bebeğim 7 aylık. daha 1-2 aylıkken seboroid dermotid oldu. saç dipleri konak oldu. yüzü, kulakları yara içinde kaldı. bebeğimin yüzü tanınmayacak durumdaydı neredeyse. Doktorumuz eczanede hazırlatılan bir ilaç yazdı. önce onunla temizledik, ardından ince bir tabaka advanten krem. bir kaçgün içinde geçti. saç dipleri içinde zeytinyağı içine aspirin ezip banyodan önce saçlarına yedirerek bir süre bekletip banyo yaptırdık. zeytinyağı ev yapımı saf zeytinyağı olursa daha iyi.
şimdi bebeğim 7 aylık. boynundaki kızarıklıklar hiç geçmedi. geçti-tekrarladı . advanten sürdük. geçti. tekrarladı, advanten sürdük. dokturumuz öyle demişti. sonunda dermotologa götürdüm. Atopik dermatit dedi. Çıtçıtlı badylerin izleri çıkıyordu neredeyse çocuğumun teninde. Benim metale karşı alerjim var. hiç bijuteri ürünü kullanamam. ne kolye , ne küpe ne yüzük. Doktor aileden birinden gelen bir durum dedi. metal, yünlü, sentetik değmeyecek vücuduna dedi. 2 krem 1 şurup verdi. Ege Üniversitesinde prof.e de götürdüm. o da aynı şeyleri söyledi. Kaşıntıdan deli oluyor neredeyse yavrum. terlediğinde daha çok artıyor sanki.
ilaçlarını almaya gittiğim eczanede nemlendirici olarak MUSTELA önerdiler. BUrada bir kişinin daha yorumunda okudum bu nemlendiriciyi. 2 gündür kullanıyoruz . inşallah iyi gelir.
Ege ünv. profesör banyo köpüğü olarak da dermatica diye bir ürün önerdi. onunla banyo yaptırıyorum. sonra mustela ile nemlendirip hipokort sürüyorum üzerine. sabah akşam yarım ölçek Tavegly şurup veriyorum. 3 gün deneyip 3 gün ara vereceğiz dedi doktor.
BU SORUNUN DOĞUM ŞEKLİ İLE ALAKALI OLDUĞU BANA PEK DE MANTIKLI GELMEDİ AÇIKCASI. 2 doktor ile görüştüm ki bunun biri bir profesör. her iki doktorda aileden , anne babadan gelen bir şey dedi. Ben sebamed şampuan kullandım hep. yinede cildinde sorun var. ki çocuk doktorumuz bebeğimiz için daha 1 aylıkken " çok hassas bir cildi var, sorun yaşarsak bi tek cildi ile ilgili sorunumuz olacak muhtemelen" demişti. ve oluyorda işte.
herkese acil şifalar
aynen katılıyorum. yazdıgın hersey kullandıgımız ilaçlar tamamen aynı. bende 2 doktor + 1 prof ile gorustum kesinlikle genetik dediler ( benim çoğu şeye alerjim var ) tek farkımız dogdugundan beri sebamedle yıkadım hiçbir sorun olmamasına ragmen kokusu çok hoş diye mustela sampuan ve nemledirici alıp 3. ayında kullandım ancak vucudunda 15 gün sonra kızarıklık olunca hemen bıraktım. tekrar sebamed dondum. 8.5 aya kadar hiçbir sorun yoktu taki iki-üç gün öncesine kadar. ilaçlar ve dr önerdiği şampun/nemlendirici ii gelirse onlarıda yazarım. bizede yün şeyler giydirmek , peluş oyuncaklar yasak.. Allah hepsine acil şifalar versin.