• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimi Karyoladan Düşürdüm:(((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim daha kırkım çıkmamış annem gece beni düşürmüş kolunda farkında değil o zamanın yataklarıda divanlı. divanın atına yuvarlanmışım annem bi kalkmış ben yokum bağarmaya başlamış bebeğimi çaldılar diyeee :))) :9: olur böyle kazalar .. sıkmayın canınızı

ben19 günlükken kundak içinde kaoltugun üstünde sağıma soluma yastık konulduğu halde düşebilmişim, sağlamım hamd olsun, inş birşeyi yoktur, ayrılmak falan.. lütfen kendinize gelin ne ayrılması, çocuk içinmi ayrılacaksınız, asıl çocuk için birlikte durmalısınız... olur böyle şeyler, birşeyide yoksa geçer gider, Allah beterinden saklasın, bir dahaki sefere de daha çok dikkat edersiniz...

benim daha kırkım çıkmamış annem gece beni düşürmüş kolunda farkında değil o zamanın yataklarıda divanlı. divanın atına yuvarlanmışım annem bi kalkmış ben yokum bağarmaya başlamış bebeğimi çaldılar diyeee :))) :9: olur böyle kazalar .. sıkmayın canınızı

sağolun... böyle örnekler bana moral veriyo rabbim bütün yavruları korusun...

ben19 günlükken kundak içinde kaoltugun üstünde sağıma soluma yastık konulduğu halde düşebilmişim, sağlamım hamd olsun, inş birşeyi yoktur, ayrılmak falan.. lütfen kendinize gelin ne ayrılması, çocuk içinmi ayrılacaksınız, asıl çocuk için birlikte durmalısınız... olur böyle şeyler, birşeyide yoksa geçer gider, Allah beterinden saklasın, bir dahaki sefere de daha çok dikkat edersiniz...
dün eşim çok kötü sözler söylemişti,evi terketmek istedim ama bugün gönlümü aldı çok şükür oda korkmuş söylediği sözleri unutamam ama yavrum iyi ya önemli olan bu,çok teşekkür ederim sözleriniz için...

Çok geçmiş olsun... Rahatlayın artık ve kendinize eziyet etmeyin... Sizin kendinize olan güvensizliğiniz bebeğinize de yansıyacak... Onun size ihtiyacı var...

Son birbuçuk yıldır çok yakınen takip edebildiğim iki bebek var etrafımda... Anladığım birşey var ki, koruyan kollayan Anneler babalar değil o bebekleri... Öyle ani hareketleri oluyor ki, hele adım atmaya başladıklarında!! mümkün değil anne ya da baba koruduğunu söylemesin... Göz-kulak oluyorsunuz, öğretiyorsunuz ama koruyan yüce yaratıcı... Siz gönlünüzü ferah tutun ve güvenin... Sevgilerimle...

Açar açmaz bu yazıyı gördüm.... Kesinlikle katılıyorum... Rabbime emanet yavrularımız.Rabbim korusun hepsini....

6 aydır hangi gün bugün çocuğama iyi baktım düşürmedim die kendinizi ödüllendirdiniz de bugün bu kadar acı çekiyorsunuz. annelik birazda soğukkanlı olmayı gerektiyor galiba. tabi çevrenizdekilerinde öyle. çok şükürki bebeğinize bişey olmamış. bu kadar yıpratmayın kendinizi. çocuk bunlar düşe kalka büyüyolar. arkadaşların dediği gibi allaha emanetler. ayrıca eşlerin hepsi aynı. bizimki bi kere hapşursa başımı etini yer bakamadın çocuğa die halbuki kendisi 10 dakka bile bakmaz. laf ola beri gele konuşuyolar işte. sinirle söylenen şeyleri ciddiye almayın. allah ailenizle birlikte sağlıklı mutlu ömürler versin

Hiiiiç bu kadar kafaya takıp ta kendinizi üzmeyin. Eminim siz çok iyi bi annesinizdir ve bunu kimse sorgulayamaz.. Benim kızım 1 yaşındayken benim ihmalim yüzünden koltuktan düşüp kolunu kırdı.. Ama hiç bir zaman çok aşırı bi tepki vermedim.. Üzüldüm, kendimi suçladım ama olan olmuştu bi kere.. Eşimde sağolsun kızmadı, sadece daha dikkatli olmamı söyledi. 1 ay alçıda kaldı kolu kızımın ve şükür geçti gitti.. Şimdi eşimin gözü önünde koltuk kanepe tepelerine çıkıyor.. Şükür bebeğinizin bişeyi de yokmuş.

dün eşim çok kötü sözler söylemişti,evi terketmek istedim ama bugün gönlümü aldı çok şükür oda korkmuş söylediği sözleri unutamam ama yavrum iyi ya önemli olan bu,çok teşekkür ederim sözleriniz için...

keşke eşinizde söyleme idi ama söylemiş, en azından çocuğunu önemsedi diye düşünmeye çalışın, öyle babalar varki çocuk umrunda bile olmuyor. ve böyle bir durum için demeiş, gerçekten çok çok basit konularda bile eşlerine hakret edip eziyet eden erkeklerde var... oluyor bazen, siz de onu uyarsaydınız sende bir daha böyle söyleme diye :) altta kalmayın :P

bebeğinizi sağlıcakla büyütün inş..

canım benim hiç üzme kendini

ne kadar önlemde alsak nasıl beceriyorlarsa yinede düşüyorlar valla...

oğlum sağolsun daha doğru düzgün dönmeyi bilmezken yataktan düştü...(yastık vardı önünde.yastıkla birlikte düşmüş.yumuşak düşüş yani.yüzü koyun yastığın üzerine düşmüş)
bi kere de mama sandalyesinden düştü(neyseki alçak konumdaydı)
bi kaç kere kanepeden düştü...
hatta ikiside gözümüzün önünde oldu.
birinde kardeşimle yanındayız.ya saniyelik bişey...televizyona bi baktık oğlum küt yerde...
diğerinde de eşim bakıyordu.gayet güzel oynuyordu kanepede,benimde işim vardı.oğlumun bi anda ağladığını duydum.anladım düştüğünü...bi girdim baktım eşimin kucağında oğlum habire ''özür dilerimn oğlum,canını yaktım,affet beni diyip duruyordu''.tam kızcaktım kiiiiiiii bu haline görünce gülmeye başladım.oğlum da susmuş babasını anlamaya çalışıyordu.

demem o ki...ne yaparsan yap düşeceği varsa düşüyor. :)
sen sadece sakin ol evladına sarıl.zaten senin sesini alınca kokunu duyunca acısını unutuyor.tekrar oyununa dönüyor. :)

Son düzenleme:
6 aydır hangi gün bugün çocuğama iyi baktım düşürmedim die kendinizi ödüllendirdiniz de bugün bu kadar acı çekiyorsunuz. annelik birazda soğukkanlı olmayı gerektiyor galiba. tabi çevrenizdekilerinde öyle. çok şükürki bebeğinize bişey olmamış. bu kadar yıpratmayın kendinizi. çocuk bunlar düşe kalka büyüyolar. arkadaşların dediği gibi allaha emanetler. ayrıca eşlerin hepsi aynı. bizimki bi kere hapşursa başımı etini yer bakamadın çocuğa die halbuki kendisi 10 dakka bile bakmaz. laf ola beri gele konuşuyolar işte. sinirle söylenen şeyleri ciddiye almayın. allah ailenizle birlikte sağlıklı mutlu ömürler versin
evet kendisi maksimum 5 dkk tahammül ediyo,6.dkk ya seda al şu çocugu durmuyo işte,akşama kadar canım çıkıyo bırakda biraz dinlenim,tabi ben akşama kadar herşeyi bırakıp oturuyorum,akşamda çalışma sırası geliyo...erkek değilmi işte..

keşke eşinizde söyleme idi ama söylemiş, en azından çocuğunu önemsedi diye düşünmeye çalışın, öyle babalar varki çocuk umrunda bile olmuyor. ve böyle bir durum için demeiş, gerçekten çok çok basit konularda bile eşlerine hakret edip eziyet eden erkeklerde var... oluyor bazen, siz de onu uyarsaydınız sende bir daha böyle söyleme diye :) altta kalmayın :P

bebeğinizi sağlıcakla büyütün inş..
çok sağolun,evet sonra kendiside pişman oldu özür diledi,dünya başıma yıkıldı çocuk düştü diyince diyo,kendimi kaybettim diyo,nerdeyse şiddet uygulayacaktı gerçekten o kişi eşimmiydi hala anlayamadım,bütün bina duymuştur sesini ,uyardım zaten hem bide tehdit ettim,sen sakın hata yapma tepkim çok ağır olacak diye..

Canım bnde 3 yada 6 aylıkken mi ne düşmüşüm çok şükür birşey olmamış.Korkma üzülmede:70:

canım benim hiç üzme kendini

ne kadar önlemde alsak nasıl beceriyorlarsa yinede düşüyorlar valla...

oğlum sağolsun daha doğru düzgün dönmeyi bilmezken yataktan düştü...(yastık vardı önünde.yastıkla birlikte düşmüş.yumuşak düşüş yani.yüzü koyun yastığın üzerine düşmüş)
bi kere de mama sandalyesinden düştü(neyseki alçak konumdaydı)
bi kaç kere kanepeden düştü...
hatta ikiside gözümüzün önünde oldu.
birinde kardeşimle yanındayız.ya saniyelik bişey...televizyona bi baktık oğlum küt yerde...
diğerinde de eşim bakıyordu.gayet güzel oynuyordu kanepede,benimde işim vardı.oğlumun bi anda ağladığını duydum.anladım düştüğünü...bi girdim baktım eşimin kucağında oğlum habire ''özür dilerimn oğlum,canını yaktım,affet beni diyip duruyordu''.tam kızcaktım kiiiiiiii bu haline görünce gülmeye başladım.oğlum da susmuş babasını anlamaya çalışıyordu.

demem o ki...ne yaparsan yap düşeceği varsa düşüyor. :)
sen sadece sakin ol evladına sarıl.zaten senin sesini alınca kokunu duyunca acısını unutuyor.tekrar oyununa dönüyor. :)

çok sağol canım,evet ilk kez o gün dönmeyi öğrenmiş,yüzüstü dönüyodudaöyle kalıyodu,yuvarlanmayı öğrenmiş cadım,şimdi salonun bi ucundan bi ucuna gidiyo,işin kötü tarafı daha öncede 18 günlükken kanepeden düşmüştü ,kundaga sarmıyodum kıyamayıp o yastığı nasıl aştı hala bilmiyorum,yavrumu verene kurban olurumda ömrümü bitirdi cadım,sağ salim bir büyütseydim.çok aşırı hareketli doğdugunun ikinci günü kafasını dimdik kendi tutuyodu,düşünün,..

neyse uzattım,çok sağolun sözleriniz için,hala bişey olacakmıki diye gözlemliyorum,o günden beri ara ara hıçkırıyo azıcık kustu,kusmazdı..Allahım inşallah bişey yoktur...

nasıl oldugunu anlayamadım yatak odamda karyolanın üstünde yüzüstü duruyodu dönmeyi yeni yeni öğrendi,daha 6 buçukaylık mutfağa gittiğimle acı bi şekilde bağırması bir oldu,hala o sesi kulaklarımda :43::43::14: hemen eşimi aradım ,hastaneye götürdük doktor bişey yok dedi ama ben kahroldum, birde döşemenin üstüne düştü halıda yoktu kendime güvenimi kaybettim,sürekli ben anne olamıcam galiba diyorum:43:,eşimde çok tepki verdi geldiğinde,ayrılmayı bile düşünüyorum,ben anne olamıcam..:43::43::14:

düşe kalka büyüyecekler bu kadar abartmayın bence...daha dikkatlı olursunuz bundan sonra olur biter..benim kızımda 3 aylık aman aman hareket edemesede ayaklarıyla ittire ittire mesafe katediyo bende daha emin oldugum yerlere bırakıyorm tek bırakacagım zaman...geçmiş olsun:nazar:

düşe kalka büyüyecekler bu kadar abartmayın bence...daha dikkatlı olursunuz bundan sonra olur biter..benim kızımda 3 aylık aman aman hareket edemesede ayaklarıyla ittire ittire mesafe katediyo bende daha emin oldugum yerlere bırakıyorm tek bırakacagım zaman...geçmiş olsun:nazar:
sağolun,düştüğü yer yarım metreden fazla ve halı yoktu kafasının arkasına düştü,Allah korusun telafisi olmayabilirdi,biliyosunuz bazı olaylarda böyle şeyler bahane olur,dilim varmıyo söylemeye... neyse büyük bir ders oldu bana,şükürki acı tecrübeyle değil...

bende 3 aylıktı durmuyor sürekli ağlıyordu kayınvalidemle sallarken bir baktım elimden bir taraf kaymış bebek yerde alnının sağ tarafı şişti morardı ben bebeği öyle görünce kendimi yerlere attım bayıldım eşim herkes bebeği bıraktı bana döndüler ölüyorum sandılar ama beni görsen duvardan duvara atıyorum kendimi bebeği hemen doktora getirdik film çekildi tabiki birşey yok dediler sonraları birçok çoçuk doktoruna sordum hiçbirşey olmaz dediler ama aylarca bebeği kucağıma almak istemedim kendime güvenim gitmişti şuçlu hissettim hep ağladım şimdi 10 ayı bitiyor çok sağlıklı bende beyinde hasar bırakır diye korkmuştum ama o kadar çok düşüyormuşki bebekler korkup kendini yıpratma ben o gün bugün çok dikkatliyim kayınvalidemme falan gidince hep yerde yatıyorum bırak yerde yatsın psikolojim bozuldu zor toparlandım kısacası birşey olmuyor korkup kendini yıpratma benim eşimde bebeğin düşmesine aşırı hassas bana birşey demedi ama çoçuğu düşenlere hakaret ediyor bende üstüme alıyom sonuçta bende düşürdüm bana diyemedi diyorum yani erkekler derler sen boşver kendine gel bebeğini bolbol sev öp unut o günü.

Back