Bebeğimi ağlatan şeyleri yapamıyorum

Bnce bunu yaşamayan anne yoktur. Yetemiyorum düşüncesi. Tam olmuyor. Gibi

Elimizden geleni yapıcaz onlarda büyüycek Allahın izniyle.

Sf için youtubeda osman gönülalın videosu var onu bi izle.

Evet onu izleyerek yaptım ama çıkmadı hiçbir şey..
Sandığım kadar tıkalı değil sanırım
Ama genizden gelen bir hırıltı var ara sıra

O küçük pompalar hiçbir işe yaramıyor boşuna onunla denemeyin.
Siz otribebeyi burnuna tutun esiniz agzi ile var gücüyle çeksin. Hala da hiriltisi varsa sümüğü kurumuş olabilir, görünen yerdeyse daha önce de yazdım konunuza tel toka ile alın.

Merhaba hanımlar,
Baştan söyleyeyim derdim biraz saçma. Farkındayım.
2.5 aylık oğlum var. Ağladığı şeyleri asla yapamıyorum.
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.

Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da

Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.

Annelik beni çok duygusallaştırdı.

Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)

Ben bu serum fizyolojiği nasıl yapacağım
Sizi çok iyi anlıyorum.Benimki ağladığı zaman bende ağlıyordum:)

Doktorun dediği gibi yapın mümkünse.. Ek olarak tavsiyem bir kuru soğanı dörde bölün bir kasede baş ucuna koyun burnu açılacaktır.

Birde yakasına falan değil küçük bir mendile bir iki damla cold mix damlatın biraz uzağına koyun( benim bebeğim biraz rahatsız olmuştu kokudan uzağa koymak daha iyi) bu da çok iyi geliyor

Artı peteğin üzerine bir kasede sıcak su koyun odanın nemini arttırsın. (bebeğinizi uzak tutun tabi) Bu yöntemler bizde işe yaradı.

Doktorun dediği gibi yapın mümkünse.. Ek olarak tavsiyem bir kuru soğanı dörde bölün bir kasede baş ucuna koyun burnu açılacaktır.

Birde yakasına falan değil küçük bir mendile bir iki damla cold mix damlatın biraz uzağına koyun( benim bebeğim biraz rahatsız olmuştu kokudan uzağa koymak daha iyi) bu da çok iyi geliyor

Artı peteğin üzerine bir kasede sıcak su koyun odanın nemini arttırsın. (bebeğinizi uzak tutun tabi) Bu yöntemler bizde işe yaradı.
Ay kaseyi de hemen koyayım 😍😍

adın gibi evhamlısın desene :KK66: ben yeğenim doğduğunda en ufacık bişi olsa hastanede soluğu alıyoduk , aynı şekilde ağlamasına hiç dayanamıyo bide korkuyoduk hâlâ daha öhö dese yarimden zıplıyorum noldu bişimi var diye bu böyle gider yani ama zamanla onun sağlığı için olan şeylere soğukkanlı olmayı sizde öğreneceksiniz tabiki biraz büyüyüp anlayınca minik zaten güzelce konuşunca kabul ediyolar durumu yeğenim burun fıs fısı asla sıktırmıyo annesine kıyamet kopuyo ben konuşarak ikna ediyorum hatta aynı fıs fıs büyükler için olanın aldım oda bana sıkıyo :) böyle böyle büyüyecekler Rabbim sağlıklı ömürler versin onlar evimizin melekleri 🤲🏼💕

şöyle bişide var alerjik atopik bebek ve büyüklerde nem hiç iyi gelmezmiş kuru ve tozsuz ortam olamalıymış alerji doktorum demişti

Merhaba hanımlar,
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.

Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da

Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.

Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)

Eger burun açılmazsa ciğere inebilir. Zaten bikac gün takip et serum ve aspire ile açılmazsa. Göğsünden hırıltı sesi gelirse dotkora git. Bronşit olmasın . Burun temizliği iyi yapılınca çok faydası olur. Emmesi uyuması daha iyi olur

Tonimer baby nin serumu çok güzel hem uzun vadeli hem bir sıkıyorsunuz ulaşmadığı yer kalmıyor. Bunun dışında nebul almanızı, bildiğiniz serum suyunun içine %2 lik iyottan yani lugolden 3 5 damla damlatıp onu solutmanızı, ayak altlarına da sarımsaklı yağ sürüp çorap giydirmenizi tavsiye ederim. Çok kıymetli bilgilerdir burda bi çırpıda yazdığıma bakmayın. 9 yaşındaki oğlumla nice badireler atlattık, şimdi 3 yaşındaki miniğimle doktor görmeden gayet rahat atlatıyoruz hastalıkları bu basit yöntemlerle.

Dün deniz kenarındaydık eve geldikten bikaç saat sonra düdük gibi ötmeye başladı çocuk ve inanılmaz bir hırıltısı vardı. Bu arada burnu için de içme suyuna iyot damlattım bikaç damla ve burun spreyiyle onu da sıktım sabah sapasağlam uyandı. Bi ara ben bile bu defa doktora görünmeden olmuycak diye düşünürken gayet rahat burnundan nefes alarak uyudu. Bugün yine aynılarını yaptım ve sadece sesi biraz değişik kendisi gayet iyi çok şükür.

Sizin bebeğiniz de henüz çok küçük çok kolay ciğerlerine inebiliyor hastalık özellşkle burunları tıkalıysa çok çabuk hırıltıya çevirebiliyor. Bu yöntemlerle gayet sağlıklı bi şekilde büyütebilirsiniz kuzucuğunuzu..

Ben kotulugune yapmiyorum ya canim iyiligi icim diyip kendime zuğurt tesellisi verip devam ediyodum 😂
Kafasini falan tutmayin kucaginiza alip kolunuza yatirip bir iki sevip en dogru anda sıkın gitsin

şöyle bişide var alerjik atopik bebek ve büyüklerde nem hiç iyi gelmezmiş kuru ve tozsuz ortam olamalıymış alerji doktorum demişti
Kasedeki su çok nem sağlamaz ama peteğin odada yaptığı kuruluğu azaltabilir.

Petekleri yakmaya başladığımızdan beri odalarda ağız burun kuruyor buda nefes almayı engeller, tıkanıklığa sebep olur. Çok az bir nemden zarar gelmez.

Tabi sizin dediğiniz de doğru. Mesela bazıları, kışın deterjanla yıkadıkları çamaşırlarını peteklerin üzerinde kurutmaya çalışıyorlar yada evde devamlı bir rutubet, nem kokusu oluyor bunlar Alerjisi olan herkese zararlı..

Son düzenleme:
Uzun uzadıya ağlatarak yapınca tabiki üzülürsünüz.. Fizyolojik sıkarken oyalayın dikkatini dağıtın, sonra aniden yapın hoop bitti.. En fazla genzinin yanmasına 1 dk ağlayıp susuyor. Bu şeyler için biraz soğukkanlı da olmak gerekiyor yoksa her şey de anne panik olur..

Merhaba hanımlar,

Kızımın antibiyotik alması lazımdı ve ne yapsam reddediyordu. Evde tek başımayım ilaç içmesi lazım zaman geçiyor. Güçlü de bir bebekti. Yere yatırıp İki bacağımın arasına alıp şırıngayla ilaç verdiğimi bilirim. Sonra oturup çaresizlikten ağlamıştım. Ama ilaç içmese daha kötü olacaktı. Şu an o günleri ikimiz de hatırlamıyoruz. Şırıngada ilaç vercem desem koşarak gelir. O yüzden talimatları uygulayın. Yetersiz oksijen daha zararlı bebekler için.
Geçmiş olsun.

Kasedeki su çok nem sağlamaz ama peteğin odada yaptığı kuruluğu azaltabilir.

Petekleri yakmaya başladığımızdan beri odalarda ağız burun kuruyor buda nefes almayı engeller, tıkanıklığa sebep olur. Çok az bir nemden zarar gelmez.

Tabi sizi dediğiniz de doğru. Mesela bazıları, kışın deterjanla yıkadıkları çamaşırlarını peteklerin üzerinde kurutmaya çalışıyorlar yada evde devamlı bir rutubet, nem kokusu oluyor bunlar Alerjisi olan herkese zararlı..
ben fazlasıyla alerjik olduğum için malesef :KK43: doktorumun dediği ama peteklerde insanın içini kurutuyo doğru gerçi artık içeri dışarı farketmiyo dışarıda mahvediyo insanı hele şu dönem alerjinin azma dönemi bugün bi dışarı çıktım mecbur şu saat oldu ne çekiyorum :KK43: ne diyim Allah beterinden korusun önce evlatlarımızı sonra hepimizi inşAllah 🤲🏼hayırlı geceler

Eğer dogru düzgün nefes alamazsa bronşiolite kısa sürede çeviriyor ve o zaman daha çok uzuluyor. kahroluyorsun. Bebeğim hastanede nefes alabilsin diye inan serum fizyolojik sonrasi sırta dogru bir şekilde patpatlatirlardi, icim giderdi. Ama dört gun hastanede yatınca buna katlanmak zorunda kalmıştım. Sen annesin, o sana muhtaç ve onun iyiliği için onu aglatacaksin bazen. Aglamak onun tek iletisimi, konuşuyor gibi dusun. Bende ağlardım bebeğim ağlayınca. Rahmetli babacığım bir gün "sen ağlayacağına, o ağlasın" demisti. O bebek aglar ama sen ağlarsan ciddi bir üzüntü vardır bebekle ilgili demek ki ağlıyorsun diye izah etmişti, nurlarda uyusun❤

Ne mutlu o tatlı bebişe ki böyle hem sağlığını düşünüp hem de ağlamasına kıyamayan bir annesi var. Düşünsenize yurtlarda, yuvalarda annesiz bebeciklerin halini :KK43:

Çoğu zaman canı yandığından değil "bana bunu yapma, bırak burnumu, kulağımı, popişimi" diye öyle ciyyak ciyak bağırır bebişler, üzülmeyin siz

Benim de en çok yeğenimin bebekken gezmeye gittiğini sanıp sevinerek, bize bye bye yaparak aşıya götürülüp, bir saat sonra ağlamaktan gözleri kızarmış, yanağında bir damla yaşla geri gelmesine içim acırdı :KK43:

Hem güzel annesi, bebişin burnu iyi temizlenemeyince faranjit, tonsillit, geniz akıntısı vs olur Allah korusun. Yani evet işte nihayet söylüyorum ; iyiliği için yapıyorsun :-)

Uygulamaları doğru öğrenip yapın yeter ki. Sonrasında daha iyi olacak bebişiniz ve böyle böyle büyüyecek işte.

Güle güle, sevgiyle ve sağlıkla büyütün. :anne::KK200:

Eğer dogru düzgün nefes alamazsa bronşiolite kısa sürede çeviriyor ve o zaman daha çok uzuluyor. kahroluyorsun. Bebeğim hastanede nefes alabilsin diye inan serum fizyolojik sonrasi sırta dogru bir şekilde patpatlatirlardi, icim giderdi. Ama dört gun hastanede yatınca buna katlanmak zorunda kalmıştım. Sen annesin, o sana muhtaç ve onun iyiliği için onu aglatacaksin bazen. Aglamak onun tek iletisimi, konuşuyor gibi dusun. Bende ağlardım bebeğim ağlayınca. Rahmetli babacığım bir gün "sen ağlayacağına, o ağlasın" demisti. O bebek aglar ama sen ağlarsan ciddi bir üzüntü vardır bebekle ilgili demek ki ağlıyorsun diye izah etmişti, nurlarda uyusun❤
Çok mantıklı konuşmuş babanız. Allah rahmet eylesin

Ne mutlu o tatlı bebişe ki böyle hem sağlığını düşünüp hem de ağlamasına kıyamayan bir annesi var. Düşünsenize yurtlarda, yuvalarda annesiz bebeciklerin halini :KK43:

Çoğu zaman canı yandığından değil "bana bunu yapma, bırak burnumu, kulağımı, popişimi" diye öyle ciyyak ciyak bağırır bebişler, üzülmeyin siz

Benim de en çok yeğenimin bebekken gezmeye gittiğini sanıp sevinerek, bize bye bye yaparak aşıya götürülüp, bir saat sonra ağlamaktan gözleri kızarmış, yanağında bir damla yaşla geri gelmesine içim acırdı :KK43:

Hem güzel annesi, bebişin burnu iyi temizlenemeyince faranjit, tonsillit, geniz akıntısı vs olur Allah korusun. Yani evet işte nihayet söylüyorum ; iyiliği için yapıyorsun :-)

Uygulamaları doğru öğrenip yapın yeter ki. Sonrasında daha iyi olacak bebişiniz ve böyle böyle büyüyecek işte.

Güle güle, sevgiyle ve sağlıkla büyütün. :anne::KK200:
Geniz akıntısı var zaten :KK43:
Anne oldukran sonra bakınevlerindeki bebeklere ağladığımı bilirim

Geniz akıntısı var zaten :KK43:
Anne oldukran sonra bakınevlerindeki bebeklere ağladığımı bilirim
İşte o yüzden de minik burun tıkalı olmamalı ki geniz akıntısı artmasın ve bahsettiğim diğer sorunlara dönüşmesin

Evet annesiz bebecikler dünyanın en acımasız gerçeği maalesef. Allahım hiç bir bebişi annesinden ayırmasın

Üzülmeyin bakımı, iyileşmesi için yaptıklarınıza ağlamasına. Aslında bunlara tepki gösterip yaygarayı koparmasının bile sağlık belirtisi olduğunu hatırlayın.

X