- Konu Sahibi yorgunmavi
-
OKURKEN 9 AY ÖNCESİNE GİTTİM BENDE 19 HAFTALIK GEBELİĞİMİ SONLANDIRDIĞIM GÜN EVE GELİNCE GÖĞÜSLERDEN SÜT GELMESİ NE ACIDIR ÖYLE Bİ İLAÇ VERMİŞTİ DR O İNDİRMİŞTİ ŞİŞLİĞİ SARMADILAR BENİMKİNİDE VE BEBEĞİMİZİ ALAMADIK VERMEDİLER OTOPSİ SONRASI VERİLMEZMİŞ ÇOK ISRAR ETTİK AMA NAFİLE AĞLAYIN BOL BOL RAHATLARSINIZ BENİM GİBİ SAKIN KİMSELERE ANLATMAYIN ÖLÜ D OĞUM BİLSİNLER BİZİM DURUM MALESEF YAYILMIŞTI DİLDEN DİLE ACIM DAHADA ARTTI BÖYLECE ŞİMDİ 6 HAFTALIK HAMİLEYİM İNŞALLAH SAĞLIKLI YAVRULARIMIZ OLUR TEKRAR BENİM 8 YAŞINDA SAĞLIKLI BİR KIZIM VAR 2.BEBEĞİMDE OLDU KORKNAYIN BİR DAHA OLACAK DİYE İNANMAYIN OLACAĞINA İYİ DÜŞÜNÜN İYİ OLSUN KADER ARKADŞLARIMmerhaba ben 17 kasımda hastaneye yattım 19 saat suni sancı çektim bebeğim ters geldi yarısı içerde kaldı doktor ve hemşirelerin yardımıyla ıkınanarak doğurabildim çok zordu.19 kasımda taburcu oldum.allahım bir daha yaşatmasın canım.bebeğim erkekmiş hiç öğrenmek istememiştim raporlarda yazılı gördĞüm çok üzüldüm.sanada çok geçmiş olsun.inşallah tez amanda toparlanırız canım.benim göğüslerim çok şiş taş gibi oldu ve acıyor dünden beri.dokunamıyorum acaba sende de oldumu ne yapmam gerekir hastaneden çıktıktan sonra oldu işte orda olsa dr a sorardım.
Evet bize de sorun çıkardılar veremeyiz eğer illa istiyorsanız da otopsi yapmayız dediler. Eşim çok ısrar etti, araya tanıdık birilerini soktu anca öyle kabul ettirebildik. Bebeğimi gömmek istiyorum ve bu benim hakkım! Zaten zor bir süreç geçiriyoruz bir de bunlarla uğraşıyoruz.OKURKEN 9 AY ÖNCESİNE GİTTİM BENDE 19 HAFTALIK GEBELİĞİMİ SONLANDIRDIĞIM GÜN EVE GELİNCE GÖĞÜSLERDEN SÜT GELMESİ NE ACIDIR ÖYLE Bİ İLAÇ VERMİŞTİ DR O İNDİRMİŞTİ ŞİŞLİĞİ SARMADILAR BENİMKİNİDE VE BEBEĞİMİZİ ALAMADIK VERMEDİLER OTOPSİ SONRASI VERİLMEZMİŞ ÇOK ISRAR ETTİK AMA NAFİLE AĞLAYIN BOL BOL RAHATLARSINIZ BENİM GİBİ SAKIN KİMSELERE ANLATMAYIN ÖLÜ D OĞUM BİLSİNLER BİZİM DURUM MALESEF YAYILMIŞTI DİLDEN DİLE ACIM DAHADA ARTTI BÖYLECE ŞİMDİ 6 HAFTALIK HAMİLEYİM İNŞALLAH SAĞLIKLI YAVRULARIMIZ OLUR TEKRAR BENİM 8 YAŞINDA SAĞLIKLI BİR KIZIM VAR 2.BEBEĞİMDE OLDU KORKNAYIN BİR DAHA OLACAK DİYE İNANMAYIN OLACAĞINA İYİ DÜŞÜNÜN İYİ OLSUN KADER ARKADŞLARIM
Evet bize de sorun çıkardılar veremeyiz eğer illa istiyorsanız da otopsi yapmayız dediler. Eşim çok ısrar etti, araya tanıdık birilerini soktu anca öyle kabul ettirebildik. Bebeğimi gömmek istiyorum ve bu benim hakkım! Zaten zor bir süreç geçiriyoruz bir de bunlarla uğraşıyoruz.
Şu anda benim de göğüslerim taş gibi. Çok acı veriyorlar. Bana ilaç vermedi dr sadece sımsıkı sardılar. Göğsümün her sancısında oğlum geliyor aklıma, o içecekti bu sütleri, nasip olmadı diyorum...
Allah kızına uzun ömür versin ve yeni yavrunu sana bağışlasın inşallah arkadaşım.
çok teşekkür ederim yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki inanın.sizede çok geçmiş olsun allah kızınızı ve doğacak yavrunuzu size bağışlasın.ben hastaneden geldiğimden beri sadece annemle görüştüm.kimseyi görmek konuşmak istemiyorum.en büyük destekçim eşim onada üzülmesin diye fazla belli etmemeye çalışıyorum.içimde yaşıyorum yavrumu.karnım inmedi hala bebeğim oğlum içimde zannediyorum bağırsak hareketlerini onun hareketleri zannediyorum ne zaman alışacam bilmiyorum.göğüslerim çok kötü dr u aradım sar dedi bi ilaç yazdı 3 gün arayla içecekmişim bir tane içtim henüz bir değişiklik yok.süt gelmiyor çok şükür şiş ve taş gibi.sizi üzmeyecekse bebeğinizi neden kaybettiğinizi öğrenebilir miyim?bizimki kalp anomalisi bir dr tekrarlama olasılığı yüksek dedi diğeri boş ver o dr u sadece diğer bayanlara göre riskin fazla ama illa olacak diye bişey yok dedi korkuyorum bende.hep araştırıyorum ilki kalp anomalisi olup ikincisi sağlıklı olan var mı diye bir umut olsun diye ama kimseye rastlamadım böyle.yazdığım yerlerden hiç cevap gelmedi.neyse arkadaşım çok uzun yazdım resmen dolmuşum.tekrar teşekkür ederimOKURKEN 9 AY ÖNCESİNE GİTTİM BENDE 19 HAFTALIK GEBELİĞİMİ SONLANDIRDIĞIM GÜN EVE GELİNCE GÖĞÜSLERDEN SÜT GELMESİ NE ACIDIR ÖYLE Bİ İLAÇ VERMİŞTİ DR O İNDİRMİŞTİ ŞİŞLİĞİ SARMADILAR BENİMKİNİDE VE BEBEĞİMİZİ ALAMADIK VERMEDİLER OTOPSİ SONRASI VERİLMEZMİŞ ÇOK ISRAR ETTİK AMA NAFİLE AĞLAYIN BOL BOL RAHATLARSINIZ BENİM GİBİ SAKIN KİMSELERE ANLATMAYIN ÖLÜ D OĞUM BİLSİNLER BİZİM DURUM MALESEF YAYILMIŞTI DİLDEN DİLE ACIM DAHADA ARTTI BÖYLECE ŞİMDİ 6 HAFTALIK HAMİLEYİM İNŞALLAH SAĞLIKLI YAVRULARIMIZ OLUR TEKRAR BENİM 8 YAŞINDA SAĞLIKLI BİR KIZIM VAR 2.BEBEĞİMDE OLDU KORKNAYIN BİR DAHA OLACAK DİYE İNANMAYIN OLACAĞINA İYİ DÜŞÜNÜN İYİ OLSUN KADER ARKADŞLARIM
Benim beyninde omurilik tarafında araknoid kist vardı. boyundan aşağısını oynatamaz dediler 14 mm boyundaydısivas ta canım.senin bebeğinin nesi vardı
CANIMCIM BANA VERDİĞİ İLAÇ KUTUSUNDA SADECE 2 TANE VARDI GÜNDE YARIM İÇİYORDUM 4-5 GÜNÜ ALACAK GEÇMESİ MERAK ETME BENİM BEBEĞİME 17 HAFTALIKKEN CİNSİYETİNİ ÖĞRENMEYE GİTMİŞTİK ABLASI BABASI VE BEN DOKTOR CİNSİYETTEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER OLDUĞU BACAKLARINDA GELİŞME GERİLİĞİ OLDUĞUNU SÖYLER VE UZMANA GİTMELİSİNİZ DEDİLER EŞİMLE İNANMADIK ÖNCE PARA İÇİN YAPIYORLAR DEDİK SONRA 2 GÜN SONRA KENDİ DR GİTTİK VE HİÇ BİR ŞEY ANLATMADIK DR BACAKLARA GELİNCE ÇOCUKLAR BEN BURDA HİÇ İYİ ŞEYLER GÖRMÜYORUM DEDİ O AN DÜNYAMIZ KARARDI VE BİR UZMANA GİTMEMİZİ BU HASTALIĞIN 40 MİLYONDA BİR OLDUĞUNU BACAKLAR GELİŞMEYECEĞİ İÇİN CİĞER VE İÇ ORGANLARINDA GELİŞMEYECEĞİNİ BU YÜZDEN DOĞSADA SOLUM CİHAZLARIYLA AZ Bİ SÜRE YAŞAYABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER VE UZMAN DR GİTTİĞİMİZDE BENİM GİBİ ONLARCA HASTA VARDI AĞLAYARAK GELMİŞ VE SEVİNÇLE ÇIKAN BİRAZ UMUTLANDIM ORADA HATTA BİR KADIN GELİİŞİM GERİLİĞİ PROBLEM OLMAZ DEMİŞTİ AMA BİZ EĞRİLİKTE VARMIŞ BACAKLARDA DİYİNCE O ZAMAN BAŞKA DEDİ VE BİZİ İÇERİYE ALDILAR SONRASI SİZLERİNKİYLE AYNI ÜSTELİK HENÜZ YAŞIM 29 SİGARA ALKOL İÇMEM EŞİM TELEFONLARI BİLE BAŞKA ODALARA ALIR HERGÜN CEVİZİMİ KIRAR YEDİR ÖYLE DİKKAT EDERDİK GENETİK TEST SONUÇLARINDAN DA BİRŞEY ÇIKMADI YAPTIRMAK GEREKSİZ ÇÜNKÜ 20000 GEN VARMIŞ İNSAN VÜCÜDUNDA HEPSİNE BAKAMIYORLAR HADİ O GENİ BULDULAR E SONRA NOLCAK ARKADAŞLAR HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK RABBİM BAŞKA SINAVLAR VERMESİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞIMIZ EVLATLARIN ACISINI GÖSTERMESİN SİZDE ALICAKSINIZ KUZçok teşekkür ederim yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki inanın.sizede çok geçmiş olsun allah kızınızı ve doğacak yavrunuzu size bağışlasın.ben hastaneden geldiğimden beri sadece annemle görüştüm.kimseyi görmek konuşmak istemiyorum.en büyük destekçim eşim onada üzülmesin diye fazla belli etmemeye çalışıyorum.içimde yaşıyorum yavrumu.karnım inmedi hala bebeğim oğlum içimde zannediyorum bağırsak hareketlerini onun hareketleri zannediyorum ne zaman alışacam bilmiyorum.göğüslerim çok kötü dr u aradım sar dedi bi ilaç yazdı 3 gün arayla içecekmişim bir tane içtim henüz bir değişiklik yok.süt gelmiyor çok şükür şiş ve taş gibi.sizi üzmeyecekse bebeğinizi neden kaybettiğinizi öğrenebilir miyim?bizimki kalp anomalisi bir dr tekrarlama olasılığı yüksek dedi diğeri boş ver o dr u sadece diğer bayanlara göre riskin fazla ama illa olacak diye bişey yok dedi korkuyorum bende.hep araştırıyorum ilki kalp anomalisi olup ikincisi sağlıklı olan var mı diye bir umut olsun diye ama kimseye rastlamadım böyle.yazdığım yerlerden hiç cevap gelmedi.neyse arkadaşım çok uzun yazdım resmen dolmuşum.tekrar teşekkür ederim
CANIMCIM BANA VERDİĞİ İLAÇ KUTUSUNDA SADECE 2 TANE VARDI GÜNDE YARIM İÇİYORDUM 4-5 GÜNÜ ALACAK GEÇMESİ MERAK ETME BENİM BEBEĞİME 17 HAFTALIKKEN CİNSİYETİNİ ÖĞRENMEYE GİTMİŞTİK ABLASI BABASI VE BEN DOKTOR CİNSİYETTEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER OLDUĞU BACAKLARINDA GELİŞME GERİLİĞİ OLDUĞUNU SÖYLER VE UZMANA GİTMELİSİNİZ DEDİLER EŞİMLE İNANMADIK ÖNCE PARA İÇİN YAPIYORLAR DEDİK SONRA 2 GÜN SONRA KENDİ DR GİTTİK VE HİÇ BİR ŞEY ANLATMADIK DR BACAKLARA GELİNCE ÇOCUKLAR BEN BURDA HİÇ İYİ ŞEYLER GÖRMÜYORUM DEDİ O AN DÜNYAMIZ KARARDI VE BİR UZMANA GİTMEMİZİ BU HASTALIĞIN 40 MİLYONDA BİR OLDUĞUNU BACAKLAR GELİŞMEYECEĞİ İÇİN CİĞER VE İÇ ORGANLARINDA GELİŞMEYECEĞİNİ BU YÜZDEN DOĞSADA SOLUM CİHAZLARIYLA AZ Bİ SÜRE YAŞAYABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER VE UZMAN DR GİTTİĞİMİZDE BENİM GİBİ ONLARCA HASTA VARDI AĞLAYARAK GELMİŞ VE SEVİNÇLE ÇIKAN BİRAZ UMUTLANDIM ORADA HATTA BİR KADIN GELİİŞİM GERİLİĞİ PROBLEM OLMAZ DEMİŞTİ AMA BİZ EĞRİLİKTE VARMIŞ BACAKLARDA DİYİNCE O ZAMAN BAŞKA DEDİ VE BİZİ İÇERİYE ALDILAR SONRASI SİZLERİNKİYLE AYNI ÜSTELİK HENÜZ YAŞIM 29 SİGARA ALKOL İÇMEM EŞİM TELEFONLARI BİLE BAŞKA ODALARA ALIR HERGÜN CEVİZİMİ KIRAR YEDİR ÖYLE DİKKAT EDERDİK GENETİK TEST SONUÇLARINDAN DA BİRŞEY ÇIKMADI YAPTIRMAK GEREKSİZ ÇÜNKÜ 20000 GEN VARMIŞ İNSAN VÜCÜDUNDA HEPSİNE BAKAMIYORLAR HADİ O GENİ BULDULAR E SONRA NOLCAK ARKADAŞLAR HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK RABBİM BAŞKA SINAVLAR VERMESİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞIMIZ EVLATLARIN ACISINI GÖSTERMESİN SİZDE ALICAKSINIZ KUZULARINIZI
Çok geçmiş olsun. Ben de aynı sizin gibiyim 29 yaşındayım, sigara alkol kullanmam. Şiddetli migren krizlerinde ağrı kesici bile kullanmadım bebeğime zarar vermesin diye. Ama olacağı varsa oluyor. Uyuşturucu bağımlılarının, afrikadaki aç bilaç, beslenemeyen insanların bile sapasağlam bebişleri oluyor... Kaderimiz böyleymiş. Ne diyeyim...CANIMCIM BANA VERDİĞİ İLAÇ KUTUSUNDA SADECE 2 TANE VARDI GÜNDE YARIM İÇİYORDUM 4-5 GÜNÜ ALACAK GEÇMESİ MERAK ETME BENİM BEBEĞİME 17 HAFTALIKKEN CİNSİYETİNİ ÖĞRENMEYE GİTMİŞTİK ABLASI BABASI VE BEN DOKTOR CİNSİYETTEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER OLDUĞU BACAKLARINDA GELİŞME GERİLİĞİ OLDUĞUNU SÖYLER VE UZMANA GİTMELİSİNİZ DEDİLER EŞİMLE İNANMADIK ÖNCE PARA İÇİN YAPIYORLAR DEDİK SONRA 2 GÜN SONRA KENDİ DR GİTTİK VE HİÇ BİR ŞEY ANLATMADIK DR BACAKLARA GELİNCE ÇOCUKLAR BEN BURDA HİÇ İYİ ŞEYLER GÖRMÜYORUM DEDİ O AN DÜNYAMIZ KARARDI VE BİR UZMANA GİTMEMİZİ BU HASTALIĞIN 40 MİLYONDA BİR OLDUĞUNU BACAKLAR GELİŞMEYECEĞİ İÇİN CİĞER VE İÇ ORGANLARINDA GELİŞMEYECEĞİNİ BU YÜZDEN DOĞSADA SOLUM CİHAZLARIYLA AZ Bİ SÜRE YAŞAYABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER VE UZMAN DR GİTTİĞİMİZDE BENİM GİBİ ONLARCA HASTA VARDI AĞLAYARAK GELMİŞ VE SEVİNÇLE ÇIKAN BİRAZ UMUTLANDIM ORADA HATTA BİR KADIN GELİİŞİM GERİLİĞİ PROBLEM OLMAZ DEMİŞTİ AMA BİZ EĞRİLİKTE VARMIŞ BACAKLARDA DİYİNCE O ZAMAN BAŞKA DEDİ VE BİZİ İÇERİYE ALDILAR SONRASI SİZLERİNKİYLE AYNI ÜSTELİK HENÜZ YAŞIM 29 SİGARA ALKOL İÇMEM EŞİM TELEFONLARI BİLE BAŞKA ODALARA ALIR HERGÜN CEVİZİMİ KIRAR YEDİR ÖYLE DİKKAT EDERDİK GENETİK TEST SONUÇLARINDAN DA BİRŞEY ÇIKMADI YAPTIRMAK GEREKSİZ ÇÜNKÜ 20000 GEN VARMIŞ İNSAN VÜCÜDUNDA HEPSİNE BAKAMIYORLAR HADİ O GENİ BULDULAR E SONRA NOLCAK ARKADAŞLAR HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK RABBİM BAŞKA SINAVLAR VERMESİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞIMIZ EVLATLARIN ACISINI GÖSTERMESİN SİZDE ALICAKSINIZ KUZ
çok geçmiş olsun canım umarım yeni bebeğin çooooook sağlıklı olur rabbim inşallah bizlere de sağlıklı bebekler nasip eder.CANIMCIM BANA VERDİĞİ İLAÇ KUTUSUNDA SADECE 2 TANE VARDI GÜNDE YARIM İÇİYORDUM 4-5 GÜNÜ ALACAK GEÇMESİ MERAK ETME BENİM BEBEĞİME 17 HAFTALIKKEN CİNSİYETİNİ ÖĞRENMEYE GİTMİŞTİK ABLASI BABASI VE BEN DOKTOR CİNSİYETTEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER OLDUĞU BACAKLARINDA GELİŞME GERİLİĞİ OLDUĞUNU SÖYLER VE UZMANA GİTMELİSİNİZ DEDİLER EŞİMLE İNANMADIK ÖNCE PARA İÇİN YAPIYORLAR DEDİK SONRA 2 GÜN SONRA KENDİ DR GİTTİK VE HİÇ BİR ŞEY ANLATMADIK DR BACAKLARA GELİNCE ÇOCUKLAR BEN BURDA HİÇ İYİ ŞEYLER GÖRMÜYORUM DEDİ O AN DÜNYAMIZ KARARDI VE BİR UZMANA GİTMEMİZİ BU HASTALIĞIN 40 MİLYONDA BİR OLDUĞUNU BACAKLAR GELİŞMEYECEĞİ İÇİN CİĞER VE İÇ ORGANLARINDA GELİŞMEYECEĞİNİ BU YÜZDEN DOĞSADA SOLUM CİHAZLARIYLA AZ Bİ SÜRE YAŞAYABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER VE UZMAN DR GİTTİĞİMİZDE BENİM GİBİ ONLARCA HASTA VARDI AĞLAYARAK GELMİŞ VE SEVİNÇLE ÇIKAN BİRAZ UMUTLANDIM ORADA HATTA BİR KADIN GELİİŞİM GERİLİĞİ PROBLEM OLMAZ DEMİŞTİ AMA BİZ EĞRİLİKTE VARMIŞ BACAKLARDA DİYİNCE O ZAMAN BAŞKA DEDİ VE BİZİ İÇERİYE ALDILAR SONRASI SİZLERİNKİYLE AYNI ÜSTELİK HENÜZ YAŞIM 29 SİGARA ALKOL İÇMEM EŞİM TELEFONLARI BİLE BAŞKA ODALARA ALIR HERGÜN CEVİZİMİ KIRAR YEDİR ÖYLE DİKKAT EDERDİK GENETİK TEST SONUÇLARINDAN DA BİRŞEY ÇIKMADI YAPTIRMAK GEREKSİZ ÇÜNKÜ 20000 GEN VARMIŞ İNSAN VÜCÜDUNDA HEPSİNE BAKAMIYORLAR HADİ O GENİ BULDULAR E SONRA NOLCAK ARKADAŞLAR HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK RABBİM BAŞKA SINAVLAR VERMESİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞIMIZ EVLATLARIN ACISINI GÖSTERMESİN SİZDE ALICAKSINIZ KUZ
çok geçmiş olsun canım rabbim tekrar yaşatmasın hiç birimizeBenim beyninde omurilik tarafında araknoid kist vardı. boyundan aşağısını oynatamaz dediler 14 mm boyundaydı
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.19 haftalık hamileyim.bebeğime hipoplastik sol kalp sendromu teşhisi kondu.kalbin sol tarafı gelişmemiş.aort çokdar iplik gibiymiş ve kalbinde delikler varmış.çok ağır bir kalp hastalığı.çok korkuyorum sanırım sonlandırılacak.Allahım kimseye yaşatmasın.çok zor ilk bebeğim.kalp ekosuna bakan dr ikinci gebeliğimde de riskimin fazla olduğunu söylledi yıkıldım.ilk gebeliğinde kalp anomalisi olupta ikinci bebeği sağlıklı olanlar var mı?lütfen paylaşın bilmeye çok ihtiyacım var
canım sanada geçmiş olsun ense kalınlığı tespit edilmişti amniyosentez yaptırdım genetikte bişey çıkmadı kalbine bakalım dedi doktor sorun çok büyük olduğu için ayrıntılı usg de fark edildi sonra eko çekildi kesinleşti .başkada bir test yaptırmadık dr gerek yok dedi bunun sebebini bilemezsin dedi ne bileyim iişte öyleAllah yardımcın olsun canım,sabırlar versin.ikiniz içinde hayırlısı böyleymiş.bende kaybettim kızıımı.kalbinde damarları tersmiş.büyük arther transpozisyonu dendi .ne bilelim.benim 3 yaşında bi oğlum var şükürler olsun.kızım ikinci hamileliğimdi.ama yaşayamadı maalesef
kızım doğasıya kadar hiç bi sıkıntımız yoktu.sağlıklı bi gebelikti.3600 gr doğdu.rutin doktor kontrolleri düzenliydi.2li ve 3 lü test yaptırdık.detaylı ultrasonda bakıldı.1,5 saat doktor inceledi.ama hiç bişi anormal değildi.yani bu kalp sıkıntısı görülmedi.sadece bebeğime hamileyken eko çektirmem gerekliymiş.ondada bi ihtimalmiş görünmesi.
anladığım kadarıyla senin ilk gebeliğin ve eko ya falan girmişsin.gebeliğinde herhangi bişey görüldüğü içinmi doktorun bunu önerdi ?yoksa normal ultrasonda farkedilip ekoya sonramı yönlendirildin ?
bide canım genetik olup olmadığı sonuçlandımı?ve bunun için ne gibi tahliller gerekli oldu?
canım sanada geçmiş olsun ense kalınlığı tespit edilmişti amniyosentez yaptırdım genetikte bişey çıkmadı kalbine bakalım dedi doktor sorun çok büyük olduğu için ayrıntılı usg de fark edildi sonra eko çekildi kesinleşti .başkada bir test yaptırmadık dr gerek yok dedi bunun sebebini bilemezsin dedi ne bileyim iişte öyle
ense kalınlığı kaçtı canım benim 4 mm çıkmıştı ikili sorunluydu zaten risk yüksekti genetik sonucunu bekliyoruz.[/QUcanım 12 haftalıkken kendi doktorum 3.3mm başka bir dr 3.7 mm ölçtü.riskli gebelik uzmanına gittim proftu 2.4mm ölçtü bana göre normal dedi ama biz amniyosentez yaptırmak istedik o zaman 17 haftalıkken gelin dedi gittiğimizde kalbinde ki sıkıntıyı gördü genetikten mi diye amniyosentez yaptırdım yinede.bişey çıkmadı.başka bir dr a da kalp ekosuna baktırdım oda aynı şeyi söyledi.yaşamaz dediler işte çok ağırmış benimkindeki kalp rahatsızlığı.öyle işte.belki seninkind edawn sendromu falan olabilir o zamanda kalp rahatsızlığı görülürmüş.ne zaman çıkacak sonuçlar
canım ameliyatla yaşasada kalp hastası çocuklarda yine de bir sıkıntı kalırmış seninkinde öyle olur mu bilmiyorum da.belkide normal bir çocuk olmayacaktı ve biz yaşıtlarıyla aynı şekilde yaşayamayınca belkide de daha çok üzülecektik.bilmiyorum ya bazen çok derin düşünüyorum ama onu çok özlüyorum sen birde kucağına almışsın kokusunu hissetmişsin çok zor.ben iyiki doğmadan belli oldu onu kucağıma almadan gitti diyorum o zaman daha zor olurdu şimdi bile böyleysem diyorum allah sabır versin.sonraki bebekle ilgili bişey dediler mi sana .yani tekrar bebek düşünsen tekrarlama olasılığıyla ilgili.tamam canım anladım.önce ultrasonda farkedildi.sonra detaylıda gördünüz.sonrada ekoda kesinleşti.
bizim sıkıntı kalp şekil olarak normal bi kalple aynı görünümde olurmuş.sadece damar giriş çıkışında çok minik bi farklılık olurmuş.bunuda kardiyoloji bile göremeyebilir dediler.yani renkli doplerin çok detaylı incelenmesiyle farkedilebilirmiş.ne bilelim işte.farkedilse hemen müdahale yapılsa acaba diyorum ameliyatlada olsa ömrü boyunca bi kalp ve akciğer hastası olsa bile yaşarmıydı ?
bu hastalıktan yaşayan bebekler var elbette.ama onlar doğar doğmaz bi belirtiyle doğuyorlarmış.bi morluk ağlayamama falan.benim bebeğim pamuk gibiydi.güzelce emdi uyudu bol bol emdiği için bol bol kaka yaptı.ama ömrü 21 saatmiş yavrumun.
canım kızım serram benim.melek yavrum.
canım ameliyatla yaşasada kalp hastası çocuklarda yine de bir sıkıntı kalırmış seninkinde öyle olur mu bilmiyorum da.belkide normal bir çocuk olmayacaktı ve biz yaşıtlarıyla aynı şekilde yaşayamayınca belkide de daha çok üzülecektik.bilmiyorum ya bazen çok derin düşünüyorum ama onu çok özlüyorum sen birde kucağına almışsın kokusunu hissetmişsin çok zor.ben iyiki doğmadan belli oldu onu kucağıma almadan gitti diyorum o zaman daha zor olurdu şimdi bile böyleysem diyorum allah sabır versin.sonraki bebekle ilgili bişey dediler mi sana .yani tekrar bebek düşünsen tekrarlama olasılığıyla ilgili.
doğum doktorun nerden genetik olacağı kanısına varmış.bende de eko çeken dr genetik olabilir dedi tekrearlama olasılığı yüksek dedi ama gittiğim riskli gebelik uzmanı prof riskin diğerlerine göre yüksek ama ikincide böyle olacak diye bişey yok dedi bilmiyorum ya bende tekrarlar diye korkuyorum nenedini bilemeyiz dedievet canım yaaaa .doğdu yavrum defalarca emzirdim.yanımda yatırdım.sadece bezini değiştiremedim.onuda yapardım aslında hep ayaktaydım.ama neden yapmadıysam.sadece o kaldı içimde,ona üzülüyorum.yanıma alınca susardı yavrum.annemde hemen beşiğine alırdı.sana şimdiden alışmasın diye.aaah bilsem verirmiydim.
kendi kadın doğum doktorum genetik olabilir dedi.ama çocuk doktoruda bu bi bozukluk.yapısal bişi genetikle alakası yok dedi.bende bundan korkuyorum canım.bu yüzden sordum genetik test denince ne oluyor neler yapılıyor kimlerden numune alınıyor diye ?? ama banada pek genetik gibi gelmiyor.bi olasılık sadece.yani inşallah öyledir.
ailde varsa annede babada veya doğumsal kalp hastalığı o zaman genetik olabilir diyorlar ama bizde yok böyle bir durum inşallah tekrar yaşamayız aynı durumu aynı acıyıdoğum doktorun nerden genetik olacağı kanısına varmış.bende de eko çeken dr genetik olabilir dedi tekrearlama olasılığı yüksek dedi ama gittiğim riskli gebelik uzmanı prof riskin diğerlerine göre yüksek ama ikincide böyle olacak diye bişey yok dedi bilmiyorum ya bende tekrarlar diye korkuyorum nenedini bilemeyiz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?