maasallah tosuncuga :)Allah esırgesın ..nerdeyse 9 aylık olmus adam olmus adamm:)dün doktora gittik oğlumun gece ağlamasıyla ilgili doktorumuz ayrılma korkusu yaşıyor oğlun dedi.Gece yatağına yattığında ışık kapandığında iyi geceler demek onlar için elveda demekmiş.Korkuları bu yüzdenmiş.Doktorumun tavsiyesiyle Odasına gece lambası koydum bide çok kısık sesle klasik müzik açtım şuan uyuyor huysuzluk yapmadı.Boyu 76 cm kilo 10.Doktorumuz maaşallah dedi 1 yaş çocuğun ölçülerinde dedi.Kan tahlilide yaptırdık sonuçlarını pazartesi alıcaz bakalım.
bizde bebek telsizi var uyanınca onun ışığıda açılıyo ama klasik müzik işe yarardımı deneyimini yazarsan sevinirim canım. maşallah oğluşuna bu ay bizde gitcez kontrole bende merak ediyorum klosuyla boyunu
dün doktora gittik oğlumun gece ağlamasıyla ilgili doktorumuz ayrılma korkusu yaşıyor oğlun dedi.Gece yatağına yattığında ışık kapandığında iyi geceler demek onlar için elveda demekmiş.Korkuları bu yüzdenmiş.Doktorumun tavsiyesiyle Odasına gece lambası koydum bide çok kısık sesle klasik müzik açtım şuan uyuyor huysuzluk yapmadı.Boyu 76 cm kilo 10.Doktorumuz maaşallah dedi 1 yaş çocuğun ölçülerinde dedi.Kan tahlilide yaptırdık sonuçlarını pazartesi alıcaz bakalım.
maşallah bebişine allah nazarlardan saklasın. çok güzel gelişimi. galiba benim kızımda o ayrılık korkusunu erken yaşadı. şimdi yanımda yatıyoklasik müziği bende denedim ama benim cadı beşiğinde yatmak istemiyor. napcam bilmiyorum. susturuyorum beşiğine koyuyorum tekrar başlıyo ağlamaya ama bizim yatağa koyarsam hemen uykuya dalıyo. anlamadım nası farkedebiliyo
:26:
günaydın kızlar...
ya bizim hala diş yokvicdan yatım acaba d vitamini damlasını aksatıyorum diye mi? gerçi benim de çok geç çıkmış..
bir de oğlumu yere koyamıyorum hiç.. evimiz sobalıydı, 1 ay önce kaldırdım ama hala yerler soğuk. altına battaniye falan sereyim diyorum ama kapı altlarından esiyor hala.mecbur çekyatı açıyorum genişlesin diye ona yatırıyorum. her yöne dönüyor artık :)
bir de yüzüstü yatarken poposunu havaya kaldırıp kendini öne atmaya çalışıyor:) ya ne güzel uğraşmış bu çocuk dedikleri...insan her şeyi unutuyor.
başka bir gelişim aşamamız da "annenin lokmasını yakalamak"..artık o kucağımdayken yemek yiyemiyorum, elimde kaşık, ekmek, meyve, ne varsa kapıp ağzına götürüyor. dün akşam gece mamasını geciktirdim. babamız gelmemişti onu görmeden uyusun istemedim. sonunda dayanamadım hazırladım, elimde bardak diğerinde kaşık karşısına geçtim. bir elini bardağın içine soktu hızla, diğeriyle kaşığı yakalayıp yüzüne gözüne sürdü...
üstünün kirlenmesini gözüm görmedi bile güleyim mi kızayım mı şaşırdım:)
kızlar oğlum bugün 9 aylık oldu.Az önce tahlil sonuçlarını aldık bütün değerleri normal.çok sevindim.6 aylıkken demir eksikliğine bağlı dalak ve karaciğer büyümesi olmuştu şimdi çok şükür büyüme geriledi ve oğlum sağlığına kavuştu.Bugün benden mutlusu yok.
geçmiş olsun canım. maşallah oğluşuna. bizde dn gece çok korktuk. midesini üşütmüş çok kustu karın ağrısı çekti sabaha kadar uyumadık şükür şimdi iyi ama uyuyo ha bire yoruldu tüm gece. ödüm koptu resmen ne zormuş hasta bebek.
geçmiş olsun canım. maşallah oğluşuna. bizde dn gece çok korktuk. midesini üşütmüş çok kustu karın ağrısı çekti sabaha kadar uyumadık şükür şimdi iyi ama uyuyo ha bire yoruldu tüm gece. ödüm koptu resmen ne zormuş hasta bebek.
off yavrum nasıl dayansın annesı baksana ne kotu olmus sukurkı duzelmıs sımdı..huyunun hastalandıgında degısmesı cok normal ıns duzelır en kısa zamanda ılgı alaka ıstıyo ıster ıstemez normalden daha fazla..
bugun bende goturdum dr a..kızımın asırı ıstahsızlıgının sebebbı kansızlıgı degıl diş cıkarması ve grıp olmasıymıs...2 hafta once hemogramına baktırmak ıcı goturdugumde diş i kabarmamıstı bıle kı dr uzun zaman gorunmuyo demıstı..bende hıc farketmedım,bugun baktıgında damakları baya şişmiş yakındır gelmesı dedı bıde genız akıntısı var dedı garıp kuru bı okusurugu vardı ozellıkle sabahları bırde atesı yukselıyordu..nıtekım grıp olmus yavrum..
kan degerlerı dusuk ama bu cocouga tum gun bısey yedırmeyecek kadar ıstahsızlık yapacak nısbette degıl dedı...enfeksıyon varmıs ortalıkta..koca kısı hastalıksız gecırdık hastane yuzu gormedık yaz geldı hastaneden cıkamıyoz Allah beterınden esırgesın..
ben de bır sure ek bıseyler yedırmeye ugrasmaktan sa sadece mama ıle beslemeyı dusunuyorum yavrum 1 haftada yarım kıloya yakın verdı suzuldu gozumun onunde,halsız yorgun keyıfsız mahfettı benı onun bu hallerı..sayesınde ben bıle kılo vermısım uzuntusunden:)
diş jelı ve bır kac grıp ıcın antıbıtık grıp surubu verdı..yavrum gunler sonra bugun gulmeye ve sesler cıkarmaya basladı,onlara gelmesın bıze gelsın dayanamıyorum ben yaa((
1 haftadır bende yemek falan vermedım..hatta hıc bırsey vermedım sadece gun ıcınde 1 kase corba ıctı ve gece yatarken bır bıberon devam sutu.. dun dr dan sonra bende dişi cıkana kadar ve hastalıgı ıyılısene kadar bırsey vermeme kararı almıstım ve dun sadece devam sutu ıcırmıstım ama kızımın sankı mıdesı dısına cıktı..oyle cok kustukı ne kızımın yatagı ne kendı yatagımız yorganımız kaldı..gece boyunca camasır yıkadımteşekürler kızlar hani bebeğim çok huysuzlaştı diyodum ya ben hiç yemek vermedim o günden sonra bu gün akşama kadar resmen mafetti beni kendinş sıkarak bağırıyo kucağımdada öyle emiyo ama yine aynı. akşamda artık iyileşti diye çorbasını yaptım ekmekte koydum yemeğini yedi ve başladı gülücük saçmaya o çocuk gitti başkası geldi sanki. sonra biraz emip sorunsuz uyudu. sanırım artık sadece anne sütü yetmiyo ee 8buçuk aylık oldu bide ek besinede alışık artık. neyseki sorunu buldum :)))
ama anladıktan sonra çocuğu bilmeden aç bırakmışım diye içim içimi yiyo...
seninde bebeişine geçmiş olsun canım biz 1 hafta falan oldu burun akıntımız vardı atlattık çok şükür. biz küçük minik falan diye üzülüyoruz ama bünyeleri bizden sağlam oluyo bebeklerin maşallah.
1 haftadır bende yemek falan vermedım..hatta hıc bırsey vermedım sadece gun ıcınde 1 kase corba ıctı ve gece yatarken bır bıberon devam sutu.. dun dr dan sonra bende dişi cıkana kadar ve hastalıgı ıyılısene kadar bırsey vermeme kararı almıstım ve dun sadece devam sutu ıcırmıstım ama kızımın sankı mıdesı dısına cıktı..oyle cok kustukı ne kızımın yatagı ne kendı yatagımız yorganımız kaldı..gece boyunca camasır yıkadımmıdesını tuttugumda sankı fokur fokur kaynıyodu..cok uzulduk cok yıprandık dun aksam..ben hafıf olsun dıye devam sutu verırken daha kotu oldu bılmıyorum belkıde hastalıktan..gece atesı 38.1 e yukseldı paranox fıtıl attım tam olarak ama atesı gece boyu dusmedı..ama fıtılın etkısınden mı yoksa mamasına kattıgım humana ıyı geceler cayından mı bılmem(normalde ıkısıde uyutmaz)gece boyunca hıc uyanmadı..sabahta korka korka azcık corba verdım yemez dıye dusundum ama elhamdulıllah bır kase ıctı..ve uyudu..bıze gore kucuck seyler onları cıdden mahfedıyor..hastanede salgın gıbı bıseyden bahsedıyolardı 2 bebegı bu enfeksıyon yuzuden hastaneye yatırıyorlardı..asırı kusma olmus ates falan aklım cıktı oyle olucak dıye rabbım yavrularımıza dert gostermesın.. kızımda 2 kasık bısey yıyınce gulucuk atmaya basladı,halsızlıkten gozunu acamıyordu yavrum..
saol tatlım..grıbın en agır gunlerını yasıyor kızım ınsaallah bır an once atlatır ve o cıglık attıgı gunlere yenıden doner...cok ozledım cokkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?