Çocuk Hastalıkları bebeğime kan testi yaptılar çıkan değerlerden anlayan varsa yazabilir mi? Acil?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Arkadaşım yaptığının ne kadar saçma olduğunun farkında mısın ? Hala gelmiş doktorun dediğiyle kıyaslıyorum diyosun. Burda yazan bazı kişiler daha orda yazılanların ne anlama geldiğini bilmiyor ??? Neyi neyle kimi kimle kıyaslıyosun Allah aşkına yahu. Hadi doktor olan var mı desen neyse? Bende geliyim o zaman aldığım evin inşaatı şöyleymiş doğrumu diye sorayım. Burdakiler doktor mu mühendis mi ne bilsinler ya. Sen naptığının farkında mısın? Kimi kimle kıyaslıyosun? Çocuğumu muayene eden tıp okumuş tahlilden anlayan adamın dediğini burda mı kıyaslıyosun? Çocuğunu düşünmüş mü oldun bence kötülük yapıyosun

Nefes alamadığı için buhar vermeleri için götürdüm. Herkes konuyu başka yerlere çekmiş yeter.! Sordum soruya cevap verecek olan versin. Gerisi konuyu boş meşgalelere sokup polemiğe girmesin!

Iyi de acile götürüp antibiyotik vermek istemiyorum testine bir bakın diyen sensin

Buradaki insanlar da yol göstermeye çalışıyor bu sefer geçmiş ama bir dahakinde ne yapmalı onu anlatıyor

Burda doktor olanlar doktor ne dediyse onu yap diyor siz hala yakınım biyolog diyene doktor var mı diye soruyorsunuz

Tecrübesiz olabilirsiniz ama bize burada doktorun doktorluğunu neden sorgulatıyorsunuz aklınıza yatmadı ise çocuk polikliniğine de götürseydiniz

Öncelikle elbette dinledim ille muhalefet olmak için dinlemediğim kabulüyle yorum yazmak doğru mu?

İşaretlediğim yere geleyim, benim çocuğum deneme tahtası değil, evet 2 günde kes dedi, sen diyosun ki antibiyotik başlanır duruma göre tahlil alınır,önce tahlil alınsa da doktor öngörüyle değil direk elindeki veriyle hareket etse, 13 aylık bebek, bu antibiyotik yok olmadı diğer antibiyotik, bana doğru gelmedi,anne olarak içime de sinmedi muayenesi anlatabiliyo muyum

Doktor her zaman haklı olacak doğrusunu bilecek diye birşey yok, Doktorum dedin objektif bakamayabilirsin olaya ama yanlış teşhis diye birşey var, doktor bana boğaz enfeksiyonu dedi ama 6.hastalık çıktı döküntü attı ve bitti

Ben hamile iken antidepresan reçete edilmiş bir insanım, doktoruma sapına kadar güvendiğim için sorgulamadım bile, ama çocuğumun doktoru bana o havayı vermedi

Nefes alamadığı için buhar vermeleri için götürdüm. Herkes konuyu başka yerlere çekmiş yeter.! Sordum soruya cevap verecek olan versin. Gerisi konuyu boş meşgalelere sokup polemiğe girmesin!

İnsanların amacı polemik değil sana doğruyu göstermek. Hatayı kabul edebilmek meziyettir. Arkadaş sana yaptığının yanlış olduğunu anlatmış benim gibi kimsenin polemiğe girmeye ihtiyacı yok. İnsanları bilgilendirmek yanlış mı???

Bak deneme tahtası diyosun ne alakası var. Tıpta tedavi yöntemi adı bile var ampirik tedavi diyorum. Alınan her tahlil hemen çıkmaz. Çocuğunuzdan boğaz kültürü alsa 3 günde çıkar. Bu sürede ilaca mecbur başlıycaksın. Tedaviyle düzelirse kültüre de gerek kalmaz. Çocuğunu da hırpalamamış olur. Yanlış birşey göremedim ben doktorun tutumunda hatta çokta mantıklı yapmış. Tabiki içine sinmediyse başkasına gidebilirsin ama kötülemeye hakkı yok. Bence yanlış yapmamış işini. 6. Hastalık zaten viral bir hastalık ama belkide boğazında bakteriyel birşeyden şüphelenmişte olabilir. Viral hastalıkların üzerine bakteriyel enfeksiyon binmesin diye antibiyotik kullanılabilir. Size burdan anlatılamayacak dünya kadar şey var. O yüzden rica ederim bilip bilmeden insanları kötülemeyin bu doğru değil.

Gebelikte kullanılan antidepresanlar tabiki var. Halk yanlış biliyor doktora da sormadan çıkıyolar sonra hopp doktorlar şöyle bunu yazdı bunu yaptı. Çok çok yanlış. Çok vebal alıyorsunuz. Muayenesine güvenmediniz mi gidin başkasına yada iyice sorun. Sen doktora sordun mu 2 günde kesilir mi neden öyle dediniz diye? Bir sor dinle. Gelip buraya şöyle doktorlar var böyleleri var demen ne kadar doğru bir davranış?

Bazı doktorlar abtibiyotiğe gerek görür bazıları görmez. Bazı doktorlar sezeryan der bazıları normal doğur der. Her doktor farklı söylüyor. 3 yaşında çocuğu olan bir doktor çocuğuna hiç antibiyotik kullanmamış. Onun yerine günde bir çay kaşığı soğan suyuyla işini halletmiş. Bu da doktor ? Çoğunluk ne söylüyor merak ediyorum. Herkes burda fikrini söylerken başkalarına laf atıyor rahatsız olduğum yer de tam o yer. Ayrıca ben sadece sonuçları sordum. Evet hala antibiyotik vermek kstemiyorum vermek istemiyorum cümlesinden vermeyeceğimi çıkaramazsınız. Duruma göre ve danıştığım diğer doktorların görüşlerini gözden geçireceğim ve benim de kafama yatan hangisiyse onu yapacağım.

İlle koruyacam meslektaşımı diyosun öyle mi, adam iyi bakmadı bu kadar yaa, batmanın dibinde o gün randevu bulabildiğimiz tek doktordu, acile götürmektense çocuk doktoru görsün dedim, şimdi burda tüm süreci anlatacak değilim neticede 6.hastalık çıktı

Doktorluk şerefine nail olamadık ama ucundan kıyısından ben de sağlık emekçisiyim sağlık bakanlığı zaten kan tahlili olmadan antibiyotik yazılmamasını istiyo,neyse

Yarın çocuklarınız öğretmenden dayak yerse öğretmenden iyi mi bilicez dersiniz hiçbir mesleğin fanatiği olmamak lazım

Mune abla konuyu kapatır mısın ? Iş çığrından çıktı.

Canım doktor arkadaşıma sordum şimdi cevap yazdı hayır demir ilacı gereksiz dedi. birisi yazmıştı demir ilacı veriliyor diye onu sordum öyle şey olur mu. demir ilacı her bebeğe verilmez eksiklik varsa ona göre verilir dedi.
Yazdığını kopyalıyorum.
Gereksiz yere kullanıldığında demirin fazlası bazı vitaminler gibi idrar veya dışkı ile atılmaz, iç organlarda birikip hasar verebilir. Fazla demir bağırsak enfeksiyonlarına eğilimi arttırır

Bunu yazan kişi doktor. Bu arada antibiyotiğe başlayınca aniden bırakmak iyi değilmiş. Ama viral enfeksiyon doğal yollarlada tedavi edilebilirmiş.

Yarın çocuklarınız öğretmenden dayak yerse öğretmenden iyi mi bilicez dersiniz hiçbir mesleğin fanatiği olmamak lazım
Kesinlikle. Her doktor doğru söyler diye birşey yok. Her doktorun farklı farklı görüsleri oluyor. Bu da birinden biri yanlış demek. Hiç anlamıyorum doktor dediyse doğrudur diyenleri. Bir sürü hasta yanlış teşhis ve tedavi sonucu hayatını kaybediyor. Şimdi ben araştırmayacak mıyım yani. Burdan soruyoruz ya zannediyorlar ki heryerden irtibatı koparıp bir buraya odaklanıyoruz hey Allah'ım sabır.

Ya konu sahibi sen ne atarli biseysin öyle
insanlar sana burda diyor ki burda herkes bilsede yazar bilmese de bunlara takılma çok endiseliysen doktora götür bebeğini diyor.

Sen kalkmissin bi milleti dovmedigin kalmış. Bi atarli atarli cvplar hayırdır arkadaşım. Istedigini yap ozaman madem gelip millete fırça cekeceksin hiç sorma. 2 üye sizi pohpohlayinca maşallah bi güç bi kuvvet geliyo birilerine

Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Bari bir an önce karar ver bu kararsızlıkla olan çocuğuna olur. O onu yapmış bu bunu yapmışla bir yere varılmaz. 3 yaşına kadar belki antibiyotik kullanacak şekilde hastalığı olmadı çocuğun? Kişiden kişiye değişir kimseyle kıyaslamak doğru değil. En doğru bilgiyi yine doktordan alırsın burdan değil. Güvendiğin bir doktora gidip dediklerini yapmak en mantıklısı. Çocuğu doktor doktor gezdirmek yada yüZlerce kişiden fikir almak doğru değil.

Antibiyotik yarıda kesilirse bakteriler ilaca karşı bağışıklık kazanır. Yarıda bırakılmaz doğru değil. Yani o bakteriler bir kenarda bekler ve yeniden daha şiddetli bir şekilde dönerler umarım anlatabildim :)

Edit: O umarım anlatabildim kısmı kopyala yapıştır olduğu için orada kalmış silmemişim. Kusura bakma :)

Koruyucam değil yaptığınız doğru gelmedi bana. Çünlü bilmeden yargılıyorsunuz. Her meslekte işini çok iyi yapan da var çok kötü yapanda var tabiki. Ama gelip burda doktorlar şöyle böyle diyip aşağılamanız doğru değil özellikle de bilmeden. Bakın ne kadar bilmediğiniz şey varmış dimi? Ben gelip mesela sizin mesleğinizi bilmiyorum ama biri eksik muamele yaptı diye komple kötülesem hoş olur mu? Hoşunuza gider mi? Yada tam bilmeden yarım yamalak eleştirsem? Benim anlatmak istediğim buydu.

Kraldan çok kralcilik var
neyse

Evt hamileyken acile gittim bi dünya ilaç verdi ama ilaçlar normal insana bile zararlı hamileye nasıl verdiler anlamadım asla kullanmadım bazen güven uyandırmayan Dr. Sorgulamak gerekir diye düşünüyorum

Katılıyorum. Ben çocuğa üzüldüm yüz kişiye sorup öyle karar verecek ilacı başlayıp başlamıycağına. Hayır kendiside konuşmamış doktorla. Doktorla konuşmayıp burda araştırma yapmasını da anlamadım. Konu sahibi seni komple anlamadım ben. Amacımız yardım etmek başka birşey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…