• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime Yetebiliyor muyum ?

Kummsaati

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2022
133
109
33
33
-Bebeğime yetebiliyor muyum bilmiyorum sık sık bunu düşünüyorum acaba eksik birşey yapıyor muyum neyi eksik yapıyorum vs
-Bebeğimi büyütürken ailemden ya da bakıcıdan destek almıyorum şu an 8aylık , eşim çalışıyor bende ücretsiz izne ayrıldım bebeğim için .
-Gün içinde yaptıklarım onun için yeterli mi emin değilim bebeğiyle benim gibi sürekli zaman geçiren anneler sizin rutininiz nedir neler yapıyorsunuz ?

-Bebeğime yetebiliyor muyum bilmiyorum sık sık bunu düşünüyorum acaba eksik birşey yapıyor muyum neyi eksik yapıyorum vs
-Bebeğimi büyütürken ailemden ya da bakıcıdan destek almıyorum şu an 8aylık , eşim çalışıyor bende ücretsiz izne ayrıldım bebeğim için .
-Gün içinde yaptıklarım onun için yeterli mi emin değilim bebeğiyle benim gibi sürekli zaman geçiren anneler sizin rutininiz nedir neler yapıyorsunuz ?
Daha küçük zaten gün içinde temel ihtiyaç giderilip bolca sevgi verildikten sonra bir iki de aktivite yaparsanız fazlasıyla yeter kendinize fazla yüklenmeniz iyi bişey degil

3buçuk yaştan bildiriyorum o sorudan kurtuluş yok😀 anne olmak devamlı yetemediğini sanmak demek. Arkadaşların dediği gibi sevip onunla keyifle vakit geçiriyorsanız,onun keşfetme isteğini destekliyorsanız, her gün dışarı çıkarıyorsanız bence daha ne olsun😀
Benim şöyle bir konum vardı,istiyorsanız bir göz atın
Thread '0-2 yaş arası etkinlik, oyuncak ve kitap önerileri' 0-2 yaş arası etkinlik, oyuncak ve kitap önerileri

Sevgi ve ilgimi veriyorum mümkün olduğu kadar , ama onunla konuşmayı iletişim kurmayı dil gelişimine yönelik aktiviteleri ne kadar yeterli yapıyorum acaba ,bunların beyin gelişimine olan etkisini biliyorum ve acaba az mı etkileşim kuruyorum diye düşünüyorum aslına bakarsanız endişe duyuyorum ya yetersizse diye . Bu ilk yıllar kayıp gitsin istemiyorum. O yüzden başka annelerin rutinini merak ettim
Sizler gününüzü nasıl geçiriyorsunuz sevgili anneler hangi tür etkinlikler yapıyorsunuz 8 9 ay civarı ya da yaptınız ?

3buçuk yaştan bildiriyorum o sorudan kurtuluş yok😀 anne olmak devamlı yetemediğini sanmak demek. Arkadaşların dediği gibi sevip onunla keyifle vakit geçiriyorsanız,onun keşfetme isteğini destekliyorsanız, her gün dışarı çıkarıyorsanız bence daha ne olsun😀
Benim şöyle bir konum vardı,istiyorsanız bir göz atın
Thread '0-2 yaş arası etkinlik, oyuncak ve kitap önerileri' 0-2 yaş arası etkinlik, oyuncak ve kitap önerileri
Mesajınız tebessüm ettirdi😀🙂 ve iyi geldi teşekkür ederim .Dediklerinizi yapıyorum , keşifçiliğine destek olmak için şu an sanırım pek alternatif bulamıyorum ve gün işindeki kısır döngü beni yetersiz hissettiriyor , konunuza kesinlikle göz atacağım.

Mesajınız tebessüm ettirdi😀🙂 ve iyi geldi teşekkür ederim .Dediklerinizi yapıyorum , keşifçiliğine destek olmak için şu an sanırım pek alternatif bulamıyorum ve gün işindeki kısır döngü beni yetersiz hissettiriyor , konunuza kesinlikle göz atacağım.
O aylarda ben de bi ara öyle hissetmiştim yaş küçük yapışacak sınırlı ama herkes bı aylar önemli diyor diye insanda bir baskı oluşuyor.
Hatırladığım kadarıyla aşağı yukarı o aylarda şunları yapıyordum
Günde bir yada iki kitap okuyordum(dinlemiyor,kitabı yırtmak istiyordu falan ama önemli olan kitaba aşinalık kazanması,şu an her gün 5,6 kitap okutuyor hevesle)
Sonra dokun hisset kartları yada hayvanlar kartlarını ya da hayvan figürlerini gösterip seslerini çıkarıyordum
Günde bir kere küçük etkinlik yapmaya çalışıyordum,önüne su koymak,buz koymak,alümimyum folyaya hayvan sarıp buldurmak gibi(konuda örnekler var)
Mümkünse yaz kız mutlaka dışarı çıkarıyordum, yürüyüş yapıyorduk,keyfi yerindeyse salıncağa bindiriyordum parkta,çimlere koyuyordum(farklı dokuları hissetmesi önemli,ağaçlara dokunduruyordum falan),çocukları izliyordu
Onum dışında da yerde o emeklemeye çalışıyordu onu destekliyordum, yerde vakit geçirmesi önemli
Mesela bir şeye uzandı aldı kırmızı arabayı aldı diye belirtiyordum dil gelişimi için,
Yazınca çok gibi duruyor da kendi günlük rutinin içine yedirilince sıkıntı olmuyor

O aylarda ben de bi ara öyle hissetmiştim yaş küçük yapışacak sınırlı ama herkes bı aylar önemli diyor diye insanda bir baskı oluşuyor.
Hatırladığım kadarıyla aşağı yukarı o aylarda şunları yapıyordum
Günde bir yada iki kitap okuyordum(dinlemiyor,kitabı yırtmak istiyordu falan ama önemli olan kitaba aşinalık kazanması,şu an her gün 5,6 kitap okutuyor hevesle)
Sonra dokun hisset kartları yada hayvanlar kartlarını ya da hayvan figürlerini gösterip seslerini çıkarıyordum
Günde bir kere küçük etkinlik yapmaya çalışıyordum,önüne su koymak,buz koymak,alümimyum folyaya hayvan sarıp buldurmak gibi(konuda örnekler var)
Mümkünse yaz kız mutlaka dışarı çıkarıyordum, yürüyüş yapıyorduk,keyfi yerindeyse salıncağa bindiriyordum parkta,çimlere koyuyordum(farklı dokuları hissetmesi önemli,ağaçlara dokunduruyordum falan),çocukları izliyordu
Onum dışında da yerde o emeklemeye çalışıyordu onu destekliyordum, yerde vakit geçirmesi önemli
Mesela bir şeye uzandı aldı kırmızı arabayı aldı diye belirtiyordum dil gelişimi için,
Yazınca çok gibi duruyor da kendi günlük rutinin içine yedirilince sıkıntı olmuyor
Teşekkürler gerçekten , evet bu dedikleriniz bizim de rutinimiz ,hergün küçük farklı bir etkinlik yapma kısmına daha çok özen göstereceğim ama .Daha iyi hissediyorum çok çok teşekkürler 🙂

Canım anne,
Bebeğinizi bu kadar düşünüp, alternatifler ararken yetmemeniz mümkün mü? Sevginizi veriyorsunuz, ilginizi veriyorsunuz, yapabileceğiniz başka bir şey olup olmadığını sorguluyorsunuz... Daha ne olsun? :)) Bütün bunlar zaten bebeğinizin en temel ihtiyaçları. Bunun yanı sıra; bağınızı güçlendiren ve kendisini güvende hissetmesini sağlayan yapı taşları.
Bebeğinizle bol bol konuşun, sarılın, öpün, ten teması kurun. Cee - ee tarzı oyunlara başlamak için de güzel bir dönem. Farklı dokulara temas etmesini ve duyusal bütünlüğünün desteklenmesine de yardımcı olabilirsiniz.
Ama gene aynı yere geleceğim. Bebeğinize sizden daha iyi gelecek hiçbir şey ya da kimse yok. Sizin şu anki sevginiz, ilginiz onun en büyük şansı. Sağlık ve mutlulukla büyütün yavrunuzu. :))

Analique ^_^

Ben ucretli bir uygulama kullaniyorum. İceriginde bir de soyle bir bolum var, her ay icin haftalik aktivite programi veriyor. Cok faydasini gordum. ^_^

Eklentiler

• 583663B8-3E93-487D-BDE0-00030865C987.jpeg
    583663B8-3E93-487D-BDE0-00030865C987.jpeg
    95,3 KB · Görüntüleme: 35
Oğlum iki yaşında. Biz o yaslardayken aynı senin gibi düşünüyordum gunduzleri çok yoruluyordum sürekli kucak istiyodu yardım eden hiç kimsem yoktu lohusa depresyonundan cikamamistim. Gündüzleri ona kitap okuyup müzik dinleyerek kucağımda dans ettirip etkinlikler yapıp sürekli sevip guldurmeye çalışarak geçerdi. O uyuyunca ev işlerini hallederdim uyandığında tekrar ilgi dışarı çıkma rutinimiz falan fistan derken 9 da uyutup evi toplayıp ınstagram'dan pinterestten örneğin 8 aylık bebek etkinlikleri arastirirdim. Şimdi iki yaşında bir çok becerisi yaşıtlarından çok çok iyi her gören bu çocuğun iki yaşında olduğuna emin misin diyor. Bu arada beslenmesine de aşırı dikkat ettim. Aman ben bittimm. Ben öyle bir bittim ki ağlama krizlerim cogaldi. Çocuğumla ilgilenmekten bıktım. Sosyal hayatım kalmadi eşimle hayatim kalmadı. Herkesin her yaptığına alınmaya başladım sürekli ağladım rezaleeeettt bir dönem geçirdim. Şimdi oğlum sadece kendisiyle ilgilenenlerle oynamak istiyor. Sürekli ilgi istiyor az ilgilendigim günler saatlerce ağlıyor. Stresli bir çocuk. Değdi mi?? Sal kendinii çok iyi bir annesin. Eğer oyalayacak bir şey bulamiyosan al kucağına dans et bebek arabasına koy yürüyüş yap kitaplarla bol bol ilgilendir ama kendini etkinlik annesi kıvamına sokma rezalet oluyor sonu.

Back