• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
yazmayı unutmuşum üstten bir dişi çıktı kızımın diğeri de geliyor
alttakiler ikisi aynı zamanda cıkmıştı
bunlar ayrı çıktı
allaha şükür ateş iştahsızlık falan hiçbir şikayeti olmadı kızımın maşallah

kızlar kıskanmaya başladım ama bebişlerinizi hepsinin dişi çıktı bir benim oğlumun dişi çıkmadı.Çok istiyorum oğlumun dişinin çıkmasını.

kızlar kıskanmaya başladım ama bebişlerinizi hepsinin dişi çıktı bir benim oğlumun dişi çıkmadı.Çok istiyorum oğlumun dişinin çıkmasını.

çıkar canım inşallah. çıksa bidert çıkmasa ayrı bende diyorum çocuğum 4 aylıkken diş yüzünden huyu bozuldu 6 dişimiz oldu şimdide sıradakinin sıkıntısını yaşıyoruz. dişten ne uykuyu oturtabildik nede mızmızlığımız bitti huysuz bi bıdık oldu oğluşum. demir damlasının dişte leke yapmasından korkmamda cabası gerçi arkasından meyve suyu veriyorum temizlensin diye. heee bide tuttuğu yeri kıtırt diye ısırması cabası 6 dişinde izini çıkarıyo valla :)))

kıslar ben nerelere gideyim bizim bıdık durmuyo yürüteçte çıkıp duruyo yürüteçte zıplaya zıplaya kırdı kocaman aleti yaa. bugün wc ye gideyim dedim çıktığımda bide baktım ayağı takılmış oturağa bedeni sarkmış aşşağı ne inebiliyo ne yerine geçebiliyo. öle çamaşır gibi asılı kalmış. :emir_bebek:

hiç endişelenme canm kızkardeşimin oğlu kızımdan üç ay büyük daha alttaki dişleri yeni çıktı 10 aylıktı çıkardığında
anne babaya benziyormuş bebekler bizim eşimle ikimizin de 6 aylıkken çıkmış dişlerimiz
kızkardeşimin de 8 aylıkken annesine çekmiş yani

yazmayı unutmuşum üstten bir dişi çıktı kızımın diğeri de geliyor
alttakiler ikisi aynı zamanda cıkmıştı
bunlar ayrı çıktı
allaha şükür ateş iştahsızlık falan hiçbir şikayeti olmadı kızımın maşallah

maşallah canım. bizim üst 4 diş arka arkaya çıkmıştı ikişer ikişer hemde baya ateşte yaptı. inşallah bütün dişlerini böyle kolay çıkarır prenses. bu arada bizim doğum 1 gün arayla olmuş :))

maşallah canım. bizim üst 4 diş arka arkaya çıkmıştı ikişer ikişer hemde baya ateşte yaptı. inşallah bütün dişlerini böyle kolay çıkarır prenses. bu arada bizim doğum 1 gün arayla olmuş :))

kızımın alt dişlerinde de herhangi bir sorunu olmadı allaha şükür
sadece çok kaşınıyor eller sürekli ağızda
ne bulursa ağzına götürüyor
1 gün değil canım ya 1 hafta
28 eylül doğumlu benim kızım seninki ne zaman

geç çıkan dişlerin daha sağlam olduğunu söylüyorlar. kzımda geç çıkardı dişlerini 15 aylık olmasına rağmen henüz 5 dişi var. az dişi olduğu için yeterli kalsiyum alamıyor mu acaba diye endişelendim ve doktorumuza sordum. dişlerin anne karnındayken oluştuğunu ve zmanı gelince çıkacaklarını söyledi.

kızımın alt dişlerinde de herhangi bir sorunu olmadı allaha şükür
sadece çok kaşınıyor eller sürekli ağızda
ne bulursa ağzına götürüyor
1 gün değil canım ya 1 hafta
28 eylül doğumlu benim kızım seninki ne zaman

aaa evet yanlış görmüşüm 22 eylül bizde :))

bugün oğlum çok tuhaf...sabah 9 da 200 ml devam sütü içirdim şuan saat 19:08 saydım tam 5 kaşık bişey yedi.Şu saat oldu hala bişey yemedi mız mız gülmüyor sürekli bişeyler mırıldanıyor kafayı yemek üzereyim.Ne oldu bu çocuğa anlamadım.

bugün oğlum çok tuhaf...sabah 9 da 200 ml devam sütü içirdim şuan saat 19:08 saydım tam 5 kaşık bişey yedi.Şu saat oldu hala bişey yemedi mız mız gülmüyor sürekli bişeyler mırıldanıyor kafayı yemek üzereyim.Ne oldu bu çocuğa anlamadım.

benimkide aynı canım mızmızlanmaya yer arıyo . senin oluşunda bu sıcaklarda dişte çıkarıyosa ondanda olabilir. bizimde diş çıkarırken iştahta problem oluyodu ama gece uykusunda iyi emiyodu

Son düzenleme:
bu akşam üst komşumla beraberdik onun kızı benim oğlumdan 10 gün büyük.Daha önceleri emekleme hareketleri yapan kız bu akşam gözümüzün önünde ilk defa emekledi.Benim oğlumda hala bir kıpırtı yok.Çok kıskandım diyebilirim.Gün içinde oğlumu yerde koyuyorum rahat hareket etmesi ve emeklemeyi öğrenmesi için ama hemen sıkılıyor başlıyor ağlamaya.Belli etmedim ama komşumun kızının emeklemesini çok kıskandım :47:

bu akşam üst komşumla beraberdik onun kızı benim oğlumdan 10 gün büyük.Daha önceleri emekleme hareketleri yapan kız bu akşam gözümüzün önünde ilk defa emekledi.Benim oğlumda hala bir kıpırtı yok.Çok kıskandım diyebilirim.Gün içinde oğlumu yerde koyuyorum rahat hareket etmesi ve emeklemeyi öğrenmesi için ama hemen sıkılıyor başlıyor ağlamaya.Belli etmedim ama komşumun kızının emeklemesini çok kıskandım :47:

hiç emeklemeden yürüyen çocuklar var canım bellimi olur oluşunda belki öle yürür. ama bence çok kıskanma çevredeki çocuklaradan izlenimlerime göre erken emekleyip erken yürüyen çocuklar aşırı meraklı ve hiperaktif oluyolar.
bide hazır emeklemiyoken bu günerinde tadını çıkar gerçekten zor bugn bizimki tv nin yanındaki bilgisayara giti hatur hutur tuşlara basıyodu ve tuşun birini nasıl anlamadım yerinden çıkarttı. 1 saat geri takmak için uğraştım. öle hep peşinde olamıyosun zırt pırt düşüyo. sakin sakin giderken birden heycan yapıyo güm kafa yere. wc ye bile giremiyorum babası işteyken.

kıslar bugün oluma çok güldüm. ben uyurken(onun odasına yer yatağı yaptım. gece uyanınca öle emziriyorum. )kalmış telsizin kablosunu tutmak için tutunarak ayağa kalkmış. baktım ağlama sesi. gözümü bi açtım bizimki desteksiz ayakta. ama baya korkmuş. kafasını öle rahat çeviremiyo korkudan dikkatli dikkatli bana baktı. yere bakıyo büktü dizleri. sonra ben gülünce bana gülücük attı. eycanlanıp sarsılınca yine korkup ağlamaya başladı. sanırım ayakta durabiliyo ama korkuyo. yada benmi öle düşünüyorum bilgisi olan varmı bu korkudan nasıl vazgeçirebilirim.

kızım da son 1 aydır ozellıkle emekleme pozısyonu alıp ılerı gerı sallanıp oylece duruyo ama ayakları ustune bastırdıgımızda dırekt yurumek ıcın kendını one atıyor..adımları oyle parmak ucunda degıl lap lap :) tek elınden tuttugumuzda pekala yuruyo cokta hosuna gıdıyor..heyecanlanınca yamuluyor:)

son 2 gundur de yerde yatarken kendı kendıne oturur pozısyona gelıyo..once pek kondurmadım yanındakı yastıklardan falan destek almıstır dıye ama bıraz once vc ye gıderken yere yatırdım yanında bısey yoktu geldım baktım kı oturmus el saklatıyo sıpa..:)

emeklemeden yuruyecek sanırım...

oğlum 3 gündür çok iştahsız ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım.Sıcaktan mı diş mi çıkaracak anlamadım.Bütün gün su içiyor.Kahvaltıyı zaten hiç yemiyor yarın sabahta yemezse tarhana çorbası yapıp vericem valla...Bizde bu aralar çok geziyoruz oğlumla hatta o kadar çok gezdik ki ev işlerini bile aksattım :1:

benım kızımda oyle..yeme konusunda sıkıntımız yoktu hatta sankı 8 aydır hıc olmadıgı kadar ıyıydı herseyı ama cok surmedı..dr yuzunden mahfoldu yavrum 1 aydır yemek falan unuttuk..uyutup devam sutu ıcırıcem dıye basında ter dokuyorum..1 kıloya yakın da kaybı oldu..

dün eşim tv de kolbastı açmış bizimki emekleme pozisyonunda öne arkaya hızlı hızlı sallanarak ritim turuyo. sonunda yoruldu serdi kendini yere kafayı dikti sallıyo. oynak baya oluşum. kahvaltı yaparken çayı karıştırıyoruz kaşığın sesine oynuyo :))))))))

kızım bugünlerde alkış yapmaya başladı
birde baş baş yapıyor onu aylar önce öğretmiştim yapmıyo diye fazla üstünde durmadım bay bay yapmayı gösterdim
şimdi eliyle kafasına vuruyo yavaş yavaş

kızlar benim bebeğimde 5 ay 3 haftalık ve sürekli zıplamak istiyor. oturduğu yerden bile sürekli kalkarmış gibi zıplama hareketi yapıyor. neden böle anlamadım :(:50:

Back