• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin kordon kanı ve kök hücresi, saklayacak var mı?

simaysi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
419
3
96
48
Ankara
Merhaba kızlar,bu konuyu çok düşünüyorum,ama sanırım ülkemizde yeterince kordon bankası yok, birde fiyatlarını öğrenemedim ama bebeğimin ilerde birçok hastalığı tedavi edecek kordon kanını saklamak istiyorum.Acaba aranızda benim gibi bu konuyu düşünen ya da araştıran var mı?.Bilgilerini paylaşırsa sevinirim...CADIARZU

Çok yazık kimse araştırmamış ya da düşünmüyor,oysa bence bebiş için birçok şeyden daha önemli bir konu,bakalım başka aylarda konuyu araştıran var mı?

canım ben geçen sene biraz araştırmıştım a.s keşke maddi durum olsa da yapabilsem ama bütçemizi çok aşan fiyatlardan bahsediyorlar :gitme: eğer maddi olarak bir problemin yoksa ben hiç düşünme derim,kesinlikle gerekli olan birşey... Allah tabii ki gerek duydurmasın böyle birşeye ama sonradan keşke dememek lazım...

canim ben eylul annesiyim. kordon kani olayini bizde arastirdik. buldugumuz firmalardan bir kismi yurtdisinda sakliyor kordon kanini bir kismi da turkiyede
esim turkiyede saklayanlara pek guven olmaz diyor yok elektrik gitti yok jenerator devreye girmedi felan gibi sacma sapan olaylar olur heba olur diyor bilemiyorum bende

aldigimiz fiyatlarda yaklasik olarak soyle:
yurtdisinda saklayanlar ilk alimda 2000 € civari sonrasinda da her yil icin 150 € yillik aidat
yurticinde saklayanlar icinde ilk alimda 2000 TL, sonraisnda da her yil icin 100 TL gibi bir yillik aidat.
benim arkadaslarimdan Onkim adlı kordon kani bankasi ile anlasip saklatanlar var.

bir de soyle bir durum var kendi kadin dogumcumuz ve diger arkadaslarin doktorlar bunun icin gereksiz, kullanim alani dedikleri gibi degil, kullanilabilme ihti,mali cok dusuk, genetik bir hastalik icin kullanilacaksa bu alinan kordon kaninda da bu hastaligin olma ihtimali yuksek ayrica tedavi ucretleri asmis durumda. yani allah muhtac etmesin ama kordon kani kullanilarak tedavi yapilabilmesi icin 50000 dolar gibi ucretlerden bahsedenler oldu :(((

biz kararsiz kaldik vakitte iyice daraldi.

Canım biz kordon kanı saklatacaağızz Acıbadem hastanesiyle görüştük şimdi bize kit yollayacaklarr evet bazı doktorlar gereksiz diyo ama tıp çok ilerliyo ilerde ihtiyaç olur allah korusun aama tüh niye yapmadık demeyelim dedik....

Bern yurt disindayim bizde konustuk bankayla ama doktorumla daha bu konuyu gorusmedim.
Fiyatlar burda uygun ilk odemeyi hemen almiyorlar 4 ay sonra odemelere basliyacagiz 48 ay boyunca 60dolar odeyecegiz ve her yil saklama ucreti USD100 ayrica doguma gelip kesme tasima ucreti vs hepsi verdikleri fiyata dahil.

ooo gerçektende çok iyimiş ordaki fiyat zelda bende araştırmıştım.ama doğrusu ilk ödeme olayı bize ağır geldi hem bebişin masrafları hem doğum masrafları bide onu karşılayacak durum yok şu an. ama yinede bulup buluşturuz demiştik sonuçta oğlumuzun hayatını garantiye alıcaz deyip daha ince detaya indik araştırmalarımızda. ve şunu gördük şu an Türkiyde bunun kullanım alanı çok kısıtlı hiçte öle anlatıldığı gibi deil.üstelik burda ilenemiyor önce yurt dışına gönderilip işlem görmesi hazırlanması gerekiyor.bunun içinse gümrük olayları tıbbi yazışmalar konsolosluk izinleri falan yani anlıcanız ölem eşeğimlik bir durum söz konusu hele birde Türkiyedeki uzayıp giden devlet yazışmaları düşünülürse.....
bu yüzdende vazge.tik doğrusu.

Yaa,gerçekten yurtdışında işlem görmesi gerektiğinden hiç bahsedilmemiş Türkiyedeki kan bankasının internet sayfasında.Yanii hakikaten Türkiyede kullanım alanı yok demek,ne yazık,halbuki Türkiye tıp alanında fena sayılmaz,iyice araştırmak lazım,aklım karıştı vallaCADIARZU

Ama Turkiyede de cok yaptiran var acaba 2008 ekim annelerinden yaptiran varsa dusuncelerini paylassin sizlerle yardimci olur 2008 ekim annelerine sormak lazim

Ben böyle konulara çok takılan bir insan olduğum için,çok araştırdım,eşimle de paylaştım eşim bir doktor olduğu halde bunun özellikle türkiye şartlarında gereksiz olduğunu söyledi,ayrıca tıbbi konularda hiçbirşeyin tutarlı olmadığını bugün doğru olan bir bilginin 10 yıl sonra aslında çok gereksiz olabileceğini söyledi.Türkiyedeki saklama koşullarıda çok güvenilir değilmiş ayrıca.

selam kızlar ben de biriyle görüştüm,doğumdan 1 ay önce arayın tam irtibata geçelim demişlerdi, ilk sefer2000avro sonra her yıl 100 avroydu sanırım.doğuma55 gün var çok kararsızım,maddi olrak zorlar bizi ama gelen bebek altınlarını oraya öderim diye de geçiriyorum aklımdan, hala bi fikrim yok. daha ayrıntılı bilgisi olanlar yazsın ne olur.

Acıbademde doğum yapıcam ve kordon kanını saklatıcam. 15 yıl saklanabiliyormuş bilginiz olsun arkadaşlar sonrasında işe yaramıyormuş ama Allah korusun çocuklar kan kanseri gibi hastalıklara küçük yaşlarda yakalanıyorlar maalesef bu sebeple nolur nolmaz diye saklatıcaz.

Allah vermesin bu hastalıktan kızlar ama bana gereksız gelıyor para tuzağı 15 yıla ne olucağı belli olmaz açıkçası artık herşeyın çözümü var nerdeyse ölüme bile çare bulucaklar para olunca zaten herşeyın ustesınden geliniyor.

Merhabalar, birkaç ay önce biz de araştırdık bu konuyu ve benim bulabildiğim en güvenilir ve uygun fiyatlısı BabyCord Turkey : Ana sayfa adlı siteydi. Doktorumuz bunun gereksiz olduğunu, zaten birkaç bu hücrelerin yıl içinde kanımızdan da üretileceğini ve maliyetlerin düşeceğini söyledi. Kaldı ki dünyada sadece İsviçre gerçekten güvenilir olarak uygulayabiliyormuş bu sistemi.Biz de vazgeçtik.

Babycord sitesinde sık sorulan sorular bölümünde ayrıntılı olarak anlatılmış ama aşağıya da alıntı yapıyorum.

İlk Kayıt Ücreti: 250 USD

Aile hesabınızın oluşturulması ve kordon kanı elde etme kiti dahil olmak üzere ilgili idari maliyetler. Kayıt ücreti geri ödenmemek üzere alınan bir depozito ücretidir.

İşletme ve Saklama Maliyeti: 1,400 USD

Bu ücret bebeğinizin kanı laboratuvarımıza ulaştığında ödenecektir. Bu ücrete, bebeğinizin kordon kanının nakliyesi ve işlenmesiyle ilgili maliyetlerin yanı sıra ayrıca, aşağıdaki hizmetler de dahildir:

* Özel işleme ve hücre ayırma yöntemi. Buna, anne ve bebeklerin kanının sterilizasyon, canlılık ve hücre sayımıyla ilgili tüm gerekli testler dahildir.

* Bebeğinizin kök hücrelerini ve bakıcınızı da kapsayan PharmaStem Therapeutics patent lisanslama anlaşması.

* Bebeğinizin kordon kanını saklama kararınızdan sağlık hizmeti sağlayıcınızı haberdar eden müteakip materyaller.

* Evinize gönderilen, saklanan kök hücre sayısıyla ilgili detaylar veren yazılı laboratuvar raporları.

Yıllık Depolama Ücreti: 125 USD

Bu ücret bebeğinizin kök hücrelerinin tesisimizdeki kriyojenik depolarda tutulması içindir.

Toplam İlk Yıl Ücreti: 1,650 USD

NECBB Ödeme Planı
Önceden Ödeyin ve 600 USD Tasarruf Edin!
İlk 20 yıllık depolama ücretini önceden 3,450 USD olarak ödeyebilir ve standart plana göre 600 USD tasarruf edebilirsiniz. NECBB müşteri ilişkileri temsilcinize daha fazla bilgi için danışınız.

Not: Bu ücretler tek doğumlar için geçerlidir. Kredi kartıyla ödemeler kayıt sırasında yapılmaktadır.

Arkadaşlar,

Benim ablam 7 senedir bu işi yapıyor. Yurtdışında saklatıyorlar kanı.

Konuyla ilgili görüşmek isteyen hamileler, arkadaşlar olursa her türlü yardımcı olmaya çalışırım, fiyattada indirim yaparlar.

Kesinlikle reklam amaçlı, kendi yararım için falan söylemiyorum. Beni kadınlar kulübünde bilen bilir :)

bende az önce birinden fiyat aldım kordon kanı işlem ücreti 2750 tl
yıllık saklama ücreti 100 euro gibi bi tutar acaba saklatan var mı

Back
X