- Konu Sahibi Asosmerve27
-
kesinlikle öyle ben yedi haftalık hamileyim isim bakıyoruz eşim annesine demiş biz isim bakıyoruz diye erkenden kesmiş olduk Allahtan :)Hep derim iş kocada biter diye koca anasına hödd diyecek arkadaşta annesine bu iş bıçak gibi kesilir hemen..
Peki çocuk büyüdüğünde memnun olacak mi isminden? Ona gore düşünün güzel bir isim koyun.Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
Eşine aferin seti çekmiş bile..kesinlikle öyle ben yedi haftalık hamileyim isim bakıyoruz eşim annesine demiş biz isim bakıyoruz diye erkenden kesmiş olduk Allahtan :)
demese bile valla ben ne annemin ne annesinin ismini koyarım fi tarihinden kalma
ya kesinlikle öyle birde ömrüm boyunca ben o isimle sesleneceğimEşine aferin seti çekmiş bile..
Fi tarihi olmasa bile ne gerek var kısan kızamazsın bağırsan olmaz kendi üstlerine alırlar sonra.
3-5 ay değil ki bu isim konusu bir hayat boyu devam edecek yani.ya kesinlikle öyle birde ömrüm boyunca ben o isimle sesleneceğim
ben açığım eşimin ailesi çok kapalılar çocuğu olunca ne isim verirler diye taa sevgili olduğumuz zmaandan konuşuyordu kayınvalidem sanki ben Elizabeth koyucam çocuğun ismini izin verirsen hepsi her şeye karışır zaten
en iyisi dişli olmak yoksa herkes laf geçirmek istiyor3-5 ay değil ki bu isim konusu bir hayat boyu devam edecek yani.
Biraz sakin olsan anında yaparlar bunu.
Kızım torunun ismine kendi karar verdi eşide okeyledi,hiç sıkıntı yaşanmadınonlarda,aile bile aman benim adım olsun demediler diyemezlerde zaten.
Benimki çarpardı onları lafıyla.
Km ezerse güçlü kalıyor artık.en iyisi dişli olmak yoksa herkes laf geçirmek istiyor
bu arada Allah torununuza hayırlı ömür versin inşallah
Oy masallah torun da çocuktan tatlı oluyor derlerKm ezerse güçlü kalıyor artık.
Çok teşekkür ederim sağol teyzesi 3,5 yaşında oldu bile
Kesınlıkle !Hep derim iş kocada biter diye koca anasına hödd diyecek arkadaşta annesine bu iş bıçak gibi kesilir hemen..
Kesinlikle ,isim hakkı annede olacak..Kesınlıkle !
Geçen gün kayınvalıdem bir isim önermiş. Sonra eşimle hafif polemiğe girmişler.
Eşim anlattı bana
Sonra kayınvalide bana anlattı.
Benn de dedim " boşuna tartışmışsınız ben zaten o ismi koymayacağım.ben taşıyorum, ben çekiyorum. Ben koyacağım"
Valla kimse kusura bakmasın
Çocuklarımın isim hakkı bendedir
Deme öylesekizinci aya kadar isim düşünmediniz mi siz o da değişik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?