Bebeğime tek bakmaya çalışmak ve bocalamak...

Siz çok kötü kalplisiniz. Dilerim yaşadığım yaşarsınız.
Bebeği gülücükler saçıyor diye kahrolan bir anneye tedavi olun dedim diyemi kötü kalpli oldum.hayatın hangi zorluklarından acılarından geçtiğini bilmediğiniz bir anneye beddua eden siz mi iyi kalplisiniz.sadece size değil tüm beddua etmeyi marifet sanan kendinde bu hakkı gören sözde temiz kalpli insanlara tek duam Allah sizi ıslah eylesin.Allah akıl fikir farkındalık merhamet versin. o masum yavrununda yüzü hep gülsün kalbi annesininkinden de bizlerinkinden de temiz olsun İnşaallah

Merhabalar;
Konuya nasıl nereden başlasam bilemiyorum. Doğum yapalı 3 ay olmak üzere. Çok zor bir doğum ve iyileşme süreci geçirdim. Pandemi falan da derken annem baktı hep sağ olsun. Annemden artık dönmemiz gerekti ve ben ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Sürekli ağlamaklıyım, sürekli içimde bir hissiyat var. Annem varken hiç böyle değildim, şimdi kendimi çok yalnız hissediyorum. Eşim çok destek olmasına rağmen bu halimi görünce acaba yeniden annene mi dönsen diyor. Ama ben istemiyorum. Artık bir başıma bebeğime bakmak istiyorum. Lohusalık üzerime yapıştı resmen. Bazen çok güçlüyüm bazen ise berbat durumdayım. Evime geleli bugün 3. Gün oldu. Lütfen bana destek olun. Yazacağınız her şey çok çok önemli.
ben de tek baktim. havalar güzel artık. yasaklar bitince koyun kanguruya yürüyüşe cikin. o uyudukça sizin uyumanız şart yoksa insan enerjisiz kaliyo. bi suru insan tek bakiyor siz de bakarsınız.
bize eve haftada 1 temizlikçi geliyordu. yemekleri de aksam babası kucagindayken geceden hazırlıyordum. zordu ama ne guzel günlerdi..zaman çabuk geçiyor

İsteyerek tam hazır olduğunuzda mı hamile kaldınız yoksa yaşım geçiyor herkesin çocuğu var diyerek mi

Çok normal, geçecek merak etmeyin büyüdükçe hayat çok daha kolay.
3.ay gibi beni rahatlatan şeyler en başta kanguru idi.ister evde ister takıp dışarıda yürüyordum, günde bi yarım saatde olsa kangurunuzu takıp dışarıda yürüyün temiz hava ikinize de iyi gelir.evde de takabilirsiniz, benim kız kanguruda rahat uyurdu.ben 4 ay olana kadar silingle sonrada kanguru ile iş yaptım yürüyüş yaptım hep. Kangurunuz ergonomik olsun mutlaka, ona dikat edin sadece
Sonrada oyun halısı çok işime yaramıştı ayak kısmı piyanolu olandan almıştım orada sakin duruyordu.
Bir de uyku rutini oluşturmak için çabalarsanız rahat edersiniz, instagtamda bir kaç sayfa var, Tracy hogg un kitabından yararlanmıştım ben rutin kısmını çok önemsiyor o. Siz de ayına göre uyanık kalma saatine bakıp ona göre kendinize bir rutin yapmaya çalışabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sorun ne o zaman?

Temizlik yemek sorun değil.
Eş süper destek.
Bebek zor bir bebek degil.

:)

Hehe duygusal olarak duruma adapte zorluğu var anliyorum.
Valla o kadar rahatıma düşkün bir insandım ki.. Ben alıştıysam herkes alışır. :KK66:
Sorun prenseslik sendromu yok eşim çok iyi yok çok düşkün yok robot süpürge aldı yok bebeğim sakin bebek vssss bla bla sorun çok prenses muamelesi görmek bu olanakların yüzde birine bile sahip olamayıp çevresinden tek bi yardım almayan insanlar Bile bu kadar ağlamıyor

çok yardımcı oluyor. Bebek uyuyunca bana sarılır , benimle ilgilenir. Hatta iş arasında bile gelir. Ama ben kendimi kocaman bir boşlukta hissediyorum.
Ne güzel işte
Artık her bilgiye ulaşmak da çok kolay, bebeğinizle ilgili kitaplar okuyun ben bekarım ama böyle şeyler okuyan arkadaşlarım var
Elbette zor yanları vardır ama evlat yetiştireceksiniz
Enerjiniz ona yansıyacak
Kendinizi aynı zamanda bebeğiniz için geliştirmeyi amaç edinin bence

Ağlasam bile göz yaşımı silip bebeğime gülüyorum. O çok masum , çok savunmasız bir de benim stresimi alırsa o zaman kendimi affedemem. Geçecek biliyorum sadece bir an evvel geçsin istiyorum. Bende herkes gibi bebeğimle eğlenmek, ona yetmek ve kendime de yetmek istiyorum. Allah razı olsun destek mesajınız için💕
Olacak inşallah hiç merak etmeyin bir kaç ay sonra rahatlarsınız

Ne güzel işte
Artık her bilgiye ulaşmak da çok kolay, bebeğinizle ilgili kitaplar okuyun ben bekarım ama böyle şeyler okuyan arkadaşlarım var
Elbette zor yanları vardır ama evlat yetiştireceksiniz
Enerjiniz ona yansıyacak
Kendinizi aynı zamanda bebeğiniz için geliştirmeyi amaç edinin bence
Haklısınız çok teşekkür ederim.

Ay ben de öyleydim eşim annemi otobüse bırakmaya gitti geldi sabah oldu hala ağlıyodum 😄😄 şu an uyku düzeniniz falan olmadığı için zor gelebilir. 3,5 aylıktı ben bir hafta boyunca her gece saat 9 da yıkadım. Sonra uyudu vs düzene girdi. Sadece sakin olmanız ve bebeğinizin isteklerini anlamaya çalışmanız önemli gerisi geliyo siz ona o size alışınca başkasını istemiyosunuz yanınızda.

Annemdeyken de rahat değilim ki. Çünkü döneceğimi biliyorum. 1 yaştan sonra da dönünce bocalamadınız mı ?
Hayır neye bu kadar sasiriyorsunuz doğumdan sonra lohusalık o dönem psikolojik sorunlar artı benim bebeğime desteğe gelen kayınvalidem görümcem bile o dönemde bakamadı

Merhabalar;
Konuya nasıl nereden başlasam bilemiyorum. Doğum yapalı 3 ay olmak üzere. Çok zor bir doğum ve iyileşme süreci geçirdim. Pandemi falan da derken annem baktı hep sağ olsun. Annemden artık dönmemiz gerekti ve ben ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Sürekli ağlamaklıyım, sürekli içimde bir hissiyat var. Annem varken hiç böyle değildim, şimdi kendimi çok yalnız hissediyorum. Eşim çok destek olmasına rağmen bu halimi görünce acaba yeniden annene mi dönsen diyor. Ama ben istemiyorum. Artık bir başıma bebeğime bakmak istiyorum. Lohusalık üzerime yapıştı resmen. Bazen çok güçlüyüm bazen ise berbat durumdayım. Evime geleli bugün 3. Gün oldu. Lütfen bana destek olun. Yazacağınız her şey çok çok önemli.

Geçecek merak etmeyin. Annenizle birlikte olmaya alıştığınız için bocalıyorsunuz, başarabildiğinizi gördükçe rahatlayacaksınız.

annem 30 gunluk.iken gitti eyvah dedim nasi bakarim sonra oyle guzel baktimki suan hc bi sorun yok merak etme insan kendini sudan cikmis gibi hissediyo ama daha iyi oluyor sonra. sorumlulugunu biliyosun bebekle bagin daha duzenli hal aliyo tebrikler😇

Merhabalar;
Benimde annemin evi yakin bebegim hen alerjik hem kolik hergun annemdeydim annen yengem yigenim hep birlikte bakiyoduk bebegim asla susmuyordu. Bildiginiz bir koltuga yapisik gibiydim yemek onume gelir biri bebege bakar ben oyle yerim cay getirirler biri bakar ben oyle icdim oldugum yerden asla kalmam afedersiniz tuvalete bile gidemezdim. Bunlari durumumun zorlugunu anlamaniz icin soyluyorum. Pandemi patlak verdi biz daha 3 ayi bile doldurmadik ve ben bu cocukla evde basbasa kaliverdim. Sonra hersey duzene girdi. Mucize gibi bisey oldu ben temizlik bile yapamazken kizimla basbasayken evimide temizliyodum yemegimide yapiyodum. O yuzden korkmayin yaparim diye kendinize guvenin. Rutin olusturun bebekler sever sonra gerisi corap sokugu gibi gelir. Hayirli olsun bebeginiz Allah kolaylik versin.

Aklıma annemin evine döndüğü zamanki halim geldi.Bebeğimi pusete koydum napıcam ben şimdi diye ağlamaya başladım😅Şimdi çoook uzak sisli puslu bi hatıra ki çok değil 3 buçuk sene geçmiş sadece.Bebek sizi yönlendiricek merak etmeyin zamanla hangi sesinden ne istediğini çözecek duruma geleceksiniz.Evet yorucu ama geçiyor,geçecek merak etmeyin.

sevgili hanımlar,
prenseslik, şükürsüzlük falan giydirmişsiniz maaşallah. lohusa depresyonu diye bir şey duydunuz mu?
Gerçekten çok haklısınız,sanki kendileri benzer şeyler yaşamamışlar gibi.Bu tür yorum yazanlar analarının karnından çocuk bakmayı öğrenerek çıkmış galiba🧐

Canim benim bebegim kolikti 4 aydan sonra biraz hafifledi 6 aydan sonra daha da hafifledi . Cok bunalmistim ama tek basima bakinca daha iyi baktim asiri zorlandim . Simdi dusununce kendi halime uzuluyorum sadece bazen soyle boyle yapsaydim vs diyorum ama geciyor unutuyorsun zamanla rahatliyorsun. Ben gec olsada bebekle anne arasinda gecen grafik cizimleri gorunce cok mutlu olmustum cok gulmustum aaa herkes benim gibiymis meger demistim keske daha once gorseydimde rahatlasaydim demistim bence sende komik grafik cizimlere bakmalisin 😊 herkes bu donemden geciyor oyle ya da boyle

Back