• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
günaydın kızlar . bir hep birden girip muhabbet edemedik..

oğlum çok hareketlendi..anadolu pedogojisine sardım bu ara. gece beraber yatıyoruz artık.ufukta hala diş yok:(

bu arada ayın 14ünde aşı ve izlemimiz var. 6. ay aşısı...ama çok korkuyorum. 4. ay aşımızda günlerce ateşlendik.. gribi geçmeden yapmışlar...bir gün sonra da yolcuyuz inşallah istanbula gideceğiz. yine ateşlenirse mahvoluruz yolda.. ben ateşi çıkmadan parasetamol vermiyordum. acaba çıkmasını beklemeden periyodik versem mi bu kez?

günaydın kızlar . Bir hep birden girip muhabbet edemedik..

Oğlum çok hareketlendi..anadolu pedogojisine sardım bu ara. Gece beraber yatıyoruz artık.ufukta hala diş yok:(

bu arada ayın 14ünde aşı ve izlemimiz var. 6. Ay aşısı...ama çok korkuyorum. 4. Ay aşımızda günlerce ateşlendik.. Gribi geçmeden yapmışlar...bir gün sonra da yolcuyuz inşallah istanbula gideceğiz. Yine ateşlenirse mahvoluruz yolda.. Ben ateşi çıkmadan parasetamol vermiyordum. Acaba çıkmasını beklemeden periyodik versem mi bu kez?

bence verme canım o ateş aşıdan değil hastalığından olmuştur. Verem aşısı dışında aşılar öle ateş yapmıyo verem aşısı bile artık yapmıyo çünkü. Ateş düşürüc aşıdan önce yada aşıdan sonra ateşi yoksa vermeyin dedi bana hemşire aşının direncini kırıyomuş.

kızlar az önce oğlumu uyuttum tam odadan çıkıyordum baktım konsol sallanıyor meğer deprem oluyormuş.Ayakta hissetmedim konsolun sallanmasını görünce anladım deprem olduğunu hemen bitti.Eşimde evde yoktu çok korktum yaaa. bu arada oğlum bugünlerde emeklemeye çalışıyor değişik hareketler yapıyor inşallah emekler yaa emeklemesini çok istiyorum.

kızlar az önce oğlumu uyuttum tam odadan çıkıyordum baktım konsol sallanıyor meğer deprem oluyormuş.Ayakta hissetmedim konsolun sallanmasını görünce anladım deprem olduğunu hemen bitti.Eşimde evde yoktu çok korktum yaaa. bu arada oğlum bugünlerde emeklemeye çalışıyor değişik hareketler yapıyor inşallah emekler yaa emeklemesini çok istiyorum.

bende hissettim yere uzandım ayaklarım koltukta olumda koltuğa vurarak oynuyo sonra baktım avize sallanıyo. eşimde hemen çocuğu kucakladı evlat böle bişi sanırım depremden hiç korkmayan adam dışarı çıkalım demeye başladı.

benimkide koltuğa tutunurken tek elini bırakıyo bide dönüp koltuğa sırtıyla yaslanmaya başladı.

nergisayse emeklemesi ayağa kalkışı falan çok heycan verici ama ondan sonra zaptedemiyo insan. sürekli düşme korkusu düşmesi bişey değil neresi tehlikeliyse orada buluyo kendini. bizimki yürütecide istemiyo malum onunla heryere uzanamıyo ya. hayırdan anlıyo ama tv sehpasına çıkarken okadar heycanlıki mesela ben kendimi hayır diye yırtsamda çıkıyo sehpaya tv izliyo. sanırım bunlar daha iyi günler bakalım yürüyünce napıcaz...

benimki de artık bilgisayarın tuşlarına basıyor:)) çok tatlı yaa..bir de benim yüzüme bakıyor basıp..engelliyorum tabii de gülmeden edemiyorum.

bende hissettim yere uzandım ayaklarım koltukta olumda koltuğa vurarak oynuyo sonra baktım avize sallanıyo. eşimde hemen çocuğu kucakladı evlat böle bişi sanırım depremden hiç korkmayan adam dışarı çıkalım demeye başladı.

benimkide koltuğa tutunurken tek elini bırakıyo bide dönüp koltuğa sırtıyla yaslanmaya başladı.

nergisayse emeklemesi ayağa kalkışı falan çok heycan verici ama ondan sonra zaptedemiyo insan. sürekli düşme korkusu düşmesi bişey değil neresi tehlikeliyse orada buluyo kendini. bizimki yürütecide istemiyo malum onunla heryere uzanamıyo ya. hayırdan anlıyo ama tv sehpasına çıkarken okadar heycanlıki mesela ben kendimi hayır diye yırtsamda çıkıyo sehpaya tv izliyo. sanırım bunlar daha iyi günler bakalım yürüyünce napıcaz...

oy maşallah erken yürüyecek belli ki...:nazar::nazar::nazar::nazar:

inşallah canım bari şu bebek arabasından kurtuluruz. :)) heryere götürürken eziyet yaaaaa

ben bebek arabası almadım.. şimdilik kangruruyla idare ediyoruz. gerçi daha 8 kilo civarıdır. izlemimiz haftaya.. şimdi kilosunu bilmiyorum. seninki ağırdır zor olur taşımak.

ben bebek arabası almadım.. şimdilik kangruruyla idare ediyoruz. gerçi daha 8 kilo civarıdır. izlemimiz haftaya.. şimdi kilosunu bilmiyorum. seninki ağırdır zor olur taşımak.

6 aylıkken 9600 kg 76cm di. ağırlığı neysede kanguruyla taşırken ayaklarıyla bacaklarıma destek yapıyo yürüyemiyorum :))

maşallah arkadaşlar benim kızımda 6 ay 1 haftalık ve sadece 7000 kg cuk öle hareket marekette yok tek derdi kucakta gezdirilmek ağlamaktan başka derdi yok kızımın arada bir yan dönmesi var okadar oturma falan mümkün değil doğrudan kendini atıyo bazen dayanamadığımda olmuyo değil:)

maşallah arkadaşlar benim kızımda 6 ay 1 haftalık ve sadece 7000 kg cuk öle hareket marekette yok tek derdi kucakta gezdirilmek ağlamaktan başka derdi yok kızımın arada bir yan dönmesi var okadar oturma falan mümkün değil doğrudan kendini atıyo bazen dayanamadığımda olmuyo değil:)

canım kız bebekler zaten kilo boy cetvelindede erkek bebekler den daha düşük oluyo 6. aya göre maşallah senin bebişinde iyi

oyyyy maşşallah..:129::nazar::nazar:kız ne yedirdin ne içirdin tüyo ver:6:

sadece anniş sütü ama evde olduğum için öle saat falan koymadım zaten kıştı gak dedi emzirdim guk dedi emzirdim. başka hiç bişi yapmadım herkes bişeyler tattır falan ilerde yemek seçer dedi ama dinlemedim iyide yapmışım hiçte yemek seçmiyo paşam. amma emmemiz azaldı bu ara malesef. :((

kıslar bugün oluşumla sabatan akşama kadar gezdik. önce kahvaltıya gittik ordan sahile geçtik. ve oğlumu koydum çimlerin üstüne üstünde sadece zıbını vardı. öle komiktiki otlardan irkildi sadece el ve ayakları yerde popo havada geziyodu çimlerin üstünde dizleri yere koymuyo :)) babası bi ara braktı ve oğlum ayakta durdu 5 saniye falan sonra eşim panik olup tuttu bidahada durduramadık :(( acaba istese durabilrmi demek oluyo bu şimdi korktuğundanmı desteksiz durmuyo acaba. çok heycanlandım yaa :52:

oğlum 3 gündür çok iştahsız ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım.Sıcaktan mı diş mi çıkaracak anlamadım.Bütün gün su içiyor.Kahvaltıyı zaten hiç yemiyor yarın sabahta yemezse tarhana çorbası yapıp vericem valla...Bizde bu aralar çok geziyoruz oğlumla hatta o kadar çok gezdik ki ev işlerini bile aksattım :1:

oğlum 3 gündür çok iştahsız ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım.Sıcaktan mı diş mi çıkaracak anlamadım.Bütün gün su içiyor.Kahvaltıyı zaten hiç yemiyor yarın sabahta yemezse tarhana çorbası yapıp vericem valla...Bizde bu aralar çok geziyoruz oğlumla hatta o kadar çok gezdik ki ev işlerini bile aksattım :1:

canım bizdee ek öğünlerde biraz daha iyiyizdde emerken hepten sorun kucağa alınca çocuk terlemekten ememiyo. bizimkide su içmeyi çok seviyo. bütün kış yazı bekledim oluşumla gezmelere gidiyim diye kontrolümüzden sonra tatile gitcez ordada denize soucam oluşumu çok heycanlıyım. ah bide yürüseydi

benim kızım da bu aralar ba ba ba de de de gibi sesler çıkarmaya basladı aksama kadar konuşuyor geveze olacak galiba
bir de geri geri emekliyor önüne oyuncaklarını koyuyorum geri gidiyor
uzun süre desteksiz oturabiliyor
bizde 10 gündür çok gezdik teyzemiz geldi ist dan onunla beraber

Back