- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
3 gün içinde evde farklı bir şey yapıldı mı ona odaklanın o halde. Deterjan, parfüm, sokaktan gelen boya kokusu gibi bebeği doğrudan etkileyecek bir değişimden bahsediyorum. Ya da pişik kremi, farklı bir bebek bezi, banyoda doğal olmayan temizleyici de etkiler hem çok küçük hem alerjisi geniş olduğu için. Ya da yemeği her zamankinden farklı bir yöntemle pişirmiş olabilirsiniz, az pişirmiş olabilirsiniz, farklı baharat eklemiş olabilirsiniz. Hazır topaklanmayan tuz kullanıyorsanız o tek başına yeter de artar. Çünkü içinde beyaz görünmesi için titanyum dioksit oluyor ve turkiyedeki bütün paketli tuzların incelendiği bir araştırmaya göre hepsi mikroplastik içeriyor. Billur tuz falan adıyla satılan, tuzluktan akıp giden tuzdan bahsediyorum.İns duzelirse belirsizlik yoruyor beni dün iki doktora gittim ikiside nerdeyse çok umursmadi yeşil kaka bebeklikte olur dedi normsl dedi takılmadı.
Mukuslu kakaya takıldı biri onada kanlı yoksa strese gerek yok dedi ( şeyi anlamıyorum kan gelmeden önlem alsak çocuğu yormasak uzmesek ama yok)
Mukuslu alerji belirtisi olabilir ama olmayada bilir ilk süt ve türevi kes 15 gün yap sonra devam ederse yumurtayı kesersin dedi tek tek kesmek mantıklı hepsini kederden eklemek daha zor dedi.
Zaten bir haftdir diyetteyim nerdeyse hicbirsey yemiyorum ama değişen birşey yok nasıl takip edicem dedim cevap yok.
Cnkj çocuk sakindi hah dedim diyet yaradı ama üç gün sonra aynı şeyleri yediğim halde çocuğun yoğun bir gazı vardı ve huzruszudu çocuk bu olur dedi doktor ee ben neyi takip etcem kaka desen hala mukuslu ozamn smdi yediğim pazı ve patateste mi dokunuyor yani :/
Bir de şu var, alerji her besindeki proteine karşı gelişiyor. Ama ne yazık ki örneğin dogal patatesle gdolu patatesin proteinleri aynı olmuyor. O yuzden bir bebek dogal patatesle gdolu patatese ayni tepkiyi vermez. Bebegin gazli olduğu gün kullandığınız sebzeleri farkli bir yerden almış olabilirsiniz belki. Diger bir konu pestisitler yani zirai ilaclar. Turkiyenin zirai ilac kullanim raporunda en yogun pestisit kullaniminin yapraklı sebzelerde oldugu soyleniyor. Hatta istanbulda geçtiğimiz kış bir cok insan ispanaktan zehirlenmişti, doğuda da 4 yaşında bir çocuk nardan zehirlenip hayatını kaybetmişti. Pestisit bu kadar zararlı ve türkiyede bu kadar kontrolsüz kullaniliyor. Eğer pestisit anne sutunden geciyorsa sorununuzun kaynağı pazı gibi duruyor. 1 litre suya bir tatlı kaşığı karbonat ekleyip sebzeleri bu suda on dakika bekletip durulayıp pisirirseniz pestisitlerin onemli bir kısmı temizlenir.