bebeğimi kalp anomalisi teşhisi kondu:(((((

yorgunmavi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
135
25
123
38
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.19 haftalık hamileyim.bebeğime hipoplastik sol kalp sendromu teşhisi kondu.kalbin sol tarafı gelişmemiş.aort çokdar iplik gibiymiş ve kalbinde delikler varmış.çok ağır bir kalp hastalığı.çok korkuyorum sanırım sonlandırılacak.Allahım kimseye yaşatmasın.çok zor ilk bebeğim.kalp ekosuna bakan dr ikinci gebeliğimde de riskimin fazla olduğunu söylledi yıkıldım.ilk gebeliğinde kalp anomalisi olupta ikinci bebeği sağlıklı olanlar var mı?lütfen paylaşın bilmeye çok ihtiyacım var

Allah sabır versın guc kuvvet versın sana inşallah yanlış teşhistir. her gebelık aynı olcak dıye bı durum yok bebegının kalbındekı sorun genetık deılse sonrakı gebelıgınde tekrarlıycanı sanmıyorum onu arastırırlar genetık olup olmadıgını rabbım elını ustunden eksık etmesın

teşekkür ederim ama malesef yanlış teşhis değil.evet genetik olup olmadığı araştırılacak.ama çok kötüyüm işte

OTE="yorgunmavi, post: 37770591, member: 637247"]merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.19 haftalık hamileyim.bebeğime hipoplastik sol kalp sendromu teşhisi kondu.kalbin sol tarafı gelişmemiş.aort çokdar iplik gibiymiş ve kalbinde delikler varmış.çok ağır bir kalp hastalığı.çok korkuyorum sanırım sonlandırılacak.Allahım kimseye yaşatmasın.çok zor ilk bebeğim.kalp ekosuna bakan dr ikinci gebeliğimde de riskimin fazla olduğunu söylledi yıkıldım.ilk gebeliğinde kalp anomalisi olupta ikinci bebeği sağlıklı olanlar var mı?lütfen paylaşın bilmeye çok ihtiyacım var[/QUOTE]
Canım kendini uzmemeye çalış biliyorum çok zor bir durum ama allah hakkınızda hayirlisini versin. Benimde ilk gebeligimde kalp anomalisi vardı 8 haftalikken kalbi durdu 3 gün hastaneye gittim geldim son gün kanamam oldu o gun saat başı bebegimin kalb atışı giderek yavasladi ve 5.kez ultrasonda kalbi durdu. Ilk gebelikte olabiliyor böyle seyler 3 ay sonrasında tekrar hamile kaldım ve Rabbime şükürler olsun şuan sağlıklı bir bebeğim var 5.5 aylık olduk teyzesi. Sen umudunu kaybetme her gebelik böyle olacak diye düşünme. Allah tan başka kimse bilemez.

Canım kendini uzmemeye çalış biliyorum çok zor bir durum ama allah hakkınızda hayirlisini versin. Benimde ilk gebeligimde kalp anomalisi vardı 8 haftalikken kalbi durdu 3 gün hastaneye gittim geldim son gün kanamam oldu o gun saat başı bebegimin kalb atışı giderek yavasladi ve 5.kez ultrasonda kalbi durdu. Ilk gebelikte olabiliyor böyle seyler 3 ay sonrasında tekrar hamile kaldım ve Rabbime şükürler olsun şuan sağlıklı bir bebeğim var 5.5 aylık olduk teyzesi. Sen umudunu kaybetme her gebelik böyle olacak diye düşünme. Allah tan başka kimse bilemez.[/QUOTE]
teşekkür ederim allah bebeğini sana bağışlasın.8 haftalıkken demişsin.kalp anomalisi olduğunu nasıl anladınız inceleme mi yapıldı?yoksa başka sebepten mi kalp atışı durdu?

teşekkür ederim allah bebeğini sana bağışlasın.8 haftalıkken demişsin.kalp anomalisi olduğunu nasıl anladınız inceleme mi yapıldı?yoksa başka sebepten mi kalp atışı durdu?[/QUOTE]

teşekkür ederim allah bebeğini sana bağışlasın.8 haftalıkken demişsin.kalp anomalisi olduğunu nasıl anladınız inceleme mi yapıldı?yoksa başka sebepten mi kalp atışı durdu?[/QUOTE]

Canım genetik inceleme yapilmadi sadece riskli gebelik uzmanı olan doktor ultrasonda ayrıntılı incelerken bebegin kalbinin gelismedigini 8 haftalık olması gereken bebegin kalp anomalisi yüzünden 6 haftalık gozuktugunu soyledi eğer gebeligim devam etseydi 18.haftada ayrıntılı ultrasonda daha net seyler soylenirdi tıpkı sende olduğu gibi. Doktorun sana ikinci gebeligin riskli demesi saçma olmuş ortada ikinci bebek yok ahkam kesmiş. Sen takma böyle seylere icini ferah tut.

sağol canım o kadar korkuyorum ki.böyle bir anomali olduğu için elbette ikincisi risk kategorisine girer bende biliyorum ama kalp ekosuna bakan dr direk ikincisi riskli dedi kestirip attı.gebeliğim henüz sonlandırılmadı.o yüzden genetik inceleme yapılmadı ama kromozomları temiz çıktı. yarın dr randevum var tekrar bakılacak ona göre haftaya kurula girecek.sonra inceleme yapılacak neden kaynaklandığına dair.sende tekrarlamamasına çok sevindim inanki.inşallah bende sağlıklı bir bebek kucağıma alırım.

Canım dualarim seninle. Moralini bozmak yok metanetli ol o doktorun ikinci çocuk için söylediklerini unut. Rabbim sana en kisa zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. öpüyorum canım. ..

Arkadasim, gecmis olsun. Seni cok iyi anliyorum. Ben de 16 haftalik hamileyim. Iki hafta once benim de amniyon sivimin az oldugunu farketti doktor. Iki haftadir surekli kontrole gidip geliyorum. Benim bebegimin de bobreginin gelismedigini, bu sekilde dogsa bile bir kac saat yasayacagini soyluyorlar. Bu pazartesi tekrar randevum var. eger bir gelisme yoksa gebeligimi sonlandiracaklar. Suni sanciyla dogum seklinde oluyirmus bu sonlandirma.
Allah bize dayanma gucu ve sabir versin.

canım sanada geçniş olsun.Allahın takdiri ne diyim elden bişey gelmiyor.Bu gün dr kontrolüm vardı gittiğim dr prof.kalpteki sıkıntı kesin.ama nedeni belli değil dr bunu bilemeyiz diyor sadece bir sonraki gebelik için tekrarlama riski düşük dedi yok diyemem ama başkalarında yüzde birse sende yüzde üçtür dedi.inş dediği gibi ihtimal uzaktır diyorum.pazartesi kurula girecez.sonrası malum işte.rabbim bizlere de sağlıklı bebekler nasip etsin.

Amin canim. Benim durum da buyuk ihtimalle tekrarlamaz diyorlar 4000 kusurde bir olan bir durummus. Bu kucuk ihtimaller bizi buldu ama dedigin gibi elden bir sey gelmiyor. Isin acikcasi benim en cok zoruma giden sey bebegimin kalbi atarken doktorlarin onerisiyle de olsa bu gebeligi sonlandirma kararini verecek olmak. Yavrum icimde ölmüs olsaydi bu kadar zorlanmazdim. Allah verdi Allah aldi derdim. Boylesi cok zor.

benimkide aynı canım şuan içimde kıpır kıpr ama yapacak bişey yok en kötüsüde bu işte.senin tekrarlama ihtimalin benimkinden azmış en azından bu iyi diyorum.allahım bizlere sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin tez zamanda.

senin ilk gebeliğin mi canım?

Evet. Beş yıllık evliyim. Korunuyorduk, biraz evliliğin tadını çıkaralım dedik. Beş yılın sonunda yavaş yavaş denemeye başladık, hemen hamile kaldım.
bende 2 yıllık evliyim canım 2.yılın sonda denemeye başladık bende hemen hamile kaldım ama böyle oldu işte.erken geldi erken gidiyor yavrum.geride ise tekrar yaşarmıyım korkularını bırakacak.o kadar kötüki en yakın arkadaşlarım hamile hepside benden sonra hamile kaldı içim acımıyor resmen kanıyor.allahım sen dayanma gücü ver tekrar yaşatma diyorum hep.allah hepimize sabır versin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…