• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
oğlum yerde durmak nedir bilmiyo kızlar habire koltuğa tutunarak kalkıyo ayağa .bunu keşfedince yürütecide istememeye başladı yanından ayrılamıyorum çünkü bazen yere yapışıyo. ama dur durak yok düşüyo yine düşüyo yine ksır döngü ne zor yaaaaaaaaa bu saatte ayakta bide :((((((. biyere onun kadar uğraşarak 3 kere çıksam sanırım yorgunluktan mışıl mışıl uyurum.

maaşallah yavruna aman nazar değmesin :nazar: yazı yürüyerek karşılar inşallah :nazar: benimki de yürümeyi çok istiyor.Evin içinde koltuk altından tutarak geziyoruz adım atmayıda öğrendi kereta :1:

oğlum yerde durmak nedir bilmiyo kızlar habire koltuğa tutunarak kalkıyo ayağa .bunu keşfedince yürütecide istememeye başladı yanından ayrılamıyorum çünkü bazen yere yapışıyo. ama dur durak yok düşüyo yine düşüyo yine ksır döngü ne zor yaaaaaaaaa bu saatte ayakta bide :((((((. biyere onun kadar uğraşarak 3 kere çıksam sanırım yorgunluktan mışıl mışıl uyurum.

maaşallah yavruna aman nazar değmesin :nazar: yazı yürüyerek karşılar inşallah :nazar: benimki de yürümeyi çok istiyor.Evin içinde koltuk altından tutarak geziyoruz adım atmayıda öğrendi kereta :1:

saol canım senin oığlunada maşallah ama yine diş çıkıyo huysuz ateşte tüm gün hep 37 idi hiç düşmedi gerçi ateş düşürücüde vermedim elimde derece geziyorum :((

Merhaba arkadaşlar.Oğlum ve ben size göre daha tecrübesisiz.Deniz'im henüz 2 ay 11 günlük.İstemdışı, bebek refleksi hareketlerimizi yeni yeni bırakıyoruz.Artık biz konuşurken yüzümüze dikkatli şekilde bakıp dinliyor.Yanından kalktığımızda bizi takip ediyor.Ve gülerken sesler çıkarmaya başladı.Onunla konuşurken çok heycanlanıyor ve eller kollar oynamaya başlıyor.Kollarından tutup yukarı zıplatıyoruz, hoppala yaptırıyoruz.O minicik ayaklarını büyük bir hırsla çekip indiriyor.
Siz şimdi dişi çıktı, yürüdü derken bende düşünüyorum, bakalım biz o günleri ne zaman göreceğiz?

Merhaba arkadaşlar.Oğlum ve ben size göre daha tecrübesisiz.Deniz'im henüz 2 ay 11 günlük.İstemdışı, bebek refleksi hareketlerimizi yeni yeni bırakıyoruz.Artık biz konuşurken yüzümüze dikkatli şekilde bakıp dinliyor.Yanından kalktığımızda bizi takip ediyor.Ve gülerken sesler çıkarmaya başladı.Onunla konuşurken çok heycanlanıyor ve eller kollar oynamaya başlıyor.Kollarından tutup yukarı zıplatıyoruz, hoppala yaptırıyoruz.O minicik ayaklarını büyük bir hırsla çekip indiriyor.
Siz şimdi dişi çıktı, yürüdü derken bende düşünüyorum, bakalım biz o günleri ne zaman göreceğiz?

canım seninde yavruna maşallah :nazar: oğlum 4 günlüktü işitme testi yaptırmaya gitmiştik.Doktorun kapısının önünde otururken yanıma bir kadın geldi oğluda 8 aylıktı.Bana o kadar büyük göründü ki oğlu anlatamam.O zaman dedim ki Allahım benim oğlumda bu kadar büyüyecek mi?Yavrum 8 aylık bebeğin yanında minicik kalmıştı.....Şuan oğlum 8 ay 5 günlük :55: zaman nasıl geçti anlamadım bile.Şimdi senin yavrunda başlamış artık tepki vermeye oyun oynamaya bundan sonrası çok çabuk geçer.Rabbim hastalık vermesin gerisi kolay

sağlıkla büyüsün inşallah canım... ben şimdi eski resimlerine bakıyorumda şaka gibi geliyo. zaten bizimki çok değişti doğduğunda kapkara bişeydi şimd, 7buçuk aylık akça pakça renkli gözlü bi çocuk oldu... sanki iki farklı çocuk gibi :)
rabbim herkese tattırsın bu tarfi olmayan duyguyu... insan kucağına ilk aldığında dünyada en mutlu insan kendiymiş gibi hissediyor.

arkadaşlar bu arada bebeklerinizle hangi oyunları oynuyorsunuz? Biz cee eee oynamayı seviyoruz,el çırpma,oyuncaklar zaten vazgeçilmezimiz şuan aklıma gelenler bunlar.Lütfen paylaşırmısınız....

bizimde şu an en düşkün olduğumuz oyun babası koltuğu öteki ucunda duruyo olulumda koltuğa tutunup benim yanımda duruyo. babası geliyimmiiiiii senin yanınnaaa diyince oda çığlık atarak bana geliyo ama bi heycanki sormayın biyandanda kahkaha :))
bide onaa öööööööööööööö diye korkutma sesi çıkarıyoruz gülerek kaçıyo sonra oda bizi korkutuyo aklı sıra gözlerini belerterek sesler çıkarıp üstümüze geliyo . bizde çok tırsıp ondan kaçıyoruz.

ben artık oyuncak almıyorum nekadar oyuncak aldıysan 5dk sonra ilgisini çekmiyo. onun yerine bizim cep telefonumuz kumanda vs. için resmen deliriyo tabi eline vermiyoruz ya değerli oluyo. hatta geçen gün onada aldım bi cep telefonu oyuncak baya heycanla aldı eline sonra attı. nemlendirici kutusuna resmen hayrandı kremi bitince yıkadım verdim 5 dk sonra onunda modası geçti. o yüzden artık oyuncak almıyoruz.

hee 3 tane minik içi sünger topumuz var onlarla hep beraber oynuyoruz. ama ne olursa olsun en çok bizimle oynamayı seviyo sanırım.

bide yere yatıp bacaklarımı havaya kaldırıp onu dizlerimin üstüne yatırıyorum aşşağı yukarı kadırıyorum onuda seviyo. yorucu bi oyun ama banada spor oluyo :))

Son düzenleme:
bu arada oğlumun olduğu yerde kattiyen sesimizi yükseltemiyoruz. anında acı acı ağlamaya başlıyo. babamız sağolsun yüksek sesle arka arkaya hapşırır bi başlayınca oğlumun resmen aklı çıkıyo. eşim hapşıracağı zaman banyoya zor atıyo kendini tutamayıp odada hapşırırsada başlıyo ağlamaya ama ne ağlama. ben mutfaktaysam eşim asla bana seslenemiyo yine başlıyo ağlamaya.

bide eşimin en çok yaptığı ve benim yakaladığımda fırçalarıma mağruz kaldığı olay çocuğu karşısına alıp dudaklarını ağlar gibi büzüyo oğlum başlıyo ağlamaya. çok zırlak bi çocuk olucak sanırım.

bu arada oğlumun olduğu yerde kattiyen sesimizi yükseltemiyoruz. anında acı acı ağlamaya başlıyo. babamız sağolsun yüksek sesle arka arkaya hapşırır bi başlayınca oğlumun resmen aklı çıkıyo. eşim hapşıracağı zaman banyoya zor atıyo kendini tutamayıp odada hapşırırsada başlıyo ağlamaya ama ne ağlama. ben mutfaktaysam eşim asla bana seslenemiyo yine başlıyo ağlamaya.

bide eşimin en çok yaptığı ve benim yakaladığımda fırçalarıma mağruz kaldığı olay çocuğu karşısına alıp dudaklarını ağlar gibi büzüyo oğlum başlıyo ağlamaya. çok zırlak bi çocuk olucak sanırım.

buraya ikimizden başka yazan yok....bende bu ara oyuncak almıyorum dediğin gibi çabuk sıkılıyor oyuncaktan.Ama babası oğluma kermit (kurbağa) aldı onunla oynamayı seviyor renkleride fosforlu bayılıyor ona.Bide vazgeçemediği çıngırağını çevirmeyi çok seviyor.Telefon ve kumandayı benimkide çok seviyor yasak olduğu için :1: çizgi film kahramanı pepee var ya oğlum ona bayılıyor.Pepee sayesinde evimin işini yapıyorum.İşim olduğu zaman ya da misafir gelecekse koyuyorum yürütece açıyorum pepeeyi izliyor oğlum bende işimi bir güzel yapıyorum.Bu arada oğlum yaklaşık 1 aydır sallanmadan uyuyor.Kendi kendine alıştı.Çok rahat ediyorum.Uykusu geldiğinde yatağına yatırıyorum müzik açıyorum yastığına sarılarak uyuyor.Yastığını çok seviyor geçen gün yastığın yüzünü yıkadım bir kaç gün yastığını istemedi kendi kokusu gitti diye :14: Bende çok az sesimi yükselteyim hemen ağlıyor yavrum yaa hele bir dudak büzmesi var kıyamam ona.Eve yabancı biri gelsin hemen dudağı büzülüyor ya da yabancı bir yere gidelim hemen dudak büzülüyor eve gitmek istiyor resmen eve gelince gayet keyifleniyor.

Oğlum çok oyun bilmiyor daha...En sevdiği şey hoppala yapmak.Ayaklarını tam bastırmadan kucağımda hoplatıyorum, ayaklarını kaldırıp dururken kendinden geçiyor.İşte mutluluğun fotoğrafı diyorum o an.Ama insanın bilekleri kolları çok ağrıyor, kilosuda var maşallah insan yoruluyor.Bi de kucağa alıştı, daha bırakılacağını hisseder hissetmez basıyor yaygarayı.Hele o dudaklarını büzerek ağlaması yok mu, insanın direk vicdanına oynuyor :1:

buraya ikimizden başka yazan yok....bende bu ara oyuncak almıyorum dediğin gibi çabuk sıkılıyor oyuncaktan.Ama babası oğluma kermit (kurbağa) aldı onunla oynamayı seviyor renkleride fosforlu bayılıyor ona.Bide vazgeçemediği çıngırağını çevirmeyi çok seviyor.Telefon ve kumandayı benimkide çok seviyor yasak olduğu için :1: çizgi film kahramanı pepee var ya oğlum ona bayılıyor.Pepee sayesinde evimin işini yapıyorum.İşim olduğu zaman ya da misafir gelecekse koyuyorum yürütece açıyorum pepeeyi izliyor oğlum bende işimi bir güzel yapıyorum.Bu arada oğlum yaklaşık 1 aydır sallanmadan uyuyor.Kendi kendine alıştı.Çok rahat ediyorum.Uykusu geldiğinde yatağına yatırıyorum müzik açıyorum yastığına sarılarak uyuyor.Yastığını çok seviyor geçen gün yastığın yüzünü yıkadım bir kaç gün yastığını istemedi kendi kokusu gitti diye :14: Bende çok az sesimi yükselteyim hemen ağlıyor yavrum yaa hele bir dudak büzmesi var kıyamam ona.Eve yabancı biri gelsin hemen dudağı büzülüyor ya da yabancı bir yere gidelim hemen dudak büzülüyor eve gitmek istiyor resmen eve gelince gayet keyifleniyor.

yaa bide ortam yabancılıyoar artık. bizimki banyo yapmayı ççok seviyo daha banyo kapısından girince başlıyo neşeli seslere. kendi kafasını suyun altına sokuyo ben sırtını sabunlarken oda eliyle suyun altına uzanıyo. ama geçenlerde görümcemin evinde yıkadım ağlamaktan helak oldu sudan korktu resmen.

bizim de sallamamız yok ama emerek uyuyo hala gece uykuları yine idare eder ama yine gündüzler kendini şaşırdı. öle sarılıp yattığı bişeyde yok yastıkta kullanmıyorum yüz üstü uyuyo zaten. maşallah oğluna seninde inşallah bizimkide alışır

bizimkide pepeyi seviyo aslında tvde canlı renk ve cırtlak sesli ne vars seviyo. heke arçelik reklamı müziği çıkınca hemen anlayıp bitene kadar tvden gözünü ayırmıyo bazen önüne elim koyuyorum kafasını sağa sola atıp devam ediyo izlemeye.

halası pepenin oyuncağını aldık en son. pepenin meşhur şarkılarını söylüyo :)) ama 2 gün sürdü hevesi.

Oğlum çok oyun bilmiyor daha...En sevdiği şey hoppala yapmak.Ayaklarını tam bastırmadan kucağımda hoplatıyorum, ayaklarını kaldırıp dururken kendinden geçiyor.İşte mutluluğun fotoğrafı diyorum o an.Ama insanın bilekleri kolları çok ağrıyor, kilosuda var maşallah insan yoruluyor.Bi de kucağa alıştı, daha bırakılacağını hisseder hissetmez basıyor yaygarayı.Hele o dudaklarını büzerek ağlaması yok mu, insanın direk vicdanına oynuyor :1:

ya bizimki anladıkki resmen bizle kafa buluyo baya ağlama taklidi yapıyo. gerçek ağlamasıyla aradaki farkı yeni yeni çözdüm. sahte olunca ağlama mimikleri baya abartılı oluyo :))

benim kızımda şimdiye kadar tv ile hiç ilgililenmezdi ama bugünlerde hangi kanal olursa olsun reklam çıkınca hemen dönüp bakıyor
1 haftadır falan eliyle gel gel yapıyor
yürüteçle evin her yerini geziyor sizinkiler kendi yürümeye baslamış ama benim kızım biraz geriden geliyor
bizim için en önemli gelişme kusmalarımız kesildi 1 haftaya kadar sürekli kusuyordu allaha şükür ondan kurtulduk
o yüzden fazla hareket ettiremiyordum yemekten sonra 1 saat yatarsa fazla kusmuyordu daha yeni yeni yemekten sonra kaldırıyorum zaten yatmak istemiyor da
alt önde 2 dişi çıktı üsttekilerde geldi gelecek bu ara cok huysuz

bizim dişlerimiz hala yok.Yaz tatilinde aydına kayınvalidemlere gideceğiz orasıda çok sıcak eğer orda diş çıkarırsa yandık valla.Zaten orası çok sıcak bide diş ateşi yandık valla.Dün gece muhallebisini yedirdim gülüşüyorduk gülerken kustu yavrum yaa çok komikti :1:

bizim dişlerimiz hala yok.Yaz tatilinde aydına kayınvalidemlere gideceğiz orasıda çok sıcak eğer orda diş çıkarırsa yandık valla.Zaten orası çok sıcak bide diş ateşi yandık valla.Dün gece muhallebisini yedirdim gülüşüyorduk gülerken kustu yavrum yaa çok komikti :1:

fitilini diş jelini yanında bulundur diş jeli özellikle gece yatarken iyi oluyo. geç olsun güç olmasın canım inşallah kolayca çıkarır dişini. senin oğluşun tam bir savaşçı zaten kolay atlatır inşallah:nazar:

oğlumun üst köpek dişleri kabardııııııııııııı:52::52::52::52::52:

eltimin kızı da ilk onları çıkarmıştı ne gülmüştüm..başıma geldi resmen:27:

oğluma bu aralar uyku düzenine ne oluyor anlamıyorum.Normalde 2,5 saat arayla uyurdu şimdi ise 3 bazen 3,5 hatta 4 saat oluyor uyku aralıkları.Büyüdüğü için mi böyle ? Böyle olunca yemek saatlerimizde birbirine girdi.Geri geri gitmeye başladı sürünerek.De de demeye de başladı.Sizin bebişlerinizin uyku durumu nedir?

oğluma bu aralar uyku düzenine ne oluyor anlamıyorum.Normalde 2,5 saat arayla uyurdu şimdi ise 3 bazen 3,5 hatta 4 saat oluyor uyku aralıkları.Büyüdüğü için mi böyle ? Böyle olunca yemek saatlerimizde birbirine girdi.Geri geri gitmeye başladı sürünerek.De de demeye de başladı.Sizin bebişlerinizin uyku durumu nedir?

3 saatte birmi şükret bacım :)) benimki saat 3 gibi uyuyo 2 saat falan sonra gece 12 ye kaar tık yok tabi baba evde baba demek oyun demek nezaman baba yatıyo oğlum ozaman uyuyo diyebilirim. zaten gece uykularımızda zırt pırt bölünüyo. bende dişlere yoruyorum artık. 5. dişte patladı sonunda 6. da yolda.
ama okuduğum kadarıyla 6 aydan sonra gündüz uykusu 2 ye düşüomuş.

dün bebeğimi yürütece koyup önüne oyuncaklarınıda koydum. çamaşır makinasına bakıp dönücektim bide baktım makinada bi sorun var 5 dk sonra falan bi bakiim çocuğa sesi çıkmıyo dedim ve oğlum yerde oynuyodu:53::53::53:. düşse kesin ağlar çok zırlak bi çocuk. ağlasa mutfakla oda yan yana kesin sesi gelir....

veee anemin üzerine eşimin bombası. sen yürüteçe koymamışsındır unutmuşsundur çocuğu yerde diyo :27: bütün inanılmaz hareketleri ben varken yapıyo inandıramıyorum yahu kimseyi. oğlum baban varkende yaposana.:37:

Back