• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kabızlık sorunu:(

kızlar ya benim kızım son 1 aydır kabız sorunu yaşıyor. Ne yaptıysam olmadı hatta iki gündür akşamları prasa ıspanak yemeği verdim ama hiç düzelme olmadı. Yediği şeyler belli yoğurtlu yayla çorbası,ıspanak ama şehriyeli seviyor. İçine prasa katıp veriyorum öyle pek yemiyor sade yaptığım zaman da yemediği için mecbur ince şehriye katıyoeum. Suyu baya güzel içiyor. Sabahları uyandığında kahvaltıdan önce zeytinyağı veriyorum bugün mesela 4 kaşık verdim zeytinyağı. Biraz öyle yaptı ama yine de tam yapamadı. Ya bu kabızlıkla başım dertte. Ne yapabilirim? Doktor bi ilaç verdi bağırsak düzenleyici diye ama ilaca çok başvurmak da istemiyorum.
İki gün verdim,verdiğim zaman iyi geliyor ama hep o şekilde de yapsın iatemiyorum. Kayısı da veriyorum gün içinde 2 tane gün kurusu yediriyorum seviyor da. AMa yine de zorlanıyor. Normal olduğunu söyledi doktor ama bu düzelecek mı bu şekilde yerse? Değişik birşey kabul etmiyor kabak yemeği yaptığımda resmen tiksine tiksine yiyor. 1 kaşık su verip öyle kandırarak yedirmeye çalışıyorum bu sefer verdiğim herşeye de istemeyerek yaklaşıyor. Ne yapıcağımı şaşırdım
Portakal sikip ver.. portakalin suyunu.. bende ise yaradi... ustelik benim cocugumda dogustan makat anomalisi var yanlis yerde ve bu da kabizliga ya da kacirmaya sebep... buna ragmen kabizligi duzeldi cok sukur

yoğurt ve kefir verin.şekerlı gıdalar çok tuketıyormu.paketli vs verıyormusunuz.

Aynı sıkıntıyı bizde yaşamıştık
Çiğ kabağı rendele yoğurtla karıştır içine biraz nane zeytinyağ ekle yada kendi yemeyi seviyorsa kabağı uzunlamasına doğra fırça ile üzerine çok az zeytinyağ sür hafif yumuşayacak kadar pişir eline ver
Artı bol su tabi
Kabak saolsum hayatımızın merkezine yerleşti öyle deva olmuştuki bize
Sende dene

Sut ürünleri muz haşlanmış patates vermeyin...
Kabak yemeğini zeytinyagiyla yapıp rondodan geçirebilirsiniz...mandalina da cok faydali...

Sut ürünleri muz haşlanmış patates vermeyin...
Kabak yemeğini zeytinyagiyla yapıp rondodan geçirebilirsiniz...mandalina da cok faydali...
Bugüne kadar patatesi ağzına sürmedi zaten . Ev yapımı yoğurt veriyorum veya çorbasını yapıyorum zaten başka çorba yemiyor.

Aynı sıkıntıyı bizde yaşamıştık
Çiğ kabağı rendele yoğurtla karıştır içine biraz nane zeytinyağ ekle yada kendi yemeyi seviyorsa kabağı uzunlamasına doğra fırça ile üzerine çok az zeytinyağ sür hafif yumuşayacak kadar pişir eline ver
Artı bol su tabi
Kabak saolsum hayatımızın merkezine yerleşti öyle deva olmuştuki bize
Sende dene
Kabak yemiyor malesef. Çok vermeyi denedim bugün tekrar denicem ama yemiyor. Yediği tek şey yukarıda yazdıklarım :(

yoğurt ve kefir verin.şekerlı gıdalar çok tuketıyormu.paketli vs verıyormusunuz.
Yoğurt ev yapımı veriyorum çorbasını da yoğurtla yapıyorum zaten. Paketli verdiğim tek şey hero baby toz mamalardan. Kaşık maması yani onun dışında şekerli birşey vermedim.

kızlar ya benim kızım son 1 aydır kabız sorunu yaşıyor. Ne yaptıysam olmadı hatta iki gündür akşamları prasa ıspanak yemeği verdim ama hiç düzelme olmadı. Yediği şeyler belli yoğurtlu yayla çorbası,ıspanak ama şehriyeli seviyor. İçine prasa katıp veriyorum öyle pek yemiyor sade yaptığım zaman da yemediği için mecbur ince şehriye katıyoeum. Suyu baya güzel içiyor. Sabahları uyandığında kahvaltıdan önce zeytinyağı veriyorum bugün mesela 4 kaşık verdim zeytinyağı. Biraz öyle yaptı ama yine de tam yapamadı. Ya bu kabızlıkla başım dertte. Ne yapabilirim? Doktor bi ilaç verdi bağırsak düzenleyici diye ama ilaca çok başvurmak da istemiyorum.
İki gün verdim,verdiğim zaman iyi geliyor ama hep o şekilde de yapsın iatemiyorum. Kayısı da veriyorum gün içinde 2 tane gün kurusu yediriyorum seviyor da. AMa yine de zorlanıyor. Normal olduğunu söyledi doktor ama bu düzelecek mı bu şekilde yerse? Değişik birşey kabul etmiyor kabak yemeği yaptığımda resmen tiksine tiksine yiyor. 1 kaşık su verip öyle kandırarak yedirmeye çalışıyorum bu sefer verdiğim herşeye de istemeyerek yaklaşıyor. Ne yapıcağımı şaşırdım

Yoğurt ev yapımı veriyorum çorbasını da yoğurtla yapıyorum zaten. Paketli verdiğim tek şey hero baby toz mamalardan. Kaşık maması yani onun dışında şekerli birşey vermedim.
o yapabılıyor olabılırmı acaba.tepki vermiş olabılır bellı bır sure sonra.

Benim kızımda da tam kızınız aylarında aynı problem vardı. Kabızlığa iyi gelecek gıdaları da sevmez yemezdi. Ben de onu takip edip tam ıkınmaya ve zorlanmaya başladığını anladığım anda bezini çıkarıp bacaklarından tuvaletini yaptırıyormuş pozisyonunda bezinin üstüne tutuyordum (klozete tutmamı istemiyordu) O zaman daha kolay yapıyordu.

Bizimde çok uzun süredir kabızlık sorunumuz vardı...1 yıla aşkın ilaç kullanarak yapıyordu...en son Çölyak ihtimaline karşı tahliller yapıldı çok şükür birsey çıkmadı...lif ağırlıklı besliyorum çok şükür kaka yapmaya başladı artık ilaçsız...yardıma ihtiyacı olana kesinlikle fikrimi paylaşırım...kabızlık çok zor bir durum ve sabır isteyen bir rahatsızlık...sanırım artık biz yavaş yavaş düzeliyoruz

Back