Bebeğimi ağlatan şeyleri yapamıyorum

Kısa bir anlatım rica etsem :KK70:
Ne kadar tazyikli sıkmalıyım? Başını arkaya mı yatırmalıyım? Hemen sonrasında mı aspire etmeliyim?
Kucuk serumlar yerine siringayla yapin. Doktorumuz gostermisti bize. Cok daha iyi aciliyor burunlari. Bir sure sonra bebis de alisiyor. Simdi kendisi yap diye geliyor 😄 (2 yasinda).

aşıya her götürdüğümde onunla birlikte ağlardım, kıyamazdım çok minik yüzüme bakıp ağlardı. düşüp biryerini vurunca ben de aynı şekilde vururdum ki ne kadar acıdı anlayım. kaç kere kafamı vurdum böyle.
çok şükür büyüdüler işte şimdi o beni sinirlendirip ağlatıyor.

Aynı dert bende de vardı :anne:
ağlamaya başladığı an kıpkırmızı olurdu ve kıyamazdım. gebelikte yaşadığım kaybetme korkusunun etkili olduğunu düşünüyorum. ama burnu açılıp da rahat nefes aldığını görünce anne olmanın gereğini yaptığını göreceksin.
o kızaran halinin "canı yandığı için" ya da "korktuğu" için olduğunu düşündüğümden daha çok etkileniyordum. sonra bu durum sinir sisteminin henüz gelişmemiş olmasından kaynaklandığını, kendini regüle etmeyi öğrendikçe bu kadar kızarmayacağını söyledi dr. bu bilgi beni çok rahatlatmıştı.

Bu aman ben yapamam bakamam edemem içim bi tuhaf oluyo halleri ilerde cocugunun sadece fiziksel gereksinimlerini karşılayan ama duygusal acılarında onun yaninda olmayan bi anneye eviriyor kadinlari. Bunun psikolojide yeri var. Bizim kültürümüzde de cok var. Annesi eline yemek kaplari tutusturur oglu kızı yalniz yasiosa. Ama hayatina dair hicbir sey bilmez ne acilar cekio ne dertleri var. Gözleri görmedikçe katlanir gönülleri ilginc sekilde. O yuzden yapicaksin her yönüyle iyi bir anne olmak istiosan acisina da ortak olucaksin. Şimdiden alis yani onu ağlarken görmeye dayanmaya :)

Ben şırınga ile yaptım ama su geri gelmedi. Sümük de çıktı. Genzine gitti sanırım
Yaptiktan sonra kucaginizda sirti size donukken hafif asagi egip, elinizi kubbe seklinde yaparak sirtina hafifce vuruyor musunuz? O zaman da siril siril akiyor. Doktorumuz bu cok onemli demisti. Zaten en naslarda siringayla yapinca aglarken sirtina vurunca hep susup sakinlesiyordu.

benimki hala aglar gecenlerde ememedi uyuyamadi tikannikliktan. gozume bakarken simdiden ozur diliyorum ama.yapmak.zorundayim dedim ve elini kolunu tutup bagira bagira yaptim. 🙈oyle biseyki iskence gibi ama biter bitmez sana sariliyor

Kolunu butunu tutup çevik hızlı hareketlerle sümükte çekiceksin şırıngayla ilaçta vericeksin. Büyüdümü daha kuvvetli olucak sıkıştırıp hallediceksin bi güzel.

Merhaba hanımlar,
Baştan söyleyeyim derdim biraz saçma. Farkındayım.
2.5 aylık oğlum var. Ağladığı şeyleri asla yapamıyorum.
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.

Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da

Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.

Annelik beni çok duygusallaştırdı.

Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)

Ben bu serum fizyolojiği nasıl yapacağım
İçiniz dayanmıyor ancak o bebek başka hiçbir yerinden nefes alamıyor yani kötülük yapıyorsunuz. Burun temizliği bebeklerde çok çok önemli. Bir de mama yerken yapmanız sıkıntı bence boğulabilir çocuk

Sizle hemen yardımcı olayım. Bize de wrım fizyolojik yapamıyoruz. Neredeyse katılıyor ağlarken. Çok araştırdım. Yeni çıkan bir sprey buldum. Meşhur alışveriş sitelerinde var. Oradan yorumları okursanız daha iyi anlarsınız. Sarı yunuslusu pembe yunuslusu var. Sarısı her gün temizlemeye, pembe yunısku tıkalı burunları için. T... Da arama yerine bebek burun spreyi yazın çıkıyor hemen. Ste... İdye başlıyor.

X