cnm iştahını açarmı kilo aldırırmı bilmiyom ama kemiklere birebir ilikli kemik al kasaptan ikiye kırdır onu düdüklüde haşla heryemeginin içine suyundan ekle benim kız ogün bugündür ne bulsa yer oldu ve kemiklerini güçlendiriyomuş ilik çok faydaıymış tavsiye ederim umarım işe yarar
ben kemik suyunu, ek gıdaya başladığımızdan beri kullanıyorum..son 2 aydır kilo veriyo malesef..bi minadex bi de EFA vit diye vitamin şurubu aldık..sevemedi gitti..tükürüyo içiremiyorum..şimdi bşaka bi vitamin şurubuna başladık..bugün 3. seferde içirebildim..
cerencesil arkadaşımız iştah açıcı olarak,çinko şurubundan bahsetmiş canım...dr a sordum,(gerçi kendi dr.muza sormadım daha) ben de sana veriyomusun diye sorcaktım dedi..vermiyoz deyince,yazalım o zaman dedi..2 gündür kullanıyoz bakalım işe yarıcak mı..beyin gelişimi için de faydalıymış..sen de bi dr. unuza sor bakalım ne dicek..
sagol canım cevabın için.çinko şurubunun adı ne?ben doktora soyledım onu, oda güzel şurup yazayım dedı ama sanırım yazmamış ılaclarına bir bakayım.3 tane şurubu var.
bizimkiside şuruptan nefret ediyor 3 kişi ancak içirebiliyoruz ..
sagol canım cevabın için.çinko şurubunun adı ne?ben doktora soyledım onu, oda güzel şurup yazayım dedı ama sanırım yazmamış ılaclarına bir bakayım.3 tane şurubu var.
bizimkiside şuruptan nefret ediyor 3 kişi ancak içirebiliyoruz ..
nutri-zinc diye bi şurup canım...günde yarım ölçek veriliyo..ben de deniyorum canım,bugün 3. gündü... bakalım işe yarıcak mı:sm_confused:
bugün azcık kahvaltı yedi diye sevindiydim...vitamin şurubunu içirince hepsini kustu benimki,niye sevmiyo bu şurupları anlamıyorum...doğru dürüst yemiyo bari vitaminsiz kalmasın diyorum ama...offf offf..benim istememle olmuyo işte:gitme:
nurefsancım bizim dr zinco diye bi şurup vermişti... surupları kaşıkla içirmeye çalışıpta zorlanıyosan enjektörle dene derim... hem ölçümde daha doğru oluyo.. yarım ölçek 2.5 cc ye denk gelşyo... enjektörü ağzına soktuğun gibi hepsini sık... ben nile şurupları öyle içirdim...
nurefsancım bide kan ölçümleriniz ne çıktı? eğer kanı düşükse o da iştahsızlık yapabilir... ayrıca biz acd3 vitamine devam ediyoruz.. kan ilacıyla aynı anda veriyorum etkisini arttırması için... ama bazen tüm bunlara rağmen nilde de iştahsızlık oluyo dişleri patlayacağı zman hiçbişey yemez oluyo... bazen de öyle iştahlı oluyoki şaşıp kalıyorum... nerdeyse benim kadar yiyo ama yemedimi de hiçbişey yemiyo...bide herhalde bu aylarda kilo alımı duruyo nil iyi yemesine rağmen kilo almıyo eğer idrar kültürü de temiz çıkarsa artık yapabilecek bişey yok çok fazla kafama takmıyacam... sağlıklı olsun da....
biz çinko şurubuda içiyoz bayagıdır multimix die vitaminde alıyoz ekstradan deli gibide yemek yişyoz maşallah ama gram almıyoz idrarlarda temiz kakasınıda 1günde bir yapıyo kabız bu bebegin yedigi neresine gidiyo anlamıyomm
hımm tamam canım şurubun adını yazdım deftere inş. sizde bir faydası dokunur..
şuruplardada genelde tok karnına verin yazıyor ama bizde öyle bir durum hiç olmuyor o yüzden ben önce surubu veriyorum sonra zorla birşeyler yediriyorum sende birde öyle dene en azından yediği boşa gitmez..
zincodan memnunmusun canım iştahına bi katkısı oldumu?
enjektör işi süper fikir yarın onunla deneyecegım.şurup işi bizde kabusa dönmeye basladı neredeyse dişlerini kilitliyor zaten ölcegın yarısı boşa gidiyor.inş. enjektorle içirebilirim. ..
kan ölçümü yapmadı doktor bu çocukta kansızlık olmadıgı belli dedi kansız olan çocugun yüzünden anlıyoruz az çok dedi.kızım şuan 6 tane diş çıkarıyor desem yeridir önceden alttan 2 tanesi çıkmaya basladı şimdi üsten 4 tane çıkarıyor.zaten doktor Beyzanın 2 aydır hiç büyememesini kilo kaybetmesini normal buldu.dişler zorlar diyor 2 kere ateşli hastalık geçirmiş diyor birde üstüne havalar çok sıcak kilo alamaması anormal değil diyor ..maşallah nilin kilosuda boyuda çok iyi gözüküyordu ama illa bi iştahsızlık hepsinde var demek ki..Allah şifa versin tüm kuzucuklara ...
yasemin senin anlattıgına göre zeyneb çok hareketli bir bebek bence bu bir sebep olabilir çocuk aldığı enerjiyi yakıyor ..sen yine şükret iştahı yerinde yemek yiyor maşallah
valla nurefsancım nil fotolarda iri çıkıyo hala 7300 de boyuda 73 cm..aslına bakarsan enfeksiyonu yoksa takmayacam kafaya... yeterki sağlıklı olduğunu bileyim... nilde inanılmaz hareketli nil doğduğudnan beri böyle... biz daha 2.5 aylıkken dr a götürdüğümüzde çok şaşırmıştı.. çocuğunzu şu ada 6 aylıkken yapması gereken hareketleri yapıyo 2.5-3 aylık gibi değil demişti... hakikatetn de dikkatini çekecek farklı ortam veya kişiler yoksa inanılmaz hareketli 5 dk durmuyoo. allahtan huysuz ve yaramaz değil...
enjektöre gelince. ağzına koyduğun gibi sık.. yoksa gene beyza galip gelir... aman tıkanmasın diye biraz nazik davranmaya çalışınca hemen atar dışarı. sokmanla sıkman bir olsun canım...
zincoya gelince ben 6. ay civarında kullanmıştım o ay etki etmişti...ki normalde zaten 4-6 aylar arasında kullanılması gerekiyormuş vücudun çinkoya ihtiyacı oluyormuşş... nil o zmandan beri iştahı normal çok obur değil ama bi sıkıntısı olamdığı sürece az da olsa herşeyi yiyor...
inşallah etki eder... ama dr unda dediği gibi 4 dii birden çıkarıyosa üstüne çok varma... nil de diş zamanı ne yapsam ne etsem yemiyo...
İştahsızlıktan yakınanlar azıcık limon sürsün bebişin dudağına, ya da salatanın limonlu yağlı suyuna bandığınız minicik ekmekten versin. Babamın tavsiyesiydi uyguladık işe yarıyor. Elif mama bebeğiydi ve sanırım bir ara mamanın tatlımsı tadında iğrendi sadece su içiyordu, özellikle o dönemde işe yaramıştı.
canım miraçta iştahsız diş dönemi yüzünden sanırım bazen çok güzel yiyior bazen hiç yemiyor
doktoruna sorup hergün polen vermeyi dene 1 yaşından sonra bende uygulamayı düşünüyorum hem direncini arıttırp hemde iştah açıyormuş
ARI POLENİ
KANSIZLIK VE ZAYIFLIKTA POLEN Polenin en belirgin ve yaygın özelliği, süratle iştah açıcı ve kan yapıcı olmasıdır. Tedavilerde önemli olan, bileşiminde tüm cevherleri taşıyan bir kan sağlamak ve hasta bölgeye ulaştırmaktır. Gerisini vücut halleder...Nasıl bir otomobile, bozuk bir yakıt konduğunda çalışmasında aksaklık meydan...a gelirse; İnsan vücudunun yakıtı da ona gerekli tüm cevherleri bünyesinde bulunduran sağlıklı bir kandır. Kandaki cevherlerin bir veya birkaçının eksikliğine Kansızlık yani Anemi denir. Kansızlık her tür sağlık sorununa neden olan başlıca etkendir. Ülkemizde yapılan araştırmalar halkımızın %60-70'inin kansızlık sorunu olduğunu ortaya koymuştur. Düzenli kullanılan kürler sonucu; Polen: Kanı temizler, Kanı filtre eder, Kan yapar, Direnci arttırır, Alyuvar sayısını %30 oranında arttırdığı Bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır.
tesadüf facede buldum :)
gerçektende öylemiş ozaman çünki nilin resmini görünce en az 9 kg dir diye düşünüyordum fisfisfis ama masaallah boyu uzun ..bu cimcimelerin hepsi çok hareketli galiba beyzamda 1 dk durmuyor sayesinde zayıflamaya başladım
enjektör fikri için tekrar çok teşekkürler süper kolaylık sagladı ve şurup boşa gitmemiş oldu..
bugun doktora çinko şurubunu söyledim reçeteye yazmış sanırım zinco değilde başka bir ilaç yarın alacagım ...inş. faydası olsunda ...
doktorun yanında kızım zayıf diye tekrar hayıflanınca fırca attı .kilosu tam normal çizgide bak grafıkten göstereyim şu an 7900 gram ve (bu arada kızım 4 günde 150 gram almış ) iyi kilosu dedi.
tekrar teşekkürler canım..
kızım limo yemeye bayılıyorr ben bunuda bi denerim sağol canım çok teşekkürler ...
doktora sordum canım 1 yasından sonra verebilirsin iştah açmasında pek etkisi olmayabilirde ama vitamin zenginliği acısından çok faydalı dedi zaten yaşına girmesinede 2 ay kaldı inş. 2 ay sonra başlayacagım...
sağol canım bilgi için çok teşekkürler...
nurefsancigim ilactan sonra mi kilo aldi kuzu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?