• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
kızlar çizelgelerinizi yenileyin de yaşları belli olsun yakışıklıların..

başlık da erkekler hamamına döndü haa... nergis çikom karaca, biz.. hepimizin ki oğlan.

canım çizelgemi yenileyim dedim bozdum iyice.Çizelgem şuanda oğlumun birdahaki doğum gününe kaç ay kaldığını gösteriyor.
Dün doktor kontrolümüz vardı çok şükür yavrumun ameliyat yeri çok çabuk iyileşmiş...Bugün annem bendeydi oğlum sandalyeyle oynuyordu elini acıttı başladı ağlamaya.Annem sandalyeye vururmuş gibi yaptı seni gidi sandalye sen neden Ege'nin alini acıttın dedi.Birde ne görelim.Ege gitti sandalyeye kızgın bir şekilde vurmaya başladı.Şaşırdık kaldık annemle.Dün etinin lifalif yulaf ezmesini aldım meyve püresinin içine koydum çok sevdi.

kızlar çizelgelerinizi yenileyin de yaşları belli olsun yakışıklıların..

başlık da erkekler hamamına döndü haa... nergis çikom karaca, biz.. hepimizin ki oğlan.

ay ben yapamadım ya sonunda ne yapılıyodu hatırlamıyorum bişiyi kopyalıyo biyere yapıştırıyoduk varmı haırlayan.

gerçekten 2011 eylül erkek ayı oldu bende doğum beklerken yanyana 4 kişiydik 4ümüzde erkekti :))

canım çizelgemi yenileyim dedim bozdum iyice.Çizelgem şuanda oğlumun birdahaki doğum gününe kaç ay kaldığını gösteriyor.
Dün doktor kontrolümüz vardı çok şükür yavrumun ameliyat yeri çok çabuk iyileşmiş...Bugün annem bendeydi oğlum sandalyeyle oynuyordu elini acıttı başladı ağlamaya.Annem sandalyeye vururmuş gibi yaptı seni gidi sandalye sen neden Ege'nin alini acıttın dedi.Birde ne görelim.Ege gitti sandalyeye kızgın bir şekilde vurmaya başladı.Şaşırdık kaldık annemle.Dün etinin lifalif yulaf ezmesini aldım meyve püresinin içine koydum çok sevdi.
geçmiş lsun canım demek seninkide sinirlenince atar yapıyo :))
bizde geçen gün bişey farkettik kumandayla kanal değiştirmeye çalışıyo değişmeyince diğer eliyle kumandaya pat pat vuruyo kumanda bazem takılınca biz öle vuruyoz oda ordan kaptı sanırım ama baya güldürdü bizi. bizimkde bu akşam çiğ börek yedi bayılıyo baharatlı şeylere. bide sarımsaklı şeylere :))

Korkarak da olsa 3 4 adım atıyoruz.Ama emekleme de rekor kırarız sanırım :52: az biraz uyku sorunumuz var hala bir kaç kelime söylüyruz oyuncak arabalarını alıp yerde sürerek han han ve teleffuz edemeyeciğim kendi dilinde birşeyler söylüyor:1:

oğlum yürümeye başladığından beri çok fazla düşüyor.Sizinkilerde öyle mi?Düşünce kafasını bir yerlere çarpıyor çok üzülüyorum.Birde bu aralar grip mi desem soğuk algınlığı mı desem çok yaygın aman yavrularınızı koruyun.Ben bugün güvendiğimiz birinden arı poleni aldım sabahları oğluma yediricem hastalıklara karşı bire bir.Bağışıklığıda çok güçlendiriyor.

oğlum yürümeye başladığından beri çok fazla düşüyor.Sizinkilerde öyle mi?Düşünce kafasını bir yerlere çarpıyor çok üzülüyorum.Birde bu aralar grip mi desem soğuk algınlığı mı desem çok yaygın aman yavrularınızı koruyun.Ben bugün güvendiğimiz birinden arı poleni aldım sabahları oğluma yediricem hastalıklara karşı bire bir.Bağışıklığıda çok güçlendiriyor.

bizimkide ilk zamanlar çok düşüyodu kafa göz çarpıyodu ama şimdi daha iyi hatta dün bi baktıkki koşuyo babasıyla birbirimize baka kaldık çok güzeldi koştuğunu görmek :))...

benim oğlumda..
koşuyor
bay bay yapıyor
anne, baba, attı diyor
reklamları veya beni taklit ediyor hareketleri
sandalyesine oturabiliyor,bisikletine binebiliyor
yemeğini eliyle yiyor kaşık çatala geçemedik
kendi elleriyle ece oynuyor
çorabını giymek için ayağına götürebiliyor..
aklıma gelenler bunlar..
:nazar:

bide gangamstyle oynuyor :D

Son düzenleme:
benim oğlumda..
koşuyor
bay bay yapıyor
anne, baba, attı diyor
reklamları veya beni taklit ediyor hareketleri
sandalyesine oturabiliyor,bisikletine binebiliyor
yemeğini eliyle yiyor kaşık çatala geçemedik
kendi elleriyle ece oynuyor
çorabını giymek için ayağına götürebiliyor..
aklıma gelenler bunlar..
:nazar:

bide gangamstyle oynuyor :D

canım yavruşuna maşallah diyeyim nazar değmesin :nazar: bu arada oğlunun çizelgesi ne güzel yaşı ve ayı yazıyor.Ben düzenleyim derken bozdum.Seninki gibi yıl ay hafta yazsın istiyorum sen nasıl yaptın?

canım yavruşuna maşallah diyeyim nazar değmesin :nazar: bu arada oğlunun çizelgesi ne güzel yaşı ve ayı yazıyor.Ben düzenleyim derken bozdum.Seninki gibi yıl ay hafta yazsın istiyorum sen nasıl yaptın?

sağol canım..
lilypie da 1 years old seçerek ilerledim canım,tarih kısmını girip ve 1 yaşı seçerek ilerledim yani..

benim bebişim sekiz ay 16 günlük
tutunup ayağa kalkıyor yaklaşık iki haftadır
çok hoşuma gidiyor bu hali ama düşecek diye korkuyor insan
ve hala dişlerimiz yok :))
ne zaman çıkacak acaba
bay bay yapıyor alkış yapıyor
bir haftadır da gel gel yapıyor :))

benim bebişim sekiz ay 16 günlük
tutunup ayağa kalkıyor yaklaşık iki haftadır
çok hoşuma gidiyor bu hali ama düşecek diye korkuyor insan
ve hala dişlerimiz yok :))
ne zaman çıkacak acaba
bay bay yapıyor alkış yapıyor
bir haftadır da gel gel yapıyor :))

maşallah canım yavruna :nazar: tutunup ayağa kalktıysa yavaş yavaş koltuk kenarlarında sıralamaya başlayabilir.Diş çıkarma bebekten bebeğe değişiyor.Benim oğlum 11 aylıkken çıkardı dişini.
Ben oğlumu bugün Cumhuriyet bayramına götürdüm geçit töreninde bando sesiyle oğlum nasıl oynadı anlatamam çok komikti.

benım 1 bucuk aylık oglum var daha cok kucuk bılıyorm da
karsısında şebek gıbı hareketler yapıyorm :8: acaba ne zmn tepkı vermeye baslıyor merak ettım :26:

Oğlum yürüyor diyebilirim 6 adım atıyor düşüyor sonra tekrar kaldırıp az bir yardımla devam ediyor yorulunca oturup emeklemeye devam ediyor bu iyi bir gelişme mi onu da bilmiyorum ilk böyle mi olur acaba ??Tecrübeli anneler duyun beni ...:D :1:

benım 1 bucuk aylık oglum var daha cok kucuk bılıyorm da
karsısında şebek gıbı hareketler yapıyorm :8: acaba ne zmn tepkı vermeye baslıyor merak ettım :26:

Yavrunu sağlıcakla büyüt canım..Sanırım tepki vermesi için 1 ya da 1,5 ay daha beklemen lazım.Bebekten bebeğe değişebiliyor.Tavsiyem oğlunla bol bol konuş,şarkılar söyle,kucağına alıp dans et.

Oğlum yürüyor diyebilirim 6 adım atıyor düşüyor sonra tekrar kaldırıp az bir yardımla devam ediyor yorulunca oturup emeklemeye devam ediyor bu iyi bir gelişme mi onu da bilmiyorum ilk böyle mi olur acaba ??Tecrübeli anneler duyun beni ...:D :1:

:nazar: maşallah :nazar: canım oğlun evet yürüyor.Bugün 6 adım atar yarın 7, öbürgün 8 ....derken bakmışsın evi dolaşıyor.Yürümeye yeni başladığı için hemen yoruluyor olabilir o yüzden emeklemeyle devam ediyor.Evini güvenli hale getir sonra bırak yavrunu istediği gibi özgürce dolaşsın evde.

:nazar: maşallah :nazar: canım oğlun evet yürüyor.Bugün 6 adım atar yarın 7, öbürgün 8 ....derken bakmışsın evi dolaşıyor.Yürümeye yeni başladığı için hemen yoruluyor olabilir o yüzden emeklemeyle devam ediyor.Evini güvenli hale getir sonra bırak yavrunu istediği gibi özgürce dolaşsın evde.

olabilir canım ..zaten emeklemeye başladığı zaman evi güvenli hale getirdik

oğlum fırından hep korkardı ama geçen gün fırın açıkken kapağını açıp telini tuttu kaşla göz arası artık okadar hızlıki bi bakıyorum mutfakta bişey yedircem arkamı dönüyorum yok şaşırıyorum ama o çoktan salona gitmiş oluyo. baya acı çekti ama hastaneye dedim ama eşim bunun için gidersen dalga geçerler senle dedi. sonra hematen faan sürdük geçti şükür şimdi iyi hemdiş çıkarıyo hem ishal ama heryerde nere baksanız onu görüyosunuz yorulmuyoda gece 12 ye kadar ayakta dün 11:30 da uyutayım yavaş yavaş erkene alıyım dedim uyuyuncaya kadar saat 1 oldu. ona zarar gelmesinde ben bu durumdan şikayetçimiyim tabisi hayır hızla kilo veriyorum :))))))) sayesinde.

oğlum fırından hep korkardı ama geçen gün fırın açıkken kapağını açıp telini tuttu kaşla göz arası artık okadar hızlıki bi bakıyorum mutfakta bişey yedircem arkamı dönüyorum yok şaşırıyorum ama o çoktan salona gitmiş oluyo. baya acı çekti ama hastaneye dedim ama eşim bunun için gidersen dalga geçerler senle dedi. sonra hematen faan sürdük geçti şükür şimdi iyi hemdiş çıkarıyo hem ishal ama heryerde nere baksanız onu görüyosunuz yorulmuyoda gece 12 ye kadar ayakta dün 11:30 da uyutayım yavaş yavaş erkene alıyım dedim uyuyuncaya kadar saat 1 oldu. ona zarar gelmesinde ben bu durumdan şikayetçimiyim tabisi hayır hızla kilo veriyorum :))))))) sayesinde.

canım geçmiş olsun yavruna.Ben fırını çalıştırdığımda oğlum sesini duyunca hemen yanına gelirdi merak edip dokunmaya çalışırdı.Bende cızzz demedim hiç.Fırın sıcakken azcık elini dokundurdum bak oğlum sıcak dedim.O gün bu gündür fırın çalışıyorken yanına bile yaklaşmıyor.Annemin evi sobalı olduğu için sobanın yanına gidiyor sobaya dokunma sıcak diyorum hemen kaçıyor sobanın yanından.

canım geçmiş olsun yavruna.Ben fırını çalıştırdığımda oğlum sesini duyunca hemen yanına gelirdi merak edip dokunmaya çalışırdı.Bende cızzz demedim hiç.Fırın sıcakken azcık elini dokundurdum bak oğlum sıcak dedim.O gün bu gündür fırın çalışıyorken yanına bile yaklaşmıyor.Annemin evi sobalı olduğu için sobanın yanına gidiyor sobaya dokunma sıcak diyorum hemen kaçıyor sobanın yanından.

ya benimkide anlıyodu çalışırken tıkırdıyo fırın birazda sıcak öle bakarak geçerdi yanından ama işte çocuk aklı güvenmemek gerekiyomuş.

Back