- 14 Mart 2015
- 1.798
- 1.210
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sadece mukus sa sorun takmaya bence ek gıda ile toparlar sizinYeni gördüm bu yazını da. Tamam canım sağolasın bende eşime aldırayım başlayalım kullanmaya.
Canım benim kızım 6 aylık. 17 ağustos doğumlu. Bizde 4.5 aylıkken anladık bu alerjiyi. Bende diyet yapıyorum. Bi yandan da gözlemliyorum başka şeylere de alerjisi olabilir mi diye. Bizim kızın şükür egzaması falan yok. Öyle ishali de yoktu yalnızca kakasında az bi mukus vardı. Kilo da aldı iyi en az 350 gr almıştı 3.ayında onun haricinde genel olarak 500gr aldı. Ben çok fazla olmadığını düşünüyorum alerjisinin çabuk geçeceğine dair umudum da var. İnşallah yanılmıyorumdur. Allah'ım yavrularımıza öyle bir şifa versin ki izi tozu kalmasın vücutlarında inşallah
Canım kızım hipp sütlü elmalı mama yemişti önce ağzının kenarı kızardu sonra tüm vücudu kabardı ürtiker oldu feci şekilde,sonra kakasında kılcal damar tarzı kan vardı. Ben diyet yaptıktan sonra geçti. Deri testi de yaptırdık yumurta beyazı ve süt alerjisi çıktı. 2(+) vardı ikisinin yanında da nedir değerlendirmesi bilmiyorum ama. Sen daha tecrübelisin. Ya doktorlar tüm boyutta inceledikleri için malesef alerjiyi ilk etapta düşünmüyolar. Sen ankarada kime gidiyosun?Sadece mukus sa sorun takmaya bence ek gıda ile toparlar sizin
Ben su an gazi ye gidiyorum. Ayrı ayrı 3 dr a. Ama hiç birinden memnun değilim. Siz kan testi yaptridinizmi kanda pozitif çıktı mı. Soru Cevap şeklinde yardimci olayim. Bebeğimi uyutmusken. Çok detaylı bir konu. Rast gele birsey söylerse m yanlış yonlendirmekten korkuyorum. Alerji de ilk tanı kan testinde çıkıp cikmamasi. Eğer kan testi yapılmadiysa mutlaka yaptir. Çünkü ikisi çok farklı. Kan da çıkan ve çıkmayanCanım kızım hipp sütlü elmalı mama yemişti önce ağzının kenarı kızardu sonra tüm vücudu kabardı ürtiker oldu feci şekilde,sonra kakasında kılcal damar tarzı kan vardı. Ben diyet yaptıktan sonra geçti. Deri testi de yaptırdık yumurta beyazı ve süt alerjisi çıktı. 2(+) vardı ikisinin yanında da nedir değerlendirmesi bilmiyorum ama. Sen daha tecrübelisin. Ya doktorlar tüm boyutta inceledikleri için malesef alerjiyi ilk etapta düşünmüyolar. Sen ankarada kime gidiyosun?
Yok canım kan testi yapılmadı. Doğru sonuç vermez diye. Ama vücudunun kabarması zaten bi gösterge değil mi? Yoğurtta da aynı tepkiyi verdi. Ben ilk başta önemsemeyip sütlaç falan yediğimde de aynı tepkiyi verdiBen su an gazi ye gidiyorum. Ayrı ayrı 3 dr a. Ama hiç birinden memnun değilim. Siz kan testi yaptridinizmi kanda pozitif çıktı mı. Soru Cevap şeklinde yardimci olayim. Bebeğimi uyutmusken. Çok detaylı bir konu. Rast gele birsey söylerse m yanlış yonlendirmekten korkuyorum. Alerji de ilk tanı kan testinde çıkıp cikmamasi. Eğer kan testi yapılmadiysa mutlaka yaptir. Çünkü ikisi çok farklı. Kan da çıkan ve çıkmayan
Anlıyorum Anlıyorum canım kesin alerji ancak mutlaka kan testi yaptir. Kesin sonuç göstermez diye birşey yok. Alerji bir kanda çıkan alerji var birde bağırsak tepkili. Senin anlattıkların a bakılırsa bağırsak tepkili. Benim bebeğim de ürtiker döktü. Senin anlattıklarını anlıyorum. Ancak ilk işin kan testi yaptırmak. Ankara isen sami ulus çocuk hastalıklarına git orada ücretsiz yapılıyor diye bikiyorum durumunu izah et. Normal çocuk dr lari bile yapıyor. Süt buğday yumurta kuruyemis bunların hepsine baktir mutlaka. Bizim non ige yani kanda çıkmadı. Bağırsak tepkili alerji lerde iki tedavi metodu kullanılıyor. Biri tamamen alerjen i kesmek yani katı diyet tarzı diğeri de az az alerjen alımı. Biz katı diyet yaptık 7 ay gibi bir süre sorna bir Dr az alerjen alımı ile devam et dedi. Şimdi sadexe süt dieytindeyim az az yemeye calisiyroum ay canım o kadar inan derin bir mevzu ki şimdi yazmakla olacak is değil. Yardımcı olmak istiyroum. Senin ilk iş kanda baktirmak canım. Kanda çıkmazsa işin daha kolay ek gıda ile çok çok toparliyor. Birde probiyotik kullanmak lazım. Ay karma karışık yazdım inş. AnlarsinYok canım kan testi yapılmadı. Doğru sonuç vermez diye. Ama vücudunun kabarması zaten bi gösterge değil mi? Yoğurtta da aynı tepkiyi verdi. Ben ilk başta önemsemeyip sütlaç falan yediğimde de aynı tepkiyi verdi
Ay evet sonradan fark ettim kanda çıkanla diğerinin farklı olduğunu. Ay inşallah anlattığına göre şanslıyız diyebilirim diğer seçeneğe göre. Pazartesi sağlık ocağındaki doktorda bilerek mi dedi bilmiyorum senin dediğin tarzda az az ver gibi bişeyden bahsetti bende sen çok biliyosun demiştim içimden :) biz şuanda Vandayız canım üniversite hastanesine gider veririz kan ya da bi ay sonra alerji uzmano var Van bölge araştırmada ona kontrolümüz var o zaman bahsederim doktora bu durumdan bi bakalım diye. Evet o probiyotiği de burdan bazı arkadaşlar yazmış dikkatimi çekmişti bizimki niye vermedi diye. Onu da derim. Doktor aptamil pregomin as yazdı. Çorbalarının içine katıyorum bir ölçek fazla katamıyorum tadını alsın kusuyor hemen. Yedirdiklerimde boşuna gidiyor çocuğumda helak oluyor. Valla burdakiler sayesinde doktora ne sormamız gerekiyo onu biliyoruz,doktorları kıyaslıyoruz. Ay valla iyi ki burası varAnlıyorum Anlıyorum canım kesin alerji ancak mutlaka kan testi yaptir. Kesin sonuç göstermez diye birşey yok. Alerji bir kanda çıkan alerji var birde bağırsak tepkili. Senin anlattıkların a bakılırsa bağırsak tepkili. Benim bebeğim de ürtiker döktü. Senin anlattıklarını anlıyorum. Ancak ilk işin kan testi yaptırmak. Ankara isen sami ulus çocuk hastalıklarına git orada ücretsiz yapılıyor diye bikiyorum durumunu izah et. Normal çocuk dr lari bile yapıyor. Süt buğday yumurta kuruyemis bunların hepsine baktir mutlaka. Bizim non ige yani kanda çıkmadı. Bağırsak tepkili alerji lerde iki tedavi metodu kullanılıyor. Biri tamamen alerjen i kesmek yani katı diyet tarzı diğeri de az az alerjen alımı. Biz katı diyet yaptık 7 ay gibi bir süre sorna bir Dr az alerjen alımı ile devam et dedi. Şimdi sadexe süt dieytindeyim az az yemeye calisiyroum ay canım o kadar inan derin bir mevzu ki şimdi yazmakla olacak is değil. Yardımcı olmak istiyroum. Senin ilk iş kanda baktirmak canım. Kanda çıkmazsa işin daha kolay ek gıda ile çok çok toparliyor. Birde probiyotik kullanmak lazım. Ay karma karışık yazdım inş. Anlarsin
Çocuğun corbalar ona katma pregomin yazık ya. Tek ıcir meye çalış. Prebiyotik hiç kullanma mis olman a çok sasiridm. Bize gittiğimiz her dr verir. Mutlaka ilk işin Prebiyotik başlamak olsun biogaia dan ben memnun kaldim. Biraz pahalı ama yapacak birsey yok.Ay evet sonradan fark ettim kanda çıkanla diğerinin farklı olduğunu. Ay inşallah anlattığına göre şanslıyız diyebilirim diğer seçeneğe göre. Pazartesi sağlık ocağındaki doktorda bilerek mi dedi bilmiyorum senin dediğin tarzda az az ver gibi bişeyden bahsetti bende sen çok biliyosun demiştim içimden :) biz şuanda Vandayız canım üniversite hastanesine gider veririz kan ya da bi ay sonra alerji uzmano var Van bölge araştırmada ona kontrolümüz var o zaman bahsederim doktora bu durumdan bi bakalım diye. Evet o probiyotiği de burdan bazı arkadaşlar yazmış dikkatimi çekmişti bizimki niye vermedi diye. Onu da derim. Doktor aptamil pregomin as yazdı. Çorbalarının içine katıyorum bir ölçek fazla katamıyorum tadını alsın kusuyor hemen. Yedirdiklerimde boşuna gidiyor çocuğumda helak oluyor. Valla burdakiler sayesinde doktora ne sormamız gerekiyo onu biliyoruz,doktorları kıyaslıyoruz. Ay valla iyi ki burası var
Canım tek içimiyo ki anne sütü alıyoya biberonu da reddediyo zaten. Zorlamakta istemiyorum açıkcası iyice tiksinmesin yemekten diyeÇocuğun corbalar ona katma pregomin yazık ya. Tek ıcir meye çalış. Prebiyotik hiç kullanma mis olman a çok sasiridm. Bize gittiğimiz her dr verir. Mutlaka ilk işin Prebiyotik başlamak olsun biogaia dan ben memnun kaldim. Biraz pahalı ama yapacak birsey yok.
Sakın yemekten tiksindi rme çok sorun yaşarsın ben o hatayi yaptim çok pismanim.telafisi olmuyoCanım tek içimiyo ki anne sütü alıyoya biberonu da reddediyo zaten. Zorlamakta istemiyorum açıkcası iyice tiksinmesin yemekten diye
Benimki şansıma mı nedir tatlıyı sevmiyo,tuzlu şeyleri daha çok seviyo. Meyve sevmiyo midesi kalkıyo ama şükür ki çorbayı seviyo. Bi ölçekte çok bi tat değişmiyo canım içiyo şükür. Dediğin gibi ek gıdayla kakası toparlandı. Biogaiayı da araştırdım başlayım ama günde kaç damla vermek gerekir?Ek gıda dan tiksinirse işin çok zorlaşır iyileşme süreci de uzar. Tabi bağırsak tepkili ise. Mamayi vermede amaç çocuk aç kalmasın süt yoğurt yemedigi içinde gıda takviyesi olsun. Ama eger senin süt un ile ve ek gıda ile karnı doyuyorsa sıkıntı yapma. Mamayi vanilya aroması ile tatlandir başka birşey le tatlandir öyle ver. Yediği şeylere katip tiksindirme
Biberon almıyor demişsin o konuda ne yapabilir sin bilemiyorum. Ama Nacizane tavsiyem yine de sen yemekten soğutma çocuğu. Sanırım daha 6 aylık zaten daha yeni yeni bundan sonra ca ihtiyacı duymaya başlayacak. Eğer hafif formu ise 9 aylık olunca yoğurt yemeye bile başlayabilir. Tabi bilincli ve düzenli ek gıda alımı ile. Biz katı diyetle biraz süreci uzattım. 9 aylık olduğunuzdan bu yana firinlanmis süt yoğurt yiyebiliyorum. Bakalım in.inş yaşında geçmesini ümit ediyorum 2 ay süremiz varCanım tek içimiyo ki anne sütü alıyoya biberonu da reddediyo zaten. Zorlamakta istemiyorum açıkcası iyice tiksinmesin yemekten diye
Bebeklerin tad duyguları değişiyor csnim belki senin ki de daha oturmamistir. Biogaia 3 damla kullan hergün. Prebiyotik bu bebkler için olmazsa olmaz gibi birseyBenimki şansıma mı nedir tatlıyı sevmiyo,tuzlu şeyleri daha çok seviyo. Meyve sevmiyo midesi kalkıyo ama şükür ki çorbayı seviyo. Bi ölçekte çok bi tat değişmiyo canım içiyo şükür. Dediğin gibi ek gıdayla kakası toparlandı. Biogaiayı da araştırdım başlayım ama günde kaç damla vermek gerekir?
Canım hep hafif formu olduğunu düşündüm kızımın alerjisinin çünkü o mamadan önce hiç bi tepkisi yoktu kızımın. O mamayla yükleme yaptım galiba bikmeden. Bende 9 ay kadar bişey denemek istemiyorum diyet açma niyetinde değilim ama sende böyle yaparak süreci uzattım demişsin kafam karıştı. Doktorla iyice konuşmak lazım bunu bi de şu kan testini en iyisi çok beklemeyip yaptırmak lazım. Valla senle konuştum iyi oldu içim biraz daha rahatladı.Biberon almıyor demişsin o konuda ne yapabilir sin bilemiyorum. Ama Nacizane tavsiyem yine de sen yemekten soğutma çocuğu. Sanırım daha 6 aylık zaten daha yeni yeni bundan sonra ca ihtiyacı duymaya başlayacak. Eğer hafif formu ise 9 aylık olunca yoğurt yemeye bile başlayabilir. Tabi bilincli ve düzenli ek gıda alımı ile. Biz katı diyetle biraz süreci uzattım. 9 aylık olduğunuzdan bu yana firinlanmis süt yoğurt yiyebiliyorum. Bakalım in.inş yaşında geçmesini ümit ediyorum 2 ay süremiz var
Dr un katı diyet savunucusu ise kati diyet dicektir. Az az alerjen yuklesin di yen ise onu savunacaktir. Genellikle gastreontoloji bölümü katı diyet alerji dr lari alerjen alımını savunuyor. Ben katı diyet yaptım ama yapmayan ve bebeğim den küçük bebkler az alerjen alımı ole iyilesip yoğurt yiyen var. Ama bu durum rast gele gelişigüzel olmuyor. Sıkı dr kontrolü ve ısı bilen dr gerekiyor.Canım hep hafif formu olduğunu düşündüm kızımın alerjisinin çünkü o mamadan önce hiç bi tepkisi yoktu kızımın. O mamayla yükleme yaptım galiba bikmeden. Bende 9 ay kadar bişey denemek istemiyorum diyet açma niyetinde değilim ama sende böyle yaparak süreci uzattım demişsin kafam karıştı. Doktorla iyice konuşmak lazım bunu bi de şu kan testini en iyisi çok beklemeyip yaptırmak lazım. Valla senle konuştum iyi oldu içim biraz daha rahatladı.
Benim oğlum şu an bir yaşında. Ve hastaneden çıkmadan daha atmıştı yüzü.ciddi düzeyde çoklu gıda alerjisi var. Ben 5.hafta diyete başladım ve çok şükür ki gelişimi bu sayede çok iyi oldu. Persentil eğrisi hep yüzde doksandı. 8.ayı bitene kadar sadece zeytin, zeytinyağı ekmek yedim. Aklınıza gelen neredeyse her şey dokunuyor. Elma, armut, şeftali, kabak, pirinç, yumurta süt, ayçiçek yağı domates, ıspanak havuç baharatlar......hepsi alerjen. Daha bu çok az kısmı. Döküntü hafifledi kakada ipliksi kan gördük. Biz çok okuduk ve gördük ki eğer yedikten sonra kan oluyor ve siz katı diyet yapınca kesiliyorsa bu alerji. Ayrımını yaparsanız güvenilir bir dr bulmak. Biz emindik. Testlere hiç sıcak bakmadık araştırma sonucunda. Belli bir yaşa, veya güvenilir dr unuz isteyinceye kadar.testler bu tür alerjilerde hiç bir zaman kesin olmuyır. Mesela pirince alerjik çıkmadı test sonucu, ancak bu hiç net değil. Test yüzde elli elli dedi dr umuzda. Yani pirinci ek gıdaya başladıysa yine az miktarda arttırarak üçgün kuralını dikkate alarak denemelisiniz. Ek gıda yoksa anne dener. Testte yok diyor bakalım doğru mu? Diye. Bir şey olmaxsa test sonucunuzun sağlamasını almış oluyorsunuz. Bazı alerjenler daha geç de çıkabiliyormuş 10gün tek o gıdayı denemek lazım dedi dr.bende garanti olsun diye hep böyle yaptım. 8.ayda kakadaki kan birden kesildi. Bu arada ben kuzu kemik suyu ve yulaf unu vermeye başlamıştım. Belki onlar da destekleyici olmuştur. Biz 6.ayımızda gastroenterolog prof tufan kutlu ya gitmeye başladık. Rahat ve emin tavırları szi dinlemesi ve desteği iyiydi. Neocate mama raporumuz eylülde çıkınca mama ile birlikte anne sütü devam etti. Halen alerjisi devam ediyor. Ama alışıyor insan. Sabır gerek bolca anlayışlı insanlar . Anne katı diyet yapınca çok yorucu ama meleğiniz için katlanıyor ve duruma alışıp ona uygun tarifler geliştiriyorsunuz . Bir gün geçeceğini bilmek motive edici.Yok canım kan testi yapılmadı. Doğru sonuç vermez diye. Ama vücudunun kabarması zaten bi gösterge değil mi? Yoğurtta da aynı tepkiyi verdi. Ben ilk başta önemsemeyip sütlaç falan yediğimde de aynı tepkiyi verdi