Bebegimi bırakıp tatile gitmek dogru mu?

gidin eğlenin derim ama aklınız evde olur sürekli ne yapıyor diye dusunursunuz pekde eğlenemezsiniz bence.birde fikir istıyosunuz burda ama bu en güzel kararı siz verirsiniz

Merhaba kizlar.

Kisaca anlatmak gerekirse; 2.5 yasinda bir kizim var. Esim senede 2 kere tatile gidiyorsak en azindan birinde, 1 hafta da olsa bebegimizi anneannesine birakip gitmek iyi olur bizim icin diyor. Bende onsuz gitmeme konusunda diretiyorum. Acaba dogru mu dusunuyorum. Yoksa esimin dedigi gibi bizim icin basbasa tatil yapmak iyi mi olur.

Not: esim normalde cok dusunceli, ince fikirli biri. Bana da her konuda cookk destek olur aslinda. Belki bu yuzden teklifi cok manasiz gelmis olabilir bana??
anne olunca nasıl olurum bilmiyorum da bazen başbaşa tatil yapılmalı, bebeğin çok küçük değil artık sensiz de birileriyle idare edebilir.

Türk kadınları, türk aileleri olarak cocuklarimizi fazla bağımlı yetiştiriyoruz. Çocuk anneye babayao kadar bağımlı ki bir gece annesinden ayrı kalınca travma yaşıyor. Anne baba çocuğa o kadar bağımlı ki kendisini büyüten kadına kendi çocuğunu emanet edemiyor. Halbuki bağımlı değil bağlı olmaktır güzel olan. Kendinize bağlı ama birey olduğunun farkında, tek başına karar alıp hareket edebilen çocuklar yetistirebilirseniz tebrik ederim, ama bağımlı çocuk yetiştirmek doğru bir yöntem değil.

Otellerde mini clublara bir göz gezdirin. Annesi ya da babasının elinden tutmuş tek çocuk türk çocuğudur. Turist çocuklar gün içinde ara ara anne babanın yanına uğrar, bizim çocuklara anne baba nöbetleşe bakar. Turist çocuğu gider meyve suyunu icecegini bardan kendi ister, bizimkiler anneee kola babaaa aystiii diye bağırır.

Hal böyle olunca bir hafta büyükanneye bırakmak da büyük sorun tabi. Mazallah çocuk bu travmayi ömrü boyunca unutamaz.
yok hayatım biraz ajitasyon yapman lazımdı .
Sen ne kötü annesin .ya başına bir şey gelse gibi laflar etmen lazımdı .
Başına bir şey gelirse diyenler olmuş .Çocukların başına gelen şeylerin % 99 u annesi yanındayken oluyor . :)
Bir kadının asli görevi annelik ya da karılık değildir .Kocasına zeytinyağlı fasülye pişirmek ve çocuğuna saçını süpürge etmek baş vazifemiz gibi aşılanıyor.
Meclise giren kadın sayısı ne kadar artarsa o kadar geliştik demektir .
Kadın önce insandır bunu öğretmek gerekiyor başta .

Merhaba kizlar.

Kisaca anlatmak gerekirse; 2.5 yasinda bir kizim var. Esim senede 2 kere tatile gidiyorsak en azindan birinde, 1 hafta da olsa bebegimizi anneannesine birakip gitmek iyi olur bizim icin diyor. Bende onsuz gitmeme konusunda diretiyorum. Acaba dogru mu dusunuyorum. Yoksa esimin dedigi gibi bizim icin basbasa tatil yapmak iyi mi olur.

Not: esim normalde cok dusunceli, ince fikirli biri. Bana da her konuda cookk destek olur aslinda. Belki bu yuzden teklifi cok manasiz gelmis olabilir bana??

Eşinle birlikte tatil geçirmelisin.
Emin ol annen de en az senın kadar özenli bakacaktır ona .
Eşine de vakit ayırmalısın .
Anne olduğun kadar Eş'sin de ..

Hiç düşünmeden bırak canım, biz bunu hersene yaparız(3senedir), çocukları(6 ve 4yaş) kv yada anneme bırakıp 1hafta kaçamak yaparız. Amaaaaa tabiki gerçek yaztatilini 4ümüz birlikte geçiririz bir yerlerde. Hem çocuklar için hem kv hem annem hem dedeler bu çok güzel ve özel oluyor çocuklar bayıla bayıla kalıyorlar hatta ne zaman gidiyorsunuz diye sürekli sorarlar, amaaaaa ben bıraktığım evin kurallarına asla karışmam yani anneme yada kv şunu şöyle şu zaman yapın şu yasak vs. Demem.

yok hayatım biraz ajitasyon yapman lazımdı .
Sen ne kötü annesin .ya başına bir şey gelse gibi laflar etmen lazımdı .
Başına bir şey gelirse diyenler olmuş .Çocukların başına gelen şeylerin % 99 u annesi yanındayken oluyor . :)
Bir kadının asli görevi annelik ya da karılık değildir .Kocasına zeytinyağlı fasülye pişirmek ve çocuğuna saçını süpürge etmek baş vazifemiz gibi aşılanıyor.
Meclise giren kadın sayısı ne kadar artarsa o kadar geliştik demektir .
Kadın önce insandır bunu öğretmek gerekiyor başta .

Çocuk bu, düşer kalkar, hastalanir iyileşir. Çocuğumu en rahat emanet edebileceğim insan büyükanne olur sanki yaw.

Ya da ben böyle anneleri görüp benden anne olmaz demeye devam edeyim. Biri demiş ya çocuk çanta mı dolaba kaldirayim diye. Ben de diyorum ki çocuk çanta mı her an yanımda gezdireyim.
Hatta baba ben çocuğum olmadan gitmem tatile derse ikisini başbaşa bırakıp tatile gitme potansiyelim var benim sanırım.

Yilda iki kere tatil yapiyosunuz birine götüeüp digerinde bas basa kalmak istiyorsaesin bunds bi sorun görmedim.
Yabancida bakmayacak Annen bakacakmis.. bence sorun yok..

Kişiden kişiye değişir bu durum bence...
Ben oğlum olmadan hiçbir yere gitmem.. Oğlum da bensiz duramıyor...
Hele bir hafta düşünemiyorum...

Çocuk bu, düşer kalkar, hastalanir iyileşir. Çocuğumu en rahat emanet edebileceğim insan büyükanne olur sanki yaw.

Ya da ben böyle anneleri görüp benden anne olmaz demeye devam edeyim. Biri demiş ya çocuk çanta mı dolaba kaldirayim diye. Ben de diyorum ki çocuk çanta mı her an yanımda gezdireyim.
Hatta baba ben çocuğum olmadan gitmem tatile derse ikisini başbaşa bırakıp tatile gitme potansiyelim var benim sanırım.

Zaten plajlara bak Türk çocuklarının mızırdamasından huzur yok .Yabancıların çocukları var mı yok mu belirsizdir .Bizimkiler suya girip boy vermeyi bilirler ve bağırırlar boyu aşmıyorrrrrrrrr . Çocuklar sosyal değil ,kavga etseler anaları da kavgaya karışıyor .Çocuklara bağımlı olmak marifet değil .Evlenince hala onları rahat bırakmama kültürü de işte bundan ileri geliyor .Yemedim yedirdim içmedim içirdim derler sanki çocuk kendisi doğmak istedi .

Belki başbaşa 2-3 gün gidilebilir ama 1 hafta çok fazla. Benimde iki tane çocuğum var 12 ve 6 yaşlarında bu zamana kadar onları bırakıp tatile gitmedim gitmeyi de düşünmüyorum. Çalışan bir anneyim, bütün sene zaten yeterli vakit geçiremiyoruz çocuklarımla tatilde birlikte zaman geçirmek, tatil yapmak onlarında hakkı diye düşünüyorum. Özellikle 12 yaşındaki kızım yaşı büyük olmasına rağmen ne anneannede ne de babaanesinde kalmıyor bazen sabah erken kalkmak zorunda kalmasınlar diye babaannesi burada kalın diyor (yaz tatilinde babaanne ilgileniyor sağolsun) onu bile kabul etmiyor erken kalkmaya razıyım yeterli annemin babamın yanında olayım diyor.

Ya su erkelerin basbasa zaman gecirmeye ihtiyaci var kafasini anlamadim. Onlar icin mi cocugu birakacagiz aman iliskimiz yürüsün. Ya o cocugu ben babamin evinden mi getirdim de beyfendi daraliyor. Eger yaptiysak esek gibi o da bu duruma alisip bebegimizle göre ayarlamali kendini isteklerini. Onun psikolojisini düsünecegim diye sucsuz ve henüz digru düsünmeyi ögrenememis cocuguma bunu yapamam. Cünkü cocuk biz seni seviyoruz ama burada birakip tatile gidiyoruz olayini anlamayz. Ama eslerimiz gayet bu durumu anlayip idare edebilir. Hem biz de bu durumun icindeyiz. Illaki dinlenmeye basbasa vakit gecirmeye ihtiyacimiz var ama ben biraz daha sabir diyorum.
Esim de bu konuda baski yapar sürekli birakalim gidelim diye, 5, 6 saatligine de olsa suraya yalniz gidelim diye. Kusura bakmasin cocugumu ben birakamam. Herkes farkli düsünür bu konuda ama ben cocuklarin cok hassas olduklarini düsünüyorum.
Bizim birbirimize ayirdigimiz zamanlar kizimin uyudugu saatler. Mecburen bir süre böyle olmak zorunda. Zaten büyüyecek ve biz hep yalniz kalacagiz. Biraz daha sabret diyorum esime. Benim bu konudaki nacizane düsüncem.

Zaten plajlara bak Türk çocuklarının mızırdamasından huzur yok .Yabancıların çocukları var mı yok mu belirsizdir .Bizimkiler suya girip boy vermeyi bilirler ve bağırırlar boyu aşmıyorrrrrrrrr . Çocuklar sosyal değil ,kavga etseler anaları da kavgaya karışıyor .Çocuklara bağımlı olmak marifet değil .Evlenince hala onları rahat bırakmama kültürü de işte bundan ileri geliyor .Yemedim yedirdim içmedim içirdim derler sanki çocuk kendisi doğmak istedi .

Aynen aynen. Sırf bu yüzden adult oteller tercih ediyoruz tatilde. Onda bile çocuk sorunu oluyor inan. 13 yaş sınırı var genelde bizim 13 yaşındaki çocukların ruh yaşı 6,5 falan sanırım. Eşek kadar olmuşsun bi öğren artık nerde nasıl davranacağını.

Kaynanalarindan, eşlerinin anneye bağımlılığından şikayet edip kendilerine bağımlı çocuklar yetiştiren kadınlar, kadınlarımız...

Git tabi ki annen raziysa bakmaya. Ama gidince de tadini çıkar surekli kizim kizim diye sayiklayip zehir etme. 10 gunden fazlası çocuklar icin zararli ama 5-7 gun olabilir birakacagin yerde mutluysa. Ha bide o bebek anlamaz deme gitmeden al karsina buyuk insan gibi. Onun anlayacagi dilden anlat, geri donecegini onu terketmedigini bilsin yeterli

bebek deil kiziniz artik baslikda bebek okuyunca bene bi kaç aylik sandim :)
çocugunuzu birakabilirisniz bence, ben olsam biakirim

Ben olsam bırakmam , Siz aşkınızı tazeleyeceksiniz anneniz çcuğunuzla uğraşacak yani çok da mantıklı değil . Anneniz kaç yaşında insandır yani.
Eşiniz niye sizin annenizin bakmasını istiyor? Eşinizin annesi yok mu ona baktırabilirsiniz .Şayet çalışıyor iseniz ve gündüzleri anneniz çocuğunuza bakıyorsa 1 haftalık tatilinizi de çocuğunuzu yanında götürün. Ben çok karşıyım böyle şeylere, yani çocuk olunca bunların olabileceğini az çok kestirmelisiniz, hayatın zorlukları , uyum sağlama .
birkaç gün de değil 1 hafta yani.

2.5 yaşına gelmiş birkaç gün belki bırakılabilir. ama bir hafta çok uzun geliyor bana özlerim dayanamam yerinizde olsam. 2 gece falan kaçamak olabilir, iş hayatı dolayısıyla birkaç gün bırakmam gerekicek diye şimdiden endişeliyim ben de 1 yaşında daha oğlum.

Benim için tatil demek çocuklarımın eglendigini görüp, mutlu olmaktır. 3.5 yaş ve 11 aylık olacak olan bebeğimle birlikte gideceğiz tatile. Onlar mutlu oldukça ben huzur bulacağım. Seçeceğiniz Yeri de ona uygun seçin, cocuk oteli olsun. Böyle bir imkanınız yoksa bile bırakmayın 1 hafta. Elbette başbaşa sinema ya da yemeğe gidebilirsiniz ama keyif için 1 hafta anne kokusundan mahrum bırakılmaz 2.5 yaşındaki çocuk.

ay keşke benim de yılda iki kez tatil imkanım olsa biri oğluşla biri herifimle olsa gayet bırakırım valla hepi topu 1 hafta,çocuk doğduğu andan itibaren bağımsızlığa doğru gider emekler yürür koşar kendi yemeye başlar...süreç böyle,bunu kabul etmeyen anneler evlilikte de huzur vermiyo işte oğlum yedin mi içtin mi ışığınız yanmıyo nerdesiniz kaçta geldiniz kaçta gittiniz niye yaptınız :rolleyes:

Bırakın tabi, sonuçta senede iki kere çıkıyormuşsunuz. Birinde zaten beraber gidiyorsunuz..
Çocuklarımız canımız hepimiz düşüyoruz üzerlerine ama eşiniz haklı ve bence yine ince düşünüyor.

X