Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit olanlar bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ah ahh bilmezmiyim gece kaç sefer uyandık bizde yüzünü çarşafa başını yatak başına sürterdi benim kızım her altını değiştirişimde hala bacaklarını ve kollarını kanatıncaya kadar kaşıyor görsen sanki jilet atmışsın o öyle acıyla kıvranırken bende keyifsiz sinirli üzgün insanlardan uzak çökmüş vaziyetteydim evde bi mutsuzluk vardı eşimle aramız bile açıldı halimi kimse anlamadı açıkcası bende paylaşmadım neyse özel mevzumla seni meşgul etmiyim kızıma akşamları zatiden şurup veriyorum geceleri iyiyiz uyuyor artık gözlerinide eskisi kadar kaşımıyor ayrıca en sevdiğim gıdalardan vazgeçtim sıkı diyet yapıyorum iyimi yapıyorum kötümü yapıyorum emin değilim ya her gün büyüyen bebek patatesle havuçla elmayla pirinçle nereye kadar sabah akşam cildini nemlendiriyorum ya bakalım

Bizimde eşimle bu nedenden kavgalarımız oldu. Anlarım seni :)) sanki ben yeterince üzülmüyormuşum gibi birde o geldi üzerime :(( anlamıyorlar maalesef. İnşallah yaşına girince geçerde çok çekmez yavrularımız. Bizimki dünden beri baya iyi geçti gibi sanki inşallah tekrarlamaz..

herkese merhaba bi sorum olacak geçenlerde yumurcak tv yi seyrederken ordaki doktor sezeryanla doğum yapan annelerin %90 bebeklerinde egzama astım bronşit alerjii..... oluyor dedi bende merak ediyorum gerçekten sezeryanla doğum yapan bi kaç tanıdığım var onların bebeklerindede egzama var
sizin doğum şekliniz nasıldı?

ben normal dogum yaptım hemde epıduralsız falandı yanı. benım oglumda da atopık dermatıt var. ne alaka anlamadım

bu başlığa epeydir cevap yazılmadı ama merak önceden atopik dermatitli olan bebeklerimizin durumu nasıl.
bizimkini anlatayım . bizim atopik dermatititimiz bitti. sanırım aslında gıda alerjimiz varmış bizim .bebeğim 10 aylık olana kadar zaditen şurup kullandık ama sıkı bir diyette yaptım ben ve bebeğim. o yüzden çok sorun yaşamadık. şimdi 1 hafta sonra yaşına girecek 2 aydır ilaçları da kestik .şu an çok iyi tamamen geçti diyebilirim. bazen yumurtalı sütlü (veya bilmediğim başka bişey) yediği zaman yemeğin değdiğiyerler anında kızarıyor ama vücudu artık ilaç olamadan tolere edebiliyor. yıkıyorum yarım saat sonra geçiyor.
darısı tüm bebeklerin başına. tabi bunca zamandır yumurta yemediği için şimdi yumurta yedirmekte zorlanıyorum bunun harici birde kansızlık oluştu ama olsun bunlar çok daha basit sorunlar.
sizinde bebeklerinizin durumunu merak ettim kızlar .
güzel haberlerinizi verin burdan inşallh.

benim oğlum 2,5 yaşında.atopik dermatit dediğiniz,bebek doğunca yüzünde kırmızılıklar oluyor.oysa,eğer benim oğlumun ilk 2 haftadan sonra geçti ancak 1 yaşına gelene kadar her ayın belirli günlerinde yüzünde sivilce tarzı kızarıklıklar çıkardı ve geçerdi.hiç doktora götürmedik,bu nedenle.ancak,yazın sıcaktan vücudunda,yüzünde kızarıklıklar çıkmaya başladı.terlemediği müddetçe onlar da geçti.
biz bu sebebe bağlı olmaksızın banyodan hemen sonra hala daha bebe yağıyla bütün vücudunu yağlıyoruz.hem kızarıklıkları geçiyor hem de güzel kokuyorzemuszemus
ayrıca bronşit,ancak bu da basit bir gribin,nezlenin ilerlemesinden ve kışın dolaptan tam ılımamış yoğurt yemesinden meydana geldi diye düşünüyorum.bronşiti şu ana kadar allaha şükür tekrarlamadı.
bunun dışında ben de sezeryanla doğum yaptım.ilk başlarda çok gerekli olduğu için yaptığımı sanıyordum.şimdi çevremdekilerden de duyunca aynı bahaneleri işin tamamen ticarete döküldüğünü anladım.
herkese geçmiş olsun,allah acil şifalar versin.

oncelikle bu hastalıga benimde bebişim yakalandı.son on iki gundur yasıyoruz bunu ama bir turlu gecmedi .goturdugum bebek doktoru pek onemsemedii durumu ona atopaclair balmondol yag ve excipial verdi bunalrı bi dene dedi hangisi işe yararsa ona devam et edi ilk once atopaclairla basladık ama onu surunce cok aglıyodu onu iki gün kullandım sonra balmondall yagı denedim o biraz rahatlattı ama sonra egzamasının gierek arttıgını gordum en son excipial kullandım ondada bi iyilesme gormedim ve bebişimi cilt doktoruna goturdum o hipokort ve bepanthol verdi bunlar yuzune iyi geldi boyun bolgesinde ve göğüs kısmında bacaklarında ve kollarında arıs oldu içim rahat etmedi ve antalyada kubilay yucel adlı unlu bir dermatolağa gittim.simdi yani dunden beri onun verdiği ilaçları kullanıyorum oda bioderma atoderm po zinc ki bi çinkolu bi krem egzama ataklarına iyi geliyor advantan m losyon bu kortizonlu bi ilac sadece kasınan yerlerine aksam bi defa suruyorum ve allerset surup buda antihestamik bi surup buda cay kasıgıyla içiriyorum aksamları sonuc yuzde duzulme var boyun bolgesi kotu cok kasıyo bebişim kollarda kasınma yok ama kızartı devam ediyor bacaklarda hafif kızartı var kasınma yok su anda onemli olan boyun bolgesinin gecmesi bide ben mustelanın stelatopia adı altındaki temizleme suyu dus jeli ve bebek sampuanını aldım bunlarda anti alerjilk bebeğimi hergun yıkıyorum doktor yıka dedi ama banyodan sonra ve gun içerisinde cok bioderma kremi kullanmak kaydıyla.işte yaptıklarım bunlar umarım bebişim tepki verir kızım cunku daha 3,5 aylık bu kadar krem kullanmak dogrumu bilemem ama o kasıntıları durdurmanın baska caresi yok onu kucucuk parmaklarıyla kendini kasımaya calıstıgını gordukce cok uzuluyorum.kızlar eger bi sonuc ve ilerleme gorurusem hemen yazıcam .herkese bol sans .allah hiç bir bebeğe bu hastalığı veya baska bi hastalık vermesin

ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN.iki üç günde geçicek bir cilt problemi dil maalesef biz tam 8 ay uğraştık şuan 1 yaşında geçti ama çok az çene altında var hala cilt hassasiyetimizde var.egzama geçti ama kuruluk hassasiyet devam diyor.benimde kullanmadığım nemlendirici kalmadı şuan mustela kullanıyorum kritik zamanlar geçti mustelanın ürünleride iyidir .geçmiş olsun

bende normal doğum yaptım ama bebeğim 3 aylıkken atopik dermatitle tanıştık.şuan 5 aylık oğlum.bir dr kortizonlu krem verdi ancak geçirmedi . hematen kullan dediler kullandım olmadı.başka bir dr 6 ayı doldurmadan şurup veremem dedi antibiyotikli bir krem fusikort verdi.bepanteni de sıksık sür dedi.banyosu için sebamedin şampuanından başka hiçbirşey kullanmıyorum sadece penyeden çamaşırlar giyoruz.buna rağmen şimdi bebişimin sırtında kızarıklıklar başladı. yüz cildi düzeldi buarada .arada sırada yine atak oluyo ama sırtındaki kızarıklıklara çok üzüldüm. sırtınıda yağlıyorum ama dr lar net bir şekilde bişey anlatmadılar.bende şaşkınım bende alerjik bünye yok ama babası bebekliğinde çok alerjikmiş.bebeğimi okuduklarımdan sonra üni.hastanesine götürmeye karar verdim. ne yapacağını bilememek okadar zor ki hepimiz birbirimizi anlıyoruz ve bebişlerimiz için endişeleniyoruz. Allah yardımcımız olsun ve tez zamanda şifa versin inşallah...:14:

Son düzenleme:
Öncelikle hepimize geçmiş olsun acil şifalar tüm bebişlere.Benim kızım 8 aylık yaklaşık 4 aydır atopik egzamayla boğuşuyoruz , gerçekten çok zor henüz ek gıdaya geçemedik sadece pregomin as ve su veriyoruz.Bizimki ağır seyreden ve nadir vakalardan biriymiş. 6.5 aylıkken sebze çorbasına başlamıştık ama ondan sonra hastaneye yattık .patates buğday süt yumurta alerjilerimiz çıktı .Bununla kalsa iyi testte alerjik çıkmayan bir besinede tepki verebiliyor .Allah hepimize yardım etsin.Elidel kreme gelince normal şartlarda 2 yaşın altında kullanılmıyor fakat bizim cilt doktorumuz ki çok iyidir ( şu an onun hazırlattığı özel karışımı kullanıyoruz.) elideli bebeklerde de kullanıldığını ve herhangi kötü bir dönüt almadıklarını söyledi.Yinede bizi alerji doktorumuza yönlerdirdi oda elidel kremin bağışıklık siistemni baskıladığını söyledi ama akciğerde bir problem yoksa kullanılabilir dedi biz şu an için elidel almadık karışımı ve doktorumuzun verdiği ilaçları kullanıyoruz ki malesef ki kortizon bu tip ağır vakalarda kesin çözüm arkadaşlar

bende normal doğum yaptım ama bebeğim 3 aylıkken atopik dermatitle tanıştık.şuan 5 aylık oğlum.bir dr kortizonlu krem verdi ancak geçirmedi . hematen kullan dediler kullandım olmadı.başka bir dr 6 ayı doldurmadan şurup veremem dedi antibiyotikli bir krem fusikort verdi.bepanteni de sıksık sür dedi.banyosu için sebamedin şampuanından başka hiçbirşey kullanmıyorum sadece penyeden çamaşırlar giyoruz.buna rağmen şimdi bebişimin sırtında kızarıklıklar başladı. yüz cildi düzeldi buarada .arada sırada yine atak oluyo ama sırtındaki kızarıklıklara çok üzüldüm. sırtınıda yağlıyorum ama dr lar net bir şekilde bişey anlatmadılar.bende şaşkınım bende alerjik bünye yok ama babası bebekliğinde çok alerjikmiş.bebeğimi okuduklarımdan sonra üni.hastanesine götürmeye karar verdim. ne yapacağını bilememek okadar zor ki hepimiz birbirimizi anlıyoruz ve bebişlerimiz için endişeleniyoruz. Allah yardımcımız olsun ve tez zamanda şifa versin inşallah...:14:

mrb benım bebegımdede 21 gunlukken basladı.once 3-5taneyken 1haftada yayıldı.4 doktora goturdum atomık dediler.ılk doktormuz hıpokort adında kortızonlu ılac verdı kullandım fayda etmedı.dıger doktorumuz emolium adında nemlendırıcı verdı ama oda gecırmedı.3 doktorumuzda eumovate adında kortızonlu gene ılac verdı 1 hafta kullan daha sonra ara ver ancak gene kızarmalar olursa aralarda sur dedı ben o ılacdan baya fayda gordum kızarıkları anında aldı.yuzundekı yanak kısımdakı kabartıları hafıflettı ama tamamen yok etmedi.En son doktoruımuzda kabartılar ıcın antıbıotıklı merhem verdı bırde banyodan sonra kesınlıkle bebe yagı kullanma dedı kı ben kullanmıstım daha bı kabardı sankı onun yerıne EXCİPİAL adında nemlendırıcı verdı bu deri hastalıkları olanlar ıcın cok faydalı banyodan sonra ve gun 1 kes sur vucuduna yuzune dedi.kullandım ve cok memnun kaldım.Şampuanda sebamed gectık ondan once almadıgım sampuan denemedıgım urun kalmamısdı.Ama suankı sampuandan cok memnunum.Hergun antıbıotgımızı suruorum ve nemlendırıcımızı suruyorum vucumuzdakıler kayboldu yuzdekılerde ALLAHIN ıznıyle kaybolma asamasına.Bende bebegımın yuzune bakınca cok uzuldum ama sukurkı careyı buldum doktorunuza danısarak bu ılacları kullanın kızlar.Bundan sonra tekrarlarmı bılmıorum ama en azından cozumunu bılıyorum artık.Bıde yedıklerınızede dıkkat edın.Bana doktorum bebek cok kucuk neye alerjısı oldugunu sen bulucaksın dedı bende once yıyorum bakıorum yzundekı kabartılar fazlalasmıssa anaında kesıyorum.ALLAH butun cocuklarımıza sıfa versın.

Bizde 6.ayımızda yakalandık atopike..ilk olark boyun bölgesinde kabartı şekşinde yara tarzı bir belirti ile gittik doktorumuza.atopik dermatit dedi..yüne,gıdalara,deterjanlara alerjisi olabilir dedi.1 yaşından sonra azalarak gecer dedi..hipokort krem verdi..o kremle egzamamaız geçti amasonrasında geçmek bilmeyen bir kaşıntı aldı kızımı.şuan 10 aylık ve 2 aydır bir kaşıntısı var...aerıus şurup kullandım,allerset damla ve oilatum nemlendirici krem hassa ciltlere..10 gündürde süt ürünlerini kestim..eskisi kadar olmasada az kaşıntısı var.geceleri şiddetleniyor..hatta dün gece uyumaadık keşıntıdan..biorezonans denen alternatif tı denilen kısacac bir makina ile kandan alerjenlere baktırdım...süt,pirin.,un,sebamae pişik kremi,jonshon şampuan,monovit d3 damla,ekmek,eti cicibebe bisküvi ve ekmeği vs alerjisi çıktı o makinadan..daha dr konuşmadık...ama benim kafam karıştı..okuduğum kadarıyla sizler herhangi bir gıda vs kesmemeişsiniz..ilaç ve krem dışında bir önlem alınmamaış..acaba böyle mi yamak lazım...1 yaşından sonra geçiyormu zamanla...ama vücutları şuan tolare ediyor ancak 20-30 yaşlarda yani vücüdun tolate edemedği yerde tekrar batlak verip zorunlu tedaviye sebebp olabiliyormu..ilaç ve aşıdan başka tedaviside yok sanırım ilerki yaşlar için.ne yapmalıyım kafam karıştıo.

Bizde 6.ayımızda yakalandık atopike..ilk olark boyun bölgesinde kabartı şekşinde yara tarzı bir belirti ile gittik doktorumuza.atopik dermatit dedi..yüne,gıdalara,deterjanlara alerjisi olabilir dedi.1 yaşından sonra azalarak gecer dedi..hipokort krem verdi..o kremle egzamamaız geçti amasonrasında geçmek bilmeyen bir kaşıntı aldı kızımı.şuan 10 aylık ve 2 aydır bir kaşıntısı var...aerıus şurup kullandım,allerset damla ve oilatum nemlendirici krem hassa ciltlere..10 gündürde süt ürünlerini kestim..eskisi kadar olmasada az kaşıntısı var.geceleri şiddetleniyor..hatta dün gece uyumaadık keşıntıdan..biorezonans denen alternatif tı denilen kısacac bir makina ile kandan alerjenlere baktırdım...süt,pirin.,un,sebamae pişik kremi,jonshon şampuan,monovit d3 damla,ekmek,eti cicibebe bisküvi ve ekmeği vs alerjisi çıktı o makinadan..daha dr konuşmadık...ama benim kafam karıştı..okuduğum kadarıyla sizler herhangi bir gıda vs kesmemeişsiniz..ilaç ve krem dışında bir önlem alınmamaış..acaba böyle mi yamak lazım...1 yaşından sonra geçiyormu zamanla...ama vücutları şuan tolare ediyor ancak 20-30 yaşlarda yani vücüdun tolate edemedği yerde tekrar batlak verip zorunlu tedaviye sebebp olabiliyormu..ilaç ve aşıdan başka tedaviside yok sanırım ilerki yaşlar için.ne yapmalıyım kafam karıştıo.

ayyyy nekadar cok seye alerjısı cıkmış ne yıyıp ıcıcek pekı bu cocuk.Buarada bende sebamed bebe sampuanına basladım.ya oda dokunursa d3 kullanıos bıngıldak ıcın valla sasırdım kaldım sımdi.ben yumurta cıkolata,vs yemıorum bıde baharatlı seyler. ama ekmekte alerjı yaparmı bılemedım:44: nerde yaptırdınız bu testi acaba?

ayyyy nekadar cok seye alerjısı cıkmış ne yıyıp ıcıcek pekı bu cocuk.Buarada bende sebamed bebe sampuanına basladım.ya oda dokunursa d3 kullanıos bıngıldak ıcın valla sasırdım kaldım sımdi.ben yumurta cıkolata,vs yemıorum bıde baharatlı seyler. ama ekmekte alerjı yaparmı bılemedım:44: nerde yaptırdınız bu testi acaba?

..::.. Biorezonans ..::.. linkte daha ayrıntılı okuyabilirsin..buğday alerjisinden dolayı sanırım ekmekte çıktı...bebeklik döneminde çoğu çocukta alerji rastlanabilr.daha doğrusu herhangibir tepki verirse anlaşılır...ama vermediği tolere ettiğide alerjenler vardır..biz bu yöntemle hepsini öğrendik.örneğin ekmek yediğinde kızarıklık,şişme vs olmuyor vücut tolere ediyor..ancak ilerki yaş döneminde çıkabilir..birde buğday alerjisi mesela gaz yapıyor bu şekilde bir tepki veriyor.

benim bebeğimde egzemalı expial hidro kullanıyorduk vücudunu nemlendirmek için arkadaşlar ve alevlenen bölgelere de advantan krem sürüyoduk ve şimdi doktor bize oilatum diye türkiye ye yeni gelen bir ürün önerdi bu bi ilaç değil kozmetik ürünü vücudu nemlendirmek için bunu banyodan sonra 15-20 cm suya 2 kapak döküyoruz ve su süt gibi oluyor bunun içinde çocuk 15 dakika kadar kalıyor su ile vücuduna masaj yapıyoruz ve bebeğimin vücudu yumuşacık oluyor ve sürekli nemli kalıyor expial kullanmayı bıraktık bu sayede şimdi sadece vücudu kızarırsa advantan uyguluyoruz ve sabaha bişisi kalmıyor arkadaşlar sizde dediğim bu losyonu doktorunuza sorun ve uygulamaya başlayın farkı göreceksiniz

Benimde doğumum sezaryanla oldu ve bebeğimizde 3.5 aydan sonra atopik dermatit basladi.

Burada bircok yorumda soylendigi gibi en cok geceleri artiyor kasinti. Canim, yas ilerledikce kendilerini kasimayi da ogreniyorlar. Insan, kucucuk bebeginin kizarikliklarini, kendini kasidigini gorup birsey yapamayinca uzuluyor. Herkes birsey oneriyor, ne yapacaginizi bilmiyor, anne olarak caresizlikten herseye sariliyorsunuz. Eczanelerde yapilan yapma kremleri lutfen kulaktan dolma bilgilerle kullanmayin. Birine iyi gelen digerine gelmeyebilir. Dahasi sebeplerine bakmak lazim. Mutlaka bir alerji uzmaniyla baslayin. Cunku biz dermatolojiste de goturduk, en son alerji uzmaninda anladik ki bebegimizin yumurtaya alerjisi var. Doktor yumurta ve yumurta iceren besinleri (makarna, borek vs) bana (cunku anne sutu veriyorum) ve ek gidaya gecince bebegime yasakladi. bize egzemasi gececek demedi, cunku garantisi yok. Bizde yumurta egzemayi tetikliyor. Atopik dermatit ilacla gecen degil, etkisi hafifletilen, ancak yas ilerledikce kaybolan bir hastalik. Egzemayi tetikleyen diger nedenler sunlar: Hassas deri yapisi, sicak (terleme), %100 pamuklu olmayan giysiler, kullanilan krem, sampuan vs.

Biz cogunlukla sade suyla banyo yaptirmaya calisiyoruz. Bebe sampuanlari cildi cok kurutuyor ve bircogu kimyasal iceriyor. Banyo yaptirdik sonra birkac dakika icinde bebegin vucudunu iyice nemlendirmeniz lazim. Doktorlar surekli nemlendirmeyi tavsiye ediyor. Hydrocortizon kremde cok dusuk kortizon varmis, o yuzden cok ince tabaka halinde gunde iki kez kizarmis bolgelere kullaniyoruz. Bizim doktorumuz allersetin birseye yaramadigini soyledi. Bir de banyoda bebek kuvetine katilan ilaclar var, onlar da iyi.

Herkese cok gecmis olsun, Allah sifa versin diyorum. Umarim hepimizin bebisleri bu hastaligi cabucak yenip, iyilesir.

Merhabalar,

Benim bebegim de de atopik dermatit vardı, denemedigimiz kortizonlu krem, bebek kozmetik losyonları, antihistaminli kremler ve suruplar kalmadı, 2.5 ay bebegim deneme tahtasına döndü. götürmedigim prof, dermatolog kalmadı. 2 arkadasım bebekleri icin MUSTELA STELATOPIA kullandım ve dermatitten kurtuldu, bunu bilmeme rağmen, o kadar doktor bilemedi de bu krem mi gecirecek dedim ve inatla 2.5 ay kullanmadım, en sonunda bebegimde durum iyice yayılıp kasıntıdan geceleri ağlayıp uyuyamamaya baslayınca, her türlü ilacı kesip bunu sürmeye basladım, öyle ilac falan de degil, icinde aycicek yagı vs var, 60 tl kadar tabi ucuz degil. İnanır mısınız, gecti!! ufak tefek tekrar kızardıgında sürüyorum geciyor. doktorum inanamadı, aylık kontrolde kremin adını icerigini falan yazdı, esimle allah rızası icin insanlarla paylasın, bebekler heder olmasın diye resmen yalvardık kendisine. Biz o kadar umutsuzduk ki, gliserin/kepek banyolarından tutun da şifalı su, okutma bile denedik :) tabi neticede dert de şifa da Allah'tan ama MUSTELA bize mucize oldu, Allah tuttuklarını altın etsin, gece uykusu geri geldi :) Tabi unutmamak lazım, bebegin kızarıklıkları hakikaten dermatit mi yoksa gıda/deterjan vs alerjisi mi önce ona baktırıp alerji yapan maddeleri kontrol altında tutmak da cok önemli.Ürün Fransız malı, eğer Fransa'ya giden geleniniz var ise üçte bir fiyata alabiliyorsunuz. Bizde ciddi konak problemi de vardı, kızıma dermatitli bebekler icin yine Mustela'nın hem sac hem vücut icin banyo köpüğünü kullanıyoruz, o kadar zeytinyağlı sabun vs para bastık, hepsi yalan oldu, bir tek konağımızı bu gecirdi. Gerci o da pahalı, 68 tl ödedim ama 2.5 ay kadar dayanıyor, ise yarasın da artık parasından gectik.
Doğum şekline gelince, bizim doktorumuz allerji için genetik faktörlerin etkili oldugu ve daha sonra türeyen alerjilerin de bazım maddelere fazla maruz kalmaya baglı olabilecegini belirtmisti. Ailede allerji öyküsü yoksa bebek ciddi bir risk taşımıyormuş. Normal dogumda bebek kanaldan gecerken bazı mikrop vs 'ye maruz kaldıgı icin bağısıklık sisteminin pozitif etkilenme ihtimali var ama bunlar hep -se -sa durumlar, bilimsel olarak bir kanıtı yokmus esasen. Abim de ben de normal dogumla dogduk, alerjiden yıkılıyoruz, yeğenlerim sezeryan onlarda maasallah tık yok. Bence hic olmus bitmis dogum sekli falan takılıp kendinizi üzmeyin artık. Tüm bebeklere acil şifalar diliyorum.

Yeğenim daha 6 aylıkken atopik egzama oldu, felaket bir hal aldı, kızkardeşim ve kocası ne yapacaklarını şaşırdılar.

Önce kesin bir şeye dikkat edin, doktora danışmadan ve alerji için deri ve kan testleri yaptırmadan hareket etmeyin.

Her bebeğin bünyesi farklı maddelerden tetikleniyor, bizim bebişi doktorun tavsiyesiyle şebekeden gelen musluk suyundan uzak tuttuk, sular çok fazla kireç, klor ve ozon içeriyormuş, bebeğin cildinin pH değeri bu hastalıklarda kritikmiş. Memba suyu ile ve organicare baby organik şampuan ve bebek losyonu kombinasyonu ile belirtiler azaldı. Organicare şampuanı ılıtılmış memba suyuna karıştırarak bebeği yıkadılar. Organik havlular, zıbınlar aldılar, organicare bebek losyonu ile nemlendirdiler.

Alerjenlere hassas bebeklerde hekimi suçlamak doğru değil, onlar ancak tıbbi uygulamalar, tecrübeleri ve zarar vermeksizin deneme yanılma ile hareket ediyorlar, hekim bilemedi diye birşey yok, en uygun tedaviyi bulana kadar sabretmek gerekiyor. Verdiği ilaçları kullanın.

Genellikle genetik olan atopik egzama bebeklerin ve çocukların yedikleri içtikleri, giydikleri, kullanılan bakım ürünleri ve çevre koşulları ile azıyormuş.

Çok geçmiş olsun, allah şifa , sabır versin

bebeğim 7 aylık. daha 1-2 aylıkken seboroid dermotid oldu. saç dipleri konak oldu. yüzü, kulakları yara içinde kaldı. bebeğimin yüzü tanınmayacak durumdaydı neredeyse. Doktorumuz eczanede hazırlatılan bir ilaç yazdı. önce onunla temizledik, ardından ince bir tabaka advanten krem. bir kaçgün içinde geçti. saç dipleri içinde zeytinyağı içine aspirin ezip banyodan önce saçlarına yedirerek bir süre bekletip banyo yaptırdık. zeytinyağı ev yapımı saf zeytinyağı olursa daha iyi.
şimdi bebeğim 7 aylık. boynundaki kızarıklıklar hiç geçmedi. geçti-tekrarladı . advanten sürdük. geçti. tekrarladı, advanten sürdük. dokturumuz öyle demişti. sonunda dermotologa götürdüm. Atopik dermatit dedi. Çıtçıtlı badylerin izleri çıkıyordu neredeyse çocuğumun teninde. Benim metale karşı alerjim var. hiç bijuteri ürünü kullanamam. ne kolye , ne küpe ne yüzük. Doktor aileden birinden gelen bir durum dedi. metal, yünlü, sentetik değmeyecek vücuduna dedi. 2 krem 1 şurup verdi. Ege Üniversitesinde prof.e de götürdüm. o da aynı şeyleri söyledi. Kaşıntıdan deli oluyor neredeyse yavrum. terlediğinde daha çok artıyor sanki.
ilaçlarını almaya gittiğim eczanede nemlendirici olarak MUSTELA önerdiler. BUrada bir kişinin daha yorumunda okudum bu nemlendiriciyi. 2 gündür kullanıyoruz . inşallah iyi gelir.
Ege ünv. profesör banyo köpüğü olarak da dermatica diye bir ürün önerdi. onunla banyo yaptırıyorum. sonra mustela ile nemlendirip hipokort sürüyorum üzerine. sabah akşam yarım ölçek Tavegly şurup veriyorum. 3 gün deneyip 3 gün ara vereceğiz dedi doktor.
BU SORUNUN DOĞUM ŞEKLİ İLE ALAKALI OLDUĞU BANA PEK DE MANTIKLI GELMEDİ AÇIKCASI. 2 doktor ile görüştüm ki bunun biri bir profesör. her iki doktorda aileden , anne babadan gelen bir şey dedi. Ben sebamed şampuan kullandım hep. yinede cildinde sorun var. ki çocuk doktorumuz bebeğimiz için daha 1 aylıkken " çok hassas bir cildi var, sorun yaşarsak bi tek cildi ile ilgili sorunumuz olacak muhtemelen" demişti. ve oluyorda işte.
herkese acil şifalar

allerset şurup hiçbir işe yaramıyor. doktorumuz allersetin yanında birde atarax verdi, sabah akşam 2 aydır sürekli verdim. Allaha şükür 2 ay sonunda alevlenmesi anca geçti ama hala sadece allerset verdiğimde ataraxı kestiğimde bebeğimin yüzünde kollarında ve boynunda kızarmalar ve kaşıntılar hemen çıkmayabaşlıyor.Eeee ne zamana kadar bu böyle gidecek sürekli bu ilaçlara bağımlımı kalacağız.

benimde bebeğimde 3,5 aylıkken başladı şimdi 7 aylık yanaklarında vardı dr deterjan ve yünlü kıyafetlerden olabileceğini söyledi doğduğundan beri sabun tozu kullanıyorum lipokrem verdi fakat hiç etki göstemedi daha sonra başka bir dr elocon verdi ve 2 günde tamamen geçti tekrarlarmı bilmiyorum ama geçtiğine çok sevindim yavrum geceleri uyumuyordu kaşıntıdan inşallah tekrarlamaz Allah bebeklerimize şifa versin

Benimde doğumum sezaryanla oldu ve bebeğimizde 8.5 aylıklen atopik dermatit basladi.
sezeryanla alakalı oldugunu düşünmüorum. genetik bence. ki doktorlarda öle sölüyor.
su an ilaç kullanıoruz.
ilk günümüz.
umarım hemen iyileşir hepsi.

Back