• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
oluşumun yeni hobisi saç taramak kıslar :). kendi tarıyo önce saçını sonra tarağı bana uzatıyo ben tarağı almıyorum tv ye bakıyorum mesela sinirle bağırıo tarakla dürtüyo beni. sonra diyorum ayyyy saçınımı tarıyalım hemen oturuyo önüme ben tararken saçlarını gülmsüyo mayışıyo dönüp dönüp yüzüme gülümsüyo sonra tarağı alıp benim saçımı yüzümü gözümü allah ne verdiyse tarıyo yani :)).

gelip yanıma yatıp bana ciciiii yapıyo minicik eliyle bide jiciiiiiii jjjiciiii diyişi varki sormayın kıtlıycam duduşunu.

aaaaaaaa kim gelmiş diyorum, oda aaaaaaaa diyo aynı ses tonuyla bunuda seviyo.

bide bugün oğlumu anneme bırakıp pazara çıkıcaktım ben kapıdan çıkarken annem oğlumu tutuyodu annemi ısırdı onu bıraksın diye. artık isteklerini yaptırmak için uğraşıyo yani :))...

annem eline turşu vermişti ama oğlum azını sürüp yüzünü ekşitiyodu yemez dedim zaten yedirmemde. elindeki turşunun ucunu ısırıp yedim. anlamadığım bir dilde fırçaladı beni.:26:

benim oğlumda da var saç tarama merakı.Banyodan çıkınca saçlarımı tararken beni dikkatlice izliyor.Saçımı taradıktan sonra tarağı çekmeceme koyuyorum hemen çekmeceyi açıp tarağı alıyor ve saçını taramaya başlıyor.tekli koltuğun arkasında biraz boşluk bıraktım oğlumun geçeceği kadar,koltuğun arkasına gidip saklanıyor sonra çıkıp bana bööööö yapıyor.Ayakları havalansın diye bazen çoraplarını çıkarıyorum çoraplarını alıp giymeye çalışıyor.evimiz çok küçük olduğu için yürüme mesafesi çok kısa oluyor hemen canı sıkılıyor evde.

kızlar yavrularınız neler yapıyor bakalım??Benim oğluşum çok yaramaz oldu bütün gün evi toplamaktan mahvoluyorum.Sürekli çekmece karıştırıyor.Bir sürü oyuncağı var hiç bakmıyor onlara tek oyuncakları tencere,kaşık.Emziğini,biberonunu çamaşır makinasından çıkarıyorum hep.Eline ne geçerse hemen çamaşır makinasının içine atıyor.Arkadaşlarıyla oyun kurmaya çalışıyor canım yaa :118:

kızlar yavrularınız neler yapıyor bakalım??Benim oğluşum çok yaramaz oldu bütün gün evi toplamaktan mahvoluyorum.Sürekli çekmece karıştırıyor.Bir sürü oyuncağı var hiç bakmıyor onlara tek oyuncakları tencere,kaşık.Emziğini,biberonunu çamaşır makinasından çıkarıyorum hep.Eline ne geçerse hemen çamaşır makinasının içine atıyor.Arkadaşlarıyla oyun kurmaya çalışıyor canım yaa :118:

maşallah paşaya:nazar::nazar: bizde en son kaybettiğimiz kumandayı bütün gün arayıp çamaşır makinasının içinde bulunca artık evde ne kaybolsa gidip oraya bakıyoruz. mutfaktaki 1 çekmeceyi boşalttım diğerlerinin kulbunu söktüm.

evi süpüremiyorum en büyük derdim de bu aralar bu. makinayı gelip gidip kapatıyo. sonra kızıyorum. ve en komik bulduğum şeyi yapıyo. makinanın yanından geçer gibi yapıp düğmesine pasıp kapatıp o yapmamış gibi dümdüz yoluna devam ediyo. gülermisin ağlarmısın :).

bizdede tencere tava hastalığı var bugünde makinayı boşaltıyorum bulduğunu alıp odaya götürüyo. okadar oyuncak var onlarla oynuyo. bşey pişiremeden hepsii hooop tekrar makineye. bildiğin ayaklı zarar.

biyerde düzgün istif edilmiş bişeymi gördü mutlaka gidip dağıtacak. mesela kendi dolabının çekmecesini açıyo katlı kıyafetlerinin hepsini dışarı atıyo. sonra tekrar dolabın içine tıkıyo hepsini. bıktım sürekli katlamaktan.

ve bizimki inanılmaz kıskanç kızlar eşimle yanyana gelmemize bile izin yok resmen saçımdan çekip ayırıyo. eltimin oğlu bizdeydi. çocuğa yakın davranıyorum diye çocuğun ısırmadık yerini bırakmadı.

ama babasından inanılmaz tırsıyo. babası ona gözlerime bak diyo bizimkinin alt dudak iniyo aşşağı tabi hemen benim şefkatli kollarıma koşuyo.

bende oğlumun yaramaz olduğunu düşünüyorum ama gören herkes sen yaramaz çocuk görmemişsin diyo. haklılar ben pek küçük çoculu ortama girmedim. zaten bende tek çocuğum.

benim fıstığım daha 3.5 aylık şimdilik gülücük,geceleri 45 sefer kalkma,agulama,aynada uzun uzun kendini seyredip gülme,değişik sesler,en çok güldüğüm ise yatırdığım zaman anında kalkmaya çabalaması eşimle yerlere yatıyoruz ya düşünün gece uykusunda arada kalkıp emdiği zaman bile ilk hareket bu mekik çekiyor bol bol yani)) şimdi sizinkileri okuyunca heyecanlandım birde yürüdükten sonra neler yapacak diye düşündüm.dün gece rüyamda kızımı yürürken gördüm)))) çok tatlıydı aşkım benim bundan daha güzel birşey yok Allah olmayan isteyen herkese nasip etsin

oğlum artık uyuma zamanımızı anlıyo kıslar.şöyleki. normalde akşamları oğlum ışığı yanmayan hiçbir odaya girmez. ben hadi artık yatma vakti diyip battaniyeyi elime alıyorum oda gidip tv yi kapatıp koşarak odasının kapısını açıp yatağa uzanıyo. beşiğe ytıramıyorum uzun süredir 9 aylık falandı düştü çünkü. yer yatağı var oraya yatıp beni bekliyo babasıda bu hareketine bayıldı her akşam bunu izliyoruz artık. banyo içinde aynı şey geçerli kıyafetlerini komple çıkarınca koşarak banyoya gidyo hatta koridorda kenarlarda durp gel gel diyo heycanlı bi şekilde. :) banyo kapısının önünde öyle heycanlanıyoki görmelisiniz. azı kulaklarında kıkırdıyo :)):nazar::nazar:

Bence çocuğa öyle pahalı oyuncaklar almayacaksın yüzlerine bile bakmıyorlar..tencere tava kaşık yetiyor blbol onlardan alalım:52:

Oğluşuma gelince kumandayı alıp televizyona tutup kanal değiştiriyor
Özellikle telefonumu yere atıp parçalamaya bayılıyor
Peçeteyi parça pinçik yapmaya bayılıyor çekmece dağıtıyor
biraz uyku sorunumuz var yanımda uymak istiyor
altınıı değiştirmemiz gerektiği zaman bezini gördüğü zaman alt değiştirme örtüsüne yatıyor
bir çok kelime söylüyor beşiğinin tam üstüne gelecek şekilde uçaklar yapıştırdım Eyüp uçakların nerede dediğiğm zaman bak burda diyor :52:
Telefonu tutup aloooo diye bağırıyor...:52:
Aklıma gelenler şimdilik bunlar

bizmkide kumandayla kanal değiştiriyo hatta kanal değişmezse kumandaya diğer eliyle pat pat vuruyo bunuda bizden öğrendi sanırım :)). kumandayla yanlış biyere basr ve düzeltemezse bize getiriyo all diyo aldık aldık. almadık o sırada farketmedik nedediğini mesela yiyoruz kafamıza kumadayı :).:53:.

dünde annemdeydik iki telefonuda aldı her iki kulağında bir ona alo diyo bir diğerine. büyüdü iş adamı oldu artık tek telefon yetmiyo sıpaya :)...

dün odasına biraz süsleme yaptım oğlumun duvara şerit çekiyodum o sırada beşikle dolabı çekip arkasındaki dar alana geçtim sıkışıcammı sandı ne tutu picamamdan çekiyo beni dışarı doğru.

uzanamadığı yerler için ayağının altına bişey koyması gerektiğinide biliyo artık gidiyo buluyo yüksek bişey çıkıp üstüne işini hallediyo.

uzun zamandır ısırmıyodu ine ısırmaya başladı yeni dişmi çıkıyo acaba salyasıda epey arttı. geçemedi lu burun akıntımızda.

sabahları en favori kahvaltımız hala kuymak bayılıyo yanındada ıhlamur yumurta sarısı.

canım oğlum kalın kıyafetlerden nefret ediyo banyodan önce soyuyoruz bir mutluki sormayın heryerini inceliyo elliyo mıncıklıyo. sonra anaaaaa budamı benim dermişçesine sırıtıyo.

kızlar oğlum şu aralar ringa ringa şarkısını dinlemeden yemek yemiyor.Yemek yerken illa o şarkıyı dinleyecek yoksa yemeğini yemiyor.Hergün yeni huy :46:

geçen sabah bi uyandım bizm sıpa yok. bi hışım kalktım yatatan. gidip tv sehpasının çekmecesni açmış (önceden o çekmeceyi açmayı beceremiyodu tutma yeri farklı diye artık bi kilit almak gerek) çekmeceyi tabure yerine kullanıp tv yi açmış alttan uyduyuda çamış bi güzel tv izliyodu benim surat nasılmı dönüp aynada kendime baktım suratım aynen böyleydi:53::53::53::53::53:
:9::9::9::9::9:

gangnam style dansı oğlumun dans styleınıda değştirdi. önceden herşarkıda dönerek el çırpardı şimdi klipteki gibi ayak hareketleri yyapıyo :).

uyumak için yerini bilip yatıyodu artık hadi emicez dediğimde gidip emme yerimize uzanıyo. mmmeeeeeeemmeeeeee memmeee diye bağırarak gidiyo :).

bazen yan yana yyatıyoruz eliyle tutup yüzmü kendine çeviriyo başlıyo bişiler anlatmaya bişi yapmamı istiyo ama anlamıyorum sonra sinirlenip bağırıyo ah kuzum anlamıyomki ne diyosun.

miniciğim her gün büyüyor ve sürekli yeniliklerle geliyor.yarın dr gideceğiz rutin bakalım kilo boy durumumuz ne oldu ?bu hafta gündüz de uyumaya başladı kısa uykular tabi ama akşam uzun uyuma saatine kadar ara ara 35 dk 40 dk lik 3-4 kere uykular yapıyor.gece 3-4 sefer uyanma faslı devam 1 hafta sonra 4 ay bitecek zaman çok çabuk geçiyor ama kızımın bana manalı bakışları iyice belirginleşiyor beni tamamen tanıyor ve buna bayılıyorum.geceleri kalktığı zaman her seferinde emmek istiyor memeyi ağzına almadan uyumuyor bunun çözümünü nasıl bulucam bilemiyorum kusana kadar emiyor sonra tamamen uyanıyor dün gece kendi kendine uyuması için direndim azıcık mızırdanda gidip okşadım sonra 5 dk sonra yine derken 1 saat içinde uyudu bu metodu bir süre uygulasam acaba öğrenir mi?çünkü sürekli gece uykusu bölünüyor ve kıyamıyorum

kızlar pek girmiyorsunuz galiba yazan olmuyor.Aslında bende pek giremiyorum çünkü oğlumdan vakit bulamıyorum.Sürekli birşeyler karıştırıyor.Birkaç gündür koltukların tepesine çıkmayı öğrendi bir bakıyorum koltuğun tepesinde oturuyor sonra bi bakıyorum yere inmiş.Sürekli hareket halinde günde kaç km yapıyor bilmiyorum valla :1: Bu arada bahsetmiştim küçük bir enfeksiyon geçirdi ondan sonra pütürlü yiyen oğlum yememeye başladı.En ufak pütürden midesi bulanıyor.Birde çorbaları,yemekleri koyu kıvamlıda yiyemiyor artık hemen kusuyor.ÇOk şaşkınım ama sulu olunca yemekler bir güzel yiyor.Şuanda yemelerini azıcık sulandırmaktan başka birşey gelmiyor elimden.

kızlar pek girmiyorsunuz galiba yazan olmuyor.Aslında bende pek giremiyorum çünkü oğlumdan vakit bulamıyorum.Sürekli birşeyler karıştırıyor.Birkaç gündür koltukların tepesine çıkmayı öğrendi bir bakıyorum koltuğun tepesinde oturuyor sonra bi bakıyorum yere inmiş.Sürekli hareket halinde günde kaç km yapıyor bilmiyorum valla :1: Bu arada bahsetmiştim küçük bir enfeksiyon geçirdi ondan sonra pütürlü yiyen oğlum yememeye başladı.En ufak pütürden midesi bulanıyor.Birde çorbaları,yemekleri koyu kıvamlıda yiyemiyor artık hemen kusuyor.ÇOk şaşkınım ama sulu olunca yemekler bir güzel yiyor.Şuanda yemelerini azıcık sulandırmaktan başka birşey gelmiyor elimden.

enfeksiyon esnasında kusması oldumu canım neden sordum benim oğlumda çok iyi balık ve tavuk yerdi. bizimde bi kusma durumumuz oldu burayada yazmışttım hatta. ondan sonra balık ve tavukta hep sorun çıkardı. tavuğa alıştırdık sayılır. balığıda çorba yapıyorum. ama bu uzun zamanda katettiğimiz bir yol.

sende kıvamları yavaş yavaş koyuya çevir. önce çok sıvı ertesi gün biraz daha koyu gibi. malesef bazen hastalıklar verdiğimiz tüm yeme ve uyuma eğitimni silbaştan yapmamıza neden oluyor.

oğluşum kapıyı kapat dediğimizde anlayıp kapatıyo. başta tesadüf sandım ama diilmiş :). birde erken 2 yaş sendromuna girdik sanırım çok agresif oldu. çığlık falan atıyo bize saçımı başımı yoluyo bazen :)

istediği şey dışarı çıkmak yada mutfağa gtimekmi paçamızdan tutup bizi çekiştiriyo o yöne doğru.

nergisaysenin sorunu bizdede var koltuğa çıkma merakı hemde uzun zamandır. hatta yere düştüğüde çok olmuştur. hatta dün sanki denize atlar gibi aşşağı atladı bababasını taklit ediyodu sanırım allahtan halası havada yakaladı :).

şimdi sırada tv sehpası var daha tam keşfedemedi ama çok değil az zaman sonra çıkar. tabi inşallah çıkmaz :)

girip çıkamadığı nerdeyse hiçbir yer,karıştırmadığı hiçbir dolap yok. ses sistemini açabiliyo. tv açabiliyo. kumandayıda muntazam kullanıyo. babamız yerinden kalktığı gibi gidip kumanndayı alıp babasının köşesine uzanıyo burası benim dergibi açıyo bacaklarınıda :). buna çok gülüyorum

yiyecekleri çataa takıp eline veriyorum kendi yiyo böyle daha iştahlı yiyo.

kırmızı eti şua ara çok seviyo.

dün dışarda yemek yerken onada ayraan aldım içiriyodum. benim elimdede hamburger. tabi ona vermiyorum. hamburgere elini atıp bir hışıp kopardı ve ağzına attı kaşla göz arası işte ozaman dedik aç kalmaz bu çocuk :)

bide kızlar merak ettim sizdeki durumuda bizim ufaklık babası kaşını çatınca bile hemen dudakları büzülüyo ağlamaklı oluyo benden hiiiç çekinmiyo. sizdede varmı bu durum.

Son düzenleme:
enfeksiyon esnasında kusması oldumu canım neden sordum benim oğlumda çok iyi balık ve tavuk yerdi. bizimde bi kusma durumumuz oldu burayada yazmışttım hatta. ondan sonra balık ve tavukta hep sorun çıkardı. tavuğa alıştırdık sayılır. balığıda çorba yapıyorum. ama bu uzun zamanda katettiğimiz bir yol.

sende kıvamları yavaş yavaş koyuya çevir. önce çok sıvı ertesi gün biraz daha koyu gibi. malesef bazen hastalıklar verdiğimiz tüm yeme ve uyuma eğitimni silbaştan yapmamıza neden oluyor.

evet enfeksiyon sırasında çok kustu zaten enfeksiyondan sonra pütürlü yememeye başladı.Bnim oğlumda babası biraz sesini yükseltse hemen ağlıyor ama ben kaşlarımı çatayım hemen gülüyor sesimi yükselttiğim zaman isyan ediyor bana kızıyor,vuruyor.

evet enfeksiyon sırasında çok kustu zaten enfeksiyondan sonra pütürlü yememeye başladı.Bnim oğlumda babası biraz sesini yükseltse hemen ağlıyor ama ben kaşlarımı çatayım hemen gülüyor sesimi yükselttiğim zaman isyan ediyor bana kızıyor,vuruyor.

demek sizinde aynı durum. ben kızsamda sırıtarak geliyo yanıma babası gözlerime bak diyo o yetiyo zaten sıpaya. bide sanki babasını dahamı çok seviyo ne. bütün gün uğraş akşam baba diyoda başka bişi demiyo. bide bizimki öpülmekten falan hoşlanmaz kendisi öper ama. tutuyorum öpmek için baba baba diye bağırıyo sıpa. bide bi yalaka sorma gtsin geçen yine kızdım hemen babaya kaçtı gel diyorum nispet yaparak bana bakıp bakıp babasına sarılıyo meme vermiycem sana bidaha dedim gelmiş sırnaşıyo meme me e diye sırıtıyo bana. :)

oğlumu dün 1 saat falan uyuttum akşam üzeri. ve dün yatmaya gittik odaya 11 den gece saat 2 buçuğa kadar gözleri hep açıktı ama bide garip ne ağlıyo ne sızlanıyo arada ayağa kalkıp kendini yatağa atıyo uyumaya çalışıyo uyuyamıyo hadi uyu diyorum kapıyo gözünü bidaha uyanıyo. delircem sandım onun yüzünden bende o saate kadar yatakta uyanık kaldım. bidaha akşam şekerlemelerini kısa tutcam bide uyku uykunun mayası derler yok öle bişi sanırım :)

bu arada oğluma hala yemek yaparken tuz koymuyorum bizim yemeklerede azcık koyuyorum sonra biz kendimize ekliyoruz kıslar inşalla işe yaradı oğlum tuzlu şeyleri azından atıyo. mesela kuymak yaparım 0 tuzla peynirde var nasılsa diye. olumda baya sever. geçen kayınvalidem yapmıştı tuz koymuş hiç yemedi. bugün annem köfte yapmıştı ki bizimki bayılır baharata ete tuzlu diye onuda yemedi. tuzlu şeyler yiyince hırıldatıyo boğazını :)

Son düzenleme:
ilk saç traşımızı olduk çokta rahat geçti bugün avm ye gittik orda e-bebek in bir mağazası var içindede bebek berberi. öle şekerki. berber koltuğu yerine mini cooper araba önünde bisürü oyuncak tv de pepe. çocuk onla bunla oynarken traş olduğunu bile anlamadı. :46::46::46:

Back