• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin Cinsiyetini Ögrendim Eşim Yüzünden Yaşayamadım Sevincimi :(

Benim babamda sekiz ay önce vefat etti bir oğlumda oldu. Ancak ben bebeğime babamın ismini koymayı hiç düşünmedim. Babamı herşeyden çok seviyorum :( ama bebeğime babamın ismiyle seslenmek istemezdim sanırım üzülürdüm...

Bana anne baba ismi koymaya calismam bencillik gibi geliyo. Baska isim koyun bence. Hakli bir yandan

Allah saglikla kucaklamayi nasip etsin , siz uzulmemeye calisin kendiniz icin olmasa bile bebeginiz icin. Esiniz bozulsa da pek takmamaya calisin siz de annesisiniz elbette sizin fikriniz dogrultusunda bi karar verilir.

şu an çok kötüyüm bir yandanda bebegimn cinsiyetini ögrendim çok mutluyum aslında..
dün gece cok kötü sancım oldu cok korktm bebeğime birşey oldu die sabah doktora gittik bu vesile ilede cinsiyetini ögrendim oğluşum olacakmış meğer annemde benmle gelmişti yanımda...
çok mutlu oldm cok sevindim hemen eşime haber verdm.. oda sevndi..
En çok neye sevndm benm bir tane eltim ve görümcem var.. bana gahren gahren ( anlamayanlar için nispet yapar gibi..senin kızın olacak diyorlardı nie ben eziliyim ( kız çocugu olanları eziyorlar insandan saymıyorlar öyle insanlar ) kadar hassiyetsiz insanlar.. yinede ben hep hayırlısını diledim kız erkek ayrımı yapmadım allahta onlara o fırsatı vermedi
benm babam vefat etti..( acı bi şekile ben buldum onu cok acıydı.. ) bacım yok abim yok bir annem var oğluma iki isim koymak istedim hep öyle düşünüyordk iki isimden birisi babamın ismi olsun dedim.. bunu eşimle paylaştım.. ( misal ahmet kağan gibi iki isim.. )
İlk başta cok bozuldu ne kadar belli etmesede.. işte babanın ismine uygun isim bulursak yanına ekleriz bulmassak koymam dedi..yani koymak istemedi..
Bende , uygun isim illaki bulunur sen getirir alakasız uymayacak isim bulrsan koyulmaz felan dedim..
yani babamın ismini koymak istemedi.. Onun babası ölmüş olsaydı ben hiç düşünmeden babanınn ismini koyalım derdim çok zoruma gitti agladm.. dayanamadım ölmüş babama bile saygısı yoktu çünkü..
Eşim beni hep ezmeye çalışıyor hep kendi dediğini yaptırrmaya çalışıyor söz hakkı vermiyor bana.. bunu cok zaman sonra anladım ne yazkki eşimden her gecen gün soğuyorum artık daha sonra ben öyle tepki vernce.. tamam koyalım ben sana koymayalım demedim.. sadece uygun isim bulalım felan die kıvırmaya başladı..
ben eşim yüzünden bebeğimi kaybediyordum ailesi yüzünden sinir krizleri geçirdim çok şey..
Bugün akşam eve geldi yüzüne bakmadm.. sevncimizi bile yaşayamadık otrdm agladm yazıklar olsun diyerek.. cok zoruma gtti çünkü.. zoruma giden tek şey isim değil cok birikmiş şeyler var içimde.. eşim hep böyle yaptı hep aglattı beni gözümden yaşı eksik etmedi hamile halimle neler yaşdım hepsi birikti.. ( babamın ismini koysa aaa bak bak gelin babasının ismini koydurmuş diyecekler kaynanamgil laf edecekler ya.. beyimizin erkekliği sarsılacak.. otoritesi sarsılacak.. eski kafalılar nefret ediyorm onlardan.. )
geçti yattı horul horul uyuyor biliyormusunz benmm eşim böyle bir insan işte ne yazkki
varı yoku anası babası bacısı onun ben hiçim onun gözünde bu günümü bile zehir etti..
şimdi yine kötü yorum yapmış olcam ama e konu sahibi. madem eşin seni ailesi yüzünden üzdü madem hep böyle e o zaman neden böyle bir adamdan hamile kalıyosun

şu an çok kötüyüm bir yandanda bebegimn cinsiyetini ögrendim çok mutluyum aslında..
dün gece cok kötü sancım oldu cok korktm bebeğime birşey oldu die sabah doktora gittik bu vesile ilede cinsiyetini ögrendim oğluşum olacakmış meğer annemde benmle gelmişti yanımda...
En çok neye sevndm benm bir tane eltim ve görümcem var.. bana gahren gahren ( anlamayanlar için nispet yapar gibi..senin kızın olacak diyorlardı nie ben eziliyim ( kız çocugu olanları eziyorlar insandan saymıyorlar öyle insanlar ) kadar hassiyetsiz insanlar.. yinede ben hep hayırlısını diledim kız erkek ayrımı yapmadım allahta onlara o fırsatı vermedi
benm babam vefat etti..( acı bi şekile ben buldum onu cok acıydı.. ) bacım yok abim yok bir annem var oğluma iki isim koymak istedim hep öyle düşünüyordk iki isimden birisi babamın ismi olsun dedim.. bunu eşimle paylaştım.. ( misal ahmet kağan gibi iki isim.. )
İlk başta cok bozuldu ne kadar belli etmesede.. işte babanın ismine uygun isim bulursak yanına ekleriz bulmassak koymam dedi..yani koymak istemedi..
Bende , uygun isim illaki bulunur sen getirir alakasız uymayacak isim bulrsan koyulmaz felan dedim..
yani babamın ismini koymak istemedi.. Onun babası ölmüş olsaydı ben hiç düşünmeden babanınn ismini koyalım derdim çok zoruma gitti agladm.. dayanamadım ölmüş babama bile saygısı yoktu çünkü..
Eşim beni hep ezmeye çalışıyor hep kendi dediğini yaptırrmaya çalışıyor söz hakkı vermiyor bana.. bunu cok zaman sonra anladım ne yazkki eşimden her gecen gün soğuyorum artık daha sonra ben öyle tepki vernce.. tamam koyalım ben sana koymayalım demedim.. sadece uygun isim bulalım felan die kıvırmaya başladı..
ben eşim yüzünden bebeğimi kaybediyordum ailesi yüzünden sinir krizleri geçirdim çok şey..
Bugün akşam eve geldi yüzüne bakmadm.. sevncimizi bile yaşayamadık otrdm agladm yazıklar olsun diyerek.. cok zoruma gtti çünkü.. zoruma giden tek şey isim değil cok birikmiş şeyler var içimde.. eşim hep böyle yaptı hep aglattı beni gözümden yaşı eksik etmedi hamile halimle neler yaşdım hepsi birikti.. ( babamın ismini koysa aaa bak bak gelin babasının ismini koydurmuş diyecekler kaynanamgil laf edecekler ya.. beyimizin erkekliği sarsılacak.. otoritesi sarsılacak.. eski kafalılar nefret ediyorm onlardan.. )
geçti yattı horul horul uyuyor biliyormusunz benmm eşim böyle bir insan işte ne yazkki
varı yoku anası babası bacısı onun ben hiçim onun gözünde bu günümü bile zehir etti..

Başınız sagolsun... isim konusunda keşke bu kadar erken tartismaya girmeseydiniz eşiniz de koymayalim dememiş bence orta yolu bulabilirdiniz. Erkek babasi olarak tabiki onunda hakkı benim dusunceme gore erkekler kiz bebek isimlerine karismak istemiyorlar ama erkek bebeklere de kendi istedikleri ismi koymak istiyorlar... bence ikinizin de istedigi olsun daha var dogumunuza mutlaka ortak nokta bulursunuz kendinizi uzmeyin hayirli olsun

Burda ne konular açıldı erkek tarafınkpederin ismini verdirmeye çalışıyor diye hepimiz yanlış yapıyorlar dedik sizinde söz Hakkınız var dedik şimdi tam tersi bir konu olmuş bayan babasının ismini vermek istiyor ama kusura bakmayın ben hak veremiyorum size eşiniz bir baba ortak karar verebilirsiniz hem vermeyelim dememiş yanına bir isim koyalım demiş biraz olumlu olup ikna edebilirdiniz siz hemen bakın gördünüz mü istemedi havasındasınız....
Bence sizin asıl derdiniz birazda onun ailesine nispet yapmak bakın gördünüz mü babamın ismini koydurdum demek bana öyle geldi yanlış anlamayın.. Ama çocuğunuza isim verirken de onunla alakalı her konuda da eşinizi de dinleyin yoksa bir Zaman sonra erkekler kendilerini dışlanmış hissediyor sonra biz kadınlar da kocam çocukla ilgilenmiyor diyoruz.. Yinede siz bilirsiniz..

bende takmamaya çalışıyorum artık cok yoruldum ve eşimin umrunda değilim :KK43:

Yaa mesajınizda eşim beni hep ağlatiyor demişsiniz. Bence bu bakış acısını değiştirmelisiniz. Çünkü esiniz sizi ağlatmiyor. Siz aglıyorsunuz. Bu şekilde bir bakış açısıyla duygularınızin sorumluluğunu almıyorsunuz. Kocaniz ile iliskiniz belliki sorunlu, kayinvalide görümce vs sorunuda var. Ama ısrarcı olursaniz bebeğe babanızın adını verecek gibi. Ama siz ben ısrar etmeden o bu teklifi hemen olumlu karşılasin istemissiniz. Madem sizin için bu kadar önemli lütfen ısrarcı olun. Ama anladigim kadarıyla ısrarcı da olmayacaksiniz. Bence bu konu da kendi mutsuzlugunuzu kendiniz yaratiyorsunuz. Israrcı olun lütfen ve çocugunuza kendi seçtiğiniz ismi koymanın tadını çıkarın. KV elti görümce vs artık neyse sizden feyz alsınlar. Bunun da gururunu yasayin. Kız çocuk doğurmanın eziklik oldunugu düşünüyorlarsa maalesef sizin ailenizde kadının adı yok demektir.

kendılerı de aynı cinsten olan, kız cocuklara farklı olarak bakan kadınlara lanet olsun.
ulen kurban olun siz kız cocuguna

eşini az çok tanıyorsundur sonucta
eşine bunu teklıf edınce sorun cıkacagını az çok tahmın etmıssındır. kişilerden birinin adını koyunca diğer taraf sorun cıkarıyor bazen. helekı eşin karakterde biriyse bu 2 kat sorun demek.

madem olay buralara kadar gelmış, diret ama kendını üzme
konusma eşinle, yemek falan da yapma

Bak benim bi arkadaşımda senin yaşadıklarını yaşadı. Anacı babacı öyleydi. Kız hep ağlıyordu hamileyken bile. Çocuğu oldu Adam gördü bazı şeyleri. Erkekler çocuk doğmadan baba olduğunu kavrayamıyor. Sen kendine bak bebişime bak. İnşallah dünyaya getir o da baba olduğunu anlayınca ipler senin elinde olcak. Hiç üzme kendini. Düzelir ama şimdi sağlıklı geçirmeye çalış.

Babanıza Allah rahmet eylesin,bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Sanırım eşinizle sizin aranızda iktidar savaşına dönüşmek üzere isim konusu eşiniz kabul etse size yenilmiş olacak,siz vazgeçseniz eşinize ve ailesine boyun eğmiş,yaşıyor veya vefat etmiş farketmez ben bebeğe bir aile büyüğünün isminin verilmesini doğru bulmuyorum yepyeni bir hayat başlıyor tamamen farklı tamamen kendine özgü. Kendi kişiliği,beğenileri zamanla şekillenecek bir birey. Diğer tarafta yaşanmış ve sona ermiş bir hayat. Nasıl ki en basitinden bir çorabı bile yepyeni hazırlanan bir bebeğin ismide yeni ve kendini yansıtmalı diye düşünüyorum.
Eşimin annesi vefat etmiş en başından beri ne ben ne eşim düşünmedik ismini vermeyi kızımıza,hastalıktan çok çekmiş ne yazıkki çok gün görememiş iyi bir kaderi yokmuş yani Allah rahmet eylesin,şimdi o ismi kızıma koyarsam sanki devam edecekmiş o hayat gibi geliyor kötülük,hastalık bitmeyecekmiş gibi. Eşim kızımızın ismine hiç karışmıyor annesinin hakkıdır sen koy ismini diyor ama ısrar ediyorum beğenini söyle ne istiyorsun diye çünkü o ikimizinde bebeği o da seslenecek kızına bir ömür boyu içine sinmesi çok önemli benim için. Dilerim bir orta yolu bulursunuz eşinizle

Yaa mesajınizda eşim beni hep ağlatiyor demişsiniz. Bence bu bakış acısını değiştirmelisiniz. Çünkü esiniz sizi ağlatmiyor. Siz aglıyorsunuz. Bu şekilde bir bakış açısıyla duygularınızin sorumluluğunu almıyorsunuz. Kocaniz ile iliskiniz belliki sorunlu, kayinvalide görümce vs sorunuda var. Ama ısrarcı olursaniz bebeğe babanızın adını verecek gibi. Ama siz ben ısrar etmeden o bu teklifi hemen olumlu karşılasin istemissiniz. Madem sizin için bu kadar önemli lütfen ısrarcı olun. Ama anladigim kadarıyla ısrarcı da olmayacaksiniz. Bence bu konu da kendi mutsuzlugunuzu kendiniz yaratiyorsunuz. Israrcı olun lütfen ve çocugunuza kendi seçtiğiniz ismi koymanın tadını çıkarın. KV elti görümce vs artık neyse sizden feyz alsınlar. Bunun da gururunu yasayin. Kız çocuk doğurmanın eziklik oldunugu düşünüyorlarsa maalesef sizin ailenizde kadının adı yok demektir.

Ben bu mesajı yazarken tüm yorumları okumamistim henüz. Konu sahibinin bir kaç yorumunu okudum. Fikrim biraz değişti. Bebeğinizin ismi üzerinden eşinize ve ailesine karşı bir kimlik savaşı veriyorsunuz gibi geldi. İlk yorumumda böyle düşünmüyordum. Bu sebeple bebege istediğiniz ismi vermeniz konusunda ısrarcı olmanızı istemiştim. Ancak bebeğinizi kendi kimlik savaşına çekmenizi doğru bulmadım. Dolayısıyla kararsız kaldım. Ilerde Bebek ile ilgili tüm kararlar artık aile içinde sizin kendinizi ispat etmenize bir vesile mi olacak? Bunlari bence iyi düşünün. Bu Bebeğinizin duygusal ve ruhsal gelişimi için ne kadar doğru? Çok soyut kaldı farkındayım ama anlatmak istediğimi anlatabilmisimdir umarım. Bebeğiniz ve sizin için en hayırlısı olmasi dileğiyle

Bence eşinize iyice bilenmişsiniz ve oğlunuzu her anlamda kendi isteğinize göre yetiştirip şekillendirmek istiyorsunuz. Haklısınızda ne diim, ama izin vereceklerini sanmıyorum sizle çok uğraşacaklar. Ne olursa olsun eşinizle aranızı düzeltmeye bakın daha doğrusu eşiniz düzelsin çünkü hayat arkadaşınız o, birbirinizi siz ahirete uğurlayacaksınız başka kimse değil.

ne olur hamileyken böyle şeyleri kafanıza takmayın.
biliyorum hormonlar devrede, biri bin ediyoruz. ben de yaşadım. şimdi sorun çıkardığım meselelere bakınca "ne kadar boşmuş" diyorum.

kesinlikle beni yanlış anlamayın asla derdinizi küçümsemiyorum. başka bir açıdan bakıyorum ben konuya.
bunlar çözülemeyecek meseleler değil, aynı zamanda kafaya takılmayacak gibi de değil çünkü işin içinde baba hassasiyeti var - Allah mekanını cennet etsin

ama hamilelikte stresin ne kadar tehlikeli bir şey olduğu apaçık ortada.
Allah bin kere korusun, kötüyü çağırmaktan imtina ederim ama ya stresten bebeğinize bir şey olsa? bir tehlike atlattığınızı kendiniz söylüyorsunuz.
onu geçtim stresin yol açtığı en iyi ihtimal bile kötü. yani stres içinde bir hamilelik, gergin bir bebek demek.
en zararsız hali uykusuz, huysuz ve gazlı bir bebek olması ki bu da yeterince kötü. hatta bazı uzmanlar hamilelik döneminin kişinin karakterinde çok etkili olduğunu söylüyor.

arkadaşça ve abla gibi tavsiye ediyorum tüm hamilelere, duygularımızı kontrol altına almaya çalışalım. inanın geri dönüşü olmuyor bazı şeylerin...
9 ay boyunca sadece 2 kere yoğun strese girdim. çocuğum gelmiş 3 yaşına inanın hala o zamanların pişmanlığını yaşıyorum. benim salgıladığım stres hormonları ona da geçti çünkü, karnımda nasıl kıvrandığını hatırlıyorum da... :(
gözünüzü seveyim niyetsizlik etmeyelim. bunu en çok kendim için söylüyorum. kızımın beni bunalttığı anlarda gerginleşip ona sert davrandığımda o kadar pişman oluyorum ki...
aklıma evladını kaybetmiş anneler, çocuk sahibi olabilmek için ne eziyetler çeken anne adayları geliyor.

ay çok duygusallaştım ben, içinizi kararttıysam özür dilerim :KK23:

Kimseyi umursama sadece bebegini ve kendini düşün onu da uzme.benim kızım var 9 aylik oldu çok sukur ve kızım olduğu için allaha bin sukur diyorum.kızımın ismini ben koydum esimde onay verdi tabi taa başından herkes annemler kv kimse beğenmedi kızımın ismini ama ben karışmayın dedim açıkça kavga bile ettim yani annesi benim size biliyor dedim ben koydum ismini benim kızım o onları ilgilendirmez.sende kararlı ol kimseyi umursama boşver ağlama bebegini de uzme.kız lari aşağılayan biyere gelin olmakda çok zordur heralde ne cahillik bu zamanda sanki kendileri kız dogmamislar.kız çocuğu her kula nasip olmaz....

hayıe kesinlikle öyle birşey yok eşim öyle düşüncede birr insan asla değil.. direk bozuldu.. çünkü nie biliyomusunz çünkü ailesinden tepki alacak.. sırf onları düşündğü için
hiç zıtlaşma,akan su yolunu bulur,sen dedin ki kızları hor gôrüyorlar,peki,ya senin kayinvaliden o da bir kadın,aran çok mu kötü senin le onun?boşuna kendini yıpratıyorsun,ortak yolunu bulun,ikiniz tek isim koyun,ne senin baba'nın ne de onların istediği,tek güzel isim bulun,ama bunu da eşinizin istediği gibi gösterin,ama onun"erkekliği"zedelemeden yaklaşın,mutlaka yolu vardır,erkekler dırdırdan ve asık surattan nefret eder,o eve gelince siz hep asık süratla onu karşılarsanız o da size "ceza"veriyor,daha tatlı dille yaklaşmalısınız,kısa ve mantıklı argumanlar sunmalısınız(haklısın kocacim,ama ilerde çocuğumuz zorluk çekmesin bankada,hep sorun oluyor çift isimler hep yanlış yazılıyor,bi bitişik bi ayrı,sonra haydi uğraş dur),önce aranızı düzeltin,siz bayansınız,eşinizin ne sevdiği ne sevmediği biliyorsunuz,yavaş yavaş arayi düzeltin,ve sonra da yavaş yavaş bu tür konilara girin,yok elti böyle diyor,yok şöyle,hepsini es geçin,unutmayin o"erkek adam"ve büyük çocuk herşeyden önce ;)

hayıe kesinlikle öyle birşey yok eşim öyle düşüncede birr insan asla değil.. direk bozuldu.. çünkü nie biliyomusunz çünkü ailesinden tepki alacak.. sırf onları düşündğü için
ben bir şey daha eklemek istedim,sizin babanızın ruhun huzur içinde yatsın,ama sizin de hatanız var, babanız hep baba kalıcak,evladınız da hep evlat,ben şahsen yok kayinpeder yok kendim babam,hep karıştılar,hep kendi adlar illa olacak dediler,ben eşimle tatlı tatlı konuştum:bakdedim moralim bozulunca,Allah korusun oğlus hastalanır,beni boş ver,çocuk sağlıklı olsun,ayrıca ne senin baban ne de benim,neden senin adlardan biri oğluşumuzda olmasın,sonuçta senin soyağaci,evimizin reysi sensin,ve ben seni çok seviyorum,senin adlardan biri de olmasını çok istiyorum dedim,o da tamam dedi,peki diğeri ne olsun sordu,bilmem ben bitkaç tane yazayim kağıda sen seç,yada aklında isim varsa soyle,o bulamadı,sen bul getir dedi iste Mert Can ogluşum,sonra da Efe Can,eşim hep evet herkes bilsin benim Can dan aldılar diyor,ve diğeri ben koydum diye hiç umursamıyor,her şey tatlıya bağlandı,o mutlu,ben mutluyum,ailesi ne düşündü bilmem,benimki bozuldular,ama ben restini çektim,ve herşey yoluna girdi

Siz nerelisiniz, veya esinizin ailesi nereli?
Kiz cocugu olani eziyorlar demissiniz de.

Birde babanizin ismini koymak isteyebilirsiniz, ama birde su acidan bakalim.Buraya bir bayan konu acsa, esim vefat etmis babasinin,annesinin ismini koymak istiyor diye topa tutulur genelde..
Esinizde belki ilk sefer tepki gostermistir.Guzellikle anlasacaginiza inaniyorum ben.Siz babanizin ismini koyun esinizde yanina istedigi ismi secsin.

Bi tek ben miyim birisinin ismini çocuğuna vermek istemeyen?
Allah babaniza rahmet eylesin bu arada
bu benim babam olmus eşimin babasi olmuş hic farketmez istemem ben birisnin ismi evladima verilsin
O kadar isim varken

Oncelikle.cok sevindim bebginiz icin Allah cc anali babali buyutsun hayirli.evlat olsun...eltinize gelelim.kiz cocugu tabiki asagilanmali degilmi nede olsa o.bir.kiiz(kiz cocugunun bulundugu eve gokten rahmet yagar ama bu bizi heyecanlandirmiyor)eltiniz zaten kadin degil ondandir dalga gecmesi aslinda o bacanak ama haberi yok :-)) esinizde hazir kivirmisken koyun babanizin ismini bence hiic duygusallasmayin hak verilmez alinir baba olarak hakki cok buyuk ayip olacak ama isin en keyifli.kismi ona dustu halbuki siz onun agrisini sansicisini cekiyorsunuz hassaslasiyorsun tum vucudunuz degisiyor siz haklisiniz ,guzel guzel.anlatin kavga etmeden herkesten herseyi anlamasini beklemeyin bazilari kotekten anlar

Back