- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.029
- 78
- Konu Sahibi Findikkiran
-
Dimi. Hatta pediatri puanı düşük diye duydum insanlar tercih etmek istemiyormuş. Arkadaşım da çocuk doktoru olmak istiyordu mezun oldu fizik tedaviye kaçtı hemen :)))) gercekten çekilecek dert değil. Hangi hemşire bilerek bebeğe kötülük yapacak sanki. Böyle böyle çalışanların da sabrını bitiriyorlar. Bu ülkede doktor, hemşire, öğretmen olmak zor. Sanki herkes hemen açık bulayım da bimere koşayım derdinde. Biri de hemşireye suratsız yazmış. Hergün kavga dövüş kan alıyo kadın mutsuz olur tabiZaten gerçekten böylesi daha fazla. Ben hayatimda gormedigim kadar kavgayi pediatride calistigim 1.5 ayda gordum. Bebeginin kolu aciyor diye bas bas seni burdan surdurecem diye tehdit savuranlar var. Herkes birbirine karsi saygili olsa bunlar olmayacak. Kimse cocuk sahibi oldu diye toplumdaki yeri degismiyor. Ama ne yazik ki anneler bunu anlayamıyor.
Fakülteyi 6 sene ben cocuk doktoru olacağım diye okudum ama mezun olurken allah dusurmesin dedim. Gercekten baska hicbir bolum boyle yıpratıcı degil.
Dimi. Hatta pediatri puanı düşük diye duydum insanlar tercih etmek istemiyormuş. Arkadaşım da çocuk doktoru olmak istiyordu mezun oldu fizik tedaviye kaçtı hemen :)))) gercekten çekilecek dert değil. Hangi hemşire bilerek bebeğe kötülük yapacak sanki. Böyle böyle çalışanların da sabrını bitiriyorlar. Bu ülkede doktor, hemşire, öğretmen olmak zor. Sanki herkes hemen açık bulayım da bimere koşayım derdinde. Biri de hemşireye suratsız yazmış. Hergün kavga dövüş kan alıyo kadın mutsuz olur tabi
Peki.önerinizde yorumunuz kadar saçma yinede teşekkürlerYaptığınız yorumdan da belli oluyor ne tavırda bulunduğunuz. Literatüre göre yenidoğan tanımını yapıyorum gelmiş bir buçuk aylık sonuçta o da küçük diyorsunuz, yapılan açıklamaya saçma diyorsunuz, kan alana alamıyorsan başkası alsın diyorsunuz üstüne gelip karşımdaki bana iyi muamele etsin diye bekliyorsunuz. Yaptığınız şikayetten sonuç alamayacaksınız emin olun :) Hobi olarak yine sikayet edebilirsiniz
Icimi dokmussunuz resmen anlatmak istediğim tamda buydu teşekkürlerBence siz bilgi sahibi değilsiniz. Ya da anlamak istemiyorsunuz. Hocalar kendi hastasıni ameliyat ediyor. Ama asistanı ile birlikte ameliyata giriyor ve birlikte ameliyat ediyorlar. Yeri geldiginde hoca sadece izler. Ama katilir. Yanlış mıyım, değilim.
Operasyonel bir isteki yetkinlik bu şekilde kazanılır. Bilen biri ile birlikte çalışılır. Sadece izleyerek olmaz tabiki. Ama kontrollü bir şekilde deneme yapmalarına izin verilir.
Ayrıca ben kimseye saygısızlık yapmadım. Nereden çıkarıyorsunuz. Konu sahibi de yapmamış. Hadi onunla karıştırdınız diyeyim sadece 1.5 aylık bebeğinden kan alınmadığını görünce bilen birini istemiş. Bu saygısızlık mi? Offf demiş. O mu saygısızlık. Bebeği ciyak ciyak ağlarken off demiş. O mu saygısızlık. Bana müdahale edecek hekimi seçme hakkım var ama hemşireye seçme hakkım yok mu? Benim müdahaleden önce riskler olası komplikasyonlar hakkında bilgilendirilmem hasta hakkım değil mi? Madem bebeğin elindeki damarın bulunamaması riski var elinin şişmesi ve morarmasi normal o zaman anneyi bir zahmet bilgilendirecekler. Haa bilgilendirilmeyen insan aynı böyle davranır.
Siz ne yapın biliyor musunuz, doktora hastaneye gittiğinizde sağlık personeli oldugunuzu söylemeyin bir de böyle hizmet almayi deneyin. Bakalım neler olacak.
Bu sağlık personelinde de ölümüne birbirlerini tutma huyuna gerçekten sinir oluyorum. Daha şikayetin ne dinlemeden hemen ama öyle şöyle savunmaya geçiyorlar. Kişisel farkındalıklari çok düşük yanlış anlamaya çok müsaitler. Onlara herkes hakaret ediyor herkes saldırıyor sanki.
Cocugumu o halde yine gorsem yine derim isini bilen biri yapsın diye. Ilk denmemesinde ses çıkarmadım ikincide daralmaya başladım yine sustum üçüncü de artik bu tepkiyi verdim HAKLI OLARAK . sonsuza kadar denemesini bekleyip koyun gibi önünde tutacak degikdim cocugumu .Size soylememistim diger yazdiklarimi. Ben de bu galeyane gelme isini anlamiyorum saglik personellerine karsi.
Sadece off dememis, isini bilen biri yapsin demis. Bu sozlu tacizdir.
Ben çalıştıgim yer disinda hicbir yerde meslegimi soylemem zaten. Isini acemice yapan birçok doktor ve hemsireyle de karsilasirim ama agzimi acip tek kelime etmem. Bunu kimseye yapmam bana kisisel bir terbiyesizligi olmazsa.
Ben hem saglikci hem hasta hem de hasta yakini olarak 3 farkli pencereden bakarak bunlari söyleyebiliyorum. Ve hasta yakinlarinin bu yaptığının bu penceredeki yeri budur diyorum.
Ben normalde her hastama anlayabilecekleri duzeyde her islemi anlatirim ama bana ilk verdiği tepki isini bilen biri yapsin olursa kimse kusra bakmasin da benden guzel bir cevap alamaz.
Biz orda birilerini sakinleştirmek icin is yapmıyoruz, herkes birbirine saygili olacak.
Ayrica 1 yil anestezi hekimligi yapmis biri olarak hayatinizda sayisiz ameliyata girdim. Bilgi sahibi olma isini sizinle tartışmayacağım yani.
Baskasi yapsin demek istedigini söylemek mi oluyor ? Okudugunuzu anlamayi deneyin lutfen.Oyle zaten. Bu yuzden burda hemsireyi de savunmuyorum. Benim soyledigim hemsire saygısızsa konu sahibi de saygisiz. Cocugu agladi ve hemsire kanini alamadi diye istedigini soyleyebilme hakkina sahip olamaz. Bu olabilir ve olagan bir surectir cunku. Annelerin bir turlu anlayamadigi durum bu. Çocukları soz konusu olunca her seye haklari varmis gibi bir pohpohlanma var toplumda. Ha der ki turnikeyi cozmeyi unutmus kolu bu hale gelmis o zaman malpraktis olurdu ve bunlari soylemezdim.
Ne demek istediğimi anlatabildigimi düşünüyorum.
3 kez daha çocuğumu bağırtacakken başkası yapsin dememin neresi hata ya siz kendi cocugunuzu verin ellerine.Hemşire yüzde yüz haklı demiyo kimse. Ama annede de suç var yani. Geçen hastanedeyim. Bebeğe kan alıncaktı. Hemşire iğneyi bi kere batırdı anası bi bağırmaya başladı. Hayiiirrr olamazz böyle kan alinmazzz diye. Ben şahidim yani bebekle uğraşmadı bile hemşire hemen işi bitmişti. Hemşire gene sakindi yani ben olsam al çocuğunu git derdim o kadar sacmaladı kadın yani. Demem o ki bu insanlarla uğraşmak zor
Baskasi yapsin demek istedigini söylemek mi oluyor ? Okudugunuzu anlamayi deneyin lutfen.
Sizin ne anladiginizin hicbir hükmü yok orda olanlari ben biliyorum.Sizin yazdiginiz mesajlardan ordaki kullanabileceginiz uslubu cok iyi anladik zaten saglikcilar olarak.
Bebeginize gecmis olsun.
Sizin ne anladiginizin hicbir hükmü yok orda olanlari ben biliyorum.
Bizde hasyanedyiz gelişi güzel serum taktılar babama kolu aşırı şişti insan biraz dikkatli olur ya hastanede iyice hasta ediyorlar geçmiş olsunAdana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
Sizinle mantigim örtüşmedi diye hayat bana zor olmuyor kaygilanmayinizŞikayetinizi etmişsiniz geri dönüş de yapılmış size, olayı mantıklı şekilde açıklıyoruz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Şöyle yapın en iyisi kan almayı öğrenin, bebeginizden bundan sonra siz alırsınız içiniz rahat eder caniler yiyecek bebeğinizi yoksa... Saçma diyorsunuz mantıklı açıklamalara gerçekten saçmalayalım da boşa gitmesin. Anlam veremediğiniz herşeye saçma diyorsanız bu şekilde yaşam epey zor olmalı sizin için...
Evet ve bunu yapan hemsireler taşa tuttular konumu firsat bilip. Hak yerini bulacaktir elbette. İstiyorlar ki karsilarinda susalim el pençe bekleyelim .Bizde hasyanedyiz gelişi güzel serum taktılar babama kolu aşırı şişti insan biraz dikkatli olur ya hastanede iyice hasta ediyorlar geçmiş olsun
Herkes görevini tam anlamıyla yapmıyor k.bakmasınlar, sizi çok haklı buluyorum sonuna kadar haklısınız madem kan alamıyorsun güler yüzle bi açıklama yap suratları beş karış bakarlar sadece sırf bu yüzden hemşirelik okuycam bu sene çok geçmiş olsun hak yerini bulacaktır, sizi taşa tutanlardan aynılarını yapıyor demekki sıkmayın canınızıEvet ve bunu yapan hemsireler taşa tuttular konumu firsat bilip. Hak yerini bulacaktir elbette. İstiyorlar ki karsilarinda susalim el pençe bekleyelim .
Çok haklısınız babam kemoterapi görüyor damar yolunu yanlış acmış lar bütün serum ete gitti küt gibi şişti biraz daha hassasiyet istiyoruzBebekten ve kemoterapi hastalarından kan almak zordur ,eleştiri yapmadan önce bir de bu açıdan düşünün ,ayrıca hassasiyetini anlıyorum çokta haklısın ,o hemşire arkadaşın yapacağı şey şu olmalıydı defalarca denemek yerine ben bu damar yolunu açamam başka bir arkadaşım baksın o zaman sorun olmaz dı
Yapıp yapamamadan ziyade bebek konusunda deneyimi olmamasından kaynaklı bu durum
Teşekkürler. Allah gönlünüze gore versin.Herkes görevini tam anlamıyla yapmıyor k.bakmasınlar, sizi çok haklı buluyorum sonuna kadar haklısınız madem kan alamıyorsun güler yüzle bi açıklama yap suratları beş karış bakarlar sadece sırf bu yüzden hemşirelik okuycam bu sene çok geçmiş olsun hak yerini bulacaktır, sizi taşa tutanlardan aynılarını yapıyor demekki sıkmayın canınızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?