Kesinlikle verirdim. Ben 24. ayda vermeyi düşünüyorum…Aşağı yukarı benzer durumdayız ne kadar kötü halde olduğunuzu çok iyi anlıyorumMerhabalar sevgili arkadaşlar. Nasıl anlatsam , nereden başlasam bilemedim. Oğlumu dünyaya getirdiğim günden beri tek başıma bakıyorum, zaman zaman annemin ilgilendiği yardım ettiği dönemler de oldu ancak zararı faydasından çok olduğu için hiçbir zaman iyi gelmedi. Yavrum 32 aylık oldu. Ben serbest çalışan bir avukatım ve 32 aydır doğru dürüst iş almıyorum . Çok yorgunum, hem ruhen hem bedenen. Benim gibi zorlanan, yorulan, bazı noktalarda tükendiğini hisseden analar var mıdır içimizde? Çocuğu anaokula başlatmak konusunda kararsızım çünkü her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Annem hiçbir şeye doğru dürüst faydası olmadığı halde çocuğumla ilgili kritik konularda hep ahkam kesiyor. Öz annemle ilgili bu şekilde konuştuğuma inanamıyorum ancak evlat sahibi olduktan sonra annemle ilişkim ciddi manada hasar aldı. Hiçbir zor anımda ASLA yanımda göremedim. Eşim çok ciddi bir rahatsızlık atlattı yavrum 7 aylıkken, hayatımın en üzgün en zor günlerinde annem yoktu. Ne manen ne madden. Hepsi çok gücüme gidiyor. Ve bugün çocuğumla ilgili aldığım kararlara, anneliğime bile laf etme haddini kendinde görebiliyor. Anaokulu araştırıyorum, çok erken diyor mesela. Bence değil ve son derece eğitimli kendimi yetiştirmiş bir kadın olan ben onun bu müdahalelerinden her zaman etkileniyorum. Nitekim çok yorgunum dostlar, yavrusuna kendisi bakanlar, sizler ne yapıyorsunuz? Çocuklarınızı okula veriyor musunuz bu aylarda?
İnsanlar hep konusuyor ne yazikki. Bir noktadan sonra kulaklari tikayip cevap vermeyi de öğreniyorsunuz. Tanidigimiz bir adam bana demişti ki şimdi rahatlamissindir. Rahatlığım icin okula vermeyecegimi anlamayacak kadar cahil oldugundan sadece gulumsemiştim. Yoksa rahatlik sabah akşam okula 2 yaşındaki bebekle gidip gelerek 10 bin adim atmam değildiVerdiğiniz parayı başka insanların hesaplaması falan , ülkemizdeki bu tarz aile içi müdahaleler işte benim sanıyorum ki hiç anlayamayacağım şeyler .. Bende de maddi bir müdahale olmasa da aman daha çok küçük aman hasta olur anne yanı daha iyidir 4 yaşta başlasın vb müdahaleler var. Artık hepsine kulağımı tıkamak istiyorum gerçekten bunca annenin elbette ki bir bildiği var . Ama tabi ki pandemi bebeği olduğu için korunaklı büyüdüğü için bahsettiğiniz hastalık konusu beni de düşündürmüyor değil.
Kesinlikle verirdim. Ben 24. ayda vermeyi düşünüyorum…Aşağı yukarı benzer durumdayız ne kadar kötü halde olduğunuzu çok iyi anlıyorumAhkam kesmesine sizi kötü yönde daha fazla etkilemesine asla izin vermeyin.Ben araya mesafe koydum, başka türlü olmayacaktı artık psikolojime çok ciddi zarar veriyordu, benim derdim bana yeter dedim
Ben de o mesafeyi koydum işte . Ama bir yanım bu mesafeden ötürü çok üzülüyor, sindiremiyor bu mesafeyi, çünkü gerçekten evlat sahibiKesinlikle verirdim. Ben 24. ayda vermeyi düşünüyorum…Aşağı yukarı benzer durumdayız ne kadar kötü halde olduğunuzu çok iyi anlıyorumAhkam kesmesine sizi kötü yönde daha fazla etkilemesine asla izin vermeyin.Ben araya mesafe koydum, başka türlü olmayacaktı artık psikolojime çok ciddi zarar veriyordu, benim derdim bana yeter dedim
Allah kolaylik versin arkadaslar. Ben annemle bakmama ragmen, oyle zorlaniyorum ki, tabiri caizse nefes alamiyorum. Ayagimda sallarken internete giriyorum, tek lüksüm, o da ezile büzüle. Calisiyorum fakat ucretsiz izin alacagim. Ufacik ses etsem, dediginiz gibi herkes cocuk bakiyoya dönüyo. Ev isi hic yapamiyorum. İki.kucuk cocuguma bakiyorum ancak.
Bence geçmişte yaşadığı annelikle ilgili sorunları sana böyle yaparak bastırmaya çalışıyorBen de aynı mesafeyi koydum işte. Ama böyle bir mesafe koymuş olmak beni çok üzüyor . Evlat sahibi olana kadar hiç ciddi bir sorunumuz olmadı annemle, evlat sahibi olduktan sonra aramıza bir anda uçurumlar girdi sanki. Hayır torununu son derece seven , ilgili bir anneanne, ancak bana karşı tavrı çok rencide edici , çok müdahaleci . Katlanılmaz bir boyut aldı artık benim açımdan . Sanırım siz de benzer süreçler geçiriyorsunuz. Kreş en makul çözüm gibi duruyor.
Ben artık yaşadığım sorunları psikolojik sorunları vs hiç kimseye anlatmıyorum çünkü susmak daha iyi gibime geliyorÇok zor çok. Biraz hissettiklerimizden bahsedince “herkes çocuk bakıyor” a verilmesi bir süre sonra duygularımızı dışa vurmaktan vazgeçmemize yol açıyor. Herkes istiyor ki anneler sussun ve sadece ölümüne “mükemmel” anne olsun. Vay be.
Uyku eğitimi verin kurtulun ağlatmadan da verilebiliyor. Uykusuzluktan çok çekmiş bir anne olarak yazıyorumYine sabahladım. Yemek yedirmekten de zor, cocugun uyumaması
TesekkurlerUyku eğitimi verin kurtulun ağlatmadan da verilebiliyor. Uykusuzluktan çok çekmiş bir anne olarak yazıyorum
Merhaba, uyku eğitiminden bahsetmişsiniz siz verdiniz mi, eğitimi kimden aldınız ve faydasını gördünüz mü? 7 aylık oğlumdaki uykusuzlukla nasıl baş edeceğimi bilemediğimden mesajınızı görünce sormadan geçemedim.Uyku eğitimi verin kurtulun ağlatmadan da verilebiliyor. Uykusuzluktan çok çekmiş bir anne olarak yazıyorum
Merhabalar ben kendim bir düzen kurdum şuan sizin saat anlamında bir düzeniniz var mı ? Günde kaç uyku yapıyor ? Uyku şekli nasılMerhaba, uyku eğitiminden bahsetmişsiniz siz verdiniz mi, eğitimi kimden aldınız ve faydasını gördünüz mü? 7 aylık oğlumdaki uykusuzlukla nasıl baş edeceğimi bilemediğimden mesajınızı görünce sormadan geçemedim.
Merhaba evet verdim 5 aylıkken. Biz de 5 ay boyunca uyumadık zombi gibiydimMerhaba, uyku eğitiminden bahsetmişsiniz siz verdiniz mi, eğitimi kimden aldınız ve faydasını gördünüz mü? 7 aylık oğlumdaki uykusuzlukla nasıl baş edeceğimi bilemediğimden mesajınızı görünce sormadan geçemedim.
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için, inceleyeceğim mutlaka.Merhaba evet verdim 5 aylıkken. Biz de 5 ay boyunca uyumadık zombi gibiydimŞimdi 8 aylık olduk gayet iyi durumdayız çok şükür İnstagram adı melodiuyku. İncelersiniz
Genel olarak saat anlamında bir düzeni var diyebilirim, günde 3 uyku yapıyor ama kucakta sallayarak uyuyor ve gündüz uykuları çok kısa 30 dk civarı hep ve bazı geceler çok sık uyanıyor. Bunlara çözüm bulmam gerek bir kaç ay sonra da işe geri döneceğim çünkü.Merhabalar ben kendim bir düzen kurdum şuan sizin saat anlamında bir düzeniniz var mı ? Günde kaç uyku yapıyor ? Uyku şekli nasıl
Önce gündüz uykularını uzatmanız lazım bunun içinde o uyanmadan yanına uzanın uyandığı zaman uykuya geri döndürmeye çalışın ben öyle yapa yapa uzatmıştım . Son uykusunun üzerinde 2.5 saat filan geçtikten sonra gece uykusuna gidin güzelce duşu aldın dişi çıktıysa diş fırçalansın kitap okunsun loş karanlık odasına gidin yanına uzanın ağlarsa sakinleştirin yeniden uzanın gibi böyle böyle oluyor . Benim oğlum emerek uyuyordu ( meme reddi yaşadığı için mecbur bir gögsümü uyku esnasında veriyordum öyle saçma birşeye alışmıştı geceleri de bu yüzden sürekli uyanıp beni emzik yapmıştı) emzirmeyi 22. Ayda bıraktım ve yanına uzanarak uyutmaya alıştırdım şuan sizin işiniz daha kolay çünkü bebek küçük .Genel olarak saat anlamında bir düzeni var diyebilirim, günde 3 uyku yapıyor ama kucakta sallayarak uyuyor ve gündüz uykuları çok kısa 30 dk civarı hep ve bazı geceler çok sık uyanıyor. Bunlara çözüm bulmam gerek bir kaç ay sonra da işe geri döneceğim çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?