• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Oğluşum bu hafta ellerini ağzına sokmaya başladı, sokamayınca da çok hırslanıyor ve kızıyor.Bi de sesli sesli gülücüklere başladı.Ama gaz problemi çok fazla ollduğu için gülücükler yarım kalıyor,uykusundan bile uyanıyor.Ne zaman kurtulucaz bu gazlardan? 2,5 aylık oldu hala devam ediyor.
Bu arada yorumlarınızın altında ki bebeğin aylık çizelgesini nerden ekliyorsunuz? Ben bir türlü bulamadım...

Oğluşum bu hafta ellerini ağzına sokmaya başladı, sokamayınca da çok hırslanıyor ve kızıyor.Bi de sesli sesli gülücüklere başladı.Ama gaz problemi çok fazla ollduğu için gülücükler yarım kalıyor,uykusundan bile uyanıyor.Ne zaman kurtulucaz bu gazlardan? 2,5 aylık oldu hala devam ediyor.
Bu arada yorumlarınızın altında ki bebeğin aylık çizelgesini nerden ekliyorsunuz? Ben bir türlü bulamadım...

http://www.kadinlarkulubu.com/agusto...eyenler-6.html (takip çizelgesi yapmak isteyenler)

burada yazıyo canım. ben gaz için sinameki kullanmıştım ama öle poşet çay gibi olanı değil aktarda tohum gibi oluyo. demleyip hergün 2 bardak içiyodum 2 çay kaşığıda oğluma veriyodum.

oluşum koltuğa tutunarak kalkıyodu ama bugün babasıyla oynarken yeni bişey keşfetti kotuktan arka arkaya kendini iterek yere iniyo başta düşücek sandım ama gayet kontrollü indi herseferinde. :))

benim oğluşumda 4 ay 3 günlük.yere yatırdıgımızda dönmeye çalışıyor ve eli sürekli agzında:))) aguuuyu çok söylüyor ve bilinçsizce aneeee diye sesler çıkarıyor.babasıyla konusurken ona konuşuyoruz sanıyor ve kıır kıkır gülüyor benim sıpam:)))))))))))
8500 kilo ve 67 cm boyu bugun ebe uzun boylu olacak dedi.:nazar::nazar::nazar:

benim oğluşumda 4 ay 3 günlük.yere yatırdıgımızda dönmeye çalışıyor ve eli sürekli agzında:))) aguuuyu çok söylüyor ve bilinçsizce aneeee diye sesler çıkarıyor.babasıyla konusurken ona konuşuyoruz sanıyor ve kıır kıkır gülüyor benim sıpam:)))))))))))
8500 kilo ve 67 cm boyu bugun ebe uzun boylu olacak dedi.:nazar::nazar::nazar:

oğlum oynamaya başladı ya çok komik.Sevdiği müzikleri dinletiyorum başlıyor hemen oynamaya. :21:

aynen bizimkide artık müzik kanalını ve ses sistemini açıyorum bağıra bağıra zıplıyo :)):52::52::52:
bide reklamları sesinden tanıyo. favori reklamlarımız arçelik,beko daki şu küük çocuğun konuştuğu, tivibu, 11880. geçen gün tvnin sesi açık oda koridordaydı bide baktım yürüteçle koşarak odaya gidiyo meğer bekoda ki çocuğun sesini duymuş reklam bitince yine koşarak geri geldi :)))

artık sağa sola dönüyor, ayaklarımızı keşfedeli çok oldu... sık sık ayaklarını ağzına sokuyor.. badisini iki eliyle yukarı toplayıp emmeye başlıyor. kulaklarımızı bulduk, meme emerken boşta kalan elle kulak çekiştiriyoruz:))

Oğlum bir süredir yüzükoyun dönebiliyordu ama şimdilerde sırtüstü dönmeye başladı..Ayakları sürekli ağzında zaten..Ufak ufak emeklemeye de başladı ama henüz sadece geri geri gidebiliyor:1:

Oğlumun 1 aydır bitmeyen gece uykusunda ağlamaları beni iyice yormaya başladı.Beşiğine yatırdığım zaman başlıyor ağlamaya.Tişörtümü çekiyo resmen anne diye ağlıyor.Kucağıma alıyorum sanki az önce ağlayan o değil.Sakinleştiriyorum tekrar yatırıyorum yine aynı ağlama.Çok zor uyutuyorum bu sefer uykusu arasında başlıyor aynı şekilde ağlamaya.1 satte 5 ya da 6 kere bu şekilde ağlıyor.Düşünün halimi :43: ne yapıcam şaşırmış durumdayım.Cumartesi doktor kontrolümüz var bakalım doktor ne diyecek.Bu durumu yaşayan var mı lütfen bir yol gösterin.

nergisayse arkadaşım benim bebeğimde 4ay 3 haftalık. senin bebişin gibi gece yatağında sürekli ağlıyor kucağıma alınca susuyordu. bir hafta boyunca gece en uzun 12dakika uyku uyudu. ağlıyor kucağıma alıyorum susuyor, uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk sonra tekrar ağlıyor. son çare yanıma yatırmaya karar verdim. benle yattığı günden beri (yaklaşık 1 haftadır) uyumaya başladı. gece yine mıkırdanıyo ben burdayım annecim deyip elini tuttuğumda hemen uyumaya devam ediyo. uyuduğunda da 2-3 saat deliksiz uyuyor. yanımda yatırmak istemiyordum bide buna alışcak diye ama başka çarem kalmadı uykusuzluktan bende harap oldum. uyusunda nası uyursa uyusun demeye geldi iş.
:1:

nergisayse arkadaşım benim bebeğimde 4ay 3 haftalık. senin bebişin gibi gece yatağında sürekli ağlıyor kucağıma alınca susuyordu. bir hafta boyunca gece en uzun 12dakika uyku uyudu. ağlıyor kucağıma alıyorum susuyor, uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk sonra tekrar ağlıyor. son çare yanıma yatırmaya karar verdim. benle yattığı günden beri (yaklaşık 1 haftadır) uyumaya başladı. gece yine mıkırdanıyo ben burdayım annecim deyip elini tuttuğumda hemen uyumaya devam ediyo. uyuduğunda da 2-3 saat deliksiz uyuyor. yanımda yatırmak istemiyordum bide buna alışcak diye ama başka çarem kalmadı uykusuzluktan bende harap oldum. uyusunda nası uyursa uyusun demeye geldi iş.
:1:

tek korktuğum şey yanımda yatırmaya alıştırmak....dün gece değişik bir şey denedim.Daha önceleri uyuduğu oda karanlıktı dün gece gece lambası koydum.Uyandıkça lambaya baktı tekrar uyudu.Bir de benim oğlum çok sinirli olmaya başladı.Ağlamaya başladı mı ne yapsam fayda etmiyor elini tutuorum ben burdayım annecim diyorum ağlamaktan dinlemiyor bile.

Oğlumun 1 aydır bitmeyen gece uykusunda ağlamaları beni iyice yormaya başladı.Beşiğine yatırdığım zaman başlıyor ağlamaya.Tişörtümü çekiyo resmen anne diye ağlıyor.Kucağıma alıyorum sanki az önce ağlayan o değil.Sakinleştiriyorum tekrar yatırıyorum yine aynı ağlama.Çok zor uyutuyorum bu sefer uykusu arasında başlıyor aynı şekilde ağlamaya.1 satte 5 ya da 6 kere bu şekilde ağlıyor.Düşünün halimi :43: ne yapıcam şaşırmış durumdayım.Cumartesi doktor kontrolümüz var bakalım doktor ne diyecek.Bu durumu yaşayan var mı lütfen bir yol gösterin.

Canım, 6. aydan sonra bebekler anneden ayrılma korkusu yaşarlarımış..Muhtemelen senin bebeğinin de durumu bu..Gerçi çok fazla bilgim olmadığı için ayrıntılı birşey yazamayacağım, zaten doktora da soracakmışsınız..Ama benim fikrim bu yönde..

bende hiç istememiştim alışsın ama napıyım mecbur kaldım. uyurken yanına kıyafetlerini falan koymayı dene istersen bana öle demişlerdi. senin kokunu alır falan diye ama bizde pek işe yaramadı. bu arada benim bebişimde çok sinirli . oyuncağı elinden düşünce çıldırıyor. bi şeye uzanmaya çalışıyo alamayınca öle bi ağlıyo ki susturamıyorum.
bende bu arada bebeğimin gelişimini yazıyım. kızım 1 hafta sonra 5 aylık olcak tam. 3 aylıktan beri sırtüstü yatarken sağa sola dönüyü ama hala tam tur dönemiyo. bide yüzüstü yatmaktan nefret ediyo 1 dakika bile tutamıyom yüzüstü. o yüzden yüzüstünden dönüş hiç yok. oyuncaklarını tutabiliyo, uzanabiliyo. bir elindeki oyuncağı diğer eline geçirebiliyo. oyuncağı düşünce düştüğü yere bakarak arıyo. bazı insanları nedenini anlamadığım şekilde sevmiyo avazı çıktığı kadar ağlıyo onları görünce. geceleri 10 saate yakın uyuyo ama tabi 2-3 saate bi kalkarak. 4 aylıkken 7200kg boy 64cm idi gelcek hafta yeni sonuçlarımızı öğrenicez bakalım. sürekli gözü tv de. dışarıyı camdan bile görse heyecanlanıyo :) gezenti biraz. galiba benim kızım tembel birazcık anca bunları yapıyo. dişleri kaşınıyo bide bulduğu herşeyi ağzına sokuyo. ayaklarını tutuyo ama ağzına götüremiyo daha buda onu sinir ediyo. genel olarak kendi kendine pek gülmüyo anca karşısında komiklik yaparsam yada gıdıklarsam öle gülüyo.

bide kızlar bişey sorcam benim kuzucuk 1 ay önce falan agu,eeee,aaa tarzı şeylersöylüyodu ama uzun bi zamandır hiç öle şeyler sölemiyo. arada hıh hıh hıh ve huuuu huuu diye dudaklarını büze büze böle sesler çıkarıyo. anlamadım gitti neden böle yapıyo. sürekli konuşuyorum ilgileniyorum ama tık yok anca bakıyo öle. korkmaya başladım ya sizin başınıza böle bişi geldi mi?
bi de ismini söylediğimde bazen bakıyo bazen yırtıyom kendimi defne defneeee diye hiç aralıyo olmuyo. neden böle yapıyo olabilir? korkmaya başladım bi problem mi var diye.. :18:

canım diş olabilir bizde diş döneminde böle olmuştuk. bende idrar yolları enfeksiyonunda olduğunu okumuş korkmuştum ama idrarda bişi çıkmadı. diş sanırım çok acı veriyo çıkarırken. alttakiler neysede üsttekiler zor çıktı bide acelesi neyse 2şer 2şer çıkarttı.

bende hiç istememiştim alışsın ama napıyım mecbur kaldım. uyurken yanına kıyafetlerini falan koymayı dene istersen bana öle demişlerdi. senin kokunu alır falan diye ama bizde pek işe yaramadı. bu arada benim bebişimde çok sinirli . oyuncağı elinden düşünce çıldırıyor. bi şeye uzanmaya çalışıyo alamayınca öle bi ağlıyo ki susturamıyorum.
bende bu arada bebeğimin gelişimini yazıyım. kızım 1 hafta sonra 5 aylık olcak tam. 3 aylıktan beri sırtüstü yatarken sağa sola dönüyü ama hala tam tur dönemiyo. bide yüzüstü yatmaktan nefret ediyo 1 dakika bile tutamıyom yüzüstü. o yüzden yüzüstünden dönüş hiç yok. oyuncaklarını tutabiliyo, uzanabiliyo. bir elindeki oyuncağı diğer eline geçirebiliyo. oyuncağı düşünce düştüğü yere bakarak arıyo. bazı insanları nedenini anlamadığım şekilde sevmiyo avazı çıktığı kadar ağlıyo onları görünce. geceleri 10 saate yakın uyuyo ama tabi 2-3 saate bi kalkarak. 4 aylıkken 7200kg boy 64cm idi gelcek hafta yeni sonuçlarımızı öğrenicez bakalım. sürekli gözü tv de. dışarıyı camdan bile görse heyecanlanıyo :) gezenti biraz. galiba benim kızım tembel birazcık anca bunları yapıyo. dişleri kaşınıyo bide bulduğu herşeyi ağzına sokuyo. ayaklarını tutuyo ama ağzına götüremiyo daha buda onu sinir ediyo. genel olarak kendi kendine pek gülmüyo anca karşısında komiklik yaparsam yada gıdıklarsam öle gülüyo.

bide kızlar bişey sorcam benim kuzucuk 1 ay önce falan agu,eeee,aaa tarzı şeylersöylüyodu ama uzun bi zamandır hiç öle şeyler sölemiyo. arada hıh hıh hıh ve huuuu huuu diye dudaklarını büze büze böle sesler çıkarıyo. anlamadım gitti neden böle yapıyo. sürekli konuşuyorum ilgileniyorum ama tık yok anca bakıyo öle. korkmaya başladım ya sizin başınıza böle bişi geldi mi?
bi de ismini söylediğimde bazen bakıyo bazen yırtıyom kendimi defne defneeee diye hiç aralıyo olmuyo. neden böle yapıyo olabilir? korkmaya başladım bi problem mi var diye.. :18:

maşalah canım kızına. yazdıklarına göre gelişimide gayet iyi bence öle tembel diil yani 5 aylık daha zaten. konuşmaya gelince bizde aynı durumdayız hala net baba demedi mesela herkesin bebeği 6. ayda söledi bunda yok. bazen diyo ama oda babasının olmadığı zamana denk geliyo. mesela 5 aylıkken öpücük atoyodu şimdi bitirlü yapmıyo.
bi kaç ağız hareketimiz var onları taklit ediyo.

seslenince bakmama olayına gelince ben zamanında bundan çok korktum hatta tekrar işitme testine götürücektim kiii şimdi bakıyorumda evin hangi köşesinde olursa olsun tvde sevdiği reklam olunca koşarak tv nin önüne geliyo (koşarak dediysem yürüteçle :9::9::9:) ozaman anladımki adıyla yırtına yırtına çağırdığımda bana bakmamasının tek nedeni tınlamamadıymış. tabiri caizse:9:

canım maaşallah bebeğine. :nazar: bebekler bazı dönemde çok ses çıkarırlar bir dönem hiç çıkarmazlar.Aynısı benim oğlumda da oldu.5 aylıkken ba ba ba diyordu 2 ay sustu bişey demiyordu bende korkmuştum sonra yine dillendi.Sende hiç korkma annesi ama için rahat etsin istiyorsan doktora götür.

dün doktora gittik oğlumun gece ağlamasıyla ilgili doktorumuz ayrılma korkusu yaşıyor oğlun dedi.Gece yatağına yattığında ışık kapandığında iyi geceler demek onlar için elveda demekmiş.Korkuları bu yüzdenmiş.Doktorumun tavsiyesiyle Odasına gece lambası koydum bide çok kısık sesle klasik müzik açtım şuan uyuyor huysuzluk yapmadı.Boyu 76 cm kilo 10.Doktorumuz maaşallah dedi 1 yaş çocuğun ölçülerinde dedi.Kan tahlilide yaptırdık sonuçlarını pazartesi alıcaz bakalım.

dün doktora gittik oğlumun gece ağlamasıyla ilgili doktorumuz ayrılma korkusu yaşıyor oğlun dedi.Gece yatağına yattığında ışık kapandığında iyi geceler demek onlar için elveda demekmiş.Korkuları bu yüzdenmiş.Doktorumun tavsiyesiyle Odasına gece lambası koydum bide çok kısık sesle klasik müzik açtım şuan uyuyor huysuzluk yapmadı.Boyu 76 cm kilo 10.Doktorumuz maaşallah dedi 1 yaş çocuğun ölçülerinde dedi.Kan tahlilide yaptırdık sonuçlarını pazartesi alıcaz bakalım.

bizde bebek telsizi var uyanınca onun ışığıda açılıyo ama klasik müzik işe yarardımı deneyimini yazarsan sevinirim canım. maşallah oğluşuna bu ay bizde gitcez kontrole bende merak ediyorum klosuyla boyunu

Son düzenleme:
günaydın kızlar...

ya bizim hala diş yok:( vicdan yatım acaba d vitamini damlasını aksatıyorum diye mi? gerçi benim de çok geç çıkmış..

bir de oğlumu yere koyamıyorum hiç.. evimiz sobalıydı, 1 ay önce kaldırdım ama hala yerler soğuk. altına battaniye falan sereyim diyorum ama kapı altlarından esiyor hala.mecbur çekyatı açıyorum genişlesin diye ona yatırıyorum. her yöne dönüyor artık :)

bir de yüzüstü yatarken poposunu havaya kaldırıp kendini öne atmaya çalışıyor:) ya ne güzel uğraşmış bu çocuk dedikleri...insan her şeyi unutuyor.

başka bir gelişim aşamamız da "annenin lokmasını yakalamak"..artık o kucağımdayken yemek yiyemiyorum, elimde kaşık, ekmek, meyve, ne varsa kapıp ağzına götürüyor. dün akşam gece mamasını geciktirdim. babamız gelmemişti onu görmeden uyusun istemedim. sonunda dayanamadım hazırladım, elimde bardak diğerinde kaşık karşısına geçtim. bir elini bardağın içine soktu hızla, diğeriyle kaşığı yakalayıp yüzüne gözüne sürdü...:16::31:

üstünün kirlenmesini gözüm görmedi bile güleyim mi kızayım mı şaşırdım:)

Back