Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit olanlar bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım biz hacettepeye gittik ama hastaneye gitmedeb önce hacettepe üni.profesör ömer beye muaynesine gittik alerji testi orda yapıldı sırtına 9 iğne batırıldı acımıyo ama bizde fındık ve yumurta alerjisi çıkınca hoca hacettepeye çağırdı ordada bize dosya açıldı kan testi yapıldı kandaki değerlerindede alerji netleşti uzun bir süre ymicek yumurta 3 ay sonra yine kontrolümüz var

Canım ben de önce izmit merkezdeki muayenehaneye gitmeyi düşünüyorum profun. Üniv hastanesi baya uzak. Ün,v hastanesine bi girdin mi uzun bir süre çıkamıyosun.Sizin ne kadar sürdü bu test tedavi süreci? Ne kullanıyorsun bebeğine.?Nelere alerjisi çıktı? Benim görümcem doktor, herşeye alerjisi çıkabilir testte dedi ama ben yaptırmak istiyorum.

ege üniv.solunum alerji bölümüne gidiyoruz bizim kanda yumurta alerjisi normalin 30 kat fazlası yani çok yüksek çıktı beraberinde süt de var tabi ben 4 aydır diyetteyim yumurtalı ve sütden yapılmış hiçbir mamulü bebeğimle beraber tüketmiyoruz bayağı bi zor oluyour insanın ruhsal yapısını bile etkiliyor ki 2 buçuk ayda 9 kilo vermişim hele saçlarım yumak yumak dökülüyor kahtaltıyı zeytin ekmekle yaparsan nolur alıştım yeni yeni
sizin yine sadece yumurtaymış çok zor olmaz kısıtlanırsa hem yavrularımız için ksadece kuru ekmek verilse bile katlanıcağız di mi ama arkadaşımyumurta dak iproteini başka gıdadan karşılarsın ya üzülme ama inşallah hiçbi alerjiniz çıkmasın benim yasağım çok en önemlsi süt yoğurt peynir bakliyat kuru yemişlerin hepsi ceviz incir kayısı gibi böyle bi sayfa ya püfff

Canım ben de aynı durumdayım.Kahvaltıda hiçbir şey tüketemiyorum. Süt yumurta dedin herşey bitti,yiyecek yelpazesi daraldı baya. Sabah patates haşladım yeşil soğanı doğradım içine yedim öyle :(Süt,yoğurt,peynir,yumurta...epey oldu bırakalı. Ben de üniv. hastanesine götürmeye karar verdim.Başta alerji testi düşünmüyordum ama böyle olmayacak. Neden kaynaklandığını bilmek lazım sadece onu yemem bebeğime de yedirmem. Sizin muayene-test tedavi süreciniz nekadar sürdü?1 aydan fazla mı?

selam kızlar bizdede aynı sorun var ben kısım 1aylıkdan 5bucuk aylıga kadar elidel kullandık.ama bugun gıttıgımız odktor zamanla gecer nemlendırıcı sür.kortızonlu krem deriyi inceltır zamanlakılcal damarla rortaya cıkar dedi.krktum dogrusu

bende normal doğum yaptım ve benimde oğlumda alerjik egzama var ama bende alerji olduğu için bebeğimde olmasının çok normal olduğunu söyledi doktor. 1 ay biodermin atoderm cremini kullandık ama hiçbir işe yaramadı bir hafta öncesinde eumovate merhem kullandık ama doktor 3 günden fazla kullanma dedi allaha şükür biraz hafifledi ama yüzü bir iyi bir kötü hiç belli olmuyor yüzüne de locoid kremi kullanıyorum o hafifletiyor.artık içim dışım krem oldu bende alerji testi yaptırmayı düşünüyorum çünkü büyük kızıma da yaptırmıştım onda akarlara karşı alerji çıkmıştı sanırım oğlumda da var.ayrıca banyosunda normal şampuan kullanmıyoruz eubos diye alerjik bir şampuan aldık onu kullanıyorum.allahım hepimizin yavrularına şifa versin...

Maalesef bu rahatsızlığın kalıcı bir çözümü yok.Bir geçiyor bir başlıyor.Zaman zaman atakları oluyormuş.Tam düzeldi derken 10 gündür yine alevlendi,şimdi biraz daha iyi.Kortizonlu krem kullanmıyorum şu an.Çok kızardığında kullandım.Böbrek üstü bezlerini baskılıyor bu kremler.Allah şifa versin yavrularımıza.

Canım ben de aynı durumdayım.Kahvaltıda hiçbir şey tüketemiyorum. Süt yumurta dedin herşey bitti,yiyecek yelpazesi daraldı baya. Sabah patates haşladım yeşil soğanı doğradım içine yedim öyle :(Süt,yoğurt,peynir,yumurta...epey oldu bırakalı. Ben de üniv. hastanesine götürmeye karar verdim.Başta alerji testi düşünmüyordum ama böyle olmayacak. Neden kaynaklandığını bilmek lazım sadece onu yemem bebeğime de yedirmem. Sizin muayene-test tedavi süreciniz nekadar sürdü?1 aydan fazla mı?

merhaba ancak yazabiliyorum kısaca anlatayım önce normal muayene için sabah çocuk hast gittik sıra almak ne mümkün bende hast özel dal böl öğretim üyesi prof den randevu aldım ücretini ödedik 180lira sonraki yapılan testleri sgk karşıladı testler zaman aldı aslında 1 haftada olup bitecek ama ne diyeyim ya profun gevşekliği
neticemi 1 tane daha kortizonlu merhemimiz oldu tabi aynı duyduklarımız arada kontrole gidicez özel mama için heyet raporu çıkartıldı yasaklı listesine muz ve portakalda eklendi böyle işte
anladımki hastaneymiş dokturmuş kaç kez değiştirdik bu hastalığı üstlenen yok bizimki si sabır hastalığı bekleyeceğiz ::Saruboceq:

ya aslında çok gıda var bu ekzamayı tetikleyen okuduklarım söylenenlerden sonra daha bi dikkatli oldum her yedirdiğimden sonra gözlemledim hakkaten özellikle portakaldan sonra kaşıntımız artıyordu bende şüphelendiğim pek çok gıdanın deri testini istedim kuru fasulye mercimek et ekmek muz portakal anne sütü gibi ekmek ve anne süü dışıdakilerde cildi tepki verdi öylelikle yani yoksa muz gün içersinde verebildiğim büyük kurtarıcıydı
mama süt alerjisi olan bebekler için özel neocate adı alıştırma zorluğu yaşıyoruz şimdi korkuyorum bu mamada dokunursa vay ki o zaman halimize
çünkü sütlü ürünlr tüketemiyoruz calsiyumu diğer gıdalardan da alamıyoruz pek çoğu dokunuyor benim kızım 1buçuk ay sonra yaşında olacak anne sütünü kesmek istiyorum yoksa benim sağlığımda bozulacak
benim gibi uzun süreli süt ve yumurta diyeti uygulayan arkadaş varsa tavsyem ben geç başladım ama calsyum tablete ihtiyaç oluyor

merhaba arkadaşım biz ekzama sebebiyle çok doktor değiştirdik 2 doktor bu ilaçdan bahsetti hatta biri reçetemize yazdı aldık tabi 70 liraydı bi çare hemen sürdüm sonra prospektusunu okudumki aman Allahım küçük çocuklarda önerilmiyor ki cilt kanserini ne bi uyarısı vardı büyük harflerle bidaha kullanmadım tabi Bize bunu yazan doktor bundaki kortizon çok çok az dedi ay ne demişse artık bi daha sürermiyim bebeğin çok küçükmüş Allahım yavrularımıza şifa versin

daha önce elidelle ilgili korkumu yazmıştım fakat gittiğimiz bu profda reçetemize elidel yazdıbeN evde var ve yan etkilerinden kortktuğum içn sürmediğimi söylediğimde şaşırdı çok kortizonlu kremden zararsız içinde kortizon olmadığını hafifken elidel eğer kötüleşirskortizonu sürmemi söyledi

anladım canım valla işimiz zor bu arada benim oğlumdada yumurta alerjisi olduğu için bisküvi olarak sadece herbaby yeni çıkan biberon bisküvisini kullanıyoruz aklınızda olsun kızlar bebeğinizde yumurta alerjisi varsa bu bisküviyi kullanabilirsiniz için yumurta yok çünkü

herobaby bisküvide süt varmı ki bi bakayım gerçi ben artık sütsüz yumurtasız kurabiyeler grissini falan yapmaya başladım
ilk deri testimizde sonuç negetif çıktı ardından kantesti yapıldı süt oranı düşmüş doktor sütü ver bakalım dedi ben hemen hippin yumurtasız ama içinde süt tozu olan bebe bisküvisini aldım nasıl bi açlıkla ana kız eve gelene kadar arabada paketi bitirmiştik o gece sabhı zor ettik çocuğumu zehirledim sandım ya ne kötüydü

Arkadaşlar maalesef bugün aranıza bende katıldım. Oğluma da atopik dermatit teşhisi kondu. Olmasın olmasın die dua ede ede gittim doktora ama maalesef öyle :(( Artık doktorlarda çok mu alışmışlar nedir çok rahat davrandı yani bişe yokmuş gibi. Bir kortizonlu merhem verdi. Zaten mustela nemlendirici kullanıyordum devam dedi. Ama ben normalinden kullanıyordum dr. önerisiyle stelatopia serisinin nemlendiricisini aldık. Başlıycam kullanmaya bakalım geçecek mi? Gerçi yazdıklarınızı okuduktan sonra pek umutlanmıyorum :(( Henüz sadece anne sütü ile besleniyor. Öyle allerji testi falan istemedi. Benim küçükken yumurta ve tatlı allerjim varmış. O yüzden bunlar yasaklandı. Başka gıdaları da takip edicez. Çok üzgünüm Allah hepimizin bebeklerine şifa versin :Saruboceq:

canım geçmiş olsun valla bende ilk zamnlar çok takıyodum ama biz 2 aydır alıştık bu duruma hemen geçmesini beklme dr bize dediği bu alah şifa versin bebişlerimize mustelanın stelopia serisini bende kullnıyorum sana tafsiyem toniğinide al nemlendirmeden önce onu sür sonra nemlendir çok geçmiş olsun

canım geçmiş olsun valla bende ilk zamnlar çok takıyodum ama biz 2 aydır alıştık bu duruma hemen geçmesini beklme dr bize dediği bu alah şifa versin bebişlerimize mustelanın stelopia serisini bende kullnıyorum sana tafsiyem toniğinide al nemlendirmeden önce onu sür sonra nemlendir çok geçmiş olsun

Saol canım teşekkür ederim. Mustela işe yarayacak gibi görünüyor. Ama tamamen geçeceğini sanmıyorum. Sizin geçtimi peki ne durumda? Nedenini tam olarak bilmemek çok kötü bi durum önlem alamıyor insan. Şimdilik doktor inek sütü ve yumurta yemememi söyledi. Ama dikkat etmek gereken çok şey var.Allah yardımcımız olsun şifa versin yavrularımıza..

canım geçmedi yaşına kadar geçmezmiş zaten hemn geçmesini bekleme biz kortizonla yaşamaya alıştık birkaç gün ara veriyorum ksince ilacı tekrar çıkıyo tam çoğalmadan tekrar sürüyorum ben hemen hemen hergün banyo yaptırıyorum ve ıslakken nemlendiricilerini sürüyorum bizim dr bize böyle ikle söyledi kesinlikle cildinin kuru kalmaması gerekiyo hergün sabah ve akşam tüm vücununuda nemlendirki başka yerlerindede çıkmasın ben yüzünüde her üç saatte bir nemlendiriyorum

Arkadaşlar maalesef bugün aranıza bende katıldım. Oğluma da atopik dermatit teşhisi kondu. Olmasın olmasın die dua ede ede gittim doktora ama maalesef öyle :(( Artık doktorlarda çok mu alışmışlar nedir çok rahat davrandı yani bişe yokmuş gibi. Bir kortizonlu merhem verdi. Zaten mustela nemlendirici kullanıyordum devam dedi. Ama ben normalinden kullanıyordum dr. önerisiyle stelatopia serisinin nemlendiricisini aldık. Başlıycam kullanmaya bakalım geçecek mi? Gerçi yazdıklarınızı okuduktan sonra pek umutlanmıyorum :(( Henüz sadece anne sütü ile besleniyor. Öyle allerji testi falan istemedi. Benim küçükken yumurta ve tatlı allerjim varmış. O yüzden bunlar yasaklandı. Başka gıdaları da takip edicez. Çok üzgünüm Allah hepimizin bebeklerine şifa versin :Saruboceq:

canım geçmiş olsun. aramıza katıldığın için üzüldüm doğrusu. ama napalım susaden nde dediği gibi biz alıştık böyle yaşamaya. ilk zamanlar bende diğer hastalıklar gibi ilacı kullanınca geçecek sanıyordum ki en büyük hata buradaymış. geçecek diye bekleyipte geçmeyince kötü oluyor insan. o yüzden kafana fazla takmamaya çalış ama önlemini de almayı unutma . yani sürekli nemli tutmayı. ve yiyeceklerine dikkat etmeyi. tekrar geçmiş olsun

canım geçmiş olsun. aramıza katıldığın için üzüldüm doğrusu. ama napalım susaden nde dediği gibi biz alıştık böyle yaşamaya. ilk zamanlar bende diğer hastalıklar gibi ilacı kullanınca geçecek sanıyordum ki en büyük hata buradaymış. geçecek diye bekleyipte geçmeyince kötü oluyor insan. o yüzden kafana fazla takmamaya çalış ama önlemini de almayı unutma . yani sürekli nemli tutmayı. ve yiyeceklerine dikkat etmeyi. tekrar geçmiş olsun

çok teşekkür ederim. sizlerin desteği ile bizde alışacağız artık :(( Allahtan çok ağır değil. inş. daha kötüye gitmez. günde 4-5 kere nemlendiriyorum.. Bakalım inşallah yaşına girince geçer...

geçmiş olsun arkadaşım her bebeğin iyileşmesi aynı olmuyor bakarsın çabuk atlatıverirsiniz doktor süt ve yumurta dediyse canım susam fındık ceviz katkılı mamüllerede dikkat et bu hastalık insanı kılı kırk yardırıyor

geçmiş olsun arkadaşım her bebeğin iyileşmesi aynı olmuyor bakarsın çabuk atlatıverirsiniz doktor süt ve yumurta dediyse canım susam fındık ceviz katkılı mamüllerede dikkat et bu hastalık insanı kılı kırk yardırıyor

Teşekkür ederim canım. Aslında bir allerji testi yapılmadı. Ama benim yumurtaya allerjim var. Doktor o yüzden süt yumurta dedi. Ama doğrudur ceviz fındıkta yapabilir dikkat etmek lazım. üç gündür her 2-3 saatte bir nemlendirici sürdüm geçmek üzere gibi. İnşallah tekrar alevlenmez. Çok üzülüyorum yaa. Gece kaşımak için yüzünü yatağa sürtüyor uykusunda zavallım. Sesine uyandım içim acıdı nasıl dayancak yavrucak...

Teşekkür ederim canım. Aslında bir allerji testi yapılmadı. Ama benim yumurtaya allerjim var. Doktor o yüzden süt yumurta dedi. Ama doğrudur ceviz fındıkta yapabilir dikkat etmek lazım. üç gündür her 2-3 saatte bir nemlendirici sürdüm geçmek üzere gibi. İnşallah tekrar alevlenmez. Çok üzülüyorum yaa. Gece kaşımak için yüzünü yatağa sürtüyor uykusunda zavallım. Sesine uyandım içim acıdı nasıl dayancak yavrucak...

ah ahh bilmezmiyim gece kaç sefer uyandık bizde yüzünü çarşafa başını yatak başına sürterdi benim kızım her altını değiştirişimde hala bacaklarını ve kollarını kanatıncaya kadar kaşıyor görsen sanki jilet atmışsın o öyle acıyla kıvranırken bende keyifsiz sinirli üzgün insanlardan uzak çökmüş vaziyetteydim evde bi mutsuzluk vardı eşimle aramız bile açıldı halimi kimse anlamadı açıkcası bende paylaşmadım neyse özel mevzumla seni meşgul etmiyim kızıma akşamları zatiden şurup veriyorum geceleri iyiyiz uyuyor artık gözlerinide eskisi kadar kaşımıyor ayrıca en sevdiğim gıdalardan vazgeçtim sıkı diyet yapıyorum iyimi yapıyorum kötümü yapıyorum emin değilim ya her gün büyüyen bebek patatesle havuçla elmayla pirinçle nereye kadar sabah akşam cildini nemlendiriyorum ya bakalım

Back