Bebeğimin fl boyu eğri ve kısa, kalbinde delik var çok üzülüyorum

Serameh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2017
6
2
86
38
Kızlar ikiz gebeyim bir kız bir erkek bebeğim olacak inşallah. Kızım önce göründü oğlum 8. Haftada ortaya çıktı. Şu anda kız 24 haftalık oğlum 22 haftalık. Oğlanın üst bacak kemiği haftasına göre geriden geliyor 4 hafta hem de eğriymiş. Ambiyosentez yapıldı bütün sonuçlar temiz çıktı ancak bu sefer kalbinde delik var dediler. daha önce başına böyle bir şey gelen var mı???? Kaç tane doktora gittim prof dahil hepsi aynı şeyi söyledi Doğduktan sonra ortaya çıkacak dediler

Rabbim sağ salim kucağınıza almayi nasip etsin.
Benim yengem hamileyken doktorlar bu bebek sakat dediler, down sendromlu olabilir dediler, kafasi olmasi gerekenden cok buyuk dediler, dogduktan sonra isitme testi yaptılar iki kulagi da duymuyor dediler...
Allahima şükürler olsun sapasağlam bi kiz oldu maşallah. Hepimiz cok üzülmüştük ama doğmadan canınızı sıkmayın.

Canim dogduktan sonra ortaya cikacak dogru demis doktorlar. Kolu bacagi eksik denen cocuklar dahi tamamen normal dogabiliyor. Panik yapma o yuzden.

Edit:Ayrica kalpte delik olsa dahi bazen zaman icinde kapanabiliyor.

Kalp delikligine üfürüm deniyor halk arasinda. Benim kızda da vardı. Hâlâ ateşlenince çıkar ortaya. 5 yasinda. Ama bu birçok çocukta var.

24 şubat da doğum yaptım. Geçmiş konularıma bakarsanız fl boyundan ben de kahroldum. Konu da açmıştım burada. Bana da kısa demişlerdi. Uyku uyuyamazdım geceleri ağlamaktan. Şu an oğlum yanımda pencereden sızan ışığa bakıyor ve aguluyor:) geçti o kötü günler.

amniyosentezde bir şey çıkmamış korkma. Çok zor bir süreç biliyorum. Geçmiyor o zaman. Ama bir bakmışsın geçiyor. Sağ salim kavuşursun umarım. Sabır diliyorum senin için.

Teşekkür ederim çok sağol. Seninki kaç hafta gerideydi. Bende eğrilik te varmış. Cüce olabilir dediler önce sonra olamaz dediler diğer değerleri düzgün dedi. Duadan başka bir şey gelmiyor elden.

Teşekkür ederim çok sağol. Seninki kaç hafta gerideydi. Bende eğrilik te varmış. Cüce olabilir dediler önce sonra olamaz dediler diğer değerleri düzgün dedi. Duadan başka bir şey gelmiyor elden.
3 buçuk haftaya çıkmıştı fark. Ama benim de diğer değerler iyiydi. Aslında karın çevresi iyiyse pek sorun görmüyorlAr. Esas gelişimi karın çevresi veriyor(yağ dokusu) ben 38. Hafta perinatoloğa gittiğimi biliyorum korkudan. 39 da da oğlum kendi geldi:)

böyle olan cok var. bebek belli bir yaşa geldiginde kalp delikgi kendinden kapanmaz ise amelliyat ile o delik kapaılır.

Ultrasonda her zaman yanılma payı vardır. Amniyosentez de temiz çıkmış. Üzme kendini. Stres yapma.

Benim kizim 34 haftalik dogdu ve 5 gün kuvozde kalfi.kalbi delikti.cok zor günler yaşadim.1 yasinda delik kapanir dedi drlar kapanmadi.2 yasinda kapandi.suan 28 aylik ve gayet saglikli.kosturup duruyor sürekli..

Allah şifa versin sağsalim kucağınıza alın evlatlarınızı inşallah

Kardeşimin çocuğuna kalbinde delik var dendi. Gelişim 4 hafta gerideydi.
sonra kalbinde su toplanmış dendi sonra hayır kalbinde delik var dediler.
Sonra böbreklerinde bişey var kitle gibi dediler.
Sonra bu niye gelişmiyor diye araştırmaya yatırıldı 10 gün kadar.
Bu kesinlikle engelli heyet kararı yoksa bukadar zamanda gelişim gösterirdi dediler.
Sonra dedilerki; en önemli nokta burası, bu zaten yaşaması çok zor ya doğumunu bekleyelim bu sizede onuda zehirler yada hemen alalım bebeği ki bu 28 haftalık gelişimi olduğu zamana denk geliyo.

Baktılar bu iş böyle olmuyo biz eve çıkalım dediler, çıktıkları gece suyu geldi ve Doğum oldu. 1 kilo doğdu.28 gün kadar küvezde kaldı ama Maaşallah solunum için bile bişey takmadılar sadece kilo alması beklendi.
Şuanda aynen şöyle Şebek bir çocuk " "

Hayırlısı ile kucağına al canım inşallah. Bende de uc hafta geriden geliyor dedi Dr doğumdan bir gün önce. Ucuz kilo ve 37cm dedi. Anlamadım önce sonra ucuz kilo ve 37cm saçma geldi. Bir gün sonra, 39+3tu sanırım doğum yaptım. 50 cm ve 3650gramdı

canım telaşlanma ve başka doktorada git benım kardeşim kalbi delik doğdu ve sonra kend kapandı ayrıca ben 32. haftadayken doktor kalbindeki deliğe bakacağım dedi çok paniklemişrtim, meğer her bebek kalbı delik doğma riski ile doğuyormuş ve kalbi delik doğan bebeklerin yüzde 85i 2 yaşına kadar kapanıyormuş doktorum söylemişti
yani aslında bazı bebekler anne karnında gelişimi tam sağlayamayık doğduktan sonra tamamlıyorlar gelişimlerini 20 haftalıkken zaten çok küçük ne bekliyorlarki ?
iki doktorum vardı ve bı kere acile gittim acildeki doktor bozması hazırlıklarını durdur bu çocuk ölür demişti ama hiç problem olmadı bebeğini sağlıcakla kucağına al inşallah sevgiler

Aynen bu söylediğiniz ikiz bebeği olan is yerinde arkadasimin bebeklerinden birinde oldu.
bebek doğdu küveze aldılar bir iki gün çıktı sonra ilk önce kalça ameliyatı oldu hemen, kalp ameliyatida belirli bir kiloya gelince oldu. Çok iyi maşallah kardeşinden bile daha kilolu :)o kadar güzel bir çocuk ki. Sizde endişelenmeyin daha doğmadan görüyorsunuz problemi ki çözümüde var.
1 yaşına gelmeden herşey düzelmiş olacak.

Q

Canım arkadaşımın hamileliğinde o kadar çok şey söylendi ki hiç umudu yoktu artık.dogdu ve inan hiçbir sorunu yoktu.Hiç üzülme kucağına alacağın günü bekle hiçbirşey belli olmaz .Kalbi delik olsa bile birçoğu kendiliğinden kapanıyor zaten.lutfen bozma moralini huzurlu bir hamilelik gecir

Cnm farklı 3 doktora gittim en son hocaya gittim kalbinin delik olduğu Yen'i ortaya çıktı esas sorun üst bacak kemiklerinin eğri ve kısa olması dedi cücelikten korktular yani. doğmasını beklicez umarım bir şeyi yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…