Benimki buna alışır 10 dk durur yine kucak diye çığlık atar. Yürüteç kuzende vardı biraz bindirdim fır fır döndü biraz etrafı kurcaladı keşfetti bitti odanın ötesinden yine koşa koşa bana geliyoBebekler en çok başlarından üşüyor diye biliyorum ben. O yüzden şapka şart. Benim yeğenlerim prematüre doğdu, 1 ay küvezde kaldılar. Hemşirenin ilk istediği şey şapkaydı. Eldivende yüzünü çizdikleri için.
merve bizde hoppala diye bir şey var. Ama baktım kız tek ayağını yan basıyor bindirmiyorum artık. İnanılmaz eğleniyordu.
Bebekler en çok başlarından üşüyor diye biliyorum ben. O yüzden şapka şart. Benim yeğenlerim prematüre doğdu, 1 ay küvezde kaldılar. Hemşirenin ilk istediği şey şapkaydı. Eldivende yüzünü çizdikleri için.
merve bizde hoppala diye bir şey var. Ama baktım kız tek ayağını yan basıyor bindirmiyorum artık. İnanılmaz eğleniyordu.
Rica ederim. Güzel bi topik oldu yazan herkese ben teşekkür ederim. Arada takıldıkça sorular sorabilirsiniz aktif yazan çok arkadaş var.Sudan çıkmış balık gibiyim,ilk çocuğum olacağından sanırım.
Mağazaya girince kafam karışıyor artık.
Bir yerden okumaya başlayayım.Faydalı olacak benim için de.Topic sahibimerve 'ye teşekkürler.
Maşallah güzellik gördükBebekler en çok başlarından üşüyor diye biliyorum ben. O yüzden şapka şart. Benim yeğenlerim prematüre doğdu, 1 ay küvezde kaldılar. Hemşirenin ilk istediği şey şapkaydı. Eldivende yüzünü çizdikleri için.
iyi denk geldi bu konu merak ettikçe sorarım buraya çünkü hiçbir bilgim yok almam gerekenler konusundaKafaniza takılanı sorabilirsiniz de çok aktif yazan arkadas var topikte
Benimkinin kafada da şapka zinhar durmadı. Banyodan sonra 1 2 saat dakika başı düzelte düzelte takmaya çalıştık o kadar.Maşallah güzellik gördük
Erken doğarsa tabiki gerekse takılır
Ev sıcaklığıda önemli tabi
Ben baştan çok ayaklarını kat kat giydiriyodum ama bol çorap giydirdim hep
Eldivenide dr. Yasakladı kesinlikle takma ellerini keşfetsin demişti.
Hatta şapkayada söylenmişti
Ama evim sıcaktı o zaman soğuk olsaydı bende takardım mutlaka.
Ya aslında yürüteçin kalitesine ve çocuğun ağırlığına göre değişiyorOyyhhh maşalla miniğeinstagramda bi doktor, yürüteç için ev içi kazalarının çoğunun sebebi diyodu
Dimi zaten çekip duruyolar yada kendi kendine çıkıyoBenimkinin kafada da şapka zinhar durmadı. Banyodan sonra 1 2 saat dakika başı düzelte düzelte takmaya çalıştık o kadar.
Mama sandalyesini bile bastan alır oldu herkes o kadar pahalanıyo ki her şeySana en sade haliyle anlatiyorum..
1 yatak, battaniye
Eger yatak odan uzaksa 2. Bir yatak salon icin..
4-5 tane zibin
4-5 tane kucuk numara tulum tarzi kiyafet
Kis bebegiyse .. bebek ceketi
Bi kac tane corap
1-2 tane eldiven ve sapka
Emzik
Termometre
Biberon yenidogan icin..
Dogal 1 sampuan
Manikur seti
Saci icin firca
Yikamak icin kuvet
Kurulamak
Icin bezlerden oluyo onlardan..
Yenidogan bezi
Yenidogan mamasi
Puset bebek arabasi filan..
Mama sandalyesi yurutec filan sonraki
Mesele kalabalik etmenin manasi yok
Dogru yerin varsa alabilirsin illa lazim olacak birsey..ya ben ilk cocukta cok gereksiz masraf yaptim.. sonradan aa bu da gereksizmis dedim..Mama sandalyesini bile bastan alır oldu herkes o kadar pahalanıyo ki her şey
Amin insallahbu topiğe düzenli aralıklarla gelip inşallah bir gün nasip olur da elimde kalem kağıtla not almak nasip olur deyip gidiyorum kızlarsağlıkla hayırla evlatlarınızı büyütmek nasip etsin Rabbim acılarını göstermesin, bizlere de dua edin inşallah evlat hasreti çeken bizlerde bir gün buralarda olalım
Mervecim biraz büyüsünler artık ya. 6 aydır asla sosyalleşemedim. 1 kere dişçiye gittim.Benimki buna alışır 10 dk durur yine kucak diye çığlık atar. Yürüteç kuzende vardı biraz bindirdim fır fır döndü biraz etrafı kurcaladı keşfetti bitti odanın ötesinden yine koşa koşa bana geliyoEşim diyo ki bu hala kendini senin organın zannediyo
Teşekkürler. O sizin güzelliğinizMaşallah güzellik gördük
Çocuğum aynı benNe güzel bir çocuk. Allah bağışlasın.
Valla alinabiliyorsa baştan alınmalı bence de. 10 gün gecmeden fiyatlar değişiyor. Ama kıyafet bence de çok alınmamalı. Uzun dogdu Özellikle patikli altları giydiremedim hiç . 50 cm kıyafet alınmamalı çocuğa, 56 cm den baslanmaliMama sandalyesini bile bastan alır oldu herkes o kadar pahalanıyo ki her şey
Benim o durmuyor evrelerindeki mücadelelrimi okuMervecim biraz büyüsünler artık ya. 6 aydır asla sosyalleşemedim. 1 kere dişçiye gittim.Dün güneş kremi alalım diye çıktım. Dışarlarda perişan etti Derin beni. Sıcakta bunaldı. Bebek arabasında durmuyor. Hem çocuğu kucağımda taşıyorum, hem arabayı itiyorum.
Teşekkürler. O sizin güzelliğiniz
Çocuğum aynı benAllah’ıma şükür kocamdan hiç bir şeyini almamış Amin cümlemizin. Size de hayırlı doğumlar dilerim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Tamam Mervecim okuyacağım. Bebeksin sen, seçme şansın mı var? Ama dışarlarda asla uyumuyor. Huysuzlanıyor, kendini yırtıyor. Eve tıkıldık kaldıkBenim o durmuyor evrelerindeki mücadelelrimi okuama durmuyor der çıkmazsan hiç alışmıyolar
Yeni dogum yaptim cnm ve de ilk bebikim degil o yuzden tecrubeliyimTecrübeli annelerden, teyzelerden,halalardan kullandıkları ürünlerden işe yarayan ve yaramayanları öğrenmek istiyorum. Şunu kesin al ya da şunu kesin alma dediğiniz ne var?
Tabi hamile arkadaşlarımdan da yorumlar bekliyorum.