bebeğimi hala kıskanıyorum

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
arkadaslar bebegim 3 aylık oldu hala kıskanıyorum lohusalıkta gecer demişlerdi ama gecmedi ve herkes bebegimi cok seviyor benim ailem artı esimin ailesi bebegim için cıldırıyorlar ama birisi kucagına alınca canm cok sıkılıyor bir seyde diyemiyorum sonucta torunları sizce durumum normalmi benim gibi olan varmı insallah gecici bir durumdur cünkü yakında calısmaya baslıcam sırf bu yüzden işi bırakmayı düşünüyorum lütfen yardım benneyaptımki

bu yüzden iş bırakılırmı hemde bu devirde,öncelikle biraz mantıklı olun...ilkönce bebeğinizi allah analı babalı büyütsün..sizinki bebeği kıskanmak değil bence..bebeğinizi sevdikleri için ziyarete geliyorlar birde tersini düşünün kimse sevmese,kucağına almasa ..o zaman ne düşünürsünüz..yapmayın arkadaşım sonuçta o bebek sizin ve inanın büyüklerimiz bebeklerimize bizden daha iyi bakıyorlar...bu durumu kendi kendinize yenebilirsiniz biraz rahat olmanız gerekiyor..
sevgiler...

bizimkiler biraz abartıyor bence sevmeyi özellikle esimin ailesi.gittiğimde kucaklarından hiç indirmiyorlar co özledik diyorlar oysaki haftanın bir günü mutlaka onlardayız bense tadıda bıraksınlar istityorum tamam sevsinler ama sonucta benim cocugum onların degil diye düşünüyorum.birde yakında işe baslarsam kayınvaldem bakacak bu sefer iyice sahiplenirse diye korkuyorum.bilmiyorum benmi cok kıskancım bu duyguyu yasayan varmı kendim yenenbilirmiyim acaba

bizimkiler biraz abartıyor bence sevmeyi özellikle esimin ailesi.gittiğimde kucaklarından hiç indirmiyorlar co özledik diyorlar oysaki haftanın bir günü mutlaka onlardayız bense tadıda bıraksınlar istityorum tamam sevsinler ama sonucta benim cocugum onların degil diye düşünüyorum.birde yakında işe baslarsam kayınvaldem bakacak bu sefer iyice sahiplenirse diye korkuyorum.bilmiyorum benmi cok kıskancım bu duyguyu yasayan varmı kendim yenenbilirmiyim acaba

senın cocugun olabılır ama onlarında torunları lutfen bıraz anlayıslı olun tabıkıde kucaklarından dusurmeyecekler cunku o henuz kucuk bır bebek ve sevımlıdır bıraz buyusun kımse ılgılenmez merak etmeyın...

bu duyguyu tabiki yeneceksin ama kafandaki olumsuzlukları atarsan..kayınvalidenlerin sahiplenmesi ne kadar güzel en azından sen işe gittiğinde aklın bebeğinde kalmayacak..dedmya tersini bir düşün ya sahiplenmeseydi de dışlasaydı ve sen yinede onlara bırakmak zorunda kalsaydın...bence olumlu düşünün lütfen..bırakın sevsinler..sevmekten zarar gelmez...
benim kayınvalidemler ankara'nın bir ucunda ben bir ucundaydım ve kızım doğduğunda o kadar mesafeden torunlarını sevmeye gelirlerdi..bu çok hoşuma giderdi ve kızımla ilişkileri çok şükür hala ilk günkü gibi..onlar bize herzaman lazım.eminim mantıklı düşünürsen yaptığının,düşündüğünün sadece sana zararı olacağını anlarsın...
sevgiler...

yigenlerimi gittigim zaman hic kucagimdan indirmem cünkü doyamiyorum ablam dogum yaptigindan beri haftada 3-4 kez görüsüyoruz bebek olmadan önce 1-2 kez görüsürdük ben teyzesiyken dayanamiyorum onlar torunlarina nasil dayansinlar yapmayin bence

bide kendini kayinvalidenin yerine koy, sen onun yerinde olsaydin? cocugunun cocugu oldugunu dusunsene bir.. Ben cok uzulurdum torunumu sevemiyeceksem, senin isine gelmesi lazim bakacak birileri var bebegine, ya olmasaydi, bir bakiciya falan biraksaydin ise giderken, bu dahami iyi olurdu? Ona dahami cok guvenirdin? Babaannesinden ne zarar gelcek ki bebegine?

Bence cok abartiyosun

canım kıskanmıyorsun aslında sadece kızıyorsun...:kızgın:
bende olsam kızarım 3 aylık olmuş yani yeni doğmuş bir bebek
o kadar kucağa alınmaz.. ezilir bi yerleri acır...:1shok:
bunu güzel bir dille söyleyebilirsin...
bende sinir olurum böyle şeylere minicik bebeği resmen mıncıklıyolar
şapır şupur öpüyolar...:mymeka:
annesi kıyıpta öpemiyodur ama başkaları maşallah yalıyo resmen...:eek:klava:

Eee güzelim sende onların çocuğuyla evlendin onlar sana bir şey dedilermi? Açıkcası bence sen bebeğini kıskanmıyorsun da eşinin ailesinin bebeğini sevmesinden pek hazetmiyorsun gibime geldi. Ayrıca evet senin çocuğun ama eşininde çocuğu değilmi. Tadında bıraksınlar demen hoş değil çünkü ben yabancı çocukları bile kucağımdan indirmem, çocuk bu sevilmezmi, onlarda torunlarını seviyorlar, buna müdahale etmemek gerekir. Açıkcası ben hiç müdahale etmedim, bıraktım doyasıya sevdiler, hiçte şikayetçi değilim.
Biraz daha sakin olursan bu duyguyu yeneceğinden eminim. Bu arada bebişini sağlıkla ve hayırlısıyla büyüt.

yorumlarrınız için tesekkürler ne kadar ugrastıysamda bu duyguyu yenemiyorum bebegim dogmadan önce 2-3 haftada bir görüşürdük evlerimiz cok yakın olmasına ragmen ama s,imdi bu kadar sık görüşmeye alısamadım halen .birde ben hep araya mesafe koyardım ama simdi bu mesafeyi koruyamıyorum.peki bu hep böyle mi gider yani büyüyünce de bu kadar cok severlermi yoksa büyüdükce ilgileri azalırmı.tecrübeli annelere soruyorum kızımı tek basıma büyütemicekmiyim.şimdi bebek diyemi bu kadar cok seviyorlar yoksa sevgileri günden güne artacakmı cok bunaldım bebegimle basbasa almak istiyorum

ah be güzelim cocugunu sahiplenen, gözünü kirmadan emanet edebilecegin birileri var.
sen diyosun sevmeyi abartiyolar, haftada bi defa görüyolar yapma lütfen.
torunlari onlarin canlarindan bi parca tabiki sevecekler.amacim seni kirmak degil ama kusura bakma ben senin abarttigini düsünüyorum. calisacakmissin ne kadar güzel iste, keske her calisan kadinin senin ki gibi bir ailesi olsa.

arkadaşlara katılıyorum torunlarını görmek istemeyenler bile var.Ne kadar güzel çocuğunun sevilmesi.Ben lohusalıktan kaynaklandığını yada ortada bir sorun olduğunu düşünüyorum.Bence bir psikologla görüş.

söylediklerinizin bazılarına katılıyorum ama bir cok kişinin haksız eleştiri yaptıgını düşünüyorum sonucta hamilelikte neler yasadıgımı bilemezsini simdi hiçbir şey olmamıs gibi gecmişi sineye cekemem elbetteki cocugumun sevilmesini isterim ben anneyim sonucta canımdan bir parca ama gecmişi unutamadıgım için elimde olmadan cocuumu sakınıyorum ve kıskanıyorum

canım sankı ben senı anlıyorum henuz cocugum yok 6 aylık hamıleyım ama bende baskasnın kucagında o kadar cok durmasından rahatsız olurum galıba.. ne bıleyım belkı tepkı gösteren cok olur evet yarın bır gun bızde babanne yada anane olucaz torunlarımızı sevıcez ama bılmıyorum bende benım cocugumu baskasının ole cok kucagına almasına sevmesıne rahatsız olurum gıbı gelıyor..tabıkı sevecekler tabıkı kucaklarına alacaklar gerektıgınde bende bırakırım bıraz baksınlar dıye ama ben yanlarındayken baskasının kucagına o kadar fazla durmasını ıstemem, kayınvalıdem le bır problemım yok ama ıse gıdıp onun yanına bırakılcegımı sanmıyorum zaten suan calısmıyorum ama oldukı calısmak zorunda kalırsam dıye tahmın yapıyorum sadece benden cok babannesıne alısmasını ıstemem bazı yerlerde okudum ılk babannesıne anne demıs fılan aman Allahım buyuk konusmayım ama kesınlıkle buna dayanamam ben ıstemem yanı boyle seyler..

Size hak verdim doğrusu,ama aşırısı sizi üzer.Zaten hassas bir dönemdesiniz kendinizi yıpratmayın.Ben de bebek sahibi olsam kimse ellesin istemem.Özellikle 1-2 yaşına kadar.Sonuçta küçücük bir can.Elden ele dolaşması ne kadar mantıklı?Elbette onlar da torunlarını sevecek ,ama o yaşta bir bebek o kadar da ellenmez.Oyuncak değil ki o...yerimseniben

benim eltimin benden once bir bebegi olmustuu
onda ikinci gununde hastaneye yanina gittim
hic ucagima bile almamistim bebek altina yapmis bende dedimki abla dur sen dikislisin ben aliveriyim dedim sadece bir insanlik yaptim
oda yok yok ben alirim dedi bende dedim
kalk dedim seyini patlatta gor dedimm oda anladi tabbi benim gucendigimi bebegi bana uzatmaya falan kalkti hiic almadimm
simdide sirf bu yuzden bi sogukluk hissederim
ben ona sadece insanlik yapmak istedim
ben cokmu merakliyim senin bebeginin b..unu temizlemeye
lutfen biraz karsimizdakini incitmeyelim
telafisi mumkun olmayan yollara dusersiniz

bende hamileyim şu anda 3 aylık.bu soru benimde kafamı karıştırıyor açıkçası.fisfisfisama daha çok sevmeleri değilde ben işteyken,çalışıyoken benim tercihlerim ve isteklerim dışında çocuğuma bişeyler vermeleri yada vermemeleri düşüncesi beni rahatsız ediyor.Önce bana değilde babanesine anne demesi düşüncesini hiç hazmedemem herhalde.çocuğum büyüdüğünde ona yabancı olmak, babanesini benden daha çok tercih etmesi beni çok rahatsız eder.Ama yolun başındayken kötü düşüncelerle geçirmemek gerek.hiçbizaman ipleri bırakmayı düşünmüyorumsüprizzzzz.onun dışında torunları tabi sevmelerinden rahatsız olmam.a.s

arkadaslar bebegim 3 aylık oldu hala kıskanıyorum lohusalıkta gecer demişlerdi ama gecmedi ve herkes bebegimi cok seviyor benim ailem artı esimin ailesi bebegim için cıldırıyorlar ama birisi kucagına alınca canm cok sıkılıyor bir seyde diyemiyorum sonucta torunları sizce durumum normalmi benim gibi olan varmı insallah gecici bir durumdur cünkü yakında calısmaya baslıcam sırf bu yüzden işi bırakmayı düşünüyorum lütfen yardım benneyaptımki
Bende bu duygular sadece bende var diyordum aynen öle bende cok kıskanıyorum benim bebeğimde 3 aylık özellikle eşimin aileisnden birileri kucağına aldığında ki onlarda ilk torun çılgınalr gibi seviyorlar kızımı temmuzda işe başlamam gerek aama sanırım ben işi bırakıcam kızımın ilklerini görmek ve anne sevgisinden mahrum etmemek için işimi bırakıcam tercihim kızım olcak...

benim bbebğim 10 aylık olduğu halen daha kıskanıyorum sakınıyorum ama sevmelerinden rahatsız olmuyorum ama benim istemediğim şeyleri verip beni kale almamaları benim çok sinirim bozuyo sırf bu yüzden tartıştı bile sevsinler etsinler ama müdahale etmesinler bide ben eşimin ailesiyle biraz sorun yşadım herşeye susarım ama konu kızım olunca asla

bir tarafta babanne bir tarafta anne ..iki arada bir derede gibi iki tarafin anlayisi bir birine yansicaktir bence karsilikli olursa hersey yoluna girer tatli dille..

X