Bebeğimi ağlatan şeyleri yapamıyorum

Bu konuda cok mu gaddarım bilemedim.
Aglasa da deli gibi yapmam gerekeni yapiyorum cunku biliyorum onun iyiligine.
Aglama isinin can yanmasiyla alakasi yok hem :)
Ben babyvac la cekerken beynine bisey olur demisti kv.Sutlac mi bu cekeyim gelsin dedim.Ama icimden 🤣
Babyvac izledim de cesaret edemem ona ya. Eşimden veto yedim anında :KK70:

bebekler 6 ayını doldurana kadar agızdan nefes almayı bılmez sız burnunu sık sık temızlemesınız nefes alamadıgında daha cok hasta olacak daha cok nefessız kalacak daha cok aglayacak
bebegınızı aglatacak seyler yapamıyorsunuz ya daha cok aglamaması ıcın yapmak zorundasınız :)

Sonrasında güzel emdi. Şİmdi de uyuyor burnundan gelen bir ses yok. Bu iyiye işaret sanırım :)

Babyvac şu bir ucunu ağzımıza aldığımı dimi? Onla ben hafif çekiyorum sanırım gelmedi bişi. Pompa gibi olandan kullanıyorum

Ben ağzımla çekemedim.
Cok zor bence :)

Babyvac düşük ayarda elektrik süpürgesine takılarak çekiliyor.. Tehlikeli bulanlar var ama kullanan anneler hep memnun.. :KK66:

İlk zamanlar ben de çok tedirgin yapıyordum sonra alıştım foş foş sıkıyorum artık 😄 hatta böyle tazyikle sıkınca öbür delikten fışkırıyor ne var ne yok çıkıyor. Zamanla onlar da alışıyor zaten. O acıdan değil de korkudan ve sizin tedirginliğinizden ağlıyor aslında. Ne olduğunu anlamadığı için. Vicdan yapacak bir şey yok. ☺️

😊
Onun iyiliği için yapmanız gerekir, buna odaklanın.
Acıkınca, uykusu gelince de ağlayan bir varlık, o yüzden ağlamasına çok da vicdan yapmayın.
Bizde de şuan hafif bir hastalık durumu var, burunu açmazsak genzine akıyor öksürük oluyor. Dolayısıyla uyuyamıyor.
Ben böyle durumlarda soğukkanlı oluyorum sanırım. Acımadan foşlatıyorum serum fizyolojiği 😄

bize doktor orta kulak iltihabı olur o yüzden 2 3 damla kullan demişti ama 1 hafta kullandık hiç açılmadı:KK43:

2 3 damla biz de hiç işe yaramadı. Şimdi baya yaptım da açıldı. Sessizce uyuyor
İşte ondan açılmıyor ben oğluma şimdiye kadar hiç yapmadım çünkü hiç tıkanmadı yeni oldu bir kere . 2-3 damla yetmez ki sıkıp sonra da çekmek lazım yoksa boşalmıyor onu anlatmak istedim . YouTube de Osman gönülal hoca var ben ondan izledim yoksa bende bilmiyordum bi bakın ona aşırı iyi doktor

İşte ondan açılmıyor ben oğluma şimdiye kadar hiç yapmadım çünkü hiç tıkanmadı yeni oldu bir kere . 2-3 damla yetmez ki sıkıp sonra da çekmek lazım yoksa boşalmıyor onu anlatmak istedim . YouTube de Osman gönülal hoca var ben ondan izledim yoksa bende bilmiyordum bi bakın ona aşırı iyi doktor
Onu izledik şimdü. 2.kez yaptım ama yine sümük çıkmadı

Merhaba hanımlar,
Baştan söyleyeyim derdim biraz saçma. Farkındayım.
2.5 aylık oğlum var. Ağladığı şeyleri asla yapamıyorum.
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.

Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da

Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.

Annelik beni çok duygusallaştırdı.

Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)

Ben bu serum fizyolojiği nasıl yapacağım
Bende bir yıl boyunca tırnaklarını kesemedim. Çok şükür 1 yaştan sonra kesmeye başladım ilkokula gideceklerinde ancak keserim diye de çok korktum 😅😅😅

Merhaba hanımlar,
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.

Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da

Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.

Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)

Benim yaparken kalbimin sıkıştığı şeylerden bu. Ama o şekilde kalırsa da ciğerine iner nefessiz kalır diye diye düşünüp hızlıca yapmaua calsyrm. Babası tutuyor o sekilde. Siz nefessiz kalınca korkyrsnz ama mecburi yapyrz.

Ben de kıyamıyorum.o yüzden bi şey diyemicem.3 yaşındaki oğlum ayak tırnaklarını kesmeme izin vermediği için haftalarca öyle dolaştı.napim zorlarsam ağlıyacaktı ben de kıyamıyorum işte.😥

Merhaba hanımlar,

Çekmezsem ciğerine iner diye sürekli aklında tut bak 15 ay kontrolünde orta kulak iltihabı yaptığını da öğrendim. Ben sprey kullanıyorum artık çekmiyorum da biraz geçince dışarı atıyor. Onlar için bizde çok zorlandık ikiz bebek üstelik ama çok şükür o zorlu süreç geçti. Birde banyo olayını diyeyim çıktıktan sonra iyice saçıni kurutup şapka takarsan odanın ısısını da iyi ayarlarsan hasta olmaz. Banyo yapması hasta etmez. Banyo anında ve sonrasındaki evin şartları hasta eder kuzunu. Sen elini çabuk tutup hızlıca yıkayıp çıkarıp yine aynı hızla giydirirsen bir şey olmaz inşallah.. birde grip olunca biz bir gece serum denedik bir burundan sıkıyorsun diğerinden Fiat çıkıyor. Nette videoları var. Grip olduğunda sadece yaptık. Bizim doktor baca temiz olacak ki soba tam olarak tutsun derdi çok önemli derdi. Uykusu içinde beslenmesi içinde...

Ben de kıyamıyorum.o yüzden bi şey diyemicem.3 yaşındaki oğlum ayak tırnaklarını kesmeme izin vermediği için haftalarca öyle dolaştı.napim zorlarsam ağlıyacaktı ben de kıyamıyorum işte.😥
Bende senin yorumu okuyordum tam😅 16 aylık olacaklar yarın çok tırnaklarını kanattım birazda benim bundan böyle oldu. Eşim, yengeleri keserdi. Çok şükür 1 yaşında bir hırs geldi olmuyor böyle dedim giriştim çok şükür 4 aydır kesiyorum. Kızımda izin vermiyor uykuda kesiyorum 🤦

Bende senin yorumu okuyordum tam😅 16 aylık olacaklar yarın çok tırnaklarını kanattım birazda benim bundan böyle oldu. Eşim, yengeleri keserdi. Çok şükür 1 yaşında bir hırs geldi olmuyor böyle dedim giriştim çok şükür 4 aydır kesiyorum. Kızımda izin vermiyor uykuda kesiyorum 🤦
Eşim benim kestiğim tırnağı beğenmiyor yaa çocuğun tırnağını kesiyor birde törpü yapıyor . Oğlana tırnakların uzamış bebeğim keselim diyince hemen baba diyor 😃

Merhaba hanımlar,

Acımayacaksınız. zaten çıkanları görünce düzenli yapmak isteyeceksiniz.
Oğlum 1 buçuk yaşındayken belki 2 hafta burnunu aspire ettim.
Kızımıda 1 yaşına yakın
Kızım bir süre sonra alışmıştı mesela.
Ama bebeğiniz çok küçük olduğu için ağlayarak tepki verecek tabiki
Onun iyiliği için yapacaksınız bunu.
Allah korusun ciğere inince dahada zor olur ki tedavisini düzenli yapmazsanız kolaylıklada ciğerler iner. o zaman daha çok pişman olursunuz
Minicik ciğerleri zarar görsün istemezsiniz heralde

X