Bebeğimi ağlatan şeyleri yapamıyorum

İşte o yüzden de minik burun tıkalı olmamalı ki geniz akıntısı artmasın ve bahsettiğim diğer sorunlara dönüşmesin

Evet annesiz bebecikler dünyanın en acımasız gerçeği maalesef. Allahım hiç bir bebişi annesinden ayırmasın

Üzülmeyin bakımı, iyileşmesi için yaptıklarınıza ağlamasına. Aslında bunlara tepki gösterip yaygarayı koparmasının bile sağlık belirtisi olduğunu hatırlayın.
Şu an hırıltılı nefes alıyor. Uyandırıp yapsam nı sizce yoksa sabaha kadar uyusa mı:KK43:

Merhaba hanımlar,
Baştan söyleyeyim derdim biraz saçma. Farkındayım.
2.5 aylık oğlum var. Ağladığı şeyleri asla yapamıyorum.
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.

Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da

Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.

Annelik beni çok duygusallaştırdı.

Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)

Ben bu serum fizyolojiği nasıl yapacağım
Lütfen doktorunuzun talımatlarına uyun.Boş yere okumuyorlar degılmı

Birkaç ay sonra zapt edemediğiniz için yapamayacaksınız, öyle düşünün.
İhtiyaçları olsa dahi sonuna kadar reddediyorlar ve bir yerde artık işkenceye dönünce olağan akışa boyun eğiyorsunuz zaten.
Şuan fırsat varken sağlığı için ne gerekliyse yapmalısınız.

Şu an hırıltılı nefes alıyor. Uyandırıp yapsam nı sizce yoksa sabaha kadar uyusa mı:KK43:
Yok artık uyandırmayın uykudan, sinirleri bozulmasın. Gece uyanırsa yaparsınız.Uyanmazsa da sabaha artık Ama normalde böyle uyutmadan yapın ki gece hem solunumu rahat olsun hem de farenjite filan neden olmasın.

Ayy gelip sevesim geldi. Sabah benim için de sevin olur mu :KK68:

Evet onu izleyerek yaptım ama çıkmadı hiçbir şey..
Sandığım kadar tıkalı değil sanırım
Ama genizden gelen bir hırıltı var ara sıra
Boğazındadır. Genz akıntısı şuan benim bebeğimde de var. Nezle sonrası kaldı. Git gide azalıyor. Hastalık iyileşti de akıntı hemen geçmiyor

İnan sen bunu deyince aklıma şu geldi. Bizim tırnağının ucuna kiyamadigimiz yavrularımiza kimler nasıl kiyacak. 🥺 İlk aşk acıları, ilk iş kurma deneyimlerindeki hayal kırıklıklari.. evlenecekler çoluk çocuk sahibi olacaklar ciğerleri sökülecek evlat büyütene kadar. Onun için bazen canının acıyacagi bu olsa ömrü boyunca diyorum. Rabbim hepsine hayırlı ömürler nasip etsin ayaklarına taş değmesin 🤗🥰
Amin canım ay hiç oraları düşünemiyorum daha 😃 düşünsem deliririm ben

ben fazlasıyla alerjik olduğum için malesef :KK43: doktorumun dediği ama peteklerde insanın içini kurutuyo doğru gerçi artık içeri dışarı farketmiyo dışarıda mahvediyo insanı hele şu dönem alerjinin azma dönemi bugün bi dışarı çıktım mecbur şu saat oldu ne çekiyorum :KK43: ne diyim Allah beterinden korusun önce evlatlarımızı sonra hepimizi inşAllah 🤲🏼hayırlı geceler
Çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi tam dönemi ayrıca maske kullanıyorsanız o da tetikliyor maalesef..

Merhaba hanımlar,
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.

Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da

Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.

Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)

Serum fizyolojik ve burun yıkama yapmak benim yaparken haince bir zevk aldığım bir iş.
Evet çok ağlıyor katılıyor ağlarken yalvarıyor annecim yapma lütfen diye. Ama bana ettiği eziyetleri düşününce hiç acımıyorum sıkıyorum serumu fışş diye, bi nevi ödeşiyoruz :)))) sonrasında rahatladığı için bazı şeyler yapılmak zorunda. Duruma böyle bakın. O kadar ağladıktan sonra annecim bak burnumdan nefes alabiliyorum diyor gülerek ve sarılıyoruz sorun kalmıyor :)

Ya teşekkür ederim
Şu mini mini tek kullanımlık şişelerden kullanıyorum ama onu sıkmayı beceremedim
Şırınga var evde açılmamış. Onla yapsam nolur? Tek seferde ittiririm...
Günde kaç kez yapıyordunuz siz?

Akşam 2 kez yaptım sümük çıkmadı ağızdan çektim bende... şimdi uyuyor ama arada ses geliyor burnundan. Arada da sessiz uyuyor.
O minik şişeleri ben de başta kullandım, uçları tırtık kalıyordu açarken. Şırınga daha rahat. Eczanelerde serum fizyolojik poşet olarak da satılıyor. Hani şu normal bize taktıkları serumdan. Siringanın ucuna ignesini takıp istediğim miktarda çekiyorum içinden, sonra bebegimin burnuna basıyorum. Hem daha ekonomik, hem de çok tıkalı olmadığı zamanlarda yumuşatmak için az miktarda alabiliyorum. Belli bir sıklığı yok, çok sesli nefes alıyorsa bolca kullanıp aspiratorle çekiyorum, eğer hafiften ses geliyorsa serumla yumusatiyorum. Hapşırarak atıyor. Zaten bebeğin halinden belli oluyor, tıkanıklık çok ise sürekli kafayı oynatıyor bir huzursuzluk oluyor. Siz anne olarak anlarsınız halinden :)

evet kesinlikle maske çift takıyorum o gün baş ağrım çok şiddetli oluyo :KK43: çok teşekkür ederim mutlu hafta sonlarınız olsun
Ara ara sakin yerlerde açıp nefes alın. Daha geçen hafta bir arkadaşıma Astım başlangıcı teşhisi kondu. Doktoru fırsat buldukça maskesini açmasını söylemiş.

Ayrıca teşekkür ederim. Size de iyi hafta sonları, iyi dinlenmeler..

Merhaba hanımlar,

Siz ne kadar özgüvenli ve sakin olursanız bebeğiniz o kadar rahat olur. Sizin tedirginliğinizi hissediyor olabilir. Bebek bu anlamaz demeyin, anlıyorlar.
Kendinizi onun yerine koyun, kanınızı alacak bir hemşire elleri titreyerek şırıngayla size doğru yaklaşsa ne yaparsınız? Yanlış yaparım diye korkmayın. Her konuda videolar var. İlk serum fizyolojikten önce 3-4 video izlemiştim. Şimdi artık bir rutine dönüştü. Bebeğim de alıştı ben de.

Merhaba hanımlar,

Ben farkli bir burun spreyi kullaniyorum dogumdan itibaren kullaniliyor. Kizim 2 yasinda bebekliginden beri kullaniyorum. Tanzikli geliyor kisa sure icinde yumusatiyor. Ismini verebilirim ozelden. Aglama konusuna gelince ilk zamanlar oyle oluyor sonra zamanla alisiliyor o aglamalara sadece aklinizdan bir sey yaparken onun iyiligi icin yaptiginizi dusunup kendinizi sakinlestirin. Mesela burnu tikaliyken bebek uyuyamaz ememez ac kalir uykusuz kalir siz onun iyiligi icin aglatiyosunuz. Bunu dusunup kendinize telkin verin.

X