Çocuk Hastalıkları Bebeğinde Doğum Lekesi Olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim oğlumdada var lekeler amaazaldı gitgide.ilk zamanlar baya sorun yapmştım ama doktorumuz gecer demişti.iki kaşının ortası dudak üstünde üç tane yan yana nokta göz kapağı ve ensesinde var.aglayınca daha belirgin oluyo ama azalıyo git gide berbattı ilk doğdugunda şimdi azaldı ensesindeki daha belirgin ama onuda saçları kapatıyo.bide tam sırtının ortasında ceviz büyüklüğünde bi morluk var oda geçiyo..canları sağolsun...

resimleri var bakabilirsin canım.kıyaslaman için

resimleri var bakabilirsin canım.kıyaslaman için

maşallah yağız a:nazar: resimlere baktım canım ama pek farkedemedim lekeleri demekki sizinkiler az bizimkiler baya koyu renk ve büyük.öyle nokta yada ufak şekilde değiller:59: bu arada yağız kaç aylık çok tatlı maşallah ALLAH uzun ömür versin:16:

sağol teyzesi.yağız 12.ayın içinde 27 aralıkta doğum günü var. o resimler önceki halleri şimdi daha büyüdü.yeni resimlerindende koyarım bakarsın teyzesi..sende resim koyarsan bakarım nasıl olduguna çünkü ilk doğdugunda çok kötüydü bizimkide

benimkızımda 3,5 aylık alnının ortasında iki parmak şeklinde iz var sanki biri geçti diğeri duruyor birde gözünün üzerinde kırmızılık var o hala duruyor

benimkızımda 3,5 aylık alnının ortasında iki parmak şeklinde iz var sanki biri geçti diğeri duruyor birde gözünün üzerinde kırmızılık var o hala duruyor

öncelikle bebeğini güle güle büyüt inşallah:49: ağlayınca yada kendini sıktığında dahada kırmızı oluyormu.benim oğludakiler ağlayınca çok koyulaşıyor:59:

benim 40 günlük oğlum var.onunda sağ gözünün üstünde doğum lekesi var..uyurken daha açık renk oluyor sıcakta,ağlayınca koyulaşıyor..inş geçer. bizim doktorumuzda 2 yaşına kadar geçer dedi..

öncelikle bebeğini güle güle büyüt inşallah:49: ağlayınca yada kendini sıktığında dahada kırmızı oluyormu.benim oğludakiler ağlayınca çok koyulaşıyor:59:

sağol sende sağlıkla büyüt bebeğini
aynen dediğin gibi ağlayınca daha belirgin olur dr kalıcı olbilir dedi ama büyüdükçe yüzü genişledikçe geçermi bilmem :59:

aynen dediğin gibi ağlayınca daha belirgin olur dr kalıcı olbilir dedi ama büyüdükçe yüzü genişledikçe geçermi bilmem :59:

hadi yaa kalıcı olabilme ihtimali varmıymış.cilt doktorumu söyledi çocuk doktorumu

arkadaşım bide şunu merak ettim.netten araştırdığım kadarıyla çok çeşitli doğum lekeleri var.senin bebişindekine hangi teşhis konuldu:44:

merhaba benimde 18 günlük bir kızım var,ve tam alnının bittiği saçın başladığı yerde doğum lekesi var,ama kırmızı değil sizinkiler gibi,bizimki kahverengi,ben gibi,Üzerinde saçlar var.3 cm kadar büyüklüğünde,kabarık değil dümdüz.Çok küçük bir bölümü alnına hafif iniyo.İlk gördüğümde öylesine üzüldüm öylesine taktımki kafama günlerce ağladım bakıp bakıp.Eşimde üzüldü tabi,ama teselli etmeye çalıştı beni hep,allaha şükür kafasında,üzerinde saç var,saçlar ileride örter onu,hatta belki kafa büyüdükçe geriye gider diye. Ama ben hep kendimi suçladım,belki saçma ama ne yedim ne sürüldü kafamada leke oldu yavrumda diye :14: halada öyleyim gerçi.
Doktora götürdüm kötü huylu bişey değil,ama yılda 1 kez mutlaka kontrol ettirin dedi.Geçmeyecek yani belli,tek üzüntüm ileride kendi üzülmesin,utanacağı bişey olmasın:43::43: Soruyorum neden,neden oldu diye hep,o kadarda dikkatettimki hamileyken,çok korkardım lekeden veya bu tarz benlerden.Korktuğum başıma geldi.Biliyorumki ileride bebeklik fotoğraflarına bakınca bile sevmiycek,üzülecek,buna dayanamıyorum işte:50:
Allahtan kötü huylu bişey değil diye şükrediyorum,İnşallah eşimin dediği gibi olurda başı büyüdükçe biraz daha arkaya gider,saçlarda tamamen örter.İnşallah büyümez dahada.Allah korusun yavrumu,hepimizin yavrularını korusun

merhaba benimde 18 günlük bir kızım var,ve tam alnının bittiği saçın başladığı yerde doğum lekesi var,ama kırmızı değil sizinkiler gibi,bizimki kahverengi,ben gibi,Üzerinde saçlar var.3 cm kadar büyüklüğünde,kabarık değil dümdüz.Çok küçük bir bölümü alnına hafif iniyo.İlk gördüğümde öylesine üzüldüm öylesine taktımki kafama günlerce ağladım bakıp bakıp.Eşimde üzüldü tabi,ama teselli etmeye çalıştı beni hep,allaha şükür kafasında,üzerinde saç var,saçlar ileride örter onu,hatta belki kafa büyüdükçe geriye gider diye. Ama ben hep kendimi suçladım,belki saçma ama ne yedim ne sürüldü kafamada leke oldu yavrumda diye :14: halada öyleyim gerçi.
Doktora götürdüm kötü huylu bişey değil,ama yılda 1 kez mutlaka kontrol ettirin dedi.Geçmeyecek yani belli,tek üzüntüm ileride kendi üzülmesin,utanacağı bişey olmasın:43::43: Soruyorum neden,neden oldu diye hep,o kadarda dikkatettimki hamileyken,çok korkardım lekeden veya bu tarz benlerden.Korktuğum başıma geldi.Biliyorumki ileride bebeklik fotoğraflarına bakınca bile sevmiycek,üzülecek,buna dayanamıyorum işte:50:
Allahtan kötü huylu bişey değil diye şükrediyorum,İnşallah eşimin dediği gibi olurda başı büyüdükçe biraz daha arkaya gider,saçlarda tamamen örter.İnşallah büyümez dahada.Allah korusun yavrumu,hepimizin yavrularını korusun
bebeğini güle güle büyüt inşallah:71:benim oğlumun yüzünde çok sayıda var ve küçük değiller:50: üzülüyorum ama dert edipte hergün ağlamıyorum RABBİM hastalık vermesin yeterki.. inşallah geçer diye umut ediyorum sadece. ben bu lekelere çoook üzülüp kafaya taksam ALLAH korusun bide başka hastalık verir rabbim oğluma o zaman asıl üzülürüm:43:tek üzüldüğüm acaba annemi sorumlu gerçekten bu lekelerden milletin dediği gibi. bu düşünce beni çok üzüyo sadecebu kadarmı basit bu lekelerin oluşması hamileyken bişey yiyip sürmekle olcak kadarmı basit.eğer öyleyse gerçekten vicdan azabım çok olur:43::43::43:

ya arkadaşlar bence bu lekelerin annenin hamileyken yemesiyle ilgisi yokk çünkü benim kızımında lekeleri var ama doğumdan 1 ay sonra falan çıkmaya başladı ve artıyor 4.sü çıkıyor şuan boynunda 2 tane kafasında 1 tae kolunda var hemde oldukça şiş ve mor-kırmızı lekeler hemanjiyom yada çilek lekesi diolar dr yapılacak birşey yok dağılabilir ama sonra geçerler dedii.dr dan çıktım üzülerek gidiyordum sonra yolda bir çocuk gördüm yavrum bedensel engelliydii ayy dedim bunun canı yokmu ve kendimden çok utandım Allahıma binlerce şükürler olsun lütfen kızlar sizde takmayın bence Rabbim başka dert vermesin inşallahhh

bebeğini güle güle büyüt inşallah:71:benim oğlumun yüzünde çok sayıda var ve küçük değiller:50: üzülüyorum ama dert edipte hergün ağlamıyorum RABBİM hastalık vermesin yeterki.. inşallah geçer diye umut ediyorum sadece. ben bu lekelere çoook üzülüp kafaya taksam ALLAH korusun bide başka hastalık verir rabbim oğluma o zaman asıl üzülürüm:43:tek üzüldüğüm acaba annemi sorumlu gerçekten bu lekelerden milletin dediği gibi. bu düşünce beni çok üzüyo sadecebu kadarmı basit bu lekelerin oluşması hamileyken bişey yiyip sürmekle olcak kadarmı basit.eğer öyleyse gerçekten vicdan azabım çok olur:43::43::43:

teşekkürler,evet haklısın tabiki allah büyük dert vermesin ama insan çocuğunun büyüdüğü zaman mutsuz olmasını veya kendinden utanmasını istemiyor,bende ondan büyütüyorum belkide gözümde.İnşallah bizim suçumuz değildir bu lekeler. Ayrıca sizinkiler büyük ihtimal kaybolacak inşallah.Gönlünüzü ferah tutun.

ya arkadaşlar bence bu lekelerin annenin hamileyken yemesiyle ilgisi yokk çünkü benim kızımında lekeleri var ama doğumdan 1 ay sonra falan çıkmaya başladı ve artıyor 4.sü çıkıyor şuan boynunda 2 tane kafasında 1 tae kolunda var hemde oldukça şiş ve mor-kırmızı lekeler hemanjiyom yada çilek lekesi diolar dr yapılacak birşey yok dağılabilir ama sonra geçerler dedii.dr dan çıktım üzülerek gidiyordum sonra yolda bir çocuk gördüm yavrum bedensel engelliydii ayy dedim bunun canı yokmu ve kendimden çok utandım Allahıma binlerce şükürler olsun lütfen kızlar sizde takmayın bence Rabbim başka dert vermesin inşallahhh

Haklısın kuzumcuk,allah bedensel engel veya çaresiz dert vermesin.Keşke olmasalar bu lekeler ama napalım herşey Allahtan

arkadaşım bebeğinii güle güle büyüt:71:bana doğum ziyaretine gelen herkes resmen beni bunalıma sokmuştu direk lekelerin sorumlusu benmişim gibi bir sürü yorum yapan olmuştu. içten içe çok yıpranmıştım o günlerde:50: ama netten araştırdıkça gördümki senin bebeğindekiler gibi sonradanda çıkabiliyomuş ama insanlara anlatamıyosun.sana böyle yorum yapanlar olmuyodur herhalde sonradan çıktığı için:44:

Benim yeğenimin doğduğunda yüzünde vardı.. bir tanesi burnunun ucunda, bir tanesi de göz kapağında... Şu anda 18 aylık ... Lekeler ilk zamanki gibi değil... renkleri oldukça açıldı... burnunun ucundaki leke azıcık sinirlendiğinde ortaya çıkıyor..:) Yengem bunu çok sorun etmemişti kafasına takmamıştı... Siz de cahil insanların yorumlarına kafanızı takıp üzülmeyin.... Geçmezse de arkadaşların dediği gibi tıp çok ilerledi vardır mutlaka bir çözümü.... Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin bebeğinizi :)

inşallah endişelendiğin gibi değildir canım..
benim kızda da var leke açık kahverengi,dümdüz ve göbeğinin altında...2 yaşında ve leke olduğu gibi duruyor:26: doktora bir sormak lazım,geçici olduğunu düşünüyorum bu lekelerin ya da rengi açılıyordur...

benim kızda da var leke açık kahverengi,dümdüz ve göbeğinin altında...2 yaşında ve leke olduğu gibi duruyor:26: doktora bir sormak lazım,geçici olduğunu düşünüyorum bu lekelerin ya da rengi açılıyordur...

yüzünde değilde vücudunda olsaydı geçip geçmemesi o kadarda endişelendirmezdi ama yüzünde olması can sıkıcı:50:

yüzünde değilde vücudunda olsaydı geçip geçmemesi o kadarda endişelendirmezdi ama yüzünde olması can sıkıcı:50:

kesinlikle katılıyorum,vücudunda olsaydı böyle üzülmezdim ama kafasınını ön tarafında olmasından dolayı çok üzülüyorum.Birde kız çocuğu yani böyle şeyler onlar için daha önemli

bugün bir komşum,kızındada olduğunu söyledi kahverengi lekeden ve büyüdükçe rengi açılmış.Biraz genişledi ama rengi açıldı,silik şekilde görünüyo dedi.İnşallah benim kızımdakininde rengi açılır baya,çok dua ediyorum

Back