• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğime kim baksın

yrgn

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
66
1
611
Ankara
yakında işe başlayacağım. bir bakıcı ayarladık. şimdi bebeğimi alıştırmak için birlikte bakıyoruz. 45 yaşlarında temiz,iyi bir kadın. 3 çocuk büyütmüş. ama bebeğimle sadece alt temizliği mama vs. ile uğraşabilir gibi geliyor bana. sanki onunla oyun oynayamaz onu sakinleştiremez gibi. acaba çocuk gelişimi okuyanlardanmı bulmak lazım.

ya da il dışından kayınvalidem mi gelse. o çok sıcak kanlı.sevecen. ama nekadar iyide anlaşsam evin içinde istemiyorum. boşa aram bozulur diye korkuyorum.hem onunda hayatı var.

yada ben ücretsiz iznemi ayrılsam.maddi olarak zorlansakta zaten bakıcıya dünyanın parasını ödüyoruz.

belkide bebeğimi kimseye vermek istemediğim için kuruntumu yapıyorum.hazır düzen kurmuşken devam mı etsem.sizce ?

kesinlikle çocuk konusunda eğitim almış birini tercih etmelisin.
çocuk gelişiminden mezun olmalı bence.dediğin gibi sadece altını açar,karnını doyurur.
ona yeterli ilgiyi veremez.onun anlayabileceği dilden konuşamaz.
ankaranın neresinden sin acaba benim bi tanıdığım var çocuk gelişimi mezunu
yıllarca çocuk baktı.çok güvenilir.ama şuan da bakar mı bilemem.en son 4 yaşında bi çocuğa bakıyordu.şehir dışına taşındı çocuğun ailesi bıraktı.

gördüğüm kadarı ile eğitim durumun doktora iyi bir eğitim almışsın
bunu benden çok daha iyi düşünebilirsin.senin gibi eğitim almış birinin , hiç bir eğitimi olmayan birine ,bebeğini emanet etmesi beni çok düşündürdü doğrusu

Son düzenleme:
bence kesinlikle sen bak tatlım anne kokusunu ala ala büyümeli bence bakıcı senin verdigin sevgiyi vermezki kayın validene gelince bence yanlış yaparsın bi evdeyken aranız acılır sana cocuk konusunda cok karışır nede olsa babanne canım sana bebeğinle mutluluklar

bende cok kararsızım bakıcamı babannemi yoksa kendimmi baksam ücretsiz izindeyim hala uzatsammı diye düşünüp duruyorum 9 ay kendim baktım dezavantajı bana cok alıstı simdi bırakıp bakkala bile gidemiyorum

Ben şuan ücretsiz izindeyim. Zaten sağlık problemlerin nedeni ile annemlerle kalıyorum. İzin bittikten sonra annemin yanına bir yardımcı ayarlayacağız birlikte bakacaklar. Sevgi, şevkat , ve eğitim kısmı annemden diğer koşuşturmalar yardımcıdan. Annem çok mutlu onunla. Eski öğretmenlik günlerine geri döndü..

bakma imkanın varsa hiç düşünme bizimkredi vardı ben ayrılamadım ücretsiz izne
bir daha bebeğim olursa mutlaka ayrılırım
benimkine kayıvalide bakıyor annem gelemez uzakta ve bolca torun var memlekette
kayınvalide bakıyor iyi de bakıyor ama cok haz ettiğim söylenemez kendisini
bebeğim kıskanıyorum saten herkesten

kayınvalideler pek sevilmesede anneden sonra cocuğa en iyi bakabilecek kişi babanne yada annanedir

bence ilk aylarda ücretsiz izin alıp ele avuca gelene kadar bakın sonra babanne bi süre baksın
cünkü bakıcılara pek güvenilmez

ücretsiz iziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin böyle bir imkan varsa kesinlikle ücretsiz izin alın ve bebeklerinize kendiniz bakın bu bebeklerin bize ihtiyaçları var ve büyüyünce tüh vah dememek için en iyi yol bu

canım benim bebegim 3.5 aylıktı işe basladıgımda...gecen çarşamba başladım...bende çok dusundum ücretsiz izne ayrılmayı ama hem maddi hemde manevi yönden mecburdum işe başmaya...benim tek şansım annem bakıyor bebegime ve ben kameradan izliyorum bebegimi...sevgiye eğitime gelince sende verirsin bebeğine...yıllarca eğitim almışsın, sonucta senin çalışmanda bebeğin bugunu ve yarını için...bu gecirdiğin süreç normal bir sürec...işe baslayınca hersey yoluna oturur...

ücretsiz izine ayrılabiliyorsan kesinlikle ayrıl derim..
ama kayınvalidenle sorun yok ise temiz ve bakabileceğine inanıyorsan senden sonra bakabilecek en iyi kişi derim anne yada kayınvaliden..
Allah yardımcın olsun..

kesinlikle eğer aile bütcenizi derinden sarsmayacaksa ücretsiz izne ayrıl...
ayrılamam dersen kesinlikle kayınvaliden ne kadar ii olursa olsun aynı evde olmuyor canım
iyiyken kötü olursunuz
şuan dönüşümlü olarak 1 ay annem 1 ay kayınvalidem+kayınbabam gelip bakıyorlar
onlara sıra gelince resmen sıtkım sıyrılıyor
kesinlikle bakıcıya geçmem lazım

hiç bakıcı bakan biri yazmamış.benim bebeğime kayınvalidem bakamadığı için bir velim bakıyor.Allaha şükür memnunum,kadını tanıyordum zaten 2 senedir.hep derdim sen bakarsın bebeğime diye,öyle nasip oldu.bazı konularda benden iyi bakıyor.evde oldugumuz boş günümde ben ne birşey yedirbiliyorum ne uyutanbiliyorum,düzeni bozuluyor cocugun :)şımarıyor bana sanırım.

ya sinirimden ağlayabilirim. herşeye alınıyormuyum nedir. daha 3. günü aldığı izinlerin hesabı yok. 2.30 da çocuğu uyuttu bir iş yok ben çıkayım dedi.havada kararıyo falan. hergün bir bahane. benim başım yumuşak bide kadını incitmeyeyim daha alışamadı falan diyorum ama artık beni kullanıyomu ne. bunlarla neden uğraşmam gerekiyor. hergün başıma ağrılar giriyor doğrumu yapıyorum diye. bebeğine kendisi bakanlar kıymetini bilsinler. bu sırada 20 dk sürmedi tabiki bebeğim uyandı.

Bence bebeğinize izin alıp kendiniz bakın. Zaten dünya kadar para vereceksiniz kadına birde sürekli aklınız onda kalacak. Bu kriz zamanı zor ücretsiz izin. Benim de aklım çıkıyor krizi bahane edip eşimi işten çıkarırlar, işe dönmek zorunda kalırsam ne yaparım diye..Tek maaş zor oluyor ama bir şekilde yetiştiriyoruz. Çalışıyor olsaydım annem var ama yine de aklım oğlumda kalacaktı. Birçok şeyi kaçırmış olacaktım.

ben bir anneanneyim ve rahatlıkla şuan 15 aylık olan torunuma bakabilirim...fakat annesinin yerini hiç kimsenin tutamayacağı bilinciyle kızımın mümkün olduğunca çocuğunla birlikte kalmasını istiyorum...bu geçici bir süredir. belki biraz maddi sıkıntıya girilebilir ama çocuğun bütün hayatına yansıyacak ve maniveyatını etkileyecek bu en önemli süreçte mutlaka annesiyle olması gerekir....
uzun lafın kısası uzmanlarda bu görüşte olduğuna göre sizde kendiniz bakın sonra pişman olmamak adına.....bebekleriniz için ne kadar fedakarlık yaparsanız mutlaka bu size en iyi şekilde geri dönecektir...

bende eğer alabiliyorsan son gününe kadar tüm izinlerini kullan derim en azından 1 yaşına kadar sen baksan daha ii olur ama çalışmaktanda vazgeçme bende tüm yasal izin haklarımı kullandım daha sonra işe başladım ama 10 gün sonra kriz sebebi ile ayrılmak zorunda bıraktılar belki çalıştığın süre içinde çok özlüyorsun ama onun ihtiyaçlarını karşılamak konusunda daha rahatsın muhakkak eğer bebeğine en iyisini vermek istiyosan dayanmalısın bunada alışacaksınn

bence en iyisi ücretsiz izne ayrılmanız. bebeğinizle doya doya vakit geçirmiş olursunuz.
yorulduğunuz zamanlarda anneniz ya da kayınvalideniz arada dinlendirir sizi.

eğer imkanın varsa ücretsiz izin al ve kendin bak derim. hiç olmazsa 6 ay. biraz hayatı düzene girer, kendi düzenini kurarsın sonra başkasına emanet edersin. o kişi senin düzenini sürdürür. senin de için daha rahat eder. bebeğin senin kokunla büyür belli döneme kadar. hiç bi anını kaçırmamış olursun. ama ayrılamam dersen o zaman eğitimli bi bakıcı bulmaya çalış, anlaşabileceğin. son çare olarak da kayınvalideni çağır, derim ben. maddi güçlüklerin içinde olduğumuz için ben son çareye başvurmak zorunda kaldım :(( pazartesi işe başlayacağım, kabuslar görmemek için uyumuyorum. başlayınca 1 ay annem gelecek, 1 ay kayınvalidem.. benim haberim olmadan bana sormadan bebeğime bişeyler yedirecekler diye şimdiden strese giriyorum. annem şimdiden baskı yapıyor ek gıdaya geçeyim diye. çocuğumun kilosu maşallah iyi, hiç bi doktor önermiyor. ama anlatamadım. aynı endişeleri yaşamadan bi süre olsa da kendin bak derim.

Neden dünyanin parasini veripde baskasina baktiracaksin ki cocugunu?
Zaman geciyor gidiyor sonra keskeler kalyior, insan isteemzmi kendi cocuguna kendi baksin heleki daha bebekken, baka bildigin kadar bak, sonra cagir kayinvalideni, sonra da büyümüs olur bi krase verirsin.

Back