Bebeğimin Cinsiyetini Ögrendim Eşim Yüzünden Yaşayamadım Sevincimi :(

Hodukkk iste.... senin istedigin ismi koymazsa sende onunkini koydurtma. Sana yapana sende yap. Oyle ezik ezik takilma. Takilanlari gordum. Sonlari fena. Tabi sert dille degil tatlilikla hallet. Gerci oyle de halletmen zor bu kocayla.

ben çok mu abarrttm o zaman peki
Bence fazla duygusal düşünüyorsun. Kizdiklarinda oğluna şeref. iz bilal (attım ismi) gibi laflar soylerlerse sinirle seni daha cok yaralar. Bence madem eşin istemiyor bunu fırsata çevir. Madem koyulmuyor benim ailemden seninkinden de koyulmayacak de.

Hodukkk iste.... senin istedigin ismi koymazsa sende onunkini koydurtma. Sana yapana sende yap. Oyle ezik ezik takilma. Takilanlari gordum. Sonlari fena. Tabi sert dille degil tatlilikla hallet. Gerci oyle de halletmen zor bu kocayla.
aynen dediğiniz gibi tatlı dil asla işe yaramıyor bende artk karşında ne yapacağımı şaşırdım

bence babanızın ismini koymayın..yarın bir gün birisi eşiniz yada ailesi çocuğu azarlar yada küfrederse zorunuza gider...kendi bulduğunuz güzel bir isim konusunda ısrar edin benim fikrim..ben kızımın adını kendim koydum hatta kaynanam acayip tavır yapmıştı ona sormadık diye..bende ''kanama geçirdim,9 ay yattım kapımı açan olmadı,arayıp sormadınız bile,oğlun bile ölsün diye beddua etti,şimdi gelmiş hak mı iddaa ediyorsunuz'' diye terslemiştim..

Seni cok iyi anliyorum canim. Ben hep derim erkek evlenince genelde ilk cocuguna kendi sulalesinden isim yapar ama kadinin olmaz bunu hic anlamam hic hemde baban yok ve ismini vermek istemissin hakkindir esine net soyle ahdim var 9 ay karnimda acisini agrisini sen cekiyorsun. Hicte takma ona buna esini ikna et ama bagirip cagirmadan tatli dille aglamada kesin ve net ol o ismiyle geldi dersin. Bu ne yahuu hep erkekler hep onun ailesi o ne isterse o olacak ohhh vallahi ikinci isimde koyma emin ol babanin ismi kullanilmayacak gorduklerim hep oyle oldu. Hamilesin sallama kimseyi hayatini yasa bosver gerisini

şimdi koymassam yine istediğimi yaptırdm demeyecek mi bu sefer

cok doğru yazmıssnz biliyomusunz bunlar yüzünden hamileliğimi yaşıyamıyorum

ben çocuğa dedelerin ninelerin ismini verme yarışını anlamıyorum.
aksine senin yerinde olsam sürekli çocuğuma ölümüne üzüldüğüm birinin adıyla seslenmek üzer beni bilemedim.
Allah rahmet eylesin babanıza.

birde şunu belirteyim..bu söyleyeceğim konu bizim yörede inanılan bir inanıştır..batıl inanç olabilir sizce inanıp inanmamak size kalmış ben inanıyorum...vefat etmiş birinin ismini yeni doğana koymak hayır getirmez derler..

Babanız nur içinde yatsın. Acınızı anlayamam ailem sağ.
Ancak ölümden bağımsız olarak ben kayınvalide, kayınpeder, anne baba ismi verilmesine karşıyım.
Yanlış anlaşılmasın. Babam ölse de ben koymazdım.
Adı çirkin diye veya kocam kabul etmez diye değil.

Dünyaya herşeyden güzel bir mucize katılıyor. Kendi adıyla büyümeli.
Biz kardeşime dedemin ismini koyduk babaanne ısrarıyla.
Kardeşim çok zor bir çocukluk ve bebeklik geçirdi. Büyükler hep adını taşıyamadı ismi ağır geldi derlerdi. Konu yanlış yerlere sapmasın ama okuduk üfledik düzeldi.
Onun haricinde bebek mutluluğunuza kimsenin lafını tamama sayıp gölge düşürmeyin.
Allah bebeğinize ve size uzun ömürler versin.

Canım kendini neden uzuyorsun ki inanki ağlayarak hiçbirşey elde edemezsin boşver içindeki bebeğe yazık sen yine babanın ismini koy boşver ne dusunurlerse dusunsun

Empeti yapin.. burda nekadar konu aciliyor isim yuzunden. Bence bi taraf istemiyorsa bu isim konusu uzamamali. Istemiyor diye babana saygi duymadigi anlamina gelmezki.. ilk cocuksa birde belki baska hevesi vardi yada atiyorum babanizin ismi Osmandir ama ogluna bu isimle seslenmek istemiyordur.
Benim anne ve kvalidemin adlari aynidir. Basta kizima o ismi koyariz diyorduk ki kvalidem, annem bile biliyordu ama sonra vazgectim icime sinmedi . Hem yakistiramadim 50 yasindaki insanla kiyasliyomus gibi olcakti yada annemin buyuklerimin ismi oyleyken kizamam yanlarinda diye dusundum.
Bosyere karninizdaki bebegide etkiliyorsunuz

Sağlıkla kucağınıza alın cinsiyetin ya da elalemin cinsiyete verdiği tepkilerin ne önemi var.Hayırlı bir evlat olsun.

Koymam dememiş ki.. Hamileyiz diye biraz fazla alınganlık yapıyoruz sanırım bende de oluyor arasıra benim de sevmediğim bi ismi düşünüyo eşim:) ama hiç dertetmiyorum Allah sağlıklı uzun ömürler versin gerisi boş, babanızın ismini koymasanız nolcak ki.. Sevginizin ispatı bu mu yani, ortak bişey bulmaya çalışın

Bence çok abartiyosun. Kimse vefat etti diye ılımlı davranıp kabul etmek zorunda değil sonuçta bu ömür boyu kullanılacak bi isim iki saatlik süresi yokki kalbini kırmadan hemen tamam desin. Eşiminde ablası vefat etmiş kız olursa Ablamin adını kolayim dedi ben kabul etmek zorundayım? Niye ölmüş bi insanın adını koyuyim o kadar güzel isim varken. Eşimde oturup saatlerce ağlasin yazıklar olsun diye çok sacma

Cinsiyet takıntısı,yok babamın yok annemin ismi fln fln...Bu devirde hala böyle sorunların olması çok üzücü niye bu kadar büyütülüyor anlayamıyorum. Erkek veya kız ne farkeder Allahtan gelen bir mucizeye burun kıvırmak nedir? Allah size sabır versin böyle insanların içinde evladınızı hayırlı biri olarak yetiştirmek nasip olur inşallah, kendinizi üzmeyin karnınızdaki meleğe yazık her şeyden önce. Eşinizle ortak bir isimde karar kılın bence daha fazla yıpranmayın.

Allah babana rahmet etsin cnm
Şu an yaşadığın duyguların sebebi hamilelik hormonlarından diye düşünüyorum geçer bunlar sıkma canını oğluşunu düşün

Sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah ama eltinden girip isimden çıkmışssın .
Eşine hak verdim iki babanın ismini koyun o zaman ya da hiç birini.
Ben de olsam kabul etmek istemezdim.

Benim iki dedemde rahmetliler ben hiç görmedim büyük abimin adı babamın babasının adı,sonra öbür abim doğmuş Babannem anneme onada babanın adını koy demiş annanem izinvermemiş annemde koymamış,şimdilerde küçük dayım oğluna koydu ama onlarda söylemiyor,hiç bir anlamı yok bence,kv oğluma kayınpederinin ismini vermek istedi ben olmaz dedim benden hariç bir sürü kişi doğum yapdı onlardan koysunlar dedim ben en uzak gelinim ne alaka,oğlumun adı malûmunuz profilde yazıyor :) eşimle ortak koyduk bi ismi daha var onu yazmadım,onun benim için manevi değeri yüksek hepimiz o ismini çağırıyoruz ikisinide biliyor ikisinede bakıyor :) kızımızda iki ismi var onuda annanesi koydu ikinci isminide babası koydu,anlıcanız isim bolluğu içinde yüzüyoruz.Bence babanızın adını vermeyin istediğiniz başka bi ismi koyun,hakaret vs edilir zorunuza gider.

Allah yardımcınız olsun zor valla ne bu boyle çocuk secmek nasıl ınsan bunlar insanlar çocuk sahıbı olmak ıcın çabalıyor isime gelınce bende babamı kaybettım 3 sene olucak hala acısıı buyuk bırgun cocugum olsa adını koyamazdım dayanamazdım zaten anlattıklarına gore anlayıssız ınsanların ıcındesın yarın bırgun cocuguna laf soyledıklerını vs dusunun babanıızın adıyla seslenıp daha zor gelır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…