Merhaba bayanlar. Bir buçuk aylık bir bebeğim var. Bebeğim üç aylık olunca doğum iznim bitiyor. Kamu kurumunda çalışıyorum. İki yıl ücretsiz izin hakkım var. Bunun haricinde işe başladıktan sonra altı ay boyunca günde 3 saat süt iznim var. Eğer ücretsiz izin almazsam sabah 8.30-12.30 arası 4 saat çalışacağım (normalde süt izni bu şekilde olmuyor ama özel bir durumdan dolayı dört saat çalışacağım). Aslında ücretsiz izin almayıp günde 4 saat çalışmaya karar vermiştim. Bakıcıda buldum komşum bakacak. Ancak durum ciddiye binince ve bebeğimden ayrılmaya bir buçuk ay kalınca acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. Bebeğimi bakıcıya bırakma fikri vicdanımı çok rahatsız esiyor. İşyerinde amirime de bakıcı bulursam ücretsiz izin almayacağım demiştim ve biz işyerinde aynı ünvanda çalışan iki kişiyiz ben başlamazsam diğer arkadaş çok zorlanacak. Annemin yada kayınvalidemin bakma imkanı yok ikisi de farklı şehirdeler. Ev almayı düşünüyoruz bir yandan o yüzden de çalışmayı düşünmüştüm (bu arada ücretsiz izin açısından fikir oluşturması için yazıyorum maaşım 5000 TL civarı). Küçük bir şehirde yaşıyoruz. Siz olsaydınız bu durumda ücretsiz izin mi alırdınız, yoksa günde 4 saat bakıcıya mı bırakırdınız?