• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
kıslarr mutluyum mutlu oğlum dün balık yedi kendi isteyerek çok mutlu oldum çoookk. demekki canı isteyince yiyo balıkla problemi yokmuş ::)) balık yağını düşünüyodum ama gerek kalmadı çok şükür.

söyleyebildiğimiz kelimeler baba, nerde, ne, cici, ver, mama, meme.

mesela babasının ismini sesleniyorum nerde diyo.
kendi ismiyle sesleniyorum neeeeee diyo. :))

geçen gün battaniyenin altına saklandım çağırıyorum gel anneye diye evin içinde araayıp duruyo nerde nerde diyerek ozaman keşfettik nerde diyebildiğini.

bide oyuncak bebeği severken benimle birlikte ciciii yapıyo.

bişey tattırınca severse hemen ver ver ver yapıyo vermezsek ısrarla mama ver diyo.

ama artık anne demiyo :(( yani babaya kıyasla daha az diyo kıskanıyorum

Son düzenleme:
merhaba kızlar.Ara ara giriyorum yazılanları okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyordum sonunda buldum :) Oğlum ameliyattan sonra çok değişti.Uyku düzeni eskisi gibi değil.Günde 1 kere uyuyor artık.Daha fazla uyanık kalıyor artık.Yürümeyi iyice ilerletti.Yeni oyuncakları Çamaşır makinası,bulaşık makinası,Mutfak çekmeceleri,kaşıklar,kepçeler falan.Dün aynalı konsolumun dolabını açmayı keşfetti yemek takımlarımı kırıcaktı nerdeyse.Yarın ilk işim dolabı iple bağlamam olacak.Sinirlenmeyi öğrendi istediği birşey olmadığı zaman hemen sinirleniyor hemde çok komik oluyor gülüyorum daha çok kızıyor o zaman.6.dişide çıktı.Bu aralar iştahsız.Duyduğu sesleri taklit etmeye çalışıyor.Elimle yaptığım hareketleri ve sesleri hemen taklit ediyor.Gece yatağına yatırdığımda bizden ayrılacak diye uyumak istemiyor ağlıyor bende odanın lambasını söndürmüyorum öyle uyuyor o uyuyunca söndürüyorum ancak.Bir de yastığı var ki sormayın onsuz asla uyumaz illa onu koklayacak.Yastığını koyuyorum ayaklarıma oyuncak bebek var onuda koyuyorum sallıyorum eee eee eee diyorum hemen geliyor bebeği fırlatıyor yastığını alıp kokluyor.Yastığını kıskanıyor yaa.

merhaba kızlar.Ara ara giriyorum yazılanları okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyordum sonunda buldum :) Oğlum ameliyattan sonra çok değişti.Uyku düzeni eskisi gibi değil.Günde 1 kere uyuyor artık.Daha fazla uyanık kalıyor artık.Yürümeyi iyice ilerletti.Yeni oyuncakları Çamaşır makinası,bulaşık makinası,Mutfak çekmeceleri,kaşıklar,kepçeler falan.Dün aynalı konsolumun dolabını açmayı keşfetti yemek takımlarımı kırıcaktı nerdeyse.Yarın ilk işim dolabı iple bağlamam olacak.Sinirlenmeyi öğrendi istediği birşey olmadığı zaman hemen sinirleniyor hemde çok komik oluyor gülüyorum daha çok kızıyor o zaman.6.dişide çıktı.Bu aralar iştahsız.Duyduğu sesleri taklit etmeye çalışıyor.Elimle yaptığım hareketleri ve sesleri hemen taklit ediyor.Gece yatağına yatırdığımda bizden ayrılacak diye uyumak istemiyor ağlıyor bende odanın lambasını söndürmüyorum öyle uyuyor o uyuyunca söndürüyorum ancak.Bir de yastığı var ki sormayın onsuz asla uyumaz illa onu koklayacak.Yastığını koyuyorum ayaklarıma oyuncak bebek var onuda koyuyorum sallıyorum eee eee eee diyorum hemen geliyor bebeği fırlatıyor yastığını alıp kokluyor.Yastığını kıskanıyor yaa.

Ay ne tatlı ya maşallah..Ne güze..Kıskanıyomuş ya yastığını bayıldım.Benim bebeğim artık benim işe gittiğimi anlıyor..Lavaboya bile girsem kapısında durup bana sesleniyor.Kapıya vuruyor..Dişleri çıkmadı henüz.Heralde geç gelecek..Sizinki maşallah 6.cısı gelmiş..Hayırlı olsun beyfendiye..

.vefasız oğlum dün baba dedi... hem de bildiğin babasına seslendi. biz şaşırıp sevince de o da gülerek "ba-ba ba-ba" diye defaatle tekrarladı....

evet, babasının arkasından ağlıyor. ondayken bana gelmiyor

ama her gece 25 kere uyanıp meme istiyor. o zaman da baba diye ağlasana:14:

.vefasız oğlum dün baba dedi... hem de bildiğin babasına seslendi. biz şaşırıp sevince de o da gülerek "ba-ba ba-ba" diye defaatle tekrarladı....

evet, babasının arkasından ağlıyor. ondayken bana gelmiyor

ama her gece 25 kere uyanıp meme istiyor. o zaman da baba diye ağlasana:14:

Ayy yaaa ama bebekler kolay söylendiği için bence ilk önce baba-dede diyorlar..Hatta benim bebeğim dede dediğinde annemin yorumu deden mi baktı da sana dede diyorsun dedi ay güler misin ağlar mısın?Ama kızınca da annniii diyor yaaa,çok tatlı oluyorlar..
:37::emir_bebek::nazar:

Benim miniğim de kendi kendine korkarak da olsa 3 4 adım atıyor ama nasıl heyecanlanıyor anlatamam.Çok da hoşuna gidiyor benim sevindiğimi görünce..

Anne baba mama dede meme bu dit del cee giib kelimeler gibi kelimeler söylüyor...

Benim miniğim de kendi kendine korkarak da olsa 3 4 adım atıyor ama nasıl heyecanlanıyor anlatamam.Çok da hoşuna gidiyor benim sevindiğimi görünce..

Anne baba mama dede meme bu dit del cee giib kelimeler gibi kelimeler söylüyor...

dedesini avucunu sıkıp açarak "geee geee" diye çağırıyor.

bir de kızınca bana vuruyor:(( arada "edepsiz" diye şakadan eline vuruyordum. oradan mı öğrendi acaba?:26:

bir de kızınca bana vuruyor:(( arada "edepsiz" diye şakadan eline vuruyordum. oradan mı öğrendi acaba?:26:

bilemiyeceğim canım ama arada bizim kide şiddet uyguluyo :52:

Merhab arkadaslar benimde oglum 3 ayını doldurdu 4 den gun almaya basladı , acıkcası internette bir dolu sey yapıyor soyle yapabilir boyle yapabilir diye bende oglumda orda olmayanları gorunce moralim bozuluyor bazan, mesela ellerini tam olarak kullanamıyor yani birseyi eline versem bırakıyor hemen tutmuyor, renkli oyuncakları var ona dogru tutunca falan boyle bi heyecanlanıyor cabalıyor sanki ama okadar yani ellerini falan kullanamıyor, kafasını tutuyor henelde kucakta falan ama yuz ustu koydugumda bilemiyor bi turlu napacagını oylece kalıyor kafası yerde bende korkuyorum tabi.Doktora sordum kac kere basını tutuyorsa bişey olmaz dedi.Guluyor oyunlara falan ama oyle sesli baya seri halinde degil, guldurmek icin biraz caba sarfetmeniz lazım yani.İşte oyle arkadaslar valla ne sıkıntılı işlermiş bunlar ya allah yardımcımız olsun

yazdığın şeyler normal canım. yani bebeğinin ayı için. bide o sitelerin en altında her bebek farklı der onuda dikkate al üzme kendini. ooo daha yürümesi için konuşması için çok endişe duyucan hoşgeldin

gözün aydın canım dişler içinde yürüdüğü içinde. benim konsolun içinede dadandı bizim yemek takımının kulbu mefta oldu bile.

bizimki vurmuyo ama oynarken heycanlanıp elleriyle yanaklarımı çimdiriyo. bide azını kocaman açıp beni ısırmaya gelyo aaaaaaa diye bağırarak ısırmasına izin vermeyincede hiddetleniyo neremi kaparsa artık. bu arada uykusu gelen çocuklar farklı şekillerde gösteririmiş bunu bizimkide bizi ısırarak gösteriyo. bide uykusu varsa çok kahkaha atıyo :1:

kızlar su çiçeği aşısı ne zaman yaptırıcaz çocuklarımıza?

ben doktorla konuştum bunu normalde 2 yaşında yapılıyomuş ama herhangi bi salgın olursa 2 yaş geç olmasın dedim. doktorda 12 ay aşılarından 1 aysonra ve diğer aşılarından 1 ay önce yapılabilir dedi. yani sağlık ocağı aşılarıyla su çiçeği arasında 1 ay olması gerekiyo dedi. bu ayın 25-26 sı gibi düşünüyorum ben. geçen ayın 25 inde olduk çnkü 12 ay aşımızı

Son düzenleme:
bizimki vurmuyo ama oynarken heycanlanıp elleriyle yanaklarımı çimdiriyo. bide azını kocaman açıp beni ısırmaya gelyo aaaaaaa diye bağırarak ısırmasına izin vermeyincede hiddetleniyo neremi kaparsa artık. bu arada uykusu gelen çocuklar farklı şekillerde gösteririmiş bunu bizimkide bizi ısırarak gösteriyo. bide uykusu varsa çok kahkaha atıyo :1:

uykusu gelince nasıl görünüyor biliyor musun,

hani tazmanya canavarı acıkınca kafasını iki yana sallaya sallaya rastgele koşuyor ya, oraya buraya çarparak hem de bağırarak... aynen öyle. kuduruyor resmen:)) gülmekten ölüyoruz babasıyla. hani bilmeyen "bu çocuk hayatta uyumaz" der. ama memeye alıyorum, 1 dakika sürmüyor:)

uykusu gelince nasıl görünüyor biliyor musun,

hani tazmanya canavarı acıkınca kafasını iki yana sallaya sallaya rastgele koşuyor ya, oraya buraya çarparak hem de bağırarak... aynen öyle. kuduruyor resmen:)) gülmekten ölüyoruz babasıyla. hani bilmeyen "bu çocuk hayatta uyumaz" der. ama memeye alıyorum, 1 dakika sürmüyor:)

aynen ya o ısırma çbaları hiddeti. kahkahası bende bazen öle kahkaha atarken uykusu geldi diyorum inanmıyolar oyun istiyo diyolar
ortamadan uzaklaşıp emziriyorum pıt uyuyo hatta bu gece bile aynısı oldu.

bu arada oğlum yeni bi şebeklik öğrendi ben elimle saklanarak ona ceeeee yapıyodum oda bugün perdenin arkasına saklanıp sonra çıkıp babasına ceeeeeeeee yaptı babası korkmuş gibi sıçradığında bizimkide kahkahadan 4 köşe oldu. ay artık oyun yapıyo adam yaaaaaaa adam oldu :)))

alışveriş merkezlerinde büyük sorunumuz yürüyen merdiven hastası alamıyoz çocuğu bide nerde olduklarını aklında tutuyo o tarafa koşuyo.

yürüdüğünü keşfetti dışarda tam olarak ve bu yüzden arabasında hiç oturmak istemiyo hep yürümek istiyo ama nerde tehlike varsa oraya gidiyo.

aaaaaaaaaa az kalsın unutuyodum dün oğlum beni rezil etti. şimdi bizim oğlan nedendir bilmem çıplak bacak görünce hemen çimdik çimdik yapıp azıylada bi güzel yapışıyo ama ısırmıyo.yanında giyinmek büyük tehlike:)) mağzada bıraktık yere geziniyo bizde peşinde. bi ailede 2-3 yaşlarında kızlarıyla alışverişte kız bebek arabasında ve şort var üsütünde bizimki önce gitti yanlarına kıza baktı pat diye yapıştı bacaklarına kavramış etini kızın. ayırıcam kızın canı yanar diye çekemiyorum. allahtan kızın aileside anlayışlı çıktı. ama ben çok mahçup oldum. sonra baya güldük hep beraber. sizdede varmı kıslar böle bacak merakı falan :))

okurken çok güldüm cikom :))) oğlun çapkın olucak belli :)) benim oğlanın uykusu geldiğinde yastığını alıyor emziğini emiyor yerde yatıyor neresi olursa olsun parke üzerinde bile yatıyor.Bazen beşiğinin içine giriyor orda yatıyor.Beşiğimiz oyun parkı olanlardan fermuarını açıyorum gidip yatıyor uyumuyor tabi :))) Oğlum burun ısırmayı çok seviyor kimin burnu olursa olsun ısırıyor.yürümeyi iyice öğrendi yavrum çok hoşuma gidiyor yaa evde peşimden küçük bir adam geliyor nasıl güzel bir duygu.Yarın doktor kontrolümüz var inşallah tamamen iyileşmiştir ameliyat yeri.Şimdi banyosunu yaptırdım,yoğurdunu yedirdim uyuttum.Bende bir keyif kahvesi içeyim.

Son düzenleme:
okurken çok güldüm cikom :))) oğlun çapkın olucak belli :)) benim oğlanın uykusu geldiğinde yastığını alıyor emziğini emiyor yerde yatıyor neresi olursa olsun parke üzerinde bile yatıyor.Bazen beşiğinin içine giriyor orda yatıyor.Beşiğimiz oyun parkı olanlardan fermuarını açıyorum gidip yatıyor uyumuyor tabi :))) Oğlum burun ısırmayı çok seviyor kimin burnu olursa olsun ısırıyor.yürümeyi iyice öğrendi yavrum çok hoşuma gidiyor yaa evde peşimden küçük bir adam geliyor nasıl güzel bir duygu.Yarın doktor kontrolümüz var inşallah tamamen iyileşmiştir ameliyat yeri.Şimdi banyosunu yaptırdım,yoğurdunu yedirdim uyuttum.Bende bir keyif kahvesi içeyim.

ohh afiyet bal şeker olsun annesi. inşallah bekliyorum doktor dönüşü merakta bırakma. aklımda bebişin hep. bütün kızların öyle gerçi evde bile muhabbeti oluyo. sizin için arkadaş diyorum. bigün muhabbeti olduda görümcem falan arkadaşın çocuğu şöyle falan diye konuşunca ne çok yaşıt çocuğu olan arkadaşın var dedi bende neten arkadaş diyince şaşırdı :)). allah hepsine sağlık versin. benim oğluşumunda burnu akıyodu ama şimdi iyileşmeye geçince afedersiniz sümük katılaştığı için burnusu kapanıyo. okyanus suyuda damlatırken kıyameti koparıyo. bitsin şu durum artık.

he bu arada çapkın demişsin ya kesin bişey var. biyere gideriz kızlara gider hep biz elimizi uzatsak kaçar tek yürümek için. yabancı bi kız uzatsın hemen elini tutuyo. erkeklerede nadir kişilere özellikle yakışıklılara gidiyo. sanırım bu konuda bana çekmiş bende hep çocukken güzel bayan ve erkeklere yakın davranırmışım dış görünüş önemliymiş yani. bide dillenince patavatsızlaşmışım sen çirkinsin git falan dermişim. inşallah benimkide beni rezil etmez dillenince :))

merhaba kızlar,

maalesef oğlum çok hasta ama diri maşallah... hastanede ölçüm de yaptılar. 78 cm 9600 gr geldi paşam.

odanın şeklini değiştirdim, çekyatlarını daha yakın koydum. hani yürüme idmanlarını ikisinin arasında yapsın diye:) dün bir arkadaşa gitmiştik, 18 aylık oğlu var. yürüyor haliyle... oğluma inanamadım. onunla bir tutuyor kendini dana. çekyattan tutunmuş ayaktaydı, o gezdikçe benim elime vuruyor bırakayım diye. sanki bıraksam yürüyebilecek de:9: bir de ilk defa bir şeyi kıskandığını gördüm. oğlumun kitabını geitmiştim, çıkardım, diğer bebek de geldi bakmaya önüne çekti. bizimki bir bağrdı çocuğa, hemen kendi önüne aldı. o da gitti arabalarını aldı karşıdan hava atıyor. başladı oğlum ağlamaya. ay utandım. cazgır olacak belli ki. ama çocuk yanına çocuk istiyor ya... çok da güzel oynadılar. büyük olan bizimkine kitap okuyor:) resimleri gösterip "bak miyov miyov" diyor, oğlum da kız gibi tuhaf bir tonda bağırarak ona eşlik ediyordu:))

bacak emme huyu bzde de var maalesef. Allahtan kimseye yapışmadı ama beni öyle görünce sevinç çığlığı atıyor. hemen pıtı pıtı gelip aynı çikomun dediği gibi önce pat pat yapıştırıyor sonra yumuluyor:50: gülsem mi kızsam mı bilemedim.

tüm bebekler yapıyorsa bir manası var demek ki..

ohh afiyet bal şeker olsun annesi. inşallah bekliyorum doktor dönüşü merakta bırakma. aklımda bebişin hep. bütün kızların öyle gerçi evde bile muhabbeti oluyo. sizin için arkadaş diyorum. bigün muhabbeti olduda görümcem falan arkadaşın çocuğu şöyle falan diye konuşunca ne çok yaşıt çocuğu olan arkadaşın var dedi bende neten arkadaş diyince şaşırdı :)). allah hepsine sağlık versin. benim oğluşumunda burnu akıyodu ama şimdi iyileşmeye geçince afedersiniz sümük katılaştığı için burnusu kapanıyo. okyanus suyuda damlatırken kıyameti koparıyo. bitsin şu durum artık.

he bu arada çapkın demişsin ya kesin bişey var. biyere gideriz kızlara gider hep biz elimizi uzatsak kaçar tek yürümek için. yabancı bi kız uzatsın hemen elini tutuyo. erkeklerede nadir kişilere özellikle yakışıklılara gidiyo. sanırım bu konuda bana çekmiş bende hep çocukken güzel bayan ve erkeklere yakın davranırmışım dış görünüş önemliymiş yani. bide dillenince patavatsızlaşmışım sen çirkinsin git falan dermişim. inşallah benimkide beni rezil etmez dillenince :))

kızlar çizelgelerinizi yenileyin de yaşları belli olsun yakışıklıların..

başlık da erkekler hamamına döndü haa... nergis çikom karaca, biz.. hepimizin ki oğlan.

Back