- Konu Sahibi Orangegreysky
Yani söyleyeceklerim ne kadar işe yara bilmiyorum ama şimdiden hayır, ben bilirim demeyi öğrenmen lazım. Çünkü çocuğun doğduğunda hiç tanımadığın sokaktaki amca bile sana bişey söylemeye çalışıyor. Ona he he diyip geçmek kolayda evdeki insana yapılmaz. Kvye güzel bi dille doğum sonrası iyileştiğinizde 'anne gerçekten çok teşekkür ederim bana yardımcı olduğun için çok mutluyum ama çocuğumla ilgilenmekten keyif alıyorum. Bu yüzden ben artık toparlandım bundan sonrasını ben halledebilirim. Olur da bi ihtiyacım olursa seni ararım' diyerek gönderebilirsiniz. Eşinize de 'annenden rahatsız olmuyorum ama bebeğime ben bakmak istiyorum bu aramızdaki bağın güçlenmesi için gerekli. Çocuğun dilini anlamam için sürekli vakit geçirmeliyim. İhtiyacım olursa anneni aramaktan çekinmeyeceğimden emin olabilirsin' diyerek biraz politik bi şekilde asıl sebebin kvyi göndermek değil de çocuğunuzla kendiniz ilgilenmeyi istemeniz olduğunu söyleyebilirsiniz. He ben yerinizde olsam dobra dobra kendim bakmak istiyorum karışmayın derim, dediğim de oldu kendi anneme ama bunu yapmakta zorlanırmışsınız gibi geldi. Emin olun ilk aylarda bazı şeyler çok içgüdüsel ve düzenli oluyor. Mesela iş yapabilmek istiyorsanız sling kullanmak gibi seçenekleriniz var. Benim çok slingle yemek yaptığım oldu. Hem ten teması çocuğunuza da çok iyi gelecek. Benim böyle kalan bi yakınım yoktu annem çalışıyor iş çıkışı 1 ay kadar geldi. Sonra bi gün banyo yaptırmam gerekiyodu ama annem bi iki gün müsait olamadı. Bi cesaret tek başıma yıkadım. Sonra annemi arayıp anne ben banyo yaptırdım ihtiyaç kalmadı dedim. Baktı ki ben annemsiz idare ediyorum gelmemeye başladı. He benim şöyle ni durumum vardı sezaryenliydim ama bebeğim 9 gün yoğun bakımda kaldı. En bakıma ihtiyaç duyduğum günlerde oğlum hastanedeydi. İlk başta çok üzüldüm ağladım orda diye dikişlerin her araba sallantısında çok acıdı ama 1 saat araba yolculuğuyla gidip geldim hastaneye sırf göreyim diye, sonra farkettim ki bu durum sebebiyle bebeğim eve geldiğinde her şeyiyle ben ilgilenebiliyordum. Toparlanıcak zamanım olmuştu. İlk 10 gün sizi kaldırmaya falan, evi topsrlamaya yardımcı biri olduktan sonra bebekle ilgilenmek çok kolay. Zaten emiyor altını kirletiyor ve uyuyor başka yaptığı bişey yok ilk başlarda. Yine de 40 çıktıktan sonraki uyku düzeni, emme düzeni cidden sonrasını çok etkiliyor çünkü sizde öyle alışıyorsunuz. Hem kendinizi hem çocuğunuzu bi alışkanlıktan kuetarmsya çalışıyosunuz daha zor. O yüzden olabildiğince kendi doğrularınızla, kendiniz ilgilenmelisiniz çocukla.