bebegimden kan alınırken

Dimi. Hatta pediatri puanı düşük diye duydum insanlar tercih etmek istemiyormuş. Arkadaşım da çocuk doktoru olmak istiyordu mezun oldu fizik tedaviye kaçtı hemen :)))) gercekten çekilecek dert değil. Hangi hemşire bilerek bebeğe kötülük yapacak sanki. Böyle böyle çalışanların da sabrını bitiriyorlar. Bu ülkede doktor, hemşire, öğretmen olmak zor. Sanki herkes hemen açık bulayım da bimere koşayım derdinde. Biri de hemşireye suratsız yazmış. Hergün kavga dövüş kan alıyo kadın mutsuz olur tabi
 

Ben de fizik tedavi kazanmak icin su anda istifali çalışıyorum mutluluk ftr de
 
Peki.önerinizde yorumunuz kadar saçma yinede teşekkürler
 
Icimi dokmussunuz resmen anlatmak istediğim tamda buydu teşekkürler
 
Cocugumu o halde yine gorsem yine derim isini bilen biri yapsın diye. Ilk denmemesinde ses çıkarmadım ikincide daralmaya başladım yine sustum üçüncü de artik bu tepkiyi verdim HAKLI OLARAK . sonsuza kadar denemesini bekleyip koyun gibi önünde tutacak degikdim cocugumu .
 
Baskasi yapsin demek istedigini söylemek mi oluyor ? Okudugunuzu anlamayi deneyin lutfen.
 
3 kez daha çocuğumu bağırtacakken başkası yapsin dememin neresi hata ya siz kendi cocugunuzu verin ellerine.
 
Şikayetinizi etmişsiniz geri dönüş de yapılmış size, olayı mantıklı şekilde açıklıyoruz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Şöyle yapın en iyisi kan almayı öğrenin, bebeginizden bundan sonra siz alırsınız içiniz rahat eder caniler yiyecek bebeğinizi yoksa... Saçma diyorsunuz mantıklı açıklamalara gerçekten saçmalayalım da boşa gitmesin. Anlam veremediğiniz herşeye saçma diyorsanız bu şekilde yaşam epey zor olmalı sizin için...
 
Kızım ilk doğduğunda lüzumsuz bir acil doktoru eldivensiz pis ellerini bebeğimin ağzına sokup bak elimi emiyor aç bu çocuk demişti. Aklıma geldikçe o pislik ellerini alıp niye koparmadım diye kızıyorum kendime. Kimbilir o pis elleriyle bebeğimden önce hangi hastaya dokunmuştu. Şimdi o adamla orada kavga etsem ben mi suçluyum ? İnsanların en hassas noktası evlatları. Zaten konu sahibide sabrı taşana kadar beklemiş sonunda patlamış
 
Annem sağlık ocağında sabah 9 da aç karınla kan aldırmak için beklerken,saat 9.30u geçipte kimse kan almayınca açlıktan tansiyonu düşmüş,hemşireye rica etmiş ben kötü oldum kanı alsanızda birşeyler yesem diye ve o hemşire bir hışımla söylene söylene ,kadının canını acıta acıta kani almış,sonuç tam 1 ay mosmor kol ile gezdi annem. Ben şikayet etmiştim gidip aile hekimine,o tatlıya bağladı ama dik dik konuşulsaydı peşini bırakmazdım.
Çok iyi hemşireler var muhakkak,işini doğru düzgün yapana saygım sonsuz ama maalesef her meslekte olduğu gibi bu meslektede çürük elmalar var.
Bunu kabul etmek lazım savumadan önce.
Benim kızımada serum takılacağı zaman olsun,kan tahlili yapılacağı zaman olsun,doktorumuz hep x yapsın diyip,eli hafif işini bilen birilerine yönlendirir ki cabucak olsun bitsin,yıpranmasın diye.
Hastanelerdede bence bebek ve çocuklara bilen insanlar müdahale etmeli ki zaten yapamayınca çağırıp yaptıriyorlarmış,baştan öyle olsaydıda bu bebek bunu yasamasaydı.
Geçmiş olsun,Rabbim beterinden saklasın.
 
Bizde hasyanedyiz gelişi güzel serum taktılar babama kolu aşırı şişti insan biraz dikkatli olur ya hastanede iyice hasta ediyorlar geçmiş olsun
 
Sizinle mantigim örtüşmedi diye hayat bana zor olmuyor kaygilanmayiniz
 
Bizde hasyanedyiz gelişi güzel serum taktılar babama kolu aşırı şişti insan biraz dikkatli olur ya hastanede iyice hasta ediyorlar geçmiş olsun
Evet ve bunu yapan hemsireler taşa tuttular konumu firsat bilip. Hak yerini bulacaktir elbette. İstiyorlar ki karsilarinda susalim el pençe bekleyelim .
 
Evet ve bunu yapan hemsireler taşa tuttular konumu firsat bilip. Hak yerini bulacaktir elbette. İstiyorlar ki karsilarinda susalim el pençe bekleyelim .
Herkes görevini tam anlamıyla yapmıyor k.bakmasınlar, sizi çok haklı buluyorum sonuna kadar haklısınız madem kan alamıyorsun güler yüzle bi açıklama yap suratları beş karış bakarlar sadece sırf bu yüzden hemşirelik okuycam bu sene çok geçmiş olsun hak yerini bulacaktır, sizi taşa tutanlardan aynılarını yapıyor demekki sıkmayın canınızı
 
Çok haklısınız babam kemoterapi görüyor damar yolunu yanlış acmış lar bütün serum ete gitti küt gibi şişti biraz daha hassasiyet istiyoruz
 
Teşekkürler. Allah gönlünüze gore versin.
Sikayet sonucunu bekliyorum dort gozle
 
bazı yorumları okuyunca o kadar üzülüyorum ki,sağlık çalışanları mükemmeldir demiyorum elbet ancak bir hemşireyi acımasızlık ile suçlamadan önce bi kendinizi onun yerine koyun lütfen.

Hemşirelik eğitiminde almışsınız ve bu eğitimde gerek maket gerek gerçek insanda sınırlı sayıda deneme yapmışsınız ve çalışmaya başlıyorsunuz.
Sizden daha tecrübeli birisi size bir iki defa gösteriyor,sonraki bir iki denemenizde yanınızda oluyor sonra yalnızsınız;çünkü sistem bunu gerektiriyor.
Hasta ile yalnızsınız,daha çok deneme yapmayı size daha çok yardım edilmesini istersiniz ama eğitim sistemi bu kadar diyor.
Hadi bakalım hastanın damarını bulacaksınız,herkesin anatomik yapısı farklı. Anatomi atlasını yalayıp yutsanız bile hastanın derisi kalın olabilir,damarları farklı yerde olabilir.çık bakalım işin içinden.
İçinizden telkin veriyorsunuz yapabilirim,yapacağım. Bir yandan işlemi doğru yapmaya çalışıyorsunuz,gözünüzün önünden damarların yerleri,enjektörü kaç derecelik açı ile damara sokmanız gerektiği geçiyor bir yandan da aman hastanın canı acımaz inşallah elim hafiftir diyosunuz.
Öyle pat diye sizden tecrübeli birini yapamıyorum diye çağıramazsınız çünkü artık sahadasınız.eğitim sistemi sizi sahaya indirmişse artık bu işlemi yapma yetkinliğinizi var kabul etmiştir;ancak sizi yeteri kadar hazırlamamıştır.

Sağlık sisteminde ihmaller var elbet,bu ihmallerin şikayet edilmesi gerek.ancak yaşadığınız olay bir ihmal değil şikayet etmeniz gereken hemşire değil sistem bu durumda.

Mesajımı okuyan herkesi birazcık olsun sağlık çalışanları ile empati yapmaya davet ediyorum.sizin gibi bizler de insanız ve bizi eğiten sistem mükemmel değil.

Ben sağlık çalışanıyım,sağlık çalışanı olmadan önce hasta ve hasta yakını olarak çok vakit geçirdim ne yazık ki hastanelerde. Neredeyse her yüzünü gördüm hastanelerin,şikayet edilecek çok şey var evet ama bu onlardan değil.

Konu sahibesi sizi de çok iyi anlıyorum,gerçekten yürekten üzüldüm.sizin ve bazı yorumda bulunan üyelerin bizi de anlaması için yeniden yazmak istedim.

Geçmiş olsun tekrardan
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…