• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
miniğim artık tam anlamıyla olmasa da evde kendi yürüyor düşüyor bir yerden tutunup kalkıp devam ediyor daha kendisi kalkamıyor tutunmadan yani...

Dün mutfakta yemek yapıyorum o da geldi çekmeceleri altını üstüne getirdi tam 10 kere topladım abartısız...

Cıstan falan anlamıyor...İnat mı inat yapma diyorum inadına yapıyor..Hemde gözümün içine baka baka :52:

bizimki gangam dansını ilerletti :)))
damacana pompasına basıp ortalığı suya veriyor... :27::47:

hahahh çokgülmeyim başıma gelir. bizimkide damacanaya azını dayayıp su içmeye çalışıyo bu nedemek damacanada ortadan kalkmalı. :)))))

bizimkininde önceki evresi ağzını dayamaktı canım :)) yani sıradaki damacanayı normal insanlar gibi kullanmaya çalışmak hazır ol :DD
ben zaten o damacananın ucundaki çeşmesini kaldıralı çokk oldu direk hortum gibi bizimkinin ucu uzun süredir :)

bizimkininde önceki evresi ağzını dayamaktı canım :)) yani sıradaki damacanayı normal insanlar gibi kullanmaya çalışmak hazır ol :DD
ben zaten o damacananın ucundaki çeşmesini kaldıralı çokk oldu direk hortum gibi bizimkinin ucu uzun süredir :)

Ben damacanayı kapının önüne koydum bizimki de devirip üstüne oturmaya çalışıyor ya da araba gibi han hannn diye sürmeye :52:

ya arkadaşlar hepinize merhaba siz benden tecrübeli olduğunuz için size danışmak istedim.benim bebek iki aylık internetten neler yapa bilir diye okuduğum şeyleri henüz yapamıyorum moralim çok bozuldu.bizi dinliyor ama bize gülmüyo.benim gibi bebegi ikinci ayından geç gülen oldumu.bide hala sarılığı geçmedi bu normalmi bi artış yok ama hala gözlerinde hafif sarılık var.birde kalbi delik doğdu 3. ayında gelin dediler kapana biliyomuş kapanırmı sizce ya uffff çok moralim bozuk bunları kimle paylaşacam bilemedim.annemlere anlatınca çok kuruntulusun deyip bana kızıyolar bilmiyorum ya o kadar da çok konuşarum ama tepki yok beni dinlerken uyuyup kalıya.bazen başka şeylere bakınca gülüyo özellikle sabahları.ama ne biliyim işte yoğun bakımda falan yattı bende şeker olduğu için doğunca yanıma vermediler orda kafasını falan mı çarptılar böyle gelişimi ayına göre deyil diye bile düşünüyorum.bilmiyorum valla bana bi yardımcı olun sizin bebişler nasıldı.

ya arkadaşlar hepinize merhaba siz benden tecrübeli olduğunuz için size danışmak istedim.benim bebek iki aylık internetten neler yapa bilir diye okuduğum şeyleri henüz yapamıyorum moralim çok bozuldu.bizi dinliyor ama bize gülmüyo.benim gibi bebegi ikinci ayından geç gülen oldumu.bide hala sarılığı geçmedi bu normalmi bi artış yok ama hala gözlerinde hafif sarılık var.birde kalbi delik doğdu 3. ayında gelin dediler kapana biliyomuş kapanırmı sizce ya uffff çok moralim bozuk bunları kimle paylaşacam bilemedim.annemlere anlatınca çok kuruntulusun deyip bana kızıyolar bilmiyorum ya o kadar da çok konuşarum ama tepki yok beni dinlerken uyuyup kalıya.bazen başka şeylere bakınca gülüyo özellikle sabahları.ama ne biliyim işte yoğun bakımda falan yattı bende şeker olduğu için doğunca yanıma vermediler orda kafasını falan mı çarptılar böyle gelişimi ayına göre deyil diye bile düşünüyorum.bilmiyorum valla bana bi yardımcı olun sizin bebişler nasıldı.

Canım her bebeğin gelişimi farklıdır.Bazen bazı şeyleri ayına göre geç yapabiliyor endişe etme.Sarılığına gelince gözlerdeki sarılık hemen geçmiyor biraz süre alır demişti doktor bana da bizimde hafifte olsa var yaşını bulabiliyor bazen gözlerdekinin geçmes demişti.Bende çoğu çocuğun delik olur olur ama zamanla kapandığını duymuştum.Ne derece doğrudur bilemem ama.Doktora götür içinin rahat etmesini istiyorsan canım..

Canım her bebeğin gelişimi farklıdır.Bazen bazı şeyleri ayına göre geç yapabiliyor endişe etme.Sarılığına gelince gözlerdeki sarılık hemen geçmiyor biraz süre alır demişti doktor bana da bizimde hafifte olsa var yaşını bulabiliyor bazen gözlerdekinin geçmes demişti.Bende çoğu çocuğun delik olur olur ama zamanla kapandığını duymuştum.Ne derece doğrudur bilemem ama.Doktora götür içinin rahat etmesini istiyorsan canım..

çok teşekkür ederim cevapların için senin nasıl olmuştu ikinci ayında gülmeye tepki vermeye başlamışmıydı.haftaya kontorolü var götürünce sarılığı sorucam kalp deliğinide bende şakar olduğu için olurmuş doktor öyle dedi 3. ayına kadar doktorlarda bekliyecek zaten sonra kontorolü var kapana biliyomuş işallah kapanır.

çok teşekkür ederim cevapların için senin nasıl olmuştu ikinci ayında gülmeye tepki vermeye başlamışmıydı.haftaya kontorolü var götürünce sarılığı sorucam kalp deliğinide bende şakar olduğu için olurmuş doktor öyle dedi 3. ayına kadar doktorlarda bekliyecek zaten sonra kontorolü var kapana biliyomuş işallah kapanır.

İnşallah canım benim 4 ayına kadar kolikti o yüzden geç güldü daha doğrusu hep ağlıyordu. 4 ay çok çektim.4 ayın 3 ayını annemlerde geçirdim tek başıma baş edemedim oğlumla ben :1:o ağladıkça ben de ağlıyordum..2 akşamda bir acillerdeydik :1: sonradan anladı doktor kolik olduğunu..:1:

geçmiş olsun canım. benimkide geç gülmeye başladı 4. ay falan yani. oda öle çok diil suratsızın teki olcak kesin demiştik ama şimdi herkeze sırıtıyo her gören çok güler yüzlü diyo. sıkma canını. bizim sarılıkta 2 aya yakın sürdü kan uyuşmazlığımız var o yüzden inatcı oldu sarılığımız ama 2 ayı geçerse testler varmış onları yapıcaz dedi doktor karaciğer ine falan bakıyolar. kalbi delik doğup sonradan kapanan tanıdıklarımın çocukları var genelde erken doğumlarda daha sık oluyo. tahminim sarılık geçip kalbindeki delik kapanınca hızla hareketlenmeye başlıycaktır. hem 2 aylıkmış daha çok minik öle çok hareket falan bekleme. nerde oturuyosun bilmiyorum ama ist. da kanuni sultan süleyman hastanesi var araştırma sarılık için çok tedbirli davranıyolar. ben yanlız ordan memnun kalmıştım. bebişin iyileşince paylaş bizimlede.

-Oğlum anneanne diyor..

-Işık nerde deyince parmağıyla ışığı gösterip burda diyor...

-11880 reklamındaki maskotun farklı müziklerinde oynuyor...

-uyumamak için elinden geleni yapıyor.saatlerce sallıyorum ama kazanan o oluyor...

oluşum kocaman öpmeyi öğrendi. azını kocaman açıp vakumlayıp öpüyo öle ses çıkartırcasına sesi çıkara blmek için baya vakumluyo :)
hep hayal ettim beni öptüğünü şimdi okadar mutluyumki anlatamam.

benim oğluşumda eliyle 1 yapmayı öğrendi.Kaç tanesin diyorum eliyle 1 yapıyor.Evin içinde saklanıyorum aramaya başlıyor beni bi de anne anne diyor ararken çok hoşuma gidiyor. :8:

artık büyüdümü ne kendi isteklerini bir şekilde anlatıyo elimizi tutuyo gelgelgel diyo ve bizi dış kapıya götürüyo. mutlaka kapıyı kendi kapatacak. bi bakıyorum beni çekiştirip itmeye başlamış hayırdır diyorum sonra odaya sokup beni emzirme yerimize geçip uzanıp meme meme diyo :)...

geçen gün bi rüya gördüm oğluma egzersiz yaptırıyorum 1-2-3-4-5 diyorum ve oğlum 6 diyor şok oluyorum resmen sonra tekrar tekrar altı diyo bi kalktımki rüyamış. asıl komik olan eşime rüyamı anlattığımda çocuğa zorla altı dedirtmeye çalışmasıydı :))...

dünde annem bizdeydi dedim şöyle raat bi duş alıyım neyse duştan bi çıktım annem oğluma sarılmış ağlıyo noldu dedim oğlum koltuktan düşmüş ama annem çok kötü durumdaydı... demek hep yanında olsa kalpten gidecek kadın bende gülünce yedim fırçayı tabi :)). torun olunca bi duygusalmı oluyolar ne annem yaramaz çocuğa tahamül edemezdi ben hiç yaramaz değilmişim zaten ondan her çocuğu benim gibi isterdi şimdi yanında oğluma laf edemiyorum :)). ki bizimkide yaramazlığın kitabını yazar şimdiden.:emir_bebek:

öpmeyi öğrenen oğlum şimdide cicii yapmayı öğrendi. bana gelip yüzüme ciciii diyerek okşadı ve her okşamadan sonra küçücük burnunu burnuma dayayıp çipil çipil bana baktı.:16:

süreki bizi ısıran çocuk öpmeyi öğrenince ısırmayı bıraktı sanırım önceden ısırarak öptüğünü sanıyodu.

bide hiç korkusu yok kızlar koskoca alışveriş merkezinde gel buraya dediğim anda başlıyo çığlık atarakkaçmaya. saklanıyorum umrunda değil ama evde gözünün önünden ayrılmama izin yok. görenlerde sen bu çocuğu hiç dışarı çıkarmıyomusun diyo.

bazı sesleri taklit ediyo gıdı gıdı, dıgıdık dıgıdık, cıssss hatta sıcak bişey olunca ilk lafı bu.

ama inanılmaz meme aşığı oldu yiyo yiyo üstüne emiyo yine meme meme diyip duruyo 1 yaşta olurmuş böyle diye okudum ama bu durum baya can sıkıcı olmaya başladı.

ay ne çok yazasım gelmiş kıslar bi geveze ben olmayım sizde döktürün bakiim aklıma gelen başka bişi olursa devam edicem. bu arada geçen arkadaşla konuştum ben bi çok şeyi unutmuşum gelişmesindeki ilk ayağa kalkış kaç ayındaydı falan şimdi burdan tek tek bakıp bi günlük yapmak istiyorum. allahtan buraya yazmışız. hadi kaçar bu geveze:52:

kızlar oğlum sinirlenince veye ben kızdığımda kafasını duvara vuruyor.1 haftadır böyle davranıyor çok üzülüyorum.

ayy kıyamam yaa niye yapar çocklar bunu. sen o sırada hemen bi oyun falan bul unuttur canım ona. bizimkide saçlarını çekiyo :( ama sinirlenince değil oyun olsun diye.

eveet oluşumun yenileriyle karşınızdayım:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: :))

pıtırcığım oyuncaklarıylaa oynadıktan sonra hepsini tek tek toplayıp sepetine atıyo. benim gibi pasaklı ananın oğlu nerden öğrendi bunu bilemiyorum :3:

hani masada otururken elimizi çenemize koyarız ya şu düşünme hali dün yemek yiyoruz annem ben oğlum sonra yemek bitti sohbet edioruz ikimizinde eli çenesinde annemle bi baktım oğlumunda iki el çenesinde öle bize bakıyo şimdi nezaman yapsak oda yapıyo.
gülerken azını kapatıyo iki eliyle buda dün çıktı meydana :))
bide aslında uzun zamandır yaptığı bişey var. dikkat çekmek istediğinde yada komik bişey olduğunda kafasını yukarı kaldırarak kahkaha atma taklidi yapıyo sonra biz güldükçe tekrara tekrar yapıyo haha haha diye...
söylemiştim daha önce oğlum öpmeyi öğrendi inanılmaz bi duygu ama artık sabah benden önce uyandıysa beni öperek uyandırıyo. inanılmaz güzel bi duygu ya

dün annem karnıbahar ve brokoliyi kullanarak bi yemek yapmıştı oğlum okadar çok severek yediki şaşırdım. bide yemeği çatala takıyorum ona veriyorum ben yedirirken azını minik minik açar normalde ama kendi çatalı azına götürürken azını kocaman açıyo.

kendisine aferin dendiği zaman alkışlıyo demekki iyi bişey yaptığının ve taktir edildiğinin farkında ama bazı şeylerde artık otomatiğe bağladı mesela oyuncağını sepetin içine atınca bize bakıp alkışlamaya başlıo yada yemeğini çatalla azına her attığında. tabi bu sefer bizde zorunlu olarak aferinnnn diyoruz...:52:

kıslar bide sorunumuz var bu nasıl bir hastalıktır anlamadım gitti geçmedi bu burun akıntısı tam azalıyo artık diyodum bugün yine çoğaldı bide burnu tıkanmmıyodu şimdi tıkanmaya başladı emmek kuzucum için dert oldu resmen. 2 gündür ıhlamur içirmedim belkide o yüzdendir. sabah yine yapıım kahvaltıya bari.

bu arada bizimki pekmez yemezdi şimdi pekmezlede aramız iyi her sabah 2 çay kaşığı veriyorum.

balığıda bazen yiyo iştahla bazen yemiyo şimdi balık çorbasını deniycem bende hiç içmedim şimdiye kadar ama güzel diyolar bu açığıda böylece kapatırız inşallah.

kıslar bize dua edin geçsin şu oğlumun burun akıntısı

eveet oluşumun yenileriyle karşınızdayım:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: :))

pıtırcığım oyuncaklarıylaa oynadıktan sonra hepsini tek tek toplayıp sepetine atıyo. benim gibi pasaklı ananın oğlu nerden öğrendi bunu bilemiyorum :3:

hani masada otururken elimizi çenemize koyarız ya şu düşünme hali dün yemek yiyoruz annem ben oğlum sonra yemek bitti sohbet edioruz ikimizinde eli çenesinde annemle bi baktım oğlumunda iki el çenesinde öle bize bakıyo şimdi nezaman yapsak oda yapıyo.
gülerken azını kapatıyo iki eliyle buda dün çıktı meydana :))
bide aslında uzun zamandır yaptığı bişey var. dikkat çekmek istediğinde yada komik bişey olduğunda kafasını yukarı kaldırarak kahkaha atma taklidi yapıyo sonra biz güldükçe tekrara tekrar yapıyo haha haha diye...
söylemiştim daha önce oğlum öpmeyi öğrendi inanılmaz bi duygu ama artık sabah benden önce uyandıysa beni öperek uyandırıyo. inanılmaz güzel bi duygu ya

dün annem karnıbahar ve brokoliyi kullanarak bi yemek yapmıştı oğlum okadar çok severek yediki şaşırdım. bide yemeği çatala takıyorum ona veriyorum ben yedirirken azını minik minik açar normalde ama kendi çatalı azına götürürken azını kocaman açıyo.

kendisine aferin dendiği zaman alkışlıyo demekki iyi bişey yaptığının ve taktir edildiğinin farkında ama bazı şeylerde artık otomatiğe bağladı mesela oyuncağını sepetin içine atınca bize bakıp alkışlamaya başlıo yada yemeğini çatalla azına her attığında. tabi bu sefer bizde zorunlu olarak aferinnnn diyoruz...:52:

kıslar bide sorunumuz var bu nasıl bir hastalıktır anlamadım gitti geçmedi bu burun akıntısı tam azalıyo artık diyodum bugün yine çoğaldı bide burnu tıkanmmıyodu şimdi tıkanmaya başladı emmek kuzucum için dert oldu resmen. 2 gündür ıhlamur içirmedim belkide o yüzdendir. sabah yine yapıım kahvaltıya bari.

bu arada bizimki pekmez yemezdi şimdi pekmezlede aramız iyi her sabah 2 çay kaşığı veriyorum.

balığıda bazen yiyo iştahla bazen yemiyo şimdi balık çorbasını deniycem bende hiç içmedim şimdiye kadar ama güzel diyolar bu açığıda böylece kapatırız inşallah.

kıslar bize dua edin geçsin şu oğlumun burun akıntısı

maaşallah kuzucuğuna. :nazar: burun akıntısı bizde de 1 haftadır geçmedi.Burnuna dokundurmuyor sümüklerini silemiyorum ıhlamur hiç içmiyor.Evimi bir görseniz her yer heryerde.Aniden biri gelse rezil olucam.çekmeceleri karıştırıyor çoraplar,eşimle benim iç çamaşırlarım yerlerde....Dün farkettik oğlum duran toplara ayağıyla vurmaya başladı.Bal vermeye başladınız mı?Ben sabahları içine biraz limon sıkıp yarım çay kaşığı kadar veriyorum balgamını söksün diye.Alerjide yapmadı çok şükür.

cikom bu arada evin kaloriferli ise peteğin üzerine muhakkak su dolu kap koy.Burun tıkanıklığı için evin biraz nemli olması gerekiyor.Ama suyu plastik kapta koyma.

öpücükte kademe atladık kızlar oğlum elyle öpücük atıyo :).

ve artık intikam duygusu taşıyo sıpa. bugün oyun oynuyoduk oyuncağını ısırmamı istiyodu bende ısırıyodum oda çekiyodu falan sonra ben yanlışlıkla oyuncakla beraber oğlumun parmağınıda kıtlamayımmı:27::56: allahım bi ağladıki sormayın gitti babasına babası kafasını okşuyo falan oğlumda bana dik dik bakıyo sonra kalktı babasının yanından geldi kolumu ısırdı biz tabii başladık gülmeye sonra yine ısırdı bende ağlama numarası yapınca başladı gülmeye. adam resmen öcünü aldı yaa yok böyle bişey.

Back