Canım Allahım sabır versin kaybın içinBen spiralle hamile kaldım öğrendiğimde 9 hastalıktı 3 farklı doktora gittim hepsi spiral çekilirse bebek düşer dedi spiralle de devam edersen hayati tehliken olur enfeksiyon olur bebek erken doğabilir düşebilir dedi doktorlar rahmin bile alınabilir dedi ve ben spiralli bebeğe zarar gelmesin diye çektirmedim yüce rabbime bıraktım devam ettim gebeliğime 13 haftalıkken kanamam oldu düşük tehlikem vardı progestan iğne ve hap kullandım daha sonra başka bir doktor magnezyum da verdi ama magnezyumu pek düzenli kullanmadım yiyeceklerden almaya çalıştım normal hayatıma devam ettim çünkü 2 çocuğum daha var ama kendimi çok yormadım 19 haftalıkken kanamalar durdu ve ben ilaçları bıraktım 20 haftalıkken çok kötü bir ağrı ve kanamayla hastaneye gittim benim de hayati tehlikem vardı doktor plesanta erken ayrılmış suyun azalmış dedi hemen sezeryana alacağız dedi doktor ama bebek yaşamaz dedi ben özel hastanede bir doktora daha gittim çünkü bebeğimin ölmesini istemiyordum özel hastanedeki doktor sezeryana gerek yok düşebilir de düşmeyebilir de dedi iğne ve ilaç yazdı gönderdi eve geldim hep yattım ilaçlarımı kullandım 22 haftalıkken kanamam bitmişti ama sancım oldu hastaneye gittik bebek ölmüştü patoloji raporunda su kesesi ve plesanta enfeksiyon kapmış o yüzen ölmüş bebeğim ben dikkat etmediğim için mi ilaçlarımı kanama bitti diye bıraktığım için mi öldü bebeğim ben dikkat etsem de ilaçlarımı doğru içseydimde mi ölecekti yani bebeğim kaderin de ölmek mi vardı her ne olursa olsun ölecek miydi kafayı yemek üzereyim düşünmekten benim yüzümden mi öldü diye bana yardımcı olun lütfen sürekli düşünüyorum her şeyden elimi ayağımı çektim çok mutsuzum ben bebeğimin öleceğine hiç inanmadım .
Amin Allah razı olsun bunca zaman o kadar kanamaya rağmen beni niye bırakmadı diye düşünüyorum hamile olduğumu bilmeden çok ağır işler yaptım bir kere karnımın üstüne düştüm hamile olduğumu bilmiyordum ona rağmen düşmedi de şimdi niye öldü diye aslında kendimi suçlamam bundan acaba 19 20 haftalıkken acaba ben mi yanlış bi şey yaptım diye kendimi suçluyorumCanım Allahım sabır versin kaybın içinevlatlarını Rabbim sizlere bağışlasın elbette ki senin suçun değil öyle hissetmen annelikten ama lütfen kendini suçlama , sen elinden geleni yapmışsın , Hayati riskin var demişler yine de devam etmişsin kuzun için .
Sizden de Allah razı olsun , o zamana kadar kese demek ki zarar görmemiş canım korumuş bebeği ama sonradan bir sorun olmuşAmin Allah razı olsun bunca zaman o kadar kanamaya rağmen beni niye bırakmadı diye düşünüyorum hamile olduğumu bilmeden çok ağır işler yaptım bir kere karnımın üstüne düştüm hamile olduğumu bilmiyordum ona rağmen düşmedi de şimdi niye öldü diye aslında kendimi suçlamam bundan acaba 19 20 haftalıkken acaba ben mi yanlış bi şey yaptım diye kendimi suçluyorum
Yorumunuz için çok teşekkür ederimSizden de Allah razı olsun , o zamana kadar kese demek ki zarar görmemiş canım korumuş bebeği ama sonradan bir sorun olmuşkeşke olmasaydı ama maalesef elinizden bir şey gelmezdi
Sağolun ama yine de dikkat etmedim bana yardımcı olan da çok yoktu eşim biraz yardımcı oluyodu onun dışında kimse yardımcı olmadı keşkelerle geçiyo hep 2 ay oldu ama hala kabullenemiyorumBaşınız sağ olsun. Lütfen kendinizi suçlamayın. Spiralle hamile kalacağınızı siz nereden bilecektiniz ki? Sonuçta çok düşük bir ihtimal bu. Öğrendiğinizde zaten bebeğiniz için kendi canınızı riske atmışsınız. Bu sizin ne kadar mükemmel bir anne olduğunuzu gösterir. İki evladınız için güçlü olmalısınız.
Ben bebeğime bile isteye hamile kaldım Dr kontrollerini aksatmadan ne ilaç verdiyse içtim ve doğuma 25 gün kala bebeğimi kaybettim bende senin gibi benden kaynaklımı oldu diye çok suçladım ama değil işte kader alın yazısı bezen bazı şeylerin önüne geçilmiyor kendini asla suçlama elinden gelenin en iyisini yapar her anne sende öyle yapmışsın korumuş kollamissin Rabbım isteseydi gelirdi sağlıkla kal evlatlarının sana ihtiyacı varBen spiralle hamile kaldım öğrendiğimde 9 hastalıktı 3 farklı doktora gittim hepsi spiral çekilirse bebek düşer dedi spiralle de devam edersen hayati tehliken olur enfeksiyon olur bebek erken doğabilir düşebilir dedi doktorlar rahmin bile alınabilir dedi ve ben spiralli bebeğe zarar gelmesin diye çektirmedim yüce rabbime bıraktım devam ettim gebeliğime 13 haftalıkken kanamam oldu düşük tehlikem vardı progestan iğne ve hap kullandım daha sonra başka bir doktor magnezyum da verdi ama magnezyumu pek düzenli kullanmadım yiyeceklerden almaya çalıştım normal hayatıma devam ettim çünkü 2 çocuğum daha var ama kendimi çok yormadım 19 haftalıkken kanamalar durdu ve ben ilaçları bıraktım 20 haftalıkken çok kötü bir ağrı ve kanamayla hastaneye gittim benim de hayati tehlikem vardı doktor plesanta erken ayrılmış suyun azalmış dedi hemen sezeryana alacağız dedi doktor ama bebek yaşamaz dedi ben özel hastanede bir doktora daha gittim çünkü bebeğimin ölmesini istemiyordum özel hastanedeki doktor sezeryana gerek yok düşebilir de düşmeyebilir de dedi iğne ve ilaç yazdı gönderdi eve geldim hep yattım ilaçlarımı kullandım 22 haftalıkken kanamam bitmişti ama sancım oldu hastaneye gittik bebek ölmüştü patoloji raporunda su kesesi ve plesanta enfeksiyon kapmış o yüzen ölmüş bebeğim ben dikkat etmediğim için mi ilaçlarımı kanama bitti diye bıraktığım için mi öldü bebeğim ben dikkat etsem de ilaçlarımı doğru içseydimde mi ölecekti yani bebeğim kaderin de ölmek mi vardı her ne olursa olsun ölecek miydi kafayı yemek üzereyim düşünmekten benim yüzümden mi öldü diye bana yardımcı olun lütfen sürekli düşünüyorum her şeyden elimi ayağımı çektim çok mutsuzum ben bebeğimin öleceğine hiç inanmadım .
Başın sağolsun rabbim ol deyince oluyor ben benden kaynaklı zannediyordum doktora gittim patoloji raporunda plesanta enfeksiyon kapmış kese de enfeksiyon kapmış spirallden dolayı o yüzden olmuş doktora benim yüzümden mi oldu dedim doktor senle alakası yok dediBen bebeğime bile isteye hamile kaldım Dr kontrollerini aksatmadan ne ilaç verdiyse içtim ve doğuma 25 gün kala bebeğimi kaybettim bende senin gibi benden kaynaklımı oldu diye çok suçladım ama değil işte kader alın yazısı bezen bazı şeylerin önüne geçilmiyor kendini asla suçlama elinden gelenin en iyisini yapar her anne sende öyle yapmışsın korumuş kollamissin Rabbım isteseydi gelirdi sağlıkla kal evlatlarının sana ihtiyacı var
Senin bebeğini kaybetme nedenin neymişBen bebeğime bile isteye hamile kaldım Dr kontrollerini aksatmadan ne ilaç verdiyse içtim ve doğuma 25 gün kala bebeğimi kaybettim bende senin gibi benden kaynaklımı oldu diye çok suçladım ama değil işte kader alın yazısı bezen bazı şeylerin önüne geçilmiyor kendini asla suçlama elinden gelenin en iyisini yapar her anne sende öyle yapmışsın korumuş kollamissin Rabbım isteseydi gelirdi sağlıkla kal evlatlarının sana ihtiyacı var
Dr ihmali doktor farkedemedi gelişimi geri olduğunu bile bile nstyi beğenmemesine ve tansiyonum yüksek olmasına rağmen beni eve gönderdi 1 hafta sonra hareketi kesilince farkettim kalbi durmuş plesenta dan giden kan akımı bebeği besleyemediğinden bebek strese girmiş ve kalbi durmuşSenin bebeğini kaybetme nedenin neymiş
Yapma kendine bunu böyle şeyler düşünme spiralle hamile kalmak zaten çok tehlikeli bir durum bu yüzden kısa aralıklarla kontrol ettirmek lazım ama senin suçun değil bu . Hareket etmeden yatsan da olacaktıBen spiralle hamile kaldım öğrendiğimde 9 hastalıktı 3 farklı doktora gittim hepsi spiral çekilirse bebek düşer dedi spiralle de devam edersen hayati tehliken olur enfeksiyon olur bebek erken doğabilir düşebilir dedi doktorlar rahmin bile alınabilir dedi ve ben spiralli bebeğe zarar gelmesin diye çektirmedim yüce rabbime bıraktım devam ettim gebeliğime 13 haftalıkken kanamam oldu düşük tehlikem vardı progestan iğne ve hap kullandım daha sonra başka bir doktor magnezyum da verdi ama magnezyumu pek düzenli kullanmadım yiyeceklerden almaya çalıştım normal hayatıma devam ettim çünkü 2 çocuğum daha var ama kendimi çok yormadım 19 haftalıkken kanamalar durdu ve ben ilaçları bıraktım 20 haftalıkken çok kötü bir ağrı ve kanamayla hastaneye gittim benim de hayati tehlikem vardı doktor plesanta erken ayrılmış suyun azalmış dedi hemen sezeryana alacağız dedi doktor ama bebek yaşamaz dedi ben özel hastanede bir doktora daha gittim çünkü bebeğimin ölmesini istemiyordum özel hastanedeki doktor sezeryana gerek yok düşebilir de düşmeyebilir de dedi iğne ve ilaç yazdı gönderdi eve geldim hep yattım ilaçlarımı kullandım 22 haftalıkken kanamam bitmişti ama sancım oldu hastaneye gittik bebek ölmüştü patoloji raporunda su kesesi ve plesanta enfeksiyon kapmış o yüzen ölmüş bebeğim ben dikkat etmediğim için mi ilaçlarımı kanama bitti diye bıraktığım için mi öldü bebeğim ben dikkat etsem de ilaçlarımı doğru içseydimde mi ölecekti yani bebeğim kaderin de ölmek mi vardı her ne olursa olsun ölecek miydi kafayı yemek üzereyim düşünmekten benim yüzümden mi öldü diye bana yardımcı olun lütfen sürekli düşünüyorum her şeyden elimi ayağımı çektim çok mutsuzum ben bebeğimin öleceğine hiç inanmadım .
Başınız sağolsun benim de doktorlar pek önemsemedi spiralle gebelik diyince hemen başlarından atmaya çalıştılar enfeksiyon olduğunu besbelliymiş aslında antibiyotikle tedavi edebilirlerdi ama enfeksiyon olduğunu anlamadılarDr ihmali doktor farkedemedi gelişimi geri olduğunu bile bile nstyi beğenmemesine ve tansiyonum yüksek olmasına rağmen beni eve gönderdi 1 hafta sonra hareketi kesilince farkettim kalbi durmuş plesenta dan giden kan akımı bebeği besleyemediğinden bebek strese girmiş ve kalbi durmuş
Aslında benim suçum değilmiş patoloji raporunda enfeksiyon çıktı daha önce doktorlar enfeksiyon olduğunu bilemedi daha doğrusu pek ilgilenmek istemedi doktorlar zaten düşecek dediler enfeksiyon olduğunu anlamadılar antibiyotikle tedavi edilebilirdi ben kendimi de kızıyorum özel hastaneye niye gitmedim diye ama aslında olacak oluyor rabbim yaşatmak isterse yaşatırdı diyorum bir gün iyiysem bir gün kafama takıyorum...Yapma kendine bunu böyle şeyler düşünme spiralle hamile kalmak zaten çok tehlikeli bir durum bu yüzden kısa aralıklarla kontrol ettirmek lazım ama senin suçun değil bu . Hareket etmeden yatsan da olacaktı
işte biz bilemeyiz doktor değiliz sonuçta herşeyi bilmek takip etmeleri için onlara gidiyoruz Allah iyilerle karşılaştırsın ben bide covit dönemine denk geldim özele gittim gitmez olaydımBaşınız sağolsun benim de doktorlar pek önemsemedi spiralle gebelik diyince hemen başlarından atmaya çalıştılar enfeksiyon olduğunu besbelliymiş aslında antibiyotikle tedavi edebilirlerdi ama enfeksiyon olduğunu anlamadılar
Sizin de riskli gebeliğiniz vardıişte biz bilemeyiz doktor değiliz sonuçta herşeyi bilmek takip etmeleri için onlara gidiyoruz Allah iyilerle karşılaştırsın ben bide covit dönemine denk geldim özele gittim gitmez olaydım
38 yaşındaydım ben daha önceki gebeliğin 24 yasindaydim bu ileri yaş olduğundan riskli gebelik olarak değerlendirilmesi gerekiyordu o haftaya kadar sorunsuz gitti ama birseyler yolunda gitmiyordu defalarca uyardım mesela bebek çok aşağıdaydi bacaklarım erken haftada sismeye ye başladı hepsine normal dedi geçti son kontrolde karın çevresi küçük dedi sordum gelişim geriligimi dedim yok dedi nst sorunlu 2 hafta sonra gel dedi bana yatış vermesi ve takip etmesi gerekiyordu bende sorgulamadan devam ettim yani ne dersen de ama ben biz suçlu değilizSizin de riskli gebeliğiniz vardı
Ben de defalarca acile koştum pıhtılı kanamalarla gidiyorum ebeler bu ne ki çok büyük kanamalarla gelenler oluyo diyip beni önemsemiyorlardı o kanamayla acil kapılarında kaç kere beklemişimdir doğru düzgün muayene bile etmiyorlardı benim yüreğim hep ağzımdaydı zaten 2 çocuğumda da riskim olmadığı için hastaneye pek gitmedim doğumda gittim sadece çaresiz olmasaydım hastaneye gitmezdim çareyi de bulamadım zaten Allah o hastanelere insanı düşürmesin38 yaşındaydım ben daha önceki gebeliğin 24 yasindaydim bu ileri yaş olduğundan riskli gebelik olarak değerlendirilmesi gerekiyordu o haftaya kadar sorunsuz gitti ama birseyler yolunda gitmiyordu defalarca uyardım mesela bebek çok aşağıdaydi bacaklarım erken haftada sismeye ye başladı hepsine normal dedi geçti son kontrolde karın çevresi küçük dedi sordum gelişim geriligimi dedim yok dedi nst sorunlu 2 hafta sonra gel dedi bana yatış vermesi ve takip etmesi gerekiyordu bende sorgulamadan devam ettim yani ne dersen de ama ben biz suçlu değiliz