Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Öncelikle sağol yazdığın için. Allah kolaylık versin sana da yavruna da,vallahi yazını okuyunca halime şükrettim. Ne az şey yiyebiliyorum diyodum ben çok bile yiyomuşum hamdolsun. Bizim kızın sütlü gıdalar tüketince kakasında kan gördüm onu kesince zaten kanda kesildi. Hatta bu kanlı kaka sonrası iki gün sonra gaita örneği verdik gizli kan çıkmadı. Tabi ben yine güvenmedim ama orası ayrı.şüphelendiğim şeyleri tahlil yapmadık kesin değil diye düşünmedim hemen kestim yemeyi. Mesela helva,domates bunlar benim gözlemim. Bal çok severdim artık yemiyorum. Daha önceden halleyin 10lu paketleri var alıp koymuştum yerim diye dolabın üzerinde gözüme çarpıp duruyo,dün eşimle çay içiyoruz canım o kadar çok istemişki aklıma takılıp durdu eşime getiriyimde ye diye o kadar çok söylemişim ki farkında olmadan. O da sağolsun yiyeceği varsa da açıp yemedi. Rüyama girdi üç dilim çikolata aldım ağzıma ben bunu kızıma yapamam iyileşmişken diye geri tükürdüm,dilimi temizlemeye çalışıyorum sütüme geçmesin diye. Kızım her ay mutlaka kilo aldı,boyu da uzadı. Bizde bariz belirtiler yoktu. Ben o yüzden kesin konduramadım kakada az bi mukus vardı yoksa. Ek gıdaya geçipte sütlü elmalı hipp mama verince bi hafta sonrasında ortaya çıktı. O sırada babamda vefat etmişti ankaradaydık ve bende sütüm kesilmesin diye her gün bir bardak süt içiyodum,sütlü çorba yiyodum. Melek gibi kuzum oldu mu sana bir kolik bebek. Ne uyku ne bişey. Susturmak ne mümkün. Sonra vücudu ürtiker dökünce anladık. Hatta o zaman bile mamayı deneyeli bi hafta oldu ya ona konduramadım deterjana yordum ben yine süt ürünleri yedim.
Dediğin gibi insanoğlu herşeye alışıyo. Ama inşallah tüm yavrular bu sıkıntısını atlatsın tez vakitte içlerinde benim kuzumda. Bizimkinin kısa süreceğine inanıyorum. Bende senin gibi her doktorun herşeyi bilemeyeceği gibi bu testlerinde tamamen doğruyu söyleyeceğine inanmıyorum. Gözlem çok önemli. Rabbim şaşırtmasın bizleri.

Ben de sana teşekkür ederim duaların için aminnnnn. Kolik nedir bizde fena yaşadık. Kesinlikle katılıyorum gözlem, tedbirli deneme yanılma. Alerji parmak izi gibidir herkes içşn bambaşkadır. Diyordu bir yerde ve doktorumuz öldürmez süründürür bu demişti çok doğru, her şey anne babada bitiyor çoğunlukla annenin dirayetli olması en büyük şans. ( Eşinin de yememe inceliğini göstermesi ne kadar centilmence. ) Benim eşim en büyük destekçim oldu. Bu çok mühim ve kıymetli bir kadın, anne için.
*Mesela annenin kullandığı ilaç varsa bunların ve aldığı gıda olan her şeyin etiketini okumak mühim.
Allah dermansız dert vermesin, çok sevindim hafif düzeyde oluşuna( hafifi bile ne kadar zordur çeken bilir) tez zamanda geçmesi dileğiyle

Hanımlar kusura bakmayın biraz mide bulandırıcı olabilir ama bir bakar mısınız? Nasıl görünüyor? İyice kaka uzmanı olduk. İlk foto bugünkü diğeri dün. Sadece süt ürünleri,et ve yumurta diyeti yapıyorum.

Bnce iyi duruyo canım diyetin ise yario bnce .mide bulandircak bişe yok bnm tlfnda oğlumun bi suru kakiş fotosu vardi:) :)))

Bnce iyi duruyo canım diyetin ise yario bnce .mide bulandircak bişe yok bnm tlfnda oğlumun bi suru kakiş fotosu vardi:) :)))
Kakalarla o kadar içli dışlıyız ki koyun koyuna yatıyoruz nerdeyse telefonlarda fotoğrafları eksik olmuyor ya kaka iyi hoşta bizim kızın poposundaki pişik hiç geçmiyor. Çok kilolu bir kızda değil ki kilodan desem. Sürekli de kremliyorum. Hametan bepanthol kullanıyorum. Geçer gibi oluyo yine çıkıyo. Dün hipp 5 tahıllı yedirdim biraz sürekli ağladı. Yedirmeyim bari dedim. Ensede omuzlarında minik minik isilik gibi kızarıklıklar var. Antihistaminik kullanınca geçiyo ama bırakınca yine çıkıyo. Yeniden bi katı diyet yapayım dedim dünden beri ptates zeytin ekmek yiyorum sadece. Böyle doktor yönlendirmesi olmayınca da olmuyo. Ankaraya gidelim hacettepeye dedim 15 martta arayın verelim randevu diyolar. Bi hafta sonrasına veriyolarmış. Başka nereye gidebilirim? Facebook kullanmıyodum kapatmıştım yeniden açtım bi grup varmış inek sütü alerjisi olanların. Üyelik talep ettim. Oradan da doktor sorayım diye.

Süt ürünleri diyeti yapan arkadaşlar kalsiyum kullanıyor musunuz? Bana dr kullanman lazım dedi de.

Süt ürünleri diyeti yapan arkadaşlar kalsiyum kullanıyor musunuz? Bana dr kullanman lazım dedi de.
Bana kadın doğumcum daha önceden osteocare vermişti onu gün aşırı kullanıyordum. Şimdi hergün bir tne kullanıyorum. Bir de gün aşırı zatevit miydi neydi balık yağı kullanıyorum. Emziren anneler için.

Arkadaşlar bana ankarada iyi bir doktor önerin lütfen. Kızımı götürmek istiyorum.

Bana da calcium sandoz + vitamin c diye bi ilaç önerdi. Balık yağını hamileyken kullandım ama doğumdan sonra bırakmıştım ben.

Mrb bebeğim 5 ay 23 günlük ilk defa ek gıda denemesine başladım cay kaşığının ucuyla patates verdim kakada kan gördüm. Normalde patatesi ben yiyordum bişey olmuyordu. Ne yapmalıyım sizce 3- 5 gün durup tekrar mi versem başka bişey mi denesem, ya hep kan gelirse ne yediricem ben çocuğa deneyimli annelerden yardım bekliyorum

Hanımlar laktik asit yasak mı? Zeytinin içinde laktik asit varmış bugün dikkatimi çekti.

Valla ben patatesi bilmiyorumda acaba sen bu kan gördüğün gün çok fazla sütlü gıda tüketmiş olabilir misin? Ben sütlaç yoğurt falan yediğimin ertesi günü görmüştüm kan

Valla ben patatesi bilmiyorumda acaba sen bu kan gördüğün gün çok fazla sütlü gıda tüketmiş olabilir misin? Ben sütlaç yoğurt falan yediğimin ertesi günü görmüştüm kan
Yok canim ben diyetteyim 4 aydir sut urunleri et yumurta kuruyemis diyeti
Ek gidaya baslayalim dedik ne yapcazz bilmiyorum ilk denemeden boyle oldu caresiz kaldim ne yediricem diye bi muddet ara vericem artik ne yapicami sasirdim

Yok canim ben diyetteyim 4 aydir sut urunleri et yumurta kuruyemis diyeti
Ek gidaya baslayalim dedik ne yapcazz bilmiyorum ilk denemeden boyle oldu caresiz kaldim ne yediricem diye bi muddet ara vericem artik ne yapicami sasirdim
Canim yazmicaktim ama dayanamadım yardimci olayim dedim. Üzülme bak benim bebeğim herseye ama herseye tepki veriyordu. Aklına ne gelirse. Patates havuc herseye ya. 6 aylık ken haşlama usulü yapıp yedirdim direk ishal oldu ve kaka da kan. O kadar çok göz yaşı döktüm ki. Bu işin özeti şu az az vereceksin bağırsakları alıştiracaksin. Ben nerdeyse 1 yıldır diyetteyim. Yavaş yavaş açtım şu an sadexe direk süt yoğurt kaldı hamd olsun. Dokunan şeylerde 1 hafta 10 gün ara ver sonra yine dene. Ben hep bu şekilde ilerliyorum. Patates dokundu ya 1 hafta bekle kaka hafif toplasin sorna çok az 1 çay kaşığı ver hergün. Patates i geçince havuc sonra bal kabagı bu şekilde asacaksin inş. Ben bu sebzeleri 10 gün boyunca 1 çay kaşığı ile başladım ilk 3 günden sonra artırarak verdim. Sonra dokunmayan sebzeleri 2 sebze karistirip sonra 3 sebze sonra ise 3 sebze 1 tahil ekledim. Bu şekilde 4 aydır devam ediyroum. Şu an kzuu eti denemesindeyim . Kendime birsey den erken ona denemiyorum buna dikkat ediyorsun o şekilde. Sabır isteyen bir süreç ama geçecek inş.

Birde bağırsak da tepki olanlar mutlaka Prebiyotik damla kullansinlar bebislere ben çok çok faydasını gördüm. Çok pismanim daha önce kullanma digim a.

Arkadaşlar bana ankarada iyi bir doktor önerin lütfen. Kızımı götürmek istiyorum.
Haccettepe Haccettepe alerji bölümü ankara da en iyi alerji konusunda hastanelerden biri. Sadece sıkıntı randevu almak çok zor. Bende henüz alamadım. Özellikle özge hoca ya çok iyi diyorlar. Ben gazi ye goturuyor um ama çok memnun değilim açıkçası. Caresizlikten gidiyoruz

Canım özge hocayı sorduğumda hoca yeni hasta almayacak mayısta arayın o zaman alırsa verelim randevu dedi. Ümit bey varmış onun içinde 16sında arayın dedi.randevu o zaman verecekmiş. İnstagramda biri var onla konuştuk özge hanıma gidiyomuş,zaten hepsi birbirine danışıyo,ümit beyde iyidir dedi. Bakalım bi gidelimde inşallah. Erken bi tarihe verirse randevu. Eşim izin alacak belki ben ankarada kalırım. Hem ev işi,hem kızım,hem gıda denemeleri zaten yıpratıcı bari annemin yanında biraz dinleneyim ankarada. İnşallah bize her anlamda iyi gelir.
Kızımın vücuduyla da her gün konuşuyorum,bu yediklerin sana zararlı değil ona savaş açma diye

Y yediveren14 canım buraya bir bak. Burdaki arkadaşlar daha tecrübeli ve sağolsunlar çok paylaşımcı. Çoğu zaman ailenden,etrafından görmediğin desteği burada görüyorsun.

Birde bağırsak da tepki olanlar mutlaka Prebiyotik damla kullansinlar bebislere ben çok çok faydasını gördüm. Çok pismanim daha önce kullanma digim a.
Ben başladım canım burda konuştuğumuzun ertesi günü aldırdım eşime. Günde 3 damla. Hacettepe alerji doktorlarının yazdığı bir makaleyi okudum dün,Finlandiyada yapılan araştırmada bu laktobasiller yani dışarıdan alınan biogaia tarzı ilaçlar alerjiyi yenme konusunda baya farkediyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…