Merhabalar,
Benim bebegim de de atopik dermatit vardı, denemedigimiz kortizonlu krem, bebek kozmetik losyonları, antihistaminli kremler ve suruplar kalmadı, 2.5 ay bebegim deneme tahtasına döndü. götürmedigim prof, dermatolog kalmadı. 2 arkadasım bebekleri icin MUSTELA STELATOPIA kullandım ve dermatitten kurtuldu, bunu bilmeme rağmen, o kadar doktor bilemedi de bu krem mi gecirecek dedim ve inatla 2.5 ay kullanmadım, en sonunda bebegimde durum iyice yayılıp kasıntıdan geceleri ağlayıp uyuyamamaya baslayınca, her türlü ilacı kesip bunu sürmeye basladım, öyle ilac falan de degil, icinde aycicek yagı vs var, 60 tl kadar tabi ucuz degil. İnanır mısınız, gecti!! ufak tefek tekrar kızardıgında sürüyorum geciyor. doktorum inanamadı, aylık kontrolde kremin adını icerigini falan yazdı, esimle allah rızası icin insanlarla paylasın, bebekler heder olmasın diye resmen yalvardık kendisine. Biz o kadar umutsuzduk ki, gliserin/kepek banyolarından tutun da şifalı su, okutma bile denedik :) tabi neticede dert de şifa da Allah'tan ama MUSTELA bize mucize oldu, Allah tuttuklarını altın etsin, gece uykusu geri geldi :) Tabi unutmamak lazım, bebegin kızarıklıkları hakikaten dermatit mi yoksa gıda/deterjan vs alerjisi mi önce ona baktırıp alerji yapan maddeleri kontrol altında tutmak da cok önemli.Ürün Fransız malı, eğer Fransa'ya giden geleniniz var ise üçte bir fiyata alabiliyorsunuz. Bizde ciddi konak problemi de vardı, kızıma dermatitli bebekler icin yine Mustela'nın hem sac hem vücut icin banyo köpüğünü kullanıyoruz, o kadar zeytinyağlı sabun vs para bastık, hepsi yalan oldu, bir tek konağımızı bu gecirdi. Gerci o da pahalı, 68 tl ödedim ama 2.5 ay kadar dayanıyor, ise yarasın da artık parasından gectik.
Doğum şekline gelince, bizim doktorumuz allerji için genetik faktörlerin etkili oldugu ve daha sonra türeyen alerjilerin de bazım maddelere fazla maruz kalmaya baglı olabilecegini belirtmisti. Ailede allerji öyküsü yoksa bebek ciddi bir risk taşımıyormuş. Normal dogumda bebek kanaldan gecerken bazı mikrop vs 'ye maruz kaldıgı icin bağısıklık sisteminin pozitif etkilenme ihtimali var ama bunlar hep -se -sa durumlar, bilimsel olarak bir kanıtı yokmus esasen. Abim de ben de normal dogumla dogduk, alerjiden yıkılıyoruz, yeğenlerim sezeryan onlarda maasallah tık yok. Bence hic olmus bitmis dogum sekli falan takılıp kendinizi üzmeyin artık. Tüm bebeklere acil şifalar diliyorum.