- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.315
- 198
- Konu Sahibi Justholdme_
-
Hodukkk iste.... senin istedigin ismi koymazsa sende onunkini koydurtma. Sana yapana sende yap. Oyle ezik ezik takilma. Takilanlari gordum. Sonlari fena. Tabi sert dille degil tatlilikla hallet. Gerci oyle de halletmen zor bu kocayla.evet işte beni anladnz değil mi.. tek sron o aslında çevrenin lafı aa karısı söz geçirmiş istedi ismi koymuş demesinler die cok acı nefret edyrm ailsinden cok keşkelerm var blmsnz ama bebegim sayesnde dayanyrm bana güç veren tek şey o çünkü
Bence fazla duygusal düşünüyorsun. Kizdiklarinda oğluna şeref. iz bilal (attım ismi) gibi laflar soylerlerse sinirle seni daha cok yaralar. Bence madem eşin istemiyor bunu fırsata çevir. Madem koyulmuyor benim ailemden seninkinden de koyulmayacak de.ben çok mu abarrttm o zaman peki
aynen dediğiniz gibi tatlı dil asla işe yaramıyor bende artk karşında ne yapacağımı şaşırdımHodukkk iste.... senin istedigin ismi koymazsa sende onunkini koydurtma. Sana yapana sende yap. Oyle ezik ezik takilma. Takilanlari gordum. Sonlari fena. Tabi sert dille degil tatlilikla hallet. Gerci oyle de halletmen zor bu kocayla.
şimdi koymassam yine istediğimi yaptırdm demeyecek mi bu seferbence babanızın ismini koymayın..yarın bir gün birisi eşiniz yada ailesi çocuğu azarlar yada küfrederse zorunuza gider...kendi bulduğunuz güzel bir isim konusunda ısrar edin benim fikrim..ben kızımın adını kendim koydum hatta kaynanam acayip tavır yapmıştı ona sormadık diye..bende ''kanama geçirdim,9 ay yattım kapımı açan olmadı,arayıp sormadınız bile,oğlun bile ölsün diye beddua etti,şimdi gelmiş hak mı iddaa ediyorsunuz'' diye terslemiştim..
cok doğru yazmıssnz biliyomusunz bunlar yüzünden hamileliğimi yaşıyamıyorumSeni cok iyi anliyorum canim. Ben hep derim erkek evlenince genelde ilk cocuguna kendi sulalesinden isim yapar ama kadinin olmaz bunu hic anlamam hic hemde baban yok ve ismini vermek istemissin hakkindir esine net soyle ahdim var 9 ay karnimda acisini agrisini sen cekiyorsun. Hicte takma ona buna esini ikna et ama bagirip cagirmadan tatli dille aglamada kesin ve net ol o ismiyle geldi dersin. Bu ne yahuu hep erkekler hep onun ailesi o ne isterse o olacak ohhh vallahi ikinci isimde koyma emin ol babanin ismi kullanilmayacak gorduklerim hep oyle oldu. Hamilesin sallama kimseyi hayatini yasa bosver gerisini
Canım kendini neden uzuyorsun ki inanki ağlayarak hiçbirşey elde edemezsin boşver içindeki bebeğe yazık sen yine babanın ismini koy boşver ne dusunurlerse dusunsunşu an çok kötüyüm bir yandanda bebegimn cinsiyetini ögrendim çok mutluyum aslında..
dün gece cok kötü sancım oldu cok korktm bebeğime birşey oldu die sabah doktora gittik bu vesile ilede cinsiyetini ögrendim oğluşum olacakmış meğer annemde benmle gelmişti yanımda...
çok mutlu oldm cok sevindim hemen eşime haber verdm.. oda sevndi..
En çok neye sevndm benm bir tane eltim ve görümcem var.. bana gahren gahren ( anlamayanlar için nispet yapar gibi..senin kızın olacak diyorlardı nie ben eziliyim ( kız çocugu olanları eziyorlar insandan saymıyorlar öyle insanlar ) kadar hassiyetsiz insanlar.. yinede ben hep hayırlısını diledim kız erkek ayrımı yapmadım allahta onlara o fırsatı vermedi
benm babam vefat etti..( acı bi şekile ben buldum onu cok acıydı.. ) bacım yok abim yok bir annem var oğluma iki isim koymak istedim hep öyle düşünüyordk iki isimden birisi babamın ismi olsun dedim.. bunu eşimle paylaştım.. ( misal ahmet kağan gibi iki isim.. )
İlk başta cok bozuldu ne kadar belli etmesede.. işte babanın ismine uygun isim bulursak yanına ekleriz bulmassak koymam dedi..yani koymak istemedi..
Bende , uygun isim illaki bulunur sen getirir alakasız uymayacak isim bulrsan koyulmaz felan dedim..
yani babamın ismini koymak istemedi.. Onun babası ölmüş olsaydı ben hiç düşünmeden babanınn ismini koyalım derdim çok zoruma gitti agladm.. dayanamadım ölmüş babama bile saygısı yoktu çünkü..
Eşim beni hep ezmeye çalışıyor hep kendi dediğini yaptırrmaya çalışıyor söz hakkı vermiyor bana.. bunu cok zaman sonra anladım ne yazkki eşimden her gecen gün soğuyorum artık daha sonra ben öyle tepki vernce.. tamam koyalım ben sana koymayalım demedim.. sadece uygun isim bulalım felan die kıvırmaya başladı..
ben eşim yüzünden bebeğimi kaybediyordum ailesi yüzünden sinir krizleri geçirdim çok şey..
Bugün akşam eve geldi yüzüne bakmadm.. sevncimizi bile yaşayamadık otrdm agladm yazıklar olsun diyerek.. cok zoruma gtti çünkü.. zoruma giden tek şey isim değil cok birikmiş şeyler var içimde.. eşim hep böyle yaptı hep aglattı beni gözümden yaşı eksik etmedi hamile halimle neler yaşdım hepsi birikti.. ( babamın ismini koysa aaa bak bak gelin babasının ismini koydurmuş diyecekler kaynanamgil laf edecekler ya.. beyimizin erkekliği sarsılacak.. otoritesi sarsılacak.. eski kafalılar nefret ediyorm onlardan.. )
geçti yattı horul horul uyuyor biliyormusunz benmm eşim böyle bir insan işte ne yazkki
varı yoku anası babası bacısı onun ben hiçim onun gözünde bu günümü bile zehir etti..
Allah babana rahmet etsin cnmşu an çok kötüyüm bir yandanda bebegimn cinsiyetini ögrendim çok mutluyum aslında..
dün gece cok kötü sancım oldu cok korktm bebeğime birşey oldu die sabah doktora gittik bu vesile ilede cinsiyetini ögrendim oğluşum olacakmış meğer annemde benmle gelmişti yanımda...
çok mutlu oldm cok sevindim hemen eşime haber verdm.. oda sevndi..
En çok neye sevndm benm bir tane eltim ve görümcem var.. bana gahren gahren ( anlamayanlar için nispet yapar gibi..senin kızın olacak diyorlardı nie ben eziliyim ( kız çocugu olanları eziyorlar insandan saymıyorlar öyle insanlar ) kadar hassiyetsiz insanlar.. yinede ben hep hayırlısını diledim kız erkek ayrımı yapmadım allahta onlara o fırsatı vermedi
benm babam vefat etti..( acı bi şekile ben buldum onu cok acıydı.. ) bacım yok abim yok bir annem var oğluma iki isim koymak istedim hep öyle düşünüyordk iki isimden birisi babamın ismi olsun dedim.. bunu eşimle paylaştım.. ( misal ahmet kağan gibi iki isim.. )
İlk başta cok bozuldu ne kadar belli etmesede.. işte babanın ismine uygun isim bulursak yanına ekleriz bulmassak koymam dedi..yani koymak istemedi..
Bende , uygun isim illaki bulunur sen getirir alakasız uymayacak isim bulrsan koyulmaz felan dedim..
yani babamın ismini koymak istemedi.. Onun babası ölmüş olsaydı ben hiç düşünmeden babanınn ismini koyalım derdim çok zoruma gitti agladm.. dayanamadım ölmüş babama bile saygısı yoktu çünkü..
Eşim beni hep ezmeye çalışıyor hep kendi dediğini yaptırrmaya çalışıyor söz hakkı vermiyor bana.. bunu cok zaman sonra anladım ne yazkki eşimden her gecen gün soğuyorum artık daha sonra ben öyle tepki vernce.. tamam koyalım ben sana koymayalım demedim.. sadece uygun isim bulalım felan die kıvırmaya başladı..
ben eşim yüzünden bebeğimi kaybediyordum ailesi yüzünden sinir krizleri geçirdim çok şey..
Bugün akşam eve geldi yüzüne bakmadm.. sevncimizi bile yaşayamadık otrdm agladm yazıklar olsun diyerek.. cok zoruma gtti çünkü.. zoruma giden tek şey isim değil cok birikmiş şeyler var içimde.. eşim hep böyle yaptı hep aglattı beni gözümden yaşı eksik etmedi hamile halimle neler yaşdım hepsi birikti.. ( babamın ismini koysa aaa bak bak gelin babasının ismini koydurmuş diyecekler kaynanamgil laf edecekler ya.. beyimizin erkekliği sarsılacak.. otoritesi sarsılacak.. eski kafalılar nefret ediyorm onlardan.. )
geçti yattı horul horul uyuyor biliyormusunz benmm eşim böyle bir insan işte ne yazkki
varı yoku anası babası bacısı onun ben hiçim onun gözünde bu günümü bile zehir etti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?