• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
selam kızlar.Bebeğim pazartesi gününden beri hasta.çarşambaya kadar ateşi düşmemişti şuan ateşi yok.Ama kusma ve ishal var.Her beslendiğinden beri kusuyor.Kusmayı önlemem için ne yapmam lazım bilen var mı

teşekkür ederim canım.Evet ilk dişi.Ateşi bir yükseliyor bir düşüyor.Sanırım otobüste klimalarda çarpmış olabilir hasta yavrum.

hadi gözünüz aydın. inci gbi dişleriniz olur inşallah. bizimkide tatil dönüşü hastalandı. giderken etrafımızdaki herkez klimasını kapattı sağolsunlar ama dönüşte açıktı. neyseki hastalığıda önemsizmiş.

tekrar hayırlı olsun canım. insan dişten olduğunu anlayınca ateşin rahatlıyo baya. bebişinede geçmiş olsun.

hadi gözünüz aydın. inci gbi dişleriniz olur inşallah. bizimkide tatil dönüşü hastalandı. giderken etrafımızdaki herkez klimasını kapattı sağolsunlar ama dönüşte açıktı. neyseki hastalığıda önemsizmiş.

tekrar hayırlı olsun canım. insan dişten olduğunu anlayınca ateşin rahatlıyo baya. bebişinede geçmiş olsun.

sağol canım şu kusmasıda bitse içim o zaman rahatlayacak... :43:

sağol canım şu kusmasıda bitse içim o zaman rahatlayacak... :43:

daha öncede yazmış olmam lazım bizm dişlerden birinde 40 derece ateşi çıktı ve midesi boşalana kadar hatta safrası gelene kadar kusmuştu. doktora gittik bütün testlerde temiz çıktı. ertesi gün dişimiz pıtladı :) geçere inşalah. ama ilk diş genelde kolay çıkıyo diyolar.4 ve 5 zorluyomuş en zoruda azı dişmiş. bakalım bizim sıradaki dişler nezaman geliyo. şimdi yine uyku düzeni oturttuk sayılır yarım yamalak. kesin düzene girince diş çıkarmaya başlar hoppala en baştan :))

tüm bebkler hasta galiba:(

benim paşam da hasta.. boğaz enfeksiyonuymuş... ağzı yara yavrumun. çok üzülüyorum. bu ay hiç kilo da almamış:((

bende oğlumu dün sağlık ocağına götürdüm haziranda tarttırdım 10.200 gr dı dün tarttırdım kilo yine aynı.Çok şaşırdım 2 ayda hiç mi kilo almaz.Bana kilo aldı gibi geliyor ağırlaştı çünkü.

olşum artık baba yı seriye bağladı türetiyo kızlar arada babooooo diyo :))) en şirinide baboşşşş yapıyo işte o zaman kıtlayasım geliyo. anne ve memeyi bilinçli olarak söyemeye başladı. çok tatlı anne diyo sıpaaaaaaaaa :)) anne hep diyodu ama sesi şimdi çok farklı içten oldu. bu arada sürekli yasak olan şeylerde hayır dediğimizden hayırıda öğrendi biz ona hayır diyoruz oda bize diyo ::)))

yeni oyunlar keşfetti. tv ye gidiyo uyduyu kapatıyo başlıyo emekliyerek kaçmaya. bide geri dönüp kapandımı diye kontrol ediyo kapatamadıysa dönüp devam ediyo. kapanınca bi çığlık bi sevinç sormayın :)))...

acayip müzik kulağı olmaya başladı hatta bugün misafirlikte bütün hünerlerini gösterdi. millette oynuyo diye müziğii açıp durdu. bide hani oynarkan parmaklarımızı şıklatırız ya onu yapmaya çalışıyo parmakları birbirine dolanıyo. :)))

bardaktan su içebiliyo. yemek kaşığı kullanıyoruz. balık krakeri çok sevdiğini keşfettik tabi bi iki tane veriyoruz. hala tatı şeyleri sevmiyo.

eskiden numaradan ağları şimdi numaradan kendini zorlayarak gülüyo. sanki okadar gülüyosunuz çok komik bişey varmı gibi bende güliyimde rezil olmayın dermiş gibi :))

en son beşikten düşmüştü ve bu olaydan sonra tutunmadan aykta durmuyo hemen oturuyo ama bugün desteksiz bi adım attı.

bide en sevdiğim ve kıtladığım zamanı. mesela emekliyerek odadan çıkıyo bende ağlama numarası yapıyorum hemen gülerek tabi zoraki gülümseme yanıma geliyo kucağıma tırmanıp sarılıp öpüyo. tabi öpme biçimide garip azını kocaman açarak yapışıyo yanağıma... dahada susmazsam yapıştırıyo azıma bitane :)))))))

odalar arası yakalamaca oynuyoruz önce ben onu emekleyerek kovalıyorum sonrada o beni kovalıyo. ben yakalayınca gıdıklayıp öpüyorum. ama o yakalayınca ısırıyo:)

eliyle gelgel yapıp aynı zamandada gel gel diyo.

yeni keşfettiğimiz bişeyde mesela misafir evden gidiyo ona bay bay yapıyo. ama baba gideceği zaman gel gel diyo hatta bağırarak hidedetleniyo gidince.

kapıyı açınca gezmeye gideceğini anlıyo olabilirmi bilmiyorum çok seviniyo ama kapı kapanınca başlıyo ağlamaya.

bende bi süredir işi gücü bıraktım habire oyunlarla bişiler öğretmeye çalışıyorum. bu aralar oyunumuz kapak kapatmaca.

bazende sakin sakin kendi kendine yattığı yerde gudu bugu dgi bişiler diyip konuşuyo. :))

şimdilerde durumumuz bu yani... :)))

tüm bebkler hasta galiba:(

benim paşam da hasta.. boğaz enfeksiyonuymuş... ağzı yara yavrumun. çok üzülüyorum. bu ay hiç kilo da almamış:((

Canım benim, çok geçmiş olsun:nazar: Benim oğlum da hastalandı, ancak yeni yeni kendine gelmeye başladı yavrum..Gerçekten de bu aralar çok fazla hastalık haberi duyduk..Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin..
Oğlum kilo almıştı ama maalesef hastalık sırasında verdi..İştahsızlık bir yana emmeyi de bıraktı o ara..Birkaç gündür yeniden emmeye başladı çok şükür..

Henüz bizimde dişimiz çıkmadı ama nergisayse'nin de söylediği gibi genetikmiş diş olayı..Bu sebepten içim rahat o konuda..

Bu arada oğlum kısa da olsa desteksiz ayakta durabiliyor:9:Ama emeklemeye çok fazla gönüllü değil gibi..Hızlı sürünüyor, oturur halden yatar hale geçebiliyor ama emeklemek adına pek çabası yok, asıl çabası ayakta durabilmek adına..Sanırım yakında sıralamaya başlar..Gerçi henüz erken mi bilemiyorum..:44:

oğlum kanepeye tutunarak ayakta durabiliyor ama emeklemeye hiç niyeti yok. topuklarından itip yardımcı olayım diyorum hemen kafayı yere koyup dinlenme moduna geçiyor

ben varım oluşum uyuyo bende kaçamak yapıyorum :)) ama biraz korkuttu beni. az önce boğazında bişi varmış gibi yapıp öğürüyodu. midesinimi üşüttü yoğurttanmı oldu anlamadım gerçi bşey yutmamıştır diye tahmin ediyorum. öksürüyo ha bire. bde kakası sıklaştı yinemi diş acaba. offf bide iftar pikniğine gitcez sözde verdik. :((((

ben varım oluşum uyuyo bende kaçamak yapıyorum :)) ama biraz korkuttu beni. az önce boğazında bişi varmış gibi yapıp öğürüyodu. midesinimi üşüttü yoğurttanmı oldu anlamadım gerçi bşey yutmamıştır diye tahmin ediyorum. öksürüyo ha bire. bde kakası sıklaştı yinemi diş acaba. offf bide iftar pikniğine gitcez sözde verdik. :((((

benim oğlumda öyleydi önce öksürükle başladı sonra kaka yapma sayısı sıklaştı ishal ateş kusma derken 1 hafta mahvoldu yavrum altta 2 diş çıktı yemek yediriyorken kaşığa tık diye çarpıyolar çok hoşuma gidiyor yaa.İnşallah yavruşun hasta olmaz.Eğer midesi bulanırsa ekşi elma ve muzu püre yapıp yedir benimkinin bulantısı öyle geçti.

benim oğlumda öyleydi önce öksürükle başladı sonra kaka yapma sayısı sıklaştı ishal ateş kusma derken 1 hafta mahvoldu yavrum altta 2 diş çıktı yemek yediriyorken kaşığa tık diye çarpıyolar çok hoşuma gidiyor yaa.İnşallah yavruşun hasta olmaz.Eğer midesi bulanırsa ekşi elma ve muzu püre yapıp yedir benimkinin bulantısı öyle geçti.

teşekürler canım öneriler için. bizim 8 dişimiz çıktı sıradaki dişler zor olanları. şimdi iyi çok şükür. ama bende dişten şüpheleniyorum.

merhaba arkadaşlar rota virün aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz ve bebeklerinize yaptırdınızmı.yan etkileri varmı.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar rota virün aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz ve bebeklerinize yaptırdınızmı.yan etkileri varmı.

doktorumuz bizi rota virüsü aşısı hakkında geç bilgilendirdi.Oğlumun aşı olma zamanı geçmişti.Eğer öyle olmasaydı aşıyı yaptırırdım yan etkisi olduğunu düşünmüyorum.Bebeği zehirli ishale karşı koruyor.Doktorunuz yaptırman gerektiğini söylüyorsa yaptır derim.

ben yaptırmadım ama arkadaşım doktoruna sorduğunda birçok hastalıkta bu aşı yapıldıysa kaka testine bile gerek duymuyoruz demiş. türkiyeye geleli az bi zaman olmuş. çevremdeki izlenimlere göre davrandım. özel aşıları yaptıran kişiler sadece sağlık ocağını rutin aşılarını ayptıran çocuklardan daha dayanıklı olmuyo hatta daha çok hastalanıyolar. belkide bu bir tesadüf olabilir ama ben göz önünde bulundurdum.tabi sadece rota virüs değil ne var neyok bütün aşıları yaptıranlar için söylüyorum. küçücük bedenin bukadar mikrobu zayıflatılmışta olsa kaldırabileceğini düşünmüyorum. özel olanlardan sadece su çiçeğini yaptırmayı düşünüyorum.

Back