Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Son günlerde oğlum çok sinirli.bağırmakla çığlık atma arası bişey yapıyor istediği olmayınca.Söylediğim herşeyi anlıyor.Üzerinden çıkarttığım kirli çamaşırları '' bunları çamaşır makinasına at '' diyorum hemen gidiyor çamaşır makinasına atıyor.Susadığı zaman biberonunu getiriyor bana su damacanasını gösteriyor.Hala konuşamasada anlaşılmayan şeyler söyleyerek derdini anlatıyor.Bu akşam 1 kase patlamış mısır yedi çok şaşırdım.Kakasını yaptığında sürekli bezini tutuyor hemen anlıyorum kakasını yaptığını.Misafiri kapıdan geçirirken misafirden önce çıkıyor dışarı içeri alınca basıyor ağlamayı.Oyuncak arabalarını sürmeyi öğrendi,legolarla çok güzel oynuyor tabi en fazla 5 dk.İştah hiç yok sağlıklı olsunda.
hey gidi günler hey!!!
burada neler paylaştık...
oğlum büyüdü, çok akıllı bir bebek oldu. gerçi artık çocuk sayılırlar:) yürüyor, azı dişleri çıkıyor. en sevdiği iş ben ders çalışırken aşağıda masanın vidalarını sökmek:) ince motor becerileri maşallah çok hızlı gelişti. o biççik parmaklar ne marifetli çıktı anlatamam:) legoları birleştiriyor, ayırıyor... sobanın arkasına geçip demirini ileri geri yapıyor. benden gördü. soba temizleme hareketi. hatta şarkı meşhur olduğundan beri gangnam dansı yapıyorel bileklerini üstüste birleştirip aşağı yukarı sallıyor sırıtarak:)
çok tedirgindim. ama inanın yersizmiş. onlar büyüyor... bırakın her şeye müdahale etmeyi. bir gün yürümeyi, renkleri, o lanet küpleri üst üste koymayı zaten öğrenecek. bırakın ısrar etmeyin de zamanı gelince kendisi yapsın.
maşallah oğlunaOğlum 8-9 aylıkken kendi biberonunu tutması için çok çabaladım.Üst kattaki komşunun kızı tutuyormuş benim oğlum neden tutmuyormuş diye başımın etini yemişlerdi.Hepsinden nefret ediyorum.Baktım oğlumun kendine has başka özellikleri var...Bıraktım zorlamayı 1 ay sonra kendi öğrendi zaten biberonunu tutmayı.Hata yaptığımı o an anladım.O zamandan beri oğluma bişeyi yapması konusunda hiç zorlamadım.Canı ne zaman isterse yapıyor.Ha bide oturduğum evden taşındım yeni ev aldık o bilmişlerden de uzaktayım gayette keyifimiz yerinde.
canım senin adına çok sevindim. seninkiyle bebeğini sürekli kıyaslayan bir komşun vardı hatırladığım kadarıyla. taşınman hayırlı olmuş. gerçekten bebeklerimiz-çocuklarımız sağlıklı diye şükretmekten çok "daha iyi nasıl eğitirim" e çevirdik işi. sanki afedersiniz köpek eğitiyoruz. onu da yapsın bunu da bilsin... kusura bakmayalım ki ben de içindeyim ama sanki biraz "benimki şunu da yapıyor" diye hava atmak için yıpratıyoruz, yıpranıyoruz.
nergiscim ben anadolu pedagojisine sardığımdan beri rahatım. oğluma kesinlikle davranış eğitimi vermiyorum. sadece model oluyorum. kızmıyorum. merakını giderebileceği ortamlar yaratıyorum. hayatı onun gözüyle görüp onunla yeniden öğreniyorum.
o bilmiş kııklıardan bende nefret ediyorum. ya yemek hazırlıyorum herzamanki ymek çocuk seviyo çıkıpta bi bilmi ayyy o çocuk bunu yemez diyo bende sinir olup geriliyorum ve çocuk yemiyo onu. deli oluyorum resmen sonra anladımki birazda elektirik meselesi bunu yemez diye düşündüğüm şeyi genelde yemiyo. bende önce kendimi motive ediyorum :).
evet canım doğru hatırladın :) söylediklerine katılıyorum.Anadolu pedagojisi dediğin kitap mıdır,internetten mi okuyorsun?Beni de bilgilendirirmisin.
adem güneş diye bir pedagog tanıttı. hocanın kitaplarını okudum. pazar pzt salı burç fm de radyo programı var. nette burç fm sitesinde arşiv de var. istediğin zaman dinlersin.
canım ya üye adını şimdi dikkatli okudum.Eski üye adın türkmengelini idi değil mi?Nerelerdesin sen uzun zamandır yoktun.
kpss hazırlanıyordum canım. konular bitince ödül verdim diyeyim:)
o bilmiş kııklıardan bende nefret ediyorum. ya yemek hazırlıyorum herzamanki ymek çocuk seviyo çıkıpta bi bilmi ayyy o çocuk bunu yemez diyo bende sinir olup geriliyorum ve çocuk yemiyo onu. deli oluyorum resmen sonra anladımki birazda elektirik meselesi bunu yemez diye düşündüğüm şeyi genelde yemiyo. bende önce kendimi motive ediyorum :).
bu tiplerden bende de var bi tane, "bebeğime mama sandalyesi alıcam" diyorum "mama sandalyesinde oturmaz" yaa nerden biliyosun geleceği mi görüyosun be kadın :)
kendi almadıysa onun çekememezliği oluyo genelde böyle durumlara. yani onun çocuğu patetes sevmiyosa seninkide sevmemeli kafasındalar. benimde mama sandalyem yoktu ama bence çocukların yemek bitene kadar sofrada sabit kalmayı öğrenmeleri için çok iyi bir araç. ayrıca yüksekte olduğu e çevreyi görebildikleri için birçok arkadaşım mutfakta iş yaparken çok rahat ettiler ben yemeği zor yaparken çocuk kucağımda anakucağıyla onlar sandalyeye oturtup mantı bile açtılarbidahakne inşallah :)