Bebeginiz için her şey o kadar yeni ki, dünyayı ve hisleri tanımıyor. Burnuna sıkılan bir sıvı mesela onun için yeni bir şey ve bebeğinizin tek iletişim yolu ağlamak. Sizinle bu yabancı şey hakkında iletişim kuruyor diye düşünün. İnanın o an katıla katıla da aglasa, burnunun açık olması onun için en guvenlisidir. Benim bebeğim ilk yaptığımda inanılmaz ağladı. Sonradan da yaparken öylece beklemeye başladı çünkü bebekler düşündüğümüzden daha akillilar, bu işlemin onu rahatlatacağını öğrendi artık. Keza fitil de aynı şekilde onu rahatlatacaksa o anda ağlaması önemli değil.
Bir ağrımız olunca iğne vurdurmak gibi düşünün. Rahatsız edici bir işlem ama sonrasında nasıl rahatliyoruz. Ayrıca savunmasız olmasıyla da alakası yok çünkü konu sağlıkla alakalı olunca biz yetişkinler de savunmasiziz. Tam iğne vurulacakken koşup kaçmıyoruz sonuçta, durup bekliyoruz el mahkum :)
Bu arada ben bol serum fizyolojik, ardından da agizla çekilen aspirator kullanıyorum. Bebeğinizin, hele ki sizinki çok küçük, burnu açık olmalı bu çok önemli ve hayati onlar için. Aşı da aynı mesela. Eşim dayanamıyor ağlamasına, diyorum ki şükür ki bunca hastalığa karşı aşı yaptırma şansımız var. Ben bunu nimet olarak görüyorum, ağlaması gözümde büyümüyor.
Çok tatlı bir annesiniz, evladinizla mutlu sağlıklı ömrünüz olsun :)