• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin Cinsiyetini Ögrendim Eşim Yüzünden Yaşayamadım Sevincimi :(

Canım öncelikle sağlık ve sıhhatle bebeğini kucağına alırsın en kolayı dan bir doğumun olsun inşallah...Babanızında mekanı cennet olsun inşallah.lakin kız çocuklarına akrabalarınızın bakışı tabi birazda sizin oh olsun erkek çocuğum olacak çatlayın tarzındaki tavırlarıniz beni çok rahatsız etti .Allah dam hayırlısını dileyin kız erkek ayrımı yapmayın .İsim konusuna gelince ölüm kalım savaşına çevirmişsiniz, ben sizin düşüncelerinize katılmıyorum maalesef .Bebeğinizi tek başına yapmadınız.eşinizin de hakkı var.Ben bazen anlamıyorum eşler arasında bir yarış bir ego neden ki be güzelim.İsim benim hakkım senin hakkın tartışması neden .Aile fertlerinin ismi olsun istenmesi şu çağda şu zamanda hâlâ devam ediyor inanması güç,birde yeni jenerasyon tarafından .Kendi kendinizi üzdüğünüzü düşünüyorum.lütfen bebeğinizi anne ve baba olarak sevgi ve huzur ile büyütün .Erkek kız ayrımı yapan insanların benim gözümde hiç bir değeri yok .Sonradan kız evlat hayırlı erkek evlatda anne babanın ömrünü yediğini örneklerde çok gördüm.Bu ayrımı yapan insanlar şimdi deli gibi pişman .Erkek olursa anneye bilezik kız olursa gözyaşı ile karışlanır, çocukken gizlice günlerce ağlamıştım annem hamile iken .Neyse çok uzattım Allah ım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ...

Canım öncelikle sağlık ve sıhhatle bebeğini kucağına alırsın en kolayı dan bir doğumun olsun inşallah...Babanızında mekanı cennet olsun inşallah.lakin kız çocuklarına akrabalarınızın bakışı tabi birazda sizin oh olsun erkek çocuğum olacak çatlayın tarzındaki tavırlarıniz beni çok rahatsız etti .Allah dam hayırlısını dileyin kız erkek ayrımı yapmayın .İsim konusuna gelince ölüm kalım savaşına çevirmişsiniz, ben sizin düşüncelerinize katılmıyorum maalesef .Bebeğinizi tek başına yapmadınız.eşinizin de hakkı var.Ben bazen anlamıyorum eşler arasında bir yarış bir ego neden ki be güzelim.İsim benim hakkım senin hakkın tartışması neden .Aile fertlerinin ismi olsun istenmesi şu çağda şu zamanda hâlâ devam ediyor inanması güç,birde yeni jenerasyon tarafından .Kendi kendinizi üzdüğünüzü düşünüyorum.lütfen bebeğinizi anne ve baba olarak sevgi ve huzur ile büyütün .Erkek kız ayrımı yapan insanların benim gözümde hiç bir değeri yok .Sonradan kız evlat hayırlı erkek evlatda anne babanın ömrünü yediğini örneklerde çok gördüm.Bu ayrımı yapan insanlar şimdi deli gibi pişman .Erkek olursa anneye bilezik kız olursa gözyaşı ile karışlanır, çocukken gizlice günlerce ağlamıştım annem hamile iken .Neyse çok uzattım Allah ım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ...

iyiki kızım olmuş kız evlat öz evlat böyle düşünen zihniyetle Allah karşılaştırmasın zaten benim ytiştirdiğim kız böyleleriyle işi olmaz...bizim herşeyimiz var çok şükür ezilmekse benim kızım çok fena ezer parasıyla...

Bu devirde hala anamın ismi babamın ismi diye uğraşıyorsunuz ya pes diyorum!!
Neden oturup her ikinizin de olurunu alacak bi isim koymuyorsunuz da güç savaşına çeviriyorsunuz olayı?
Benim de canım bitanecik annem vefat etti kızım var ve hiç kendimi paralamadım anaciimin adı olcak diye... çünkü o tek benim değil eşimle ortak çocuğumuz. .. aynı derecede hak sahibiyiz!!

sanırım fazla tarih dizisi izlemenin yan etkileri bunlar erkek çocuk doğurursan sanki başın ğöğe erecek

şehzade olacak

Benim k.validemin 4 oğlu 1 kızı var en büyük eltimin 2. bebeği de kız olunca ben 4 tane erkek doğurdum bu niye doğuramadı demiş?:KK57:

Şimdi kız başka diyor çünkü görümcem hastanede yanında kalıyor, kişisel bakımıyla ilgileniyor herkesin mutlaka 1 kızı olmalıymış ama bizden konu açıldı mı, kız olsun, kız olsun deyip arkasından tersi olsun diye diyorum diyor. Kız çocuklarının ne kadar hayırlı olduğunu bile bile, maalesef ki erkek adam ya, oğlu oldu denmesi, soylarının devam etmesi, bunların telaşındalar.. :KK14:

Burada o senin çocuğun istediğin ismi koyarsın yorumları yapanları , kocam kp ,kv min ismini çocuğuma koymak istiyor konusunda da olumlu yorumlar ile bekliyoruz.

Konu sahibi çocuk anne ve babanın ortak çocuğudur. İsim konusunu güç savaşına çevirmeden kavga ve inatlaşmaya girmeden çözmeniz gerekiyor.

ne olur hamileyken böyle şeyleri kafanıza takmayın.
biliyorum hormonlar devrede, biri bin ediyoruz. ben de yaşadım. şimdi sorun çıkardığım meselelere bakınca "ne kadar boşmuş" diyorum.

kesinlikle beni yanlış anlamayın asla derdinizi küçümsemiyorum. başka bir açıdan bakıyorum ben konuya.
bunlar çözülemeyecek meseleler değil, aynı zamanda kafaya takılmayacak gibi de değil çünkü işin içinde baba hassasiyeti var - Allah mekanını cennet etsin

ama hamilelikte stresin ne kadar tehlikeli bir şey olduğu apaçık ortada.
Allah bin kere korusun, kötüyü çağırmaktan imtina ederim ama ya stresten bebeğinize bir şey olsa? bir tehlike atlattığınızı kendiniz söylüyorsunuz.
onu geçtim stresin yol açtığı en iyi ihtimal bile kötü. yani stres içinde bir hamilelik, gergin bir bebek demek.
en zararsız hali uykusuz, huysuz ve gazlı bir bebek olması ki bu da yeterince kötü. hatta bazı uzmanlar hamilelik döneminin kişinin karakterinde çok etkili olduğunu söylüyor.

arkadaşça ve abla gibi tavsiye ediyorum tüm hamilelere, duygularımızı kontrol altına almaya çalışalım. inanın geri dönüşü olmuyor bazı şeylerin...
9 ay boyunca sadece 2 kere yoğun strese girdim. çocuğum gelmiş 3 yaşına inanın hala o zamanların pişmanlığını yaşıyorum. benim salgıladığım stres hormonları ona da geçti çünkü, karnımda nasıl kıvrandığını hatırlıyorum da... :KK43:
gözünüzü seveyim niyetsizlik etmeyelim. bunu en çok kendim için söylüyorum. kızımın beni bunalttığı anlarda gerginleşip ona sert davrandığımda o kadar pişman oluyorum ki...
aklıma evladını kaybetmiş anneler, çocuk sahibi olabilmek için ne eziyetler çeken anne adayları geliyor.

ay çok duygusallaştım ben, içinizi kararttıysam özür dilerim :KK23:

evet bir kez bebeğim hiç hareket etmemişti gün boyunca, hemen doktora gitmiştim, 7 aylık hamileydim sanırım.
doktor da sen bir şeyi stres etmişsin, çocuk da etkilenmiş demişti, gerekirse bir kaç gün rapor yazayım işe gitme demişti.
bebekler anne karnında bizden besleniyorlar, hem fiziksel hem duygusal olarak.
bunu unutmamakta fayda var.

Benim de babam rahmetli oldu 16 sene önce. Ne kendi alemin ne de eşimin ailesinin ismini asla ne koyar ne de koydururum. Yanlış anlama yarın çocuğun bir yaramazlık yapar onlar da küfür ederse babanın adına daha çok zoruna gider.

Ben de buna katılıyorum.
Ben babamın adıyla çocuğuma hitap edemezdim.
Bir de eşimin tarafında hep isimleri lakaba çevirirler, kısaltırlar bilmem ne.
O ismin o şekilde bozulmasını istemem.

oğlum var ama bu tarz erkek çocuk muhabbetlerinden içim sıkılıyor, nefret ediyorum. hele ki çocuğuma sırf cinsiyeti dolayısıyla sevgi-nefret besleyen kişilerden iğreniyorum.

Telefon dan girdiğim için 2 kez paylaşılmış nasıl silinir birisi arkadaşlar çok pardon bu arada....

Çok ilginç yaa. Bu devirde hala 'erkek çocuk', 'kız çocuk' diye ayırım yapanlar mı var? Ahh ahh...

İsim konusuna gelince de eşiniz 'asla olmaz, koyamazsın babanın ismini' dememiş ki. Hatta ılımlı gibi geldi bana. Kavga etmek yerine düzgünce hislerinizi anlatsanız daha uygun olacak sanki. Çünkü unutmayın ki o çocuk sadece sizin çocuğunuz değil. Evet zorluğunu çekiyorsunuz ve çekeceksiniz, evet üzerinde çok hakkınız var ama o çocuk sadece sizin değil. Sizin olduğu kadar eşinizin de çocuğu. Bu yüzden eşinizle ortak bir karar almalısınız. Bunu da ağlayarak, küserek yapmak yerine konuşarak yapmalısınız.

Anlattığınız zihniyette büyütülen erkek sizin babanızın ismini koymayı aşşağılanmakmış gibi görür,bu eşinin ailesinin gelinleri basit görmesinden kaynaklı bir durum o Ailede yetişmiş bir adam kolay kolay tabularını delemez ama sen kayın babamın ismini koyalım deseydin güle oynaya koyardı boş ver nasıl olsa içine sinmeyecek sen babanın ismini kalbinde yaşat olaki kaynangil kayınbabanın ismini koyması için eşini fitleyecektir ikisinide koymuyoruz de

şu an çok kötüyüm bir yandanda bebegimn cinsiyetini ögrendim çok mutluyum aslında..
dün gece cok kötü sancım oldu cok korktm bebeğime birşey oldu die sabah doktora gittik bu vesile ilede cinsiyetini ögrendim oğluşum olacakmış meğer annemde benmle gelmişti yanımda...
çok mutlu oldm cok sevindim hemen eşime haber verdm.. oda sevndi..
En çok neye sevndm benm bir tane eltim ve görümcem var.. bana gahren gahren ( anlamayanlar için nispet yapar gibi..senin kızın olacak diyorlardı nie ben eziliyim ( kız çocugu olanları eziyorlar insandan saymıyorlar öyle insanlar ) kadar hassiyetsiz insanlar.. yinede ben hep hayırlısını diledim kız erkek ayrımı yapmadım allahta onlara o fırsatı vermedi
benm babam vefat etti..( acı bi şekile ben buldum onu cok acıydı.. ) bacım yok abim yok bir annem var oğluma iki isim koymak istedim hep öyle düşünüyordk iki isimden birisi babamın ismi olsun dedim.. bunu eşimle paylaştım.. ( misal ahmet kağan gibi iki isim.. )
İlk başta cok bozuldu ne kadar belli etmesede.. işte babanın ismine uygun isim bulursak yanına ekleriz bulmassak koymam dedi..yani koymak istemedi..
Bende , uygun isim illaki bulunur sen getirir alakasız uymayacak isim bulrsan koyulmaz felan dedim..
yani babamın ismini koymak istemedi.. Onun babası ölmüş olsaydı ben hiç düşünmeden babanınn ismini koyalım derdim çok zoruma gitti agladm.. dayanamadım ölmüş babama bile saygısı yoktu çünkü..
Eşim beni hep ezmeye çalışıyor hep kendi dediğini yaptırrmaya çalışıyor söz hakkı vermiyor bana.. bunu cok zaman sonra anladım ne yazkki eşimden her gecen gün soğuyorum artık daha sonra ben öyle tepki vernce.. tamam koyalım ben sana koymayalım demedim.. sadece uygun isim bulalım felan die kıvırmaya başladı..
ben eşim yüzünden bebeğimi kaybediyordum ailesi yüzünden sinir krizleri geçirdim çok şey..
Bugün akşam eve geldi yüzüne bakmadm.. sevncimizi bile yaşayamadık otrdm agladm yazıklar olsun diyerek.. cok zoruma gtti çünkü.. zoruma giden tek şey isim değil cok birikmiş şeyler var içimde.. eşim hep böyle yaptı hep aglattı beni gözümden yaşı eksik etmedi hamile halimle neler yaşdım hepsi birikti.. ( babamın ismini koysa aaa bak bak gelin babasının ismini koydurmuş diyecekler kaynanamgil laf edecekler ya.. beyimizin erkekliği sarsılacak.. otoritesi sarsılacak.. eski kafalılar nefret ediyorm onlardan.. )
geçti yattı horul horul uyuyor biliyormusunz benmm eşim böyle bir insan işte ne yazkki
varı yoku anası babası bacısı onun ben hiçim onun gözünde bu günümü bile zehir etti..

Şu noktalara çok takıldım açıkçası, gözünüzden yaşı eksik etmeyen adamdan bir de hamile mi kaldınız??

Ayrıca, burada gün aşırı "eşim çocuğumuza annesinin-babasının ismini koymak istiyor ben istemiyorum" diye konu açan bayanlar var. Şimdi hem onlara hem size hak vermek yanlış olur. Ölmüş insanların isimlerini çocuklarınıza yük etmeyin bence.

annenizin sözü hiç olgun bir davranış değil. Özlem-hasret anlaşılabilir bişey de o laflar hiç hoş değil koca kadın evladına nasıl demiş öyle ya...
Biz yeri geldi abimi 3 sene görmedik. o da yurt dışında. keyfi olarak gelmemezlik ettiğini bilmek kafi yani. bile isteye gelmemezlik yoktu ortada ve annem hep aman iyi olsunlarda bi selamları gelsin yeter dedi.
Evlat anne arasında anlayış hatsafhada olması gerekirken tam tersi olmuş.
Kalp özlüyor ama mantıken bebeğiniz henüz küçük daha. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Şu isim koyma tartışmalarına ifrit olurum, tavsiye istemediklerinden de abidik kubidik isimler çıkar beğenmeyince çemrirler veya alınırlar gereksiz yere falan.. Üfff şimdiden darlandım ...

Hele şu anne-baba adı koyulma olayını hiç anlamam, bu saygı veya sevgi değil ki böyle gösterilmez yani... İsmini nur içinde anarsın olur biter, illa çocuğuna koyunca kıymet mi biniyor anlamadım...

annesini kaybetmiş ve bir kız çocuğu olan biri olarak fikrim şudur ki, kaybettiğiniz birinin ismini vermek bence riskli hele ki böyle anlaşmazlıklar olan bir ailede, varsayalım ki eşiniz kabul etti ve siz babanızın ismini verdiniz, iki isim de kullansanız aileden birisi bebeğinize kızarken babanızın ismi ile kızdığında bu sizin gücünüze gidecektir ve buda ayrı bir tartışma konusu olacaktır eşiniz ile aranızda, bana annemin ismini koymam konusunda ailemden çok taleep geldi ama ben kabul etmedim, hem kendim diyemem, hem de birisi annemin adı ile kızarsa bu benim daha çok gücüme gider diye düşünerek, birde şu var ki eşinizin babası hayatta iken de adını koyabilirsiniz illa ölmesini beklemenize de gerek yok eğer bu eşinizi de mutlu edecekse hem kendi babanızın hemde kayınpederinizin ismini verebilir siniz. Hem eşiniz de onure olur böylece, isim bir boncuk derdi rahmetli annem, babanızın isminde diretmek yerine anlamı olan bir isim tercih etseniz daha iyi olur diyee düşünüyorum, saygılar.

İlk oğluma kayinbabamin ismini koyduk bende raziydim ama yanına istemediğim ismi koymuş eşim ay çok uzulmustum ikinci oğluma kimse karışamaz istediğim ismi vercem dedim ve ben koydum oğlumun adını herkes de çok begeniyo
yazık ya ilk oğlunun suçu ne

Bencillikle ne alakası var kadincagiz babasının adını koymak istiyormuş eşim ilk oğlumun adını koyarken babam öbür oğlumun ismini söylemiş ama annem bana bildirmedigi için koymadik eşim soyleseydi koyardik dedi ama ikinciye nasipmis eşi gerçekten seviyorsa zaten eşini kirmaz 2 isim koymaya çalışır canım bebeğin annesi o en büyük hakkı ismini koymak

İstemis olabilir tabi ki bu dogal bir sey, ama esinin de kendi cocuguna isim konusunda en az anne kadar hakki var ve orta yol bulunarak fikirleserek olur biri annesiyse digeride babasi 3.kisilerin karismasi zaten yanlış ..
Sevgiyle bu isi bagdastirmayin,ne o ismi koydugu icin seviyor olur ne de koymadigi icin sevmiyor olur

şu isim olayı bana saçma geliyor ya. herkes adıyla yaşasın kafasındayım. kimsenin adını da çocuğuma koymam ben. eşinizi anlıyorum belki babanızın ismini beğenmiyordur. ben olsam büyük konuşmayayım ama kp imin ismini koymak istemezdim.

bunun saygıyla ilgisi yokkkkkkkk

Eğer ki bir kızım olursa Annemin adıyla beraber iki isim koymak, annemi de yaşatmak istiyorum. Çok büyük bir istek var içimde bu konuda, herkesin kendi tercihi olduğu gibi benim tercihim de bu yönde.

Back