• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin Cinsiyetini Ögrendim Eşim Yüzünden Yaşayamadım Sevincimi :(

Konu sahibi babanıza Allah rahmet eylesin, isim konusunda sizi haksız buluyorum, anne baba ismi koyulmasını bende sevmiyorum, ölmüs birinin ismini koymakta dogru gelmiyor, birde eşinizin ailesiyle anlasamiyorsunuz, babanızın ismini koyduğunuz da sırf sizi gıcık etmek için, çocugunuza ismiyle hitap ederek kötü sözler söyleyebilirler, bunları da düsünün, isim annenin hakkıdır siz koymalısıniz evet illa ki babamın adı olsun diyorsanız ikinci ismide kp nizin adı olsun o zaman, eşiniz memnun olur.

Eşiniz de ailesinin cahilliğinin devamı maalesef. Millet daha yaşayan, kendisine hayrı olmamış babasının ismini koyuyor da... Kesin kendi babasının veya dedesinin ismini planlamıştır.

Birde şu kız çocuğunu hakir gören, eltininin görümcenin cinsiyeti ne acaba! Cahiliye devrinden kalma insanciklar!

Umursamaz olacaksın hamileesn karnında bebek varken ne sınır krizinden bahsediyorsun ben senden daha ağır şeyler yasadim. . geldi geçti ama bak zamana bırak üzme kendini kendine zarar verirsin o Yavrucaga zarar verme dusuk yapmaktan korkmuyormusun ne kadar salak misin değmeyecek şeyler için yavruma zarar verdim der vijdan azabı cekersin artık iki kişinin ona iyi davran hamileliğini iyi geçirmeye çalış çünkü sen sinir li olunca yavrunda sınırlı oluyor mutlu olunca yavrunda mutlu oluyor o suyun içinde ve senin sınırlıyken mutluyken salgıladığın hormonlr o su çekiyor ve yavrunda da etkileniyir bu durumdan bn çok sinir liydm şimdi inanki kızım doğdu daha iki aylık ama nasıl sınır var yavrumda emzirmekte alt değiştirmekte saymakla bitmez hep bi sorun yaptirmior mesela dün banyo yaptırdım sjnirden ağla ağla mahvoldu kızım üstünü giydirtmedi kucamda dolandik evi biraz gönlünü yapıp giydirdi zorrrr canım zor sakin yavrunazarar verme iki gün sonra eyvah dersin hamileyken ne yasarsan oda onu yapıyor çok zor inan sürekli ağlayan bi bebek bi yerine dokundurmayan huysuz bi çocuk :) ama her haliyle seviyorum ama zor bi kız onun için yavrunun düşün hayatın tadını al

şu an çok kötüyüm bir yandanda bebegimn cinsiyetini ögrendim çok mutluyum aslında..
dün gece cok kötü sancım oldu cok korktm bebeğime birşey oldu die sabah doktora gittik bu vesile ilede cinsiyetini ögrendim oğluşum olacakmış meğer annemde benmle gelmişti yanımda...
çok mutlu oldm cok sevindim hemen eşime haber verdm.. oda sevndi..
En çok neye sevndm benm bir tane eltim ve görümcem var.. bana gahren gahren ( anlamayanlar için nispet yapar gibi..senin kızın olacak diyorlardı nie ben eziliyim ( kız çocugu olanları eziyorlar insandan saymıyorlar öyle insanlar ) kadar hassiyetsiz insanlar.. yinede ben hep hayırlısını diledim kız erkek ayrımı yapmadım allahta onlara o fırsatı vermedi
benm babam vefat etti..( acı bi şekile ben buldum onu cok acıydı.. ) bacım yok abim yok bir annem var oğluma iki isim koymak istedim hep öyle düşünüyordk iki isimden birisi babamın ismi olsun dedim.. bunu eşimle paylaştım.. ( misal ahmet kağan gibi iki isim.. )
İlk başta cok bozuldu ne kadar belli etmesede.. işte babanın ismine uygun isim bulursak yanına ekleriz bulmassak koymam dedi..yani koymak istemedi..
Bende , uygun isim illaki bulunur sen getirir alakasız uymayacak isim bulrsan koyulmaz felan dedim..
yani babamın ismini koymak istemedi.. Onun babası ölmüş olsaydı ben hiç düşünmeden babanınn ismini koyalım derdim çok zoruma gitti agladm.. dayanamadım ölmüş babama bile saygısı yoktu çünkü..
Eşim beni hep ezmeye çalışıyor hep kendi dediğini yaptırrmaya çalışıyor söz hakkı vermiyor bana.. bunu cok zaman sonra anladım ne yazkki eşimden her gecen gün soğuyorum artık daha sonra ben öyle tepki vernce.. tamam koyalım ben sana koymayalım demedim.. sadece uygun isim bulalım felan die kıvırmaya başladı..
ben eşim yüzünden bebeğimi kaybediyordum ailesi yüzünden sinir krizleri geçirdim çok şey..
Bugün akşam eve geldi yüzüne bakmadm.. sevncimizi bile yaşayamadık otrdm agladm yazıklar olsun diyerek.. cok zoruma gtti çünkü.. zoruma giden tek şey isim değil cok birikmiş şeyler var içimde.. eşim hep böyle yaptı hep aglattı beni gözümden yaşı eksik etmedi hamile halimle neler yaşdım hepsi birikti.. ( babamın ismini koysa aaa bak bak gelin babasının ismini koydurmuş diyecekler kaynanamgil laf edecekler ya.. beyimizin erkekliği sarsılacak.. otoritesi sarsılacak.. eski kafalılar nefret ediyorm onlardan.. )
geçti yattı horul horul uyuyor biliyormusunz benmm eşim böyle bir insan işte ne yazkki
varı yoku anası babası bacısı onun ben hiçim onun gözünde bu günümü bile zehir etti..
Başınız sağolsun.. Babanıza Allah rahmet eylesin..
Yalnız ben bu aile büyüklerinin isimlerini çocuklara koyma işine çok karşıyım.. Çok şükür benim de eşimin de annesi babası yaşıyo.. Allah gecinden versin ama birisie bişey olacak olsa ben de koymam koydurmam.. O sizin kalbinizde yaşıycak ne gerek var ki böyle şeylere..

Allah yardımcınız olsun bunu okuyunca eşimin değerini bir kez daha anladım ... sana şunu soyleyim bir ismi onun babasının bir ismi sizin babanızın adı olsun o zaman pek laf edemezler ... illa ölmesi gerekmez belki ortalık durulur...

İstemis olabilir tabi ki bu dogal bir sey, ama esinin de kendi cocuguna isim konusunda en az anne kadar hakki var ve orta yol bulunarak fikirleserek olur biri annesiyse digeride babasi 3.kisilerin karismasi zaten yanlış ..
Sevgiyle bu isi bagdastirmayin,ne o ismi koydugu icin seviyor olur ne de koymadigi icin sevmiyor olur
Ama arkadaş bu konuda belli ki hassas ve esininde anlayışlı olmasi lazim değil mi

şu an çok kötüyüm bir yandanda bebegimn cinsiyetini ögrendim çok mutluyum aslında..
dün gece cok kötü sancım oldu cok korktm bebeğime birşey oldu die sabah doktora gittik bu vesile ilede cinsiyetini ögrendim oğluşum olacakmış meğer annemde benmle gelmişti yanımda...
En çok neye sevndm benm bir tane eltim ve görümcem var.. bana gahren gahren ( anlamayanlar için nispet yapar gibi..senin kızın olacak diyorlardı nie ben eziliyim ( kız çocugu olanları eziyorlar insandan saymıyorlar öyle insanlar ) kadar hassiyetsiz insanlar.. yinede ben hep hayırlısını diledim kız erkek ayrımı yapmadım allahta onlara o fırsatı vermedi
benm babam vefat etti..( acı bi şekile ben buldum onu cok acıydı.. ) bacım yok abim yok bir annem var oğluma iki isim koymak istedim hep öyle düşünüyordk iki isimden birisi babamın ismi olsun dedim.. bunu eşimle paylaştım.. ( misal ahmet kağan gibi iki isim.. )
İlk başta cok bozuldu ne kadar belli etmesede.. işte babanın ismine uygun isim bulursak yanına ekleriz bulmassak koymam dedi..yani koymak istemedi..
Bende , uygun isim illaki bulunur sen getirir alakasız uymayacak isim bulrsan koyulmaz felan dedim..
yani babamın ismini koymak istemedi.. Onun babası ölmüş olsaydı ben hiç düşünmeden babanınn ismini koyalım derdim çok zoruma gitti agladm.. dayanamadım ölmüş babama bile saygısı yoktu çünkü..
Eşim beni hep ezmeye çalışıyor hep kendi dediğini yaptırrmaya çalışıyor söz hakkı vermiyor bana.. bunu cok zaman sonra anladım ne yazkki eşimden her gecen gün soğuyorum artık daha sonra ben öyle tepki vernce.. tamam koyalım ben sana koymayalım demedim.. sadece uygun isim bulalım felan die kıvırmaya başladı..
ben eşim yüzünden bebeğimi kaybediyordum ailesi yüzünden sinir krizleri geçirdim çok şey..
Bugün akşam eve geldi yüzüne bakmadm.. sevncimizi bile yaşayamadık otrdm agladm yazıklar olsun diyerek.. cok zoruma gtti çünkü.. zoruma giden tek şey isim değil cok birikmiş şeyler var içimde.. eşim hep böyle yaptı hep aglattı beni gözümden yaşı eksik etmedi hamile halimle neler yaşdım hepsi birikti.. ( babamın ismini koysa aaa bak bak gelin babasının ismini koydurmuş diyecekler kaynanamgil laf edecekler ya.. beyimizin erkekliği sarsılacak.. otoritesi sarsılacak.. eski kafalılar nefret ediyorm onlardan.. )
geçti yattı horul horul uyuyor biliyormusunz benmm eşim böyle bir insan işte ne yazkki
varı yoku anası babası bacısı onun ben hiçim onun gözünde bu günümü bile zehir etti..
bence de çok yanlış düşünüyorsun.Ben aile anne -baba isimlerinin konmasına karşıyım çünkü bnm annem erkek kardeşime babasının ismini koymuştu ve kardeşim mühtiş yaramazdı arada vururdu ister istemez çok da üzülürdü babmı dövmüş gibi oluyorum çok pişmanım derdi bn böyle şeylere o yüzden karşıyım ne eşimin ne de benim tarafımdan ikizlerim olduğu halde ve de çift isim koymamıza rağmen sülalemizde olmayan isimler koyduk ve iyi ki de koymuşum eşinde koydurmak istemiyosa çok normal hemen düşmanlığa çekme lütfen.Bence daha çocuk ortada yokken böyle tartışmalar yaşarsan hamileliğinde kötü geçer hem de çocuğun agresif ve mutsuz olur bilesin.Sen ne yaşıyorsan bunu o da yaşıyor

Ben doğumdan sonra 15 gün isim koyamamıştık sonra hastaneden artık koyun isimleri diye baskı görünce (bebekler küvezdeydi) oturduk konuştuk karar verdik o kaymakamlığa bn hastaneye gitmiştim.Eve geldiğimde bana kimlik fotokopisini verdi ve bi baktım oğlanın ismi Abdulvahap barış kızın ismi möhrübe güneş ti kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüştü sanki kv de bendeydi o da şoktaydı .Ayyyy o günü hiiiçç ama hiç unutmam 1 NİSANMIŞ! GİTMİŞ KİMLİĞİ ALIP İSİMLERİ DEĞİŞTİRİP BANA FOTOKOPİSİNİ GETİRMİŞTİ

Suc sende geri kafalı olduğunu bile bile evlenmeyecektin şimdi cefasını çekersin üzgünüm gerçekler acıdır.

Çocuğa isim koymak kadın kadar erkeğin de hakkı. Orta yol bulmak önemli. Kimse kusura bakmasın.

Aileden birisinin isminin koyulmasına karşıyım şahsen. Geçen gün kayınvalidem şakasını yaptı hem kendi hem annemin ismini söyledi. Tersledim valla. Zaten şu an sinirlerime hakim olamadığım dönemdeyim.

Canım isim konusuna çok takılma bu kadar, ikinizin istediği bir isim olsun.
Ama tabi böyle bir aile ve koca ile ömür nasıl geçer, Allah kolaylık versin..

bana da olmus babaannemin ismini vermisler ve kusura bakmayin ama bana sadece yuk oldu o isim,hic sevemedim.
herkes rahmetliye benziyor,yok huyu ona benziyor bilmem ne bi suru laf kalabaligi yapardi ve en sonunda ismimi nufusumdan sildirdim..bende de iki isim vardi ama bence olmus insanlarin ismini bebeklere vermek cok agir etki birakiyor cocukta.
İyi yapmışsın bende karşıyım ben iki oglumada istediğim ismi koydum

İsim konusunda hiç sıkıntı çekmedik çok sükür iki çocuğumun isminide ben buldum eşimde beğendi ve koyduk allah yardımcınız olsun böyle bir eş ve böyle bir aileyle işiniz zor nefret ettim burda böyle hödük eşlerden insan isim için eşini nasıl üzer hiç anlamadım sabır diliyorum size

tamam haklisiniz sizi uzmemeli ve diger sebepler ne ise artik hamile kadina ozellikle daha ozenli davranilmali ama keske evlenmeden once daha iyi tanisaydiniz. Kendinizi ezdirmeyin ama bu isim konusunuda inada bindirmeyin derim.
Ben sahsen nefret ederim anne baba ismini zorla koydurup bide onla ovunen sozum ona erkekligini ailesine ispat eden ``erkek bozuntularindan`` hele bide cocugunu annem babam diye sevenlere varya gicik oluyorum gicik resmen cocugun psikolojisini bozuyorlar.
Presip olarakta olmus/olmemis birinin adinin verilmesini sevmiyorum cocuga bana itici geliyor, babaniza Allah rahmet eylesin. siz inat edip koydursanizda sizden baskasi kullanmayinca o ismi zaten zorunuza gidecek omur boyu bunun zitlasmasini yasayacaksiniz belliki karsi taraf pek mantikli vede olgun kisiler degiller.
Cocugunuz saglikli olsun yeter.

Arkadaslar kadin hamile daha nazik olabilirdiniz cogunuz asiri tepki vermis hamilelik donemi sinirleri bozulmus olabilir canim sen ne kendi ailenden bir isim koy nede onun baska isimler koyun illede koymak istersen yanina esinin babasinin ismini koy o zaman bir sorun cikcagini sanmiyorum

Benim k.validemin 4 oğlu 1 kızı var en büyük eltimin 2. bebeği de kız olunca ben 4 tane erkek doğurdum bu niye doğuramadı demiş?:KK57:

Şimdi kız başka diyor çünkü görümcem hastanede yanında kalıyor, kişisel bakımıyla ilgileniyor herkesin mutlaka 1 kızı olmalıymış ama bizden konu açıldı mı, kız olsun, kız olsun deyip arkasından tersi olsun diye diyorum diyor. Kız çocuklarının ne kadar hayırlı olduğunu bile bile, maalesef ki erkek adam ya, oğlu oldu denmesi, soylarının devam etmesi, bunların telaşındalar.. :KK14:

3 teyzem 3 dayım var, anneannem erkek çocuklarına mal mülk ve okutma konusunda çok ayrıcalıklı davrandı. Kızlarını eve kapatıp doğru dürüst okutmadı baskılar yaptı erken yaşta okuldan alıp evlendirdi.Ama yaşlılığında olsun hastayken olsun kızları pervane oldu etrafında koşuştular, dayılarımın hiçbirisi doğru dürüst ilgilenmediler bile, doktora dahi sormadılar annemiz nasıl diye. Anneannem bunları göre göre vefat etti, cenazesine bile misafir gibiydiler.
Bu şekilde ayıranlar hayrını görmüyorlar erkek evlatları ile imtihan oluyorlar hayatın kuralı bu.

Benimde başıma böyle şeyler geldi inatlarına Allah'tan kız çoçuğu olsun diye dua ettim bunu bizzat belirtim..
Allah bağışlasın 2 kızım 1 oğlum var Rabbimin layık gördüğünü baş tacı yaptım.Her doğumuma kendim büyük bir özele hazırladım cevremdeki tepkiler karşısında dimdik durdum burdan bunu yaşayan kadınlarımıza lütfen sakın beni ezikliyolar yok beni aşağlıyolar kimsenin buna hakkı yok lütfen bu konuda sizde dimdik durun kimse size birşey yapamaz çoçuğu siz kabullenirseniz diğeleri dış kapının dış mandalı bunu cevrenize bu imajı verin ve belirtin
İsim konusuda eşinizin size öncelik verip hasas davranması konusunda bende sizden yanayım....

Back