• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bebişlerimizin gelişimlerini paylaşıyoduk ama herkes kayboldu :(

Benimde 12haftalik bı kızım var 61 cm 6,5 kilo ellerini yumruk halinde yapıp ağzına goturebiliyo ama etmekten çok hoşlanmıyor yada uzun süre beceremiyor. Yuzustu yatmaya alışkın değil yatirinca hiç durmadan kafasını kaldırıyor ayaklariyla kendini one doğru ittiriyor. Çok yorulup nefes nefese kaldığından kıymıyorum çok yuzustu yatırmıyorum. Ağzından köpükler fışkırıyor ve kesik kesik sesler çıkarıyor yeni yeni agular basladi. Bol bolda gülüyor :)

Benimde 12haftalik bı kızım var 61 cm 6,5 kilo ellerini yumruk halinde yapıp ağzına goturebiliyo ama etmekten çok hoşlanmıyor yada uzun süre beceremiyor. Yuzustu yatmaya alışkın değil yatirinca hiç durmadan kafasını kaldırıyor ayaklariyla kendini one doğru ittiriyor. Çok yorulup nefes nefese kaldığından kıymıyorum çok yuzustu yatırmıyorum. Ağzından köpükler fışkırıyor ve kesik kesik sesler çıkarıyor yeni yeni agular basladi. Bol bolda gülüyor :)

maşallah bebişine gelişimi çok güzel kilosuda çok iyi defne 6 aylık oldu ama hala sevmiyo yüzüstü durmayı. aslında dönebiliyo benim bebeğim ama dönmeyide sevmiyo :34: benim kızımın sevdiği tek şey bulduğu herşeyi ağzına sokmak :D:1:

benim kızım suan 7 haftalık. 2500 gr doğdu.maşallah cok hareketli.:16:yatakta düz yatırıyorum yatağın ucunda paralel yatmış şekilde buluyorum.bacaklarını ve ellerini çok hareket ettiriyor.iki elini birleştirip parmaklarını birbirine geçiriyor.yüzüstü yatırdığımda kafasını azda olsa gögsünü kaldırabiliyor.artık gülmeye başladı:1:en keyifli olduğu saatlerse sabah 5-7 arası.Allah bebişlerimize sağlık versin

merhaba,

oğluşum 6,5 aylıkken 8 kilo ve 70 cm. geldi..

dün ilk defa emekledi, desteksiz kısa süre de olsa oturabiliyor. yani dikkatini karşıda bir şeye sabit tutarsam daha çok oturacak ama hemen eğiliveriyor:)

kızlar bebişim bugün 6 ay 7günlük. kontrole gittik. 7900kg. 69 cm. grlişimi iyi dedi doktor. artık kızım desteksiz 5dk ya kadar oturabiliyor. ama hala yüzüstü durmayı sevmiyo ve 360 derece dönmüyo. doktor oturabiliyosa problem yoktur dedi. aslında hiç dönmüyo değil haftada bi kere falan tam dönüş yapıyodur :P ismini söyleyincede bi bakıyo bi bakmıyo anlamadım :( sizinkiler her ismini söylediğinizde bakıyo mu? ama idrar yolları enfeksiyonu olmuşuz kuşum o yüzden huysuz ve iştahsızmış :(( çok üzüldüm yarın antibiyotiğe başlicaz. bizden bu kadar ha bide yüzüstü durmayı hiç sevmiyo ama yüzüstü koyunca şınav çeker gibi kollarının üstünde kendini kaldırıyo bazende bir iki karış sürünüyo ama öle emekleme falan yok yani. bu kadar işte. öpüldünüz.

ben de katılıyorum...

böyle paylaşım siteleri bazen deneyimsiz annelerin moralini bozabiliyor. "falancanınki bundan küçük bak neler yapabiliyormuş" diye:))

ama gerçekten bebekler de büyükler gibi farklı karakterlere, doğuştan getirdikleri yeteneklere sahip... kardeşler arasında bile uçurum gibi farklar oluyor. benim ortanca kardeşim hiç emeklemeden 8 aylıkken yürümüş. hatta annem bunu odada oynasın diye yere yatırmış, mutfakta yemek karıştırırken bir şey bacaklarına dolanmış. ödü kopmuş tabii:)) bakmış kardeşim pati pati geziyor. haa ama ben, şahane bir tembel olarak 1 yaşından çook sonra yürümüşüm...

yani temel gelişim basamaklarını atlıyorsa, kilosu, boyu persentil değerleri içindeyse, bırakın komşununki gezsin sizinki sürünsün, o her yemekten yesin sizinki seçsin... bebeklerin benliklerine saygı duymalıyız.

kızlar bi yanlış anlaşılma var sanırım. bu konuyu açan arkadaşta -nergisayşe- defalarca söylemiş kıyaslama için değil diye. kimse bebeğini kıyaslamıyor. herkes bütün bebeklerin farklı olduğunun kiminin erken konuşup kiminin geç yürüyeceğininde farkında. bu konunun açılma amacı sadece paylaşım. bebeklerimiz büyürken ki endişelerimizi, sevinçlerimizi, hangi ayda neler yapabiliyor olduklarını paylaşıp, bilgi alışverişi yapmak. siz yanlış anladınız galiba.

bu arada deneyimsiz annelerde giriyor moralleri bozuluyor yazmışsınız. bende deneyimsiz bi anne sayılırım fakat moralimin bozulcağı sitelere girmiyorum. girince morali bozuluyosa girmesin o zaman siteye. bu arada ben özel eğitim öğretmeniyim ve aynı zamanda okul öncesi öğretmenliği sertifikam da var. her bebeğin birbirinden farklı olduğunu bilecek kapasitedeyim yani... benim mesajımın altına yorumlar yapılmış o nedenle kendimi savunma ihtiyacı hissettim.... :9:

kızlar bebişim bugün 6 ay 7günlük. kontrole gittik. 7900kg. 69 cm. grlişimi iyi dedi doktor. artık kızım desteksiz 5dk ya kadar oturabiliyor. ama hala yüzüstü durmayı sevmiyo ve 360 derece dönmüyo. doktor oturabiliyosa problem yoktur dedi. aslında hiç dönmüyo değil haftada bi kere falan tam dönüş yapıyodur :P ismini söyleyincede bi bakıyo bi bakmıyo anlamadım :( sizinkiler her ismini söylediğinizde bakıyo mu? ama idrar yolları enfeksiyonu olmuşuz kuşum o yüzden huysuz ve iştahsızmış :(( çok üzüldüm yarın antibiyotiğe başlicaz. bizden bu kadar ha bide yüzüstü durmayı hiç sevmiyo ama yüzüstü koyunca şınav çeker gibi kollarının üstünde kendini kaldırıyo bazende bir iki karış sürünüyo ama öle emekleme falan yok yani. bu kadar işte. öpüldünüz.

maşallah canım bebeğine. yüz üstü yatmayı hiç bi bebek sevmiyo ama bizimk yüz üstü uyudu hep hala öle seviyo uyumayı. ama dönemezken oda sevmezdi ama ben yüz üstü yerde bıraktım gün boyu diyebilirim. azıcık uzağına ilgisini çekicek oyuncaklardan koy şöle ışıklı müzikli herhangi bişey. gerçi bizimki totosunu genelde kumanda ve telefon için kaldırıyodu. çok uzağa değil ama biraz uğraşıp ulaşsın sonra tekrar tekrar. önce bacaklarla kafa yerde sürünüyolar, daha sonra asker sürünmesi sonrada emekleme :)).

bu arada sağlıklı bebeği olan anne neden üzülsün yorumlar gelmişte. mesela benim oğlum daha yeni yeni baba diyo gerçi arada diyo sonra vaz geçiyo. daha bugün alkış yapmaya başladı. bazı konularda burdaki bebeklerden geri bazılarında ileri buda çok normal. zaten üzülen ve bunu belirten annelerin içini ferahlatıyoruz biz :))

gerçi ben bazen oluşuma gaz veriyom bak elalemin çocuğu el çırpıyo baba diyo hani sende diye :)))

bu arada deneyimsiz annelerde giriyor moralleri bozuluyor yazmışsınız. bende deneyimsiz bi anne sayılırım fakat moralimin bozulcağı sitelere girmiyorum. girince morali bozuluyosa girmesin o zaman siteye. bu arada ben özel eğitim öğretmeniyim ve aynı zamanda okul öncesi öğretmenliği sertifikam da var. her bebeğin birbirinden farklı olduğunu bilecek kapasitedeyim yani... benim mesajımın altına yorumlar yapılmış o nedenle kendimi savunma ihtiyacı hissettim.... :9:

canım benim doğrudan senin mesajına yorum yapmadım zaten..

farkettiysen genel yazdım. ben de öğretmenim. sana üstüne alınıp savunman gerektiğini hissettirdiysem özür dilerim.

bebeğine de maşallah boyu kilosu çok güzel. benim oğlum da seninki kadarken yüzüstü yatmaktan nefret ediyordu, tam tur dönemiyordu.

ben endişen yersiz, üzülme anlamında yazmıştım. bak şimdi de yerinde durmuyor. sürekli peşindeyim. tüm evi döne döne dolaşıyor:)

Selamlar benim de 10.5 aylık bi oğlum var. Boyu 74 cm, kilosu 8500. Evet yanlış okumadınız sadece sekiz buçuk kilo. Biraz zayıfça ve narin bir çocuk ama sporcu gibi, ben kendimi avutmak için filinta gibi oğlum var diyorum. Iştahı bazen mukemmel ama bazense çoook kötü. Hala emziriyorum. Geceleri milyon kez, gunduzleri de5-6 sefer. Çok hareketli bi çocuk oldugu için asla kilo almıyor. Emekliyor, tutunup ayağa kalkıp koltukla arasında turluyor, ilk arabam oyuncağıyla da yürüyerek baya geziniyor. Tek elinden tutunca da yürüyor, yaklaşık 1 dakika kadar desteksiz ayakta duruyor ama 1 adım atıp yere oturuyor. Sanırım yaşına doğru yürüyor olucak allah saglık verirse nasipse. Oyun olarak el sallama, opucuk gonderme, tokalaşma, al ver oyunlarını oğrettim şimdilik. Allah hepinizin cocuguna saglıklı yaşam versin.

Selamlar benim de 10.5 aylık bi oğlum var. Boyu 74 cm, kilosu 8500. Evet yanlış okumadınız sadece sekiz buçuk kilo. Biraz zayıfça ve narin bir çocuk ama sporcu gibi, ben kendimi avutmak için filinta gibi oğlum var diyorum. Iştahı bazen mukemmel ama bazense çoook kötü. Hala emziriyorum. Geceleri milyon kez, gunduzleri de5-6 sefer. Çok hareketli bi çocuk oldugu için asla kilo almıyor. Emekliyor, tutunup ayağa kalkıp koltukla arasında turluyor, ilk arabam oyuncağıyla da yürüyerek baya geziniyor. Tek elinden tutunca da yürüyor, yaklaşık 1 dakika kadar desteksiz ayakta duruyor ama 1 adım atıp yere oturuyor. Sanırım yaşına doğru yürüyor olucak allah saglık verirse nasipse. Oyun olarak el sallama, opucuk gonderme, tokalaşma, al ver oyunlarını oğrettim şimdilik. Allah hepinizin cocuguna saglıklı yaşam versin.

maşallah o kadar harekete iyi 8,5 kiloyu da tutabilmiş annesi:)

Arkadaşlar benim oğlum da daha 4 gün önce 4.ay aşılarını oldu.Maşallah hiç huysuzluk yapmadı..6800 gr ve 60 cm çıktı..Bu gelişiminde kullandığımız mamanın etkisi vardır diye düşünüyorum. Onun dışında sağa sola dönüyor.elleri sürekli ağzında hatta bi hırsla yiyor onları artık parmakları buruşuyor...Bi de benim çeneyi çok seviyor. Ağlarken arada bir anne diye ağlıyor zaten de onu bilinçli çıkartmadığına eminim...yabancıyı tanımaya başladı. onun dışında ellerini tanıma çabası var..ay olarak normal gelişim sürecinde...yani öyle tahmin ediyorum...tüm sıpaları ve prensesleri burdan öpüyorum..:)))))))))

oğlum dün bizi gülmekten öldürdü. ya yatmış emziriyordum. ne olduysa tv ye bakacaktım, doydu diye biraz uzaklaştım ama göğsüm dışarda kalmış. baktım emmeye başladı, irkildim tabii.. minik erkekim sürünerek anneye gelmiş, emekler pozisyonda kafayı gömmüş hırslı hırslı emiyor:))

zaten demiştim, bu açgözlülükle emeklemeyi yemek için öğrenecek diye:))

bugünkü ölçümlerde 72 cm ve 8,5 kg geldi yavrum:nazar::nazar:

kızlar merhaba.1aydır girmiyordum malum tatildeydim.Bebeğimle 12 saatlik otobüs yolculuğumuz sorunsuz geçti.Otobüste ağlar diye çok korkmuştum ama hiç öyle olmadı.Uyudu bol bol...Bu arada bebeğim emekliyor,koltuklara tutunup kalkıyor,koltuğa tutunup yürüyor.Bu sabah acı acı ağlayarak uyandı bir baktım yanıyor ateşi 38 derece.Eşimle hemen suyun altına soktuk ağlarken bir baktım alt tarafta beyaz bişey var bir de ne göreyim diş çıkmış.Sevinç ve şaşkınlık bir arada...Sonra ishal oldu.Doktora götürdük şuan uyuyor ama ateşi hala tam düşmüş değil.

kızlar merhaba.1aydır girmiyordum malum tatildeydim.Bebeğimle 12 saatlik otobüs yolculuğumuz sorunsuz geçti.Otobüste ağlar diye çok korkmuştum ama hiç öyle olmadı.Uyudu bol bol...Bu arada bebeğim emekliyor,koltuklara tutunup kalkıyor,koltuğa tutunup yürüyor.Bu sabah acı acı ağlayarak uyandı bir baktım yanıyor ateşi 38 derece.Eşimle hemen suyun altına soktuk ağlarken bir baktım alt tarafta beyaz bişey var bir de ne göreyim diş çıkmış.Sevinç ve şaşkınlık bir arada...Sonra ishal oldu.Doktora götürdük şuan uyuyor ama ateşi hala tam düşmüş değil.

nergisayşe sen olmadan sessiz kalıyordu sayfa gelmene sevindim. bebeğinin ilk dişi mi canım?

Back