• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimi kalp anomalisi teşhisi kondu:(((((

bende 2 yıllık evliyim canım 2.yılın sonda denemeye başladık bende hemen hamile kaldım ama böyle oldu işte.erken geldi erken gidiyor yavrum.geride ise tekrar yaşarmıyım korkularını bırakacak.o kadar kötüki en yakın arkadaşlarım hamile hepside benden sonra hamile kaldı içim acımıyor resmen kanıyor.allahım sen dayanma gücü ver tekrar yaşatma diyorum hep.allah hepimize sabır versin canım
Amin canim. Evet ben de bir daha cesaret edemezmisim gibi geliyor bu aciyi yasadiktan sonra. Yavrunu icinde buyutup, her seyden sakindiktan sonra mutlu mutlu gittigin bir kontrolden dunya basina yikilmis bir sekilde cikmak...
Canim pazartesi ikimiz buyuk ihtimalle hemen hemen ayni seyleri yasayacagiz. Birbirimizden guc alalim. Yalniz olmadigini bil.
Bana sabah dokuzda gel dedi doktor. Once amniyosentez yapilacak. Sonraki gebeliklerde yol gosterici olsun diye. Sonra da bebegin durumunda bir gelisme yoksa malum prosedur...Artik yarin mi yatirirlar sonraki gun mu bilmiyorum. Ben hazirlikli gidicem.
Sana da haber veririm neler olup bittigini.

Amin canim. Evet ben de bir daha cesaret edemezmisim gibi geliyor bu aciyi yasadiktan sonra. Yavrunu icinde buyutup, her seyden sakindiktan sonra mutlu mutlu gittigin bir kontrolden dunya basina yikilmis bir sekilde cikmak...
Canim pazartesi ikimiz buyuk ihtimalle hemen hemen ayni seyleri yasayacagiz. Birbirimizden guc alalim. Yalniz olmadigini bil.
Bana sabah dokuzda gel dedi doktor. Once amniyosentez yapilacak. Sonraki gebeliklerde yol gosterici olsun diye. Sonra da bebegin durumunda bir gelisme yoksa malum prosedur...Artik yarin mi yatirirlar sonraki gun mu bilmiyorum. Ben hazirlikli gidicem.
Sana da haber veririm neler olup bittigini.
bende 10.30 da gidecem yarın.heyete girecez canım heyetten sonlandırma kararı çıkarsa yatış yapacam.bende hazırlıklı gidecem anlayacağın.ben amniyosentez yaptırmıştım temiz çıktı genetik bir hastalık yok.sadece kalp ama başka bir şeye gerek yok zaten tek başına yetiyor işte.giderken yanımızda ne götürmemiz lazım acaba yatış için sen biliyor musun?sende yalnız olmadığı bil canım çok teşekkür ederim umarım bu günler acı bir anı olarak kalır

Canim bilmiyorum ama iste pijama, ic camasiri, terlik, bol miktarda orkid alıcam. Malum sonrasında kanamamız olacak :(.
Çok canım acıyor, dayanamazmışım gibi geliyor. Fakat başa geleni çekmekten başka şansımız yok...

Bebegimin gelişmesi yavaşlamış. Geçen hafta 2,5 cm olan amniyon sıvısı bugün 1,4 kalmış. 16 haftalık olmAsı gerekirken 15 hafta iki gün çıktı. Kesinlikle terminasyon denildi. Yatışım yapıldı. Suni sancı ilaçlarını bir saat önce aldım. Her üç saate bir iki tane daha vereceklermiş. Şimdilik bir ağrım yok. Artık tek isteğim bu acı sürecin bir an önce sonlanması.
Sende haberler inşallah iyidir arkadaşım.

AHH AHH aynı şeyleri 2 ay önce yaşadım çok zor günlerdi zordur yani... Allah bir daha kimseye yaşatmasın.. Bol bol ped alın hatta bu hastnelerde steril pedler oluyor ya eskidende kullanıyorlardı onlar daha temiz oluyor zira hastanelerden isteyince de veriyorlar suni sancı verirler sancılarınız artarsa yürümeyi tavsiye ederim hiç yardımcı olmuyorlar bizim gibi terminasyon hastalarına yürümek bana iyi gelmişti 12 saat sancının ardından hala daha olmayınca yürüyünce kaslarım gevşemişti. Allah yardımcızın olsun

AHH AHH aynı şeyleri 2 ay önce yaşadım çok zor günlerdi zordur yani... Allah bir daha kimseye yaşatmasın.. Bol bol ped alın hatta bu hastnelerde steril pedler oluyor ya eskidende kullanıyorlardı onlar daha temiz oluyor zira hastanelerden isteyince de veriyorlar suni sancı verirler sancılarınız artarsa yürümeyi tavsiye ederim hiç yardımcı olmuyorlar bizim gibi terminasyon hastalarına yürümek bana iyi gelmişti 12 saat sancının ardından hala daha olmayınca yürüyünce kaslarım gevşemişti. Allah yardımcızın olsun
İlaçları alalı dört saat oldu hala sancım yok. Bir an önce başlayıp bitsin istiyorum ama yavrum çıkmak istemiyor herhalde, annesinin sıcaklığını bırakmak istemiyor. Az önce iki suni sancı hapı daha verdiler. Bir yandaN yan odalardan gelen yeni doğan bebek ağlamaları... Benim bebeğim hiç ağlayamayacak.

allah sabır versin, peki anne karnında yapılabilecek bir müdahale var mı, hiç araştırdın mı...ki bildiğim kadarıyla zaten bebeklerin kalbinde delik olması normal hatta doğduktan sonra 3 aya kadar normal sayılıyor, tekrar sabır diliyorum arkadaşım:(

Canım genetik inceleme yapilmadi sadece riskli gebelik uzmanı olan doktor ultrasonda ayrıntılı incelerken bebegin kalbinin gelismedigini 8 haftalık olması gereken bebegin kalp anomalisi yüzünden 6 haftalık gozuktugunu soyledi eğer gebeligim devam etseydi 18.haftada ayrıntılı ultrasonda daha net seyler soylenirdi tıpkı sende olduğu gibi. Doktorun sana ikinci gebeligin riskli demesi saçma olmuş ortada ikinci bebek yok ahkam kesmiş. Sen takma böyle seylere icini ferah tut.

canım çok geçmiş olsun benim bebeğim sol kalp sendromu vardırbizede almamızı çok önerdiler kesinlikle yaşamazevet çok zor eminim seni en çok anlayacak benimdirben'ce bebeğine bir şans ver

Bebegimin gelişmesi yavaşlamış. Geçen hafta 2,5 cm olan amniyon sıvısı bugün 1,4 kalmış. 16 haftalık olmAsı gerekirken 15 hafta iki gün çıktı. Kesinlikle terminasyon denildi. Yatışım yapıldı. Suni sancı ilaçlarını bir saat önce aldım. Her üç saate bir iki tane daha vereceklermiş. Şimdilik bir ağrım yok. Artık tek isteğim bu acı sürecin bir an önce sonlanması.
Sende haberler inşallah iyidir arkadaşım.
merhaba ben 17 kasımda hastaneye yattım 19 saat suni sancı çektim bebeğim ters geldi yarısı içerde kaldı doktor ve hemşirelerin yardımıyla ıkınanarak doğurabildim çok zordu.19 kasımda taburcu oldum.allahım bir daha yaşatmasın canım.bebeğim erkekmiş hiç öğrenmek istememiştim raporlarda yazılı gördüm çok üzüldüm.sanada çok geçmiş olsun.inşallah tez zamanda toparlanırız canım.benim göğüslerim çok şiş taş gibi oldu ve acıyor dünden beri.dokunamıyorum acaba sende de oldumu ne yapmam gerekir hastaneden çıktıktan sonra oldu işte orda olsa dr a sorardım.

allah sabır versin, peki anne karnında yapılabilecek bir müdahale var mı, hiç araştırdın mı...ki bildiğim kadarıyla zaten bebeklerin kalbinde delik olması normal hatta doğduktan sonra 3 aya kadar normal sayılıyor, tekrar sabır diliyorum arkadaşım:KK43:
sağol canım.benim bebeğimin kalbinin sol tarafı hiç gelişmemiş hiç ümit yok dediler yaşamaz dediler aldırmak zorunda kaldım suni sancı ile doğurdum yavrumu yeni çıktım zaten hastaneden çok zordu.

canım çok geçmiş olsun benim bebeğim sol kalp sendromu vardırbizede almamızı çok önerdiler kesinlikle yaşamazevet çok zor eminim seni en çok anlayacak benimdirben'ce bebeğine bir şans ver[/QU
bebeğime hiç ümit yok dediler canım ağlaya ağlaya onu aldırmak zorunda kaldım doğurdum ona şans veremedim içim çok acıyor gitti yavrum melek oldu sizin bebeğiniz yaşıyor mu şimdi ne kadarlık sizede geçmiş olsun

sağol canım.benim bebeğimin kalbinin sol tarafı hiç gelişmemiş hiç ümit yok dediler yaşamaz dediler aldırmak zorunda kaldım suni sancı ile doğurdum yavrumu yeni çıktım zaten hastaneden çok zordu.
Seni merak ediyordum. Ben de 17 kasimda 11 saatin sonunda gece 23:15 gibi dogurdum melegimi. Ben bebegimi gostermek istemedikleri halde israr ettim ve gordum. Her seyiyle muntazam, cok guzel bir bebekti. Erkekti benimkide. Adini bile koyduk. Bedenini de otopsiden sonra teslim almak istediğimizi söyledik. Vermek istemediler ama ısrar edince tamam dediler. Cuma gunu patolojiden teslim alicaz ve gomucez. Melegimi hic unutmayacagim.
Canim benim dogumdan hemen sonra hemsireler goguslerimi sargi beziyle cok sıkı bir şekilde sardılar. Süt gelmesin diye. İyice tembihlediler en az on gün bunu sadece banyoda çıkaracaksın dediler. Yoksa süt kanalları tıkayıp iltihap yapabiliyormuş. Seninkileri sarmadılar mı?

Seni merak ediyordum. Ben de 17 kasimda 11 saatin sonunda gece 23:15 gibi dogurdum melegimi. Ben bebegimi gostermek istemedikleri halde israr ettim ve gordum. Her seyiyle muntazam, cok guzel bir bebekti. Erkekti benimkide. Adini bile koyduk. Bedenini de otopsiden sonra teslim almak istediğimizi söyledik. Vermek istemediler ama ısrar edince tamam dediler. Cuma gunu patolojiden teslim alicaz ve gomucez. Melegimi hic unutmayacagim.
Canim benim dogumdan hemen sonra hemsireler goguslerimi sargi beziyle cok sıkı bir şekilde sardılar. Süt gelmesin diye. İyice tembihlediler en az on gün bunu sadece banyoda çıkaracaksın dediler. Yoksa süt kanalları tıkayıp iltihap yapabiliyormuş. Seninkileri sarmadılar mı?
yok canım sarmadılar öyle bir şeyde demediler geçmiş olsun

canım çok geçmiş olsun benim bebeğim sol kalp sendromu vardırbizede almamızı çok önerdiler kesinlikle yaşamazevet çok zor eminim seni en çok anlayacak benimdirben'ce bebeğine bir şans ver
tekrar geçmiş olsun bişey sormak istiyorum size bir sonraki bebekle ilgili tekrarlama riskine yönelik bişey söylediler mi acaba?

teşekkür ederim bedenen iyiyim ama gel gör ki ruh halim çok kötü.
Bilmez miyim üzüntü korku kimi zaman isyan acınası bir hal alıyor insan ahh ahh zaman canım benmde 2 ayı geçti etkisi zamanla azalıyor ama unutamıyosun tabi sen nerde yaşıyorsun

Back