsunuz. 4. gün meyve suyu, salata ve sebze yemeğiyle günü kapatıyorsunuz. 10 günlük oruçta da 10 gun süreyle aynı şekilde suyla besleniyorsunuz. Fakat bu sefer 10 günden sonra tam 10 gün özel besleniyorsunuz. Her şey sistemli olduğu siz bunu bilerek oruca niyet ettiğiniz için vücudunuz bütün aktivitesini bu sisteme göre planlıyor. Oruçlardan sonra ne yiyip ne içeceğiniz size kalmış.

Ben anlattığım bütün açıklıkları gebeliğimden önce gebeliğe hazırlık niyetiyle deneyimledim. Evet bu açıkları tarif eden en kapsamlı kelime detoks olurdu. 10 günlük deneyimim inanılmazdı, fazla kişisel bilgi içereceği için ayrıntı vermemeyi tercih ediyorum fakat başta migren olmak üzere bir çok rahatsızlığımdan kurtuldum, bir kısmı ise hafifledi. Hamileliğim ilk bebeğimde kabus gibiydi, şu an son derece rahat bir süreç yaşıyorum. 55 yaşındaki annem ve 3 kardeşim, eşim de açlık orucu tuttular, onların deneyimleri de çok güzel. En iyi sonuçları en çok hastalıktan muzdarip ablam aldı. Mesela açlık öncesi ve sonrası kan değerleri hayret verici bir değişim gösteriyor. İşin aslı ben kendim okumadan biri bana su benim anlattıklarımı anlatsa pek kulak asmazdım. Kendim okuduğumda anladım tam olarak açlığın organizma üzerindeki etkisini. Otofaji bir mucize. Nobelli bir mucize. Kendiniz okuyun 😌
😂😂😂😂 ben de diiyom bu gardaş niye ha bre ac kalin diyor 😂😂😂 ya ben şu an pek bisey okuyamiyorum ki 🙈😂😂 utandim 🙈🙈🙈😂😂 bilmeden ahkam kesmek gibi oldu 😂😂
ben insAllah arastiracagim.okuyamasam da kafama takiliyor..gecen gece kiz uyandirdi uykumda sayikliyorum heryerim toksin heryerim diye 😂😂😂😂 esim diyo sen ne diyon gece gece ya 😂 diyom ki heryerde toksinler var heryerde 😂😂😂 kabus olmus 😂😂

ayy ne guldum simdi 😂😂😂😂

Toksin ve ağır metal detoksu🌿

1. Detoks nedir?
Detoks vücudun algıladığı bütün yabancıları kendisinden uzaklaştırmasıdır. Vücudumuzun doğal detoks sürecini karaciğer yönetir. Vücutta haddinden fazla toksin birikmesi vücudun tüm detoks sistemini olumsuz etkiler ve detoks mekanizması otizmde olduğu gibi bazen hiç çalışmaz, bazen eksik çalışır, bazen çalışır fakat toksin yükü o kadar fazla ve toksin maruziyeti o kadar surekli bir hal almıştır ki karaciğer faaliyetleri yetersiz kalır. Bu durumlarda vücudun doğal detoks sürecine dışardan müdahale ile katkıda bulunmak mümkün. Benim bu yazıda anlatacağım kısım da daha çok dışardan müdahale ilgili olacak.

2. Detoksu kimler uygular? Doğumdan itibaren herkes detoks desteği alabilir. Sadece yaşa ve kiloya göre kullanılacak yöntem değişir.

3. Detoksa ihtiyacım olduğunu nasıl anlayacağım? Günümüzde detoksa herkesin hatta her canlının ihtiyacı var. Çünkü sanayi devriminden bu yana havamız kirleniyor ve bu kirliliği soluyarak vücudumuzda biriktiriyoruz. Deterjan, parfüm, kozmetik, ilaç, yüzey boyaları, cilaları, paketli gidalardaki katkı maddeleri, ilaçlar ve aşılar sebebiyle anne karnından itibaren yoğun bir toksin maruziyetine muhatap oluyoruz. Yeni doğan bebeklerin göbek kordonunda araştırılan bazı kimyasalların kiminin bebeklerin tamamında kiminin bir kısmında bulunduğu saptanmış. Ki araştırmada hangi kimyasallar var diye bakılmıyor dikkat edin, seçilen bir kimyasal var mı diye bakılıyor yani varlığı araştırılmayan daha pek çok kimyasal daha anne karnında yükleniyor bebeklerin vücuduna. Detoksa acil ihtiyacınız olduğunu gösteren durumlar ise alerjiler, kronik hastalıklar, sık hastalanma, bağışıklığın düşmesi hatta sebebi bulunamayan hastalıklar ve ruhsal hastalıklar. Ilgisiz gibi gelebilir fakat konunun peşine düşüp ağır metalden başlayarak bilinen toksinlerin yan etkilerini okursanız anlamanız daha kolay olur.

Detoks Yöntemleri:
1. Hacamat.
Hacamat detoksun yüzde yetmişi diyebilirim. Hacamat dediğimde bütün anneler çekiniyor, ben de çekinmiştim. Ilaç endüstrisinin bir cilvesi diye tahmin ediyorum, basit, etkili, herkesçe uygulanabilir ve en önemlisi ucuz bütün tedavi yöntemleri halkın zihnine yüksek riskli ve cehalet ürünü bilgiler gibi işlenmiş zamanla. Neyse ki doğunun keşfettiği hacamatı son yıllarda batı kupa terapisi adıyla tedavi metodu olarak kullanmaya başladı da bizim doktorlarımız da kliniklerinde hacamat yapacak kadar kabullendi bu yöntemi. Anneler neden korkmamalı? Çünkü zaten her ay en az bir kere enjektörle bebeğinizin cilt bütünlüğünü hastanede bile değil sağlık ocağında bozduruyorsunuz ve enfeksiyon riski yaşanmıyor. Tahliller için bir yaşına gelmeden en az bir kere atar damar bütünlüğünü enjektörle bozduruyorsunuz ve yine enfeksiyon riskinden endişe etmiyorsunuz. Erkek bebekler doğar doğmaz sünnet edilerek vücut bütünlükleri yine bozuluyor ve enfeksiyon riski çok çok düşük oluyor. Gerektiğinde yenidoğanlar genel anesteziyle ameliyata dahi alınıyor. Bu uygulamaların hepsini nasıl ki sağlık personeline olan güveniniz sayesinde en az endişeyle yaptırabiliyorsaniz yine kendi seçtiğiniz bir doktora bebeğinize doğumdan itibaren 3 mm uzunluğunda bir kaç çizik atması için güvenebilirsiniz. Benim instagramda, keşfettiğim bir kaç ildeki doktorlar şunlar:
İstanbul: @drderyaderincezorlu @hasanhusnueren @op.dr.havvacuhadaryekrek @drturansah
Ankara: @drbekirtok @doktorahmetcelik @
Konya: @dr.ibrahimyilmaz @drhalitfurkansari @tufekcinecmettin
Kayseri: @kayseridoktorhacamat
Kocaeli: @ciftcidr
İzmir: @dr.bilgehasanusta @dr.mehmetozkent

Hacamatın etkili olmasındaki en önemli detay dolaşım dışına atılmaya çalışılmış kanın alınıyor olması. Vücut toksinlerin yıkımından kurtulabilmek için kan dolaşımından ve dolayısıyla hayati sistemlerden en uzak noktalarda biriktiriyor toksinleri. Bu noktalarsa cilde en yakın konumdaki kılcal damarlar oluyor. Fakat tabi cildin her alanında biriken toksin miktarı aynı değil, toksinler mucizevi şekilde sırttaki akupunktur noktalarında yoğun olarak birikiyor. Bu noktaları işin uzmanları bildikleri için hacamatı şikayetlerinize uygun alanı belirleyerek yapıyorlar. Bebeklerde en yoğun toksin kaynakları gebelikte alınan ilaçlar, aşı, suni sancı, anestezi. Bu toksinlerin biriktiği yer omurilik hattı ve bilhassa bu hattın sonundaki kuyruk sokumu bölgesi. Bebeklere ilk hacamat bu bölgeden yapılıyor.

Ben bebeğime 6. aydan sonra aşı yaptırmadım, deterjan ve diğer bütün kimyasalları hemen hemen sıfırladım. Ardından 14 aylıkken hacamat yaptırdım. Etkisini 3 ayda tam göreceğimiz söylendi fakat biz iki hafta içinde tam etkiyi görerek uyuyabilmeye hatta uzun uzun uyuyabilmeye başladık şükürler olsun. Rüya bile görüyordum, o kadar uzun 😌

2. Banyo. Vücudumuzdaki toksinlerin ciddi bir bölümü cilt altı dokuda birikiyor. Bunları ciltten dışarı daha hızlı çıkarmak için banyo suyuna ingiliz tuzu, dogal kaya tuzu, himalaya tuzu, sıvı bentonit kili yada okyanus suyu ekliyoruz. Bir litre suya birer tatli kaşığı bu tuzlardan ekleyip 1 yaşından sonra 20 dakika kadar bebeğinizi icinde oynatabilirsiniz. 1 yaşından küçük bebeklerde bebeği ne kadar sürede yıkıyorsanız bu suyla sabun kullanmadan o kadar sürede temasını sağlayıp durulayın. Bebeğin tüm vücudunu yıkama şansınız yoksa ayaklarını bu suda bekletin.

Ingiliz tuzu, diger adı epsom tuzu, diğer adı magnezyum sülfat. Eczane ve aktarlarda satılıyor.
Bentonot kili. Satan bir çok marka var. Ben hacamattan sonra gerek duymadığım için kullanmadım ama yine de marka araştırıp medikil markasını güvenilir bulmuştum. Bu marka içilebilir, sürülebilir ve banyoda kullanılabilir formlarda bentonit kili hazırlamış. Bebeğe elbette içirilmiyor, sürme konusunda bilgim yok, banyoda çok faydalı. Markanın danışma hattı var, bazı sorulara yanıt almak için başvurulabilir.

Okyanus suyu, bildiğimiz deniz suyu. Tuzlu ve bol mineralli. Tabi şişeyle denizden kendi aldığınız su kullanılmamalı. Çünkü denizin her alanı aynı özellikte ve temizlikte su içermiyor. Ya ilgili kurumdan en temiz bölgeleri öğrenip kendiniz su temin edeceksiniz ya da şişelenmiş okyanus suyunu eczaneden alacaksınız. Ben eczaneden alırdım. Bir bebek denizde güneşten bağımsız ne kadar kalmalıysa okyanus suyuyla ten teması da o kadar olmalı en fazla. Banyo suyuna dörtte bir oranında karıştırıp kullanılabilir. Durulamalı unutmayın.

3. Yağlar. Banyo, toksinlerin bir kısmını ciltten atıyorken bir kısmını cildin yüzeyine yaklaştırıyor. Yüzeye yaklaşanları ciltten çıkarmaya devam etmek için yağları kullanıyoruz. Banyodan hemen sonra bebeğinizin vücudunu çörek otu yağı ya da zeytinyağı ile güzelce ovun. Omurilik hattı, başının üstü, ayak tabanları ve avuç içi çok önemli. İlkin bebek vıcık vıcık yağ oluyor ama cilt hemen emiyor yağı merak etmeyin. Emene kadar bekleyip giydirebilirsiniz rahatça.

4. Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak - Kerri Rivera. Bir kitap. Adında otizm yazıyor olmasına bakmayın, bütün insanları ilgilendiren bir kitap. Bebek 11 kiloya ulaştıktan sonra bana göre en son başvurulması gereken yöntem bu kitapta anlatılıyor. Yöntemi kavramak için kitabın mutlaka tamamını okumak çok önemli. Okudukça uygulayayım diyemiyorsunuz çünkü püf noktaları tüm kitaba yayılmış durumda.

5. Yetişkinler için su orucu. Bu konu çok detaylı, bir doktordan dinleyin ya da okuyun. Ben doktor Aidin Salih'in Gerçek Tıp kitabından okuyup emzirme döneminden sonra uyguladım.

6. Yetişkinler ve çocuklar için mutlaka doktor kontrolünde kenevir tohumu(çedene) ve kişniş ve yağları. Emzirmiyorsaniz baharat olarak yemeklerde kullanmanızda sakınca yok. Konuyu danışacağınız doktorlar "fitoterapi" eğitimi almış olmalıdır.

...

Dikkat, emziren annelerin hacamat dışındaki yöntemleri kullanması durumunda vücutlarından atacakları toksin süt yoluyla bebeğe geçebilir, o yüzden emziriyorsaniz hacamat dışında bir yöntem kullanmayın.

Yukarıda yazdıklarım tıbbi tavsiye değildir, okuduklarım ve uyguladıklarımdan edindiğim bilgi ve tecrübeleri paylaştım sadece. Yapacağınız uygulamanın tüm sorumluluğu size aittir bunu unutmayın. Doktor değilim, sadece bir anneyim.

Son düzenleme:
Yukarıdaki yazımda banyo kısmında sanki bütün tuzlardan aynı anda suya katılıyor gibi bir mana çıktığını şu an farkettim. Seçtiğiniz yalnizca bir tuzdan ekliyorsunuz banyo suyuna. Örneğin epsom tuzu ile kaya tuzunu aynı anda değil tek tek kullanıyorsunuz.

Merhaba eski sayfalarında okudum ama kafam çok karıştı içim daraldı bizim kız nerdeyse doğduğundan beri mukuslu kaka yapiyor bugün 23 günlük ve kakası bir haftadır yeşil mukusluya döndü
15 gündür süt ve turevleri yumurta diyetindeyim. Bakliyat gaz yapar diye yemiyorum.
Son 4 gundurde domateside kestim hatta yediklerime yazalım dedik
Patates ceviz balık muz ekmek zeytin pekmez yedim hatta bugün sadece pekmez zeytin ekmek patates yedim ama hala kakası düzelmedi :/ biogai kullanıyoruz 4 gündür ikinmasi biraz azaldı gibi.
Bunun dışında cocugumdaki şikayetler çokça ıkınma ama çokça büyük insan gibi kaka ve pıt yapamama yapsa bile bitmeyen bir gaz sancisi
Uykuya dalamama huzursuzluk 15 dk da uyanmak gibi. ( Dün bugün daha iyi uyuyor gerçi)
Memede emme sürekli arada kafasını arkaya atıyor bazende boğuluyor.
Kusma yok birkaç kere kustu ama biz evirip cevirdigimiz için diye düşündük.
Bugün ki son kaka fotolarını da ekledim sarı kaka mukuslu olsada beni mutlu ediyor ama yeşil sarı dönüşümlü gidiyor :/
Nasıl bir diyete gitmeliyim nezaman fayda eder acaba alerjisi yoksa bağırsaklarında mi bir sorun var :/
Doktora her hafta gidiyoruz onun yorumu ilk sütü kes dedi devam deyince domatesi kes dedi ama yenidoğan normal dedi. Ben çocuğumun acı cekmesini huzrusuz olmasını istemiyorum çok çaresiz hissediyorum :KK43:
Sakin olun, çaresiz değilsiniz. Sadece tam olarak ne yaşadığınızı anlayamadığınız için durum kontrolünüz altında değil, bunun stresini yaşıyorsunuz şu an.

Öncelikle kaka normal değil evet. Eğer hazır gıdalardaki peyniraltı suyu tozu dahil her türlü süt ürününü hayatınızdan çıkarmanıza rağmen kaka bu şekildeyse bebeğinizin alerjizi biraz yaygın demektir. Bunun bir kaç sebebi olabilir. Gebe kalmadan önce deterjan başta olmak üzere fazla kimyasala maruz kalmış olabilirsiniz, sık ilaç kullanmış olabilirsiniz, kötü beslenmiş olabilirsiniz, tedaviyle gebe kalmış olabilirsiniz, gebelikte fazla ilaç kullanmış olabilirsiniz, suni sancı ya da anestezi almış olabilirsiniz, gebeyken tetanos aşısı yaptırmış olabilirsiniz. Eger bunların hicbiri olmadı ise bebeğiniz hepatit b ve kvit enjeksiyonu sonrası alerji geliştirmiş gibi görünüyor. Kvit(konakion mm pediadric) virüs aşısı olmadığı için canlı parçası yok içinde, sadece yoğun toksin içerdiği için çok zararlı. Hepatit b(engerix b pediadric) ise toksin yanında maya hücreleri kalıntısı da içeriyor. Bebeğinizin alerjisinin yaygın olması bana mayaya da alerji geliştirmiş olabileceğini düşündürdü. Yukarda detoks konusunu yazdım, mutlaka detoks uygulamaya başlayın, ne kadar hızlı düzeldiğini göreceksiniz. Aşı zamanına bir hafta kalmış, bu 1 haftada eşinizi de dahil ederek gece gündüz aşıları okuyun. Saglik ocağından ailelerin bilgilendirilmesi kanunen zorunlu olduğu için prospektüsleri isterseniz verirler. Eşiniz alsın getirsin birlikte okuyun. Içerikteki hidroklorik asit, alüminyum sülfat, thimerosal gibi maddeleri de ayrıca internete yazıp ne olduklarına, canlıyı nasıl etkilediklerine bakın. Aşı dönemi geldiğinde ise bilgilendirme talep edin aşı neden yapılıyor, ne içeriyor, olası yan etkiler neler, başınıza gelebilecek en kötü senaryo nedir sorun ve cevapları dikkatlice dinleyin, kararınızı sonra verin.

Diyette aceleci davranmamalısınız. Bir alerjeni yani alerji yapan besini yediğinizde sütünüzden arınması tam 21 gün sürer. Bebekler genelde daha erken sürede rahatlıyor diyetle ama 21 günü de goze almak gerek. Mesela dun cilek yediniz bebek kötü oldu, bugün çileği kestiniz bebek düzelmez. O yuzden bugun yediklerim de bebeğe dokundu diye düşünmemeniz gerekir. Aslında bugün yediğiniz hicbir şey dokunmadı, bebek sadece çileğe tepki vermeye devam ediyor. Bugün yediginizin dokunduğunu şöyle anlarsınız, kaka görüntüsü her zamankinden kötü, mukus her zamankinden çok, gaz her zamankinden çok, bebek her zamankinden huzursuz olur.

Diyette öncelikle tavsiyem süt ürünlerinin ve yumurtanın zerresine bile dikkat edin. Hazır ekmeği kesin, mayasız lavaş yada karbonatlı ekmek tercih edin. Piyasadaki unlar malesef alerjiyi inanilmaz etkiliyor. Dogal atalik un bulun, karakılçık su an satilan en ucuz dogal un. Kırmızı mercimek, domates, mor lahana, kapya gibi bütün renkli besinleri 21 gün kesin. Butun kuruyemiş ve meyveleri 21 gün kesin. Tuzdan başka baharat kullanmayın. Zeytinyağı dışında yağ kullanmayın. Market tavuğu, eti kullanmayın. Köyden bulursanız tavuk ve koyun eti yiyin. Kereviz dışındaki sebzeleri yiyebilirsiniz. 21 gün ardından yine buraya yazarsanız diyeti acma konusunda seve seve yardımcı olurum.

Biogaia disinda damla kullanmayın. Kantoron yağı dışında bebeğe pişik kremi kullanmayın. Alerji durumunda pişik çok inatçı oluyor, kantaron yağı bir haftalık kullanimda hiç sonuç vermezse icinize sinen neyse onu yapın. Memede başını arkaya atarak ağlaması da saydığınız diger belirtiler de alerjinin sebep olduğu çok yoğun gaz.

Bu arada sütünüz çok mu, bebek tek seferde tek tarafı emip bitirebiliyor mu?

Sakin olun, çaresiz değilsiniz. Sadece tam olarak ne yaşadığınızı anlayamadığınız için durum kontrolünüz altında değil, bunun stresini yaşıyorsunuz şu an.

Öncelikle kaka normal değil evet. Eğer hazır gıdalardaki peyniraltı suyu tozu dahil her türlü süt ürününü hayatınızdan çıkarmanıza rağmen kaka bu şekildeyse bebeğinizin alerjizi biraz yaygın demektir. Bunun bir kaç sebebi olabilir. Gebe kalmadan önce deterjan başta olmak üzere fazla kimyasala maruz kalmış olabilirsiniz, sık ilaç kullanmış olabilirsiniz, kötü beslenmiş olabilirsiniz, tedaviyle gebe kalmış olabilirsiniz, gebelikte fazla ilaç kullanmış olabilirsiniz, suni sancı ya da anestezi almış olabilirsiniz, gebeyken tetanos aşısı yaptırmış olabilirsiniz. Eger bunların hicbiri olmadı ise bebeğiniz hepatit b ve kvit enjeksiyonu sonrası alerji geliştirmiş gibi görünüyor. Kvit(konakion mm pediadric) virüs aşısı olmadığı için canlı parçası yok içinde, sadece yoğun toksin içerdiği için çok zararlı. Hepatit b(engerix b pediadric) ise toksin yanında maya hücreleri kalıntısı da içeriyor. Bebeğinizin alerjisinin yaygın olması bana mayaya da alerji geliştirmiş olabileceğini düşündürdü. Yukarda detoks konusunu yazdım, mutlaka detoks uygulamaya başlayın, ne kadar hızlı düzeldiğini göreceksiniz. Aşı zamanına bir hafta kalmış, bu 1 haftada eşinizi de dahil ederek gece gündüz aşıları okuyun. Saglik ocağından ailelerin bilgilendirilmesi kanunen zorunlu olduğu için prospektüsleri isterseniz verirler. Eşiniz alsın getirsin birlikte okuyun. Içerikteki hidroklorik asit, alüminyum sülfat, thimerosal gibi maddeleri de ayrıca internete yazıp ne olduklarına, canlıyı nasıl etkilediklerine bakın. Aşı dönemi geldiğinde ise bilgilendirme talep edin aşı neden yapılıyor, ne içeriyor, olası yan etkiler neler, başınıza gelebilecek en kötü senaryo nedir sorun ve cevapları dikkatlice dinleyin, kararınızı sonra verin.

Diyette aceleci davranmamalısınız. Bir alerjeni yani alerji yapan besini yediğinizde sütünüzden arınması tam 21 gün sürer. Bebekler genelde daha erken sürede rahatlıyor diyetle ama 21 günü de goze almak gerek. Mesela dun cilek yediniz bebek kötü oldu, bugün çileği kestiniz bebek düzelmez. O yuzden bugun yediklerim de bebeğe dokundu diye düşünmemeniz gerekir. Aslında bugün yediğiniz hicbir şey dokunmadı, bebek sadece çileğe tepki vermeye devam ediyor. Bugün yediginizin dokunduğunu şöyle anlarsınız, kaka görüntüsü her zamankinden kötü, mukus her zamankinden çok, gaz her zamankinden çok, bebek her zamankinden huzursuz olur.

Diyette öncelikle tavsiyem süt ürünlerinin ve yumurtanın zerresine bile dikkat edin. Hazır ekmeği kesin, mayasız lavaş yada karbonatlı ekmek tercih edin. Piyasadaki unlar malesef alerjiyi inanilmaz etkiliyor. Dogal atalik un bulun, karakılçık su an satilan en ucuz dogal un. Kırmızı mercimek, domates, mor lahana, kapya gibi bütün renkli besinleri 21 gün kesin. Butun kuruyemiş ve meyveleri 21 gün kesin. Tuzdan başka baharat kullanmayın. Zeytinyağı dışında yağ kullanmayın. Market tavuğu, eti kullanmayın. Köyden bulursanız tavuk ve koyun eti yiyin. Kereviz dışındaki sebzeleri yiyebilirsiniz. 21 gün ardından yine buraya yazarsanız diyeti acma konusunda seve seve yardımcı olurum.

Biogaia disinda damla kullanmayın. Kantoron yağı dışında bebeğe pişik kremi kullanmayın. Alerji durumunda pişik çok inatçı oluyor, kantaron yağı bir haftalık kullanimda hiç sonuç vermezse icinize sinen neyse onu yapın. Memede başını arkaya atarak ağlaması da saydığınız diger belirtiler de alerjinin sebep olduğu çok yoğun gaz.

Bu arada sütünüz çok mu, bebek tek seferde tek tarafı emip bitirebiliyor mu?
Merhaba ayrıntılı cevap için teşekkür ederim üzüntüden sütüm kesilcek diye korkar oldum :KK43:
Gebelikte çok ilaç kullanmadım aksine çok dikkat ederim. Doğumum spinal oldu ve gebelikte tetonoz aşısı oldum 3 kere agrikesici almisimdir , 1 kere acile kaldırılsın serum takıldı ağır grip olmusdum ve bagsur kremi kullandım bir hafta bunun dışında ilaç kullanmadım. Şampuan olarak bebe şampuanı rolon olarak Sebamed alimunyum içermeyen kullandım makyaj zaten yapmam
Hamileyken maya mideme dokunurdu 1 kezde yumurtadan alerji olmuştum.
Son 10 gundur kimyon rezene çayı içiyordum onuda mi keseyim?
İns hicbirsey alerjisi yoktur bağırsakları biran once toparlar kendini :KK43:
Ekmek bu sabah yemedim ama akıtma yaptık ve zeytin yedim akşamda soğanlı pazı yemeyi düşünüyorum ama heryedigimden şüphe ediyorum güçsüz duscem diye korkuyorum.
D ilacım ve multivitaminim var onlarda mi keseyim.
Bakliyat meyve kuruyemiş süt türevleri dışında yiyin demişsiniz acaba yesem sürekli ileri geri gidermi ?
Doktor için istanbulda tavsiyeniz var mıdır?
Son günlerde çocuğum daha sakin Allahım çok şükür ama kakasi hala yeşil olunca tedirgin oluyorum yeni doğanin bizden başka kimse bu sorunları yaşamıyor mu yoksa umursamıyor mu?
Bugün kakası sarıya döndü buna mutlu olmalı mıyım? Yoksa hala kötü kaka mi?

Eklentiler

• IMG_20200615_114356.jpg
    IMG_20200615_114356.jpg
    86,1 KB · Görüntüleme: 67
Biogaiye devam ediyoruz birde d vitamini veriyoruz. Geçen çok ağlayınca carpol verdim doktor öle demişti ama o daha kötü yaptı gibi hiç sakinleşmedi :/
Eğer hepatit b den sonra maya alerjisi gelişti ise bizi nasıl bir senorya bekliyor? Tedavi için ne yapabiliriz?
Eğer aşıları yaptiramazsak bağışıklığını nasıl koruyacağız ?

Birde dün akşam bebisimizi yıkadık Sebamed ürünleri ile sonra losyonladik dustan sonra el ayaklarinda morarmalar oldu anlam veremedik biraz ayaklarını hareket ettirince rengi kendine geldi :/

Parasetamol konusu türkiye de korkunç durumda. Çocuk doktoru kadir tuğcu parasetamol hakkında ayrıntıyla yazmış zamanında, firsat bulunca internetten ulaşıp okuyun mutlaka. Alerjik bebeğe müthiş derecede acil bir durum oluşmadıkça ilaç verilmez. Ben bir gafletle 1 çay kaşığı calpol verdiğimde bebeğim kesintiz ağlamıştı bir saat. O günden beri bir daha asla ilaç vermedim. İlaç vermemek hastalığı çayıra salmak değil tabi ki. Instagramda @izmircocukdoktoru ve @dromersaltan hesaplarına bakın, ikisi de literatürü çok yakından takip edip en az ilaçla hasta tedavi eden doktorlar. Omer saltan istanbulda, alerji konusunda ihtisası yok zannediyorum ama fitoterapi biliyor ki bu çok iyi bir şey.

Sebamed, mustela bunlar malesef anneleri çok yanıltan markalar ve asla dogal degiller. Hepsi kötünün iyisi sadece. Losyonlar tamamıyle kozmetik ürünlerdir, bebe yağları da öyle. Doğal olan temizleyiciler tamamen dogal yöntemlerle artık yağlardan değil yenilebilir yaglardan yapılmış sabunlardır, doğal yaglardan üretilmiş arap sabunudur, sirke ve karbonattır. Bebeğinizi iki haftada bir karbonat ya da dogal sabunla yıkayıp durulayın. Onun dışındaki bütün banyoları sadece suyla yaptirmalisiniz. Aksi halde surekli temizleyiciye maruz kalan cildinin hem yag dengesi hem bakteri florasi bozulur ve bu sefer alerji ciltte yayılır. Vücudunu nemlendirmek için tamamen doğal yaglar dışında bebeklere özel adıyla pazarlanan ticari hicbir ürün kullanmamalisiniz. Güvenerek aldığınız sebamedin, losyonun içeriğini okuduğunuzda goreceksiniz zaten kimyasal dolu olduğunu. Sabun ve yenilebilir kremler için kesinlikle @rahikimahtumurunleri hesabını tavsiye ederim. Yağlar için defne nuka markasını büyük aktarlarda ve e ticaret sitelerinde bulabilirsiniz.

Hamilelikteki müdahaleler ve doğum sekli bebeginiz için detoksu hayati hale getiriyor ne yazık ki. Kimyon, rezene alerjik olabilir, kesin derim. Zaten bu iki çay da standart gaz için öneriliyor. Bizim bebeklerimizin gazı besinden değil alerjiden kaynaklanıyor o yüzden etkisini de görmemişsinizdir muhtemelen.

Alerjen gıdayı almaya devam ettikçe alerji ilerlemez, alerjiyi ilerleten tek şey vücudun toksin maruziyetinin devam etmesidir. Toksin girişini durdurursanız alerji ilerlemez. Bununla beraber detoks yaparsınız alerji geriler. Detoks yapmazsanız ama toksin girişi durursa bebek büyüdükçe alerji yine hafifler ve tamamen gecebilir de. Çünkü kilosu arttıkça, sistemleri geliştikçe hem yavaş yavaş vücudu toksinleri atabilir hale gelir hem de kilo başına düşen toksin miktarı azalmış olur. Benim diyetle ilgili yazdıklarım sadece öneri. Bebeğinizi siz daha iyi tanıyor ve gozluyorsunuz, abartmadiginizdan panik yapmadiginizdan emin olarak icinize sinenleri yiyin sadece, siz bilirsiniz.

Aşıyla bağışıklık güçlenmiyor ne yazık ki. Bu benim size bir mesajla anlatabileceğim bir konu nr yazık ki değil. Vitamingiller.hq instagram hesabını, vitamingiller.com blogunu ve vitamingiller youtube kanalını inceleyin. Aşıya dair bilimsel her türlü açıklamaya buralardan ulaşabilirsiniz. Vitamingiller youtube kanalında cocuk alerji profesörü alişan yıldıranın iki bölümlük röportajı var, kendisi hala omüde ogretim üyesi, mutlaka izleyin.

Bebeğin bağışıklığı kesinlikle tamamen doğal ve kan grubuna uygun besleyerek, hijyenle değil doğal temizlikle bakım yaparak, hastalık kapar korkusuyla sosyal izolasyona mahkum etmeyerek, doğayla temasını sağlayarak, kimyasalı sıfırlayarak ve pozitif olarak desteklenir.

Maya alerjisi gelişti ise mayadan uzak durmanız gerekir. Bütün alerjiler gibi toksin girişi durursa her 3 ayda bir ciddi gerileme olur alerjilerde. Olmuyorsa bilin ki bebek bir yerden zehirlenmeye devam ediyordur. Istanbulda en buyuk tehlike hava kirliliği, duvar boyası, cila, rutubet ve yıllanarak yıpranmış şebeke suyu boruları. Bu etkileri sifirlamak elimizde olmadığı için yine duzenli detoks tek çözüm gibi duruyor bizim için.

Son olarak bebeginizin kakası duzelmeye başlamış. Pütürlü kısım arttıkça daha da iyiye gidiyor demektir.

Son düzenleme:
Amerikada bir çocuk doktorunun eyalet meclisinde yaptığı aşı özeti. Aşıyla ilgili şüpheleri olan ebeveynlere araştırmaya nerelerden başlayacakları ve neyden şüphelenmeleri gerektiği konusunda fikir olacaktır. Sonuna kadar dikkatle dinleyin derim.

Amerikada bir çocuk doktorunun eyalet meclisinde yaptığı aşı özeti. Aşıyla ilgili şüpheleri olan ebeveynlere araştırmaya nerelerden başlayacakları ve neyden şüphelenmeleri gerektiği konusunda fikir olacaktır. Sonuna kadar dikkatle dinleyin derim.

yazdiginiz son yazilari okudum detoksla ilgili.bilgilendirme icin tesekkur ederim 💙

dün biz aşı olduk 😣😔 kızım aşıyı olunca özür diledim.😔 ebe güldü aa özü diliyor bi de ne yaptın da özür diliyorsun dedi.ben de ne olduğunu tam bilmedigimiz birseyi cocuga enjekte ediyoruz daha ne olsun dedim.o daa olur mu aşı bu hastalık zamanı önemli dedi ve yutkundu ve hemen gitti.normalde ebe ile aram iyidir muhabbet ederiz.ama konusmadi açıklamadı..

dün gece hiç uyumadı yavrum ve günlerdir özellikle kaka takibi yapıyorum kakada kan olursa aşıyı geciktirecektim kii zaten 10 gün geciktirdim sırf bu yüzden.ama kakada sadece mukus vardi.ve bikac gundur sıkı diyetteydim.ama dun gece kakada kan vardı 😔😔😔😣

acaba aşıdan mi dedim.ama bu kadar çabuk olur mu bilemedim..
aşı konusuna ne zaman eğilmek istesem ailem ve eşim engelliyor.hayir asisiz olmaz diyor.ama okudukca izledikce delirecek gibi oluyorum.ben ogretmenim.zihinsel engelliler ile calistim.rehabilitasyonda calistim yani.vee gelen velilerden hocam aşıdan sonra oldu diyenelr vardi.ben de aşi sonrasi atesten zannediyordum 😔😔😔😔😔😔 her doktora bana boyle soylendi dedigimde...hep ayni cevap... asi oyle sey yapmaz..ama bu kadar kadin ayni şeyi soyluyor.hocam asidan sonra degisiklik oldu.kimi bebekken kimi 6 7 yasindan sonra...genelde sosyal olarak zor gecinen ve okumamis insanlardi bunu diyen ve o nedenle atesi anlayamadilar da havale ile mi boyle oldu derdim hep..ama anne hep annedir okumakla ne ilgisi var..anladim..gec oldu..doktorlar bir ara aşilar bozuktu o donemin cocugudur onlar cevabini aldim.90 lı yillar..ya ben de bozuk asiya denk gelirsem..anlayamadim bu konuyu..

4. ay asisina kadar arastiracagim...ogluma baktikca ozur diliyorum..kizima baktikca özür diliyorum...simdilik asi karsiti degil asi kararsiziyim..

Son düzenleme:
yazdiginiz son yazilari okudum detoksla ilgili.bilgilendirme icin tesekkur ederim 💙

dün biz aşı olduk 😣😔 kızım aşıyı olunca özür diledim.😔 ebe güldü aa özü diliyor bi de ne yaptın da özür diliyorsun dedi.ben de ne olduğunu tam bilmedigimiz birseyi cocuga enjekte ediyoruz daha ne olsun dedim.o daa olur mu aşı bu hastalık zamanı önemli dedi ve yutkundu ve hemen gitti.normalde ebe ile aram iyidir muhabbet ederiz.ama konusmadi açıklamadı..

dün gece hiç uyumadı yavrum ve günlerdir özellikle kaka takibi yapıyorum kakada kan olursa aşıyı geciktirecektim kii zaten 10 gün geciktirdim sırf bu yüzden.ama kakada sadece mukus vardi.ve bikac gundur sıkı diyetteydim.ama dun gece kakada kan vardı 😔😔😔😣

acaba aşıdan mi dedim.ama bu kadar çabuk olur mu bilemedim..
aşı konusuna ne zaman eğilmek istesem ailem ve eşim engelliyor.hayir asisiz olmaz diyor.ama okudukca izledikce delirecek gibi oluyorum.ben ogretmenim.zihinsel engelliler ile calistim.rehabilitasyonda calistim yani.vee gelen velilerden hocam aşıdan sonra oldu diyenelr vardi.ben de aşi sonrasi atesten zannediyordum 😔😔😔😔😔😔 her doktora bana boyle soylendi dedigimde...hep ayni cevap... asi oyle sey yapmaz..ama bu kadar kadin ayni şeyi soyluyor.hocam asidan sonra degisiklik oldu.kimi bebekken kimi 6 7 yasindan sonra...genelde sosyal olarak zor gecinen ve okumamis insanlardi bunu diyen ve o nedenle atesi anlayamadilar da havale ile mi boyle oldu derdim hep..ama anne hep annedir okumakla ne ilgisi var..anladim..gec oldu..doktorlar bir ara aşilar bozuktu o donemin cocugudur onlar cevabini aldim.90 lı yillar..ya ben de bozuk asiya denk gelirsem..anlayamadim bu konuyu..

4. ay asisina kadar arastiracagim...ogluma baktikca ozur diliyorum..kizima baktikca özür diliyorum...simdilik asi karsiti degil asi kararsiziyim..
Aileniz de bir şeyler okumadıkça araştırmaya gecenizi gündüzünüzü de verseniz sonuçsuz kalacak gibi. Araştırma işine eşinizi de dahil edebilirsiniz umarım. Yazdıklarınız beni de çok üzdü. Yavrularınız sağlıkla hayırla büyüsün.

Aileniz de bir şeyler okumadıkça araştırmaya gecenizi gündüzünüzü de verseniz sonuçsuz kalacak gibi. Araştırma işine eşinizi de dahil edebilirsiniz umarım. Yazdıklarınız beni de çok üzdü. Yavrularınız sağlıkla hayırla büyüsün.
tesekkur ederim insAllah....
ama o gül gibi oğrencilerim geldi gozume...sebep bu aşiysa....😔
gözlerime bak emircan demiştim..bakamam ogretmenim gozlerinde kaybolacagim diye korkuyorum demisti..o söz uktedir icimde bu nasıl bir korku yasayan bilir..
ben dun uzum sirkesi ile yikadim yesillikelri değişik olarak .ama iyi duruladim.malum uzume alerjimiz var.o kadarcik kanama yapmis olabilir mi?
belki de sebep budur.bunu da not edeyim.olur da okuyan olur.

tesekkur ederim insAllah....
ama o gül gibi oğrencilerim geldi gozume...sebep bu aşiysa....😔
gözlerime bak emircan demiştim..bakamam ogretmenim gozlerinde kaybolacagim diye korkuyorum demisti..o söz uktedir icimde bu nasıl bir korku yasayan bilir..
ben dun uzum sirkesi ile yikadim yesillikelri değişik olarak .ama iyi duruladim.malum uzume alerjimiz var.o kadarcik kanama yapmis olabilir mi?
belki de sebep budur.bunu da not edeyim.olur da okuyan olur.
Sebze meyveyi sirkeyle yıkamak riskli. Zirai ilaç kullanılmamış sebze meyve yok gibi artık semt pazarlarında manavlarda. Sirke bu zirai ilaçların organizmaya nüfuzunu artırarak zararını üçe beşe katlıyor. Pestisit sütten geçer mi kanamaya sebep olmuş mudur fikrim yok ama bebeğe zarar vermediyse bile size verir. Sebze meyveyi ya klordioksitli suda ya da karbonatlı suda on dakika bekletip durulamalısınız. Tum pestisit türlerini değilse bile bir çoğunu bağlıyor klordioksit ve karbonat.

İns duzelirse belirsizlik yoruyor beni :KK43: dün iki doktora gittim ikiside nerdeyse çok umursmadi yeşil kaka bebeklikte olur dedi normsl dedi takılmadı.
Mukuslu kakaya takıldı biri onada kanlı yoksa strese gerek yok dedi ( şeyi anlamıyorum kan gelmeden önlem alsak çocuğu yormasak uzmesek ama yok)
Mukuslu alerji belirtisi olabilir ama olmayada bilir ilk süt ve türevi kes 15 gün yap sonra devam ederse yumurtayı kesersin dedi tek tek kesmek mantıklı hepsini kederden eklemek daha zor dedi.
Zaten bir haftdir diyetteyim nerdeyse hicbirsey yemiyorum ama değişen birşey yok nasıl takip edicem dedim cevap yok.
Cnkj çocuk sakindi hah dedim diyet yaradı ama üç gün sonra aynı şeyleri yediğim halde çocuğun yoğun bir gazı vardı ve huzruszudu çocuk bu olur dedi doktor ee ben neyi takip etcem kaka desen hala mukuslu ozamn smdi yediğim pazı ve patateste mi dokunuyor yani :/

X